Arkadaşlar iyi olduğunu düşündüğüm bir sistem topladım; Core i7 920 D0 gigabyte x58 UD3R 6gb OCZ platinum cl7 1600mhz sunbeam core contact freezer Coolermaster RC-690 pencereli kasa... 1gb saphire hd4850
Bu sistemi 3 boyutlu tasarım modelleme ve render gibi özellikler için topladım özellikle de renderı hızlı bir şekilde almak için elimden geleni yapıyorum çünkü o bekleyiş beni mahvediyor... oyüzden elimdeki sistemi max. seviyede kullanmak istiyorum. fakat tüm araştırmalarıma rağmen hala eksikler var ve pek de tatminkar birisi değilim :) neyse bu son araştırmalarımda kasa içi soğutmayı biraz daha artırmam gerektiğini ve soğutucu üzerindeki orjinal fanını değiştirmem gerektiği sonucunu çıkardım. Ama yüksek cfm li delta fm12x serisi commonwealth papst gibi bilidik isimlerin fanlarını bulamıyorum... bunları nereden tedarik edebilirim ve bu sistemi daha iyi bir şekilde nasıl yüksek fsblerde stabil kullanabilirim. aynı sistemden olup yüksek oc li kullanan arkadaşlar varsa tavsiyelerini bekliyorum... kısacası 4.0ghz de ben bu sistemi kullanmak için ne yapmalıyım ne eklemeliyim.
su soğutma da düşündüm ama riskli bir iş gibi görünüyor ve onun hakkında en ufak bilgim yok... hava soğutmayı tercih ediyorum... ayrıca ekran kartı ve ramlere hatta kuzey köprüsü ve diğer bileşenler için de soğutucular almayı düşünüyorum almama gerek var mı bilmiyorum ama :D araştırarak öğreniyorum... bir de sağlam bir fan control cihazı lazım sanırım bu konuda da hangi marka model önerirsiniz yardımlarınızı bekliyorum... bu sorulara eğer cevap alabilirsem overclock için önemli bir bilgi birikimi olacağını da düşünüyorum diğer arkadaşlar için...teşekkürler...
arkadaşım eğer stok fandan kurtulmuşsan 4 ghz çok zor bir oc değil.bu arada güç kaynağın ne onu yazmamışsın.
güç kaynağım 600watt highpower 4 ghz zor değil biliyorum fakat sıcaklıklar beni endişelendiren... bazen saatlerce %100 calışacak cpu.. 80 dereceyle çalışmasını da istemiyorum...
BENDE 3D CIYIM TANISALIM:)
linklerinizi inceledim gerçekten güzel renderlar... ben daha yolun başındayım :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme