Şimdi Ara

Core i7 950 2500-3000 TL Sistem Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ajunbegii

Arkadaşlar öncelikle anakart önerileriniz için teşekkür ederim. Tavsiye ettiğiniz ürünleri inceledim. Ancak düşüncem değişmedi hala Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) düşünüyorum. Zira "Bu anakartın eksileri neler" ve Gigabyte'tan hangi modeli önerirsiniz diye sormama rağmen Bu marka ve düşündüğüm modeli için olumsuz bir görüş belirtilmedi. Sanıyorum birçok kişi (belki ben de) bir marka model var kafamızda ona yöneliyoruz. İncelemelerim sonucunda genel olarak benim toplayacağım sisteme eşdeğer sistemlerde ASUSun Rampege III Extreme ve GIGABYTE'ın UD7 modeli tercih edilmiş. Birkaç site ve dergide de yine UD7 ve Rampege III Extreme önerilmiş. Açıkçası bana GIGABYTE daha çok kabul görüyor diye düşünüyorum. Zira ben uzun zamandır donanım ürünlerini takip etmiyordum hatta hep ASUS 1 numara kabul edilirdi. Bunu bir haftadır yaptığım anakart araştırmalarında gördüğüm az da olsa Gigabyte ın önde olduğu. Açıkçası Asusun gerilediğini görmek beni şaşırttı. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Herkesin fikrine saygı duyuyorum. UD7 siparişini bugün veriyorum. Umarım hayırlı olur ve yukarıdaki beklentilerimi büyük oranda karşılar.

UD7 Rev. 2.0'a uygun olarak performans/uyumluluk/Kapasite/O.C. özelliklerini de dikkate alarak Triple bir bellek kiti seçmeye sıra geldi sanırım. Bu konuda ne önerirsiniz?

Bence 'MSI Big Bang-XPower' anakartı incelememişsin. Daha detaylı incele. Emin ol bu anakartı almak için can atacaksın!.
    Ayrıca yazdığın anakart bilmem kaçıncı maddedeki 'Bunları yapacak olan en uygun fiyatlı anakart' maddesine uyumsuz.
    MSI'ın bu BOARD'u yepyeni bir nesil. Ondaki teknolojiyi kullanan başka bir BOARD yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

quote:

Arkadaşlar öncelikle anakart önerileriniz için teşekkür ederim. Tavsiye ettiğiniz ürünleri inceledim. Ancak düşüncem değişmedi hala Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) düşünüyorum. Zira "Bu anakartın eksileri neler" ve Gigabyte'tan hangi modeli önerirsiniz diye sormama rağmen Bu marka ve düşündüğüm modeli için olumsuz bir görüş belirtilmedi. Sanıyorum birçok kişi (belki ben de) bir marka model var kafamızda ona yöneliyoruz. İncelemelerim sonucunda genel olarak benim toplayacağım sisteme eşdeğer sistemlerde ASUSun Rampege III Extreme ve GIGABYTE'ın UD7 modeli tercih edilmiş. Birkaç site ve dergide de yine UD7 ve Rampege III Extreme önerilmiş. Açıkçası bana GIGABYTE daha çok kabul görüyor diye düşünüyorum. Zira ben uzun zamandır donanım ürünlerini takip etmiyordum hatta hep ASUS 1 numara kabul edilirdi. Bunu bir haftadır yaptığım anakart araştırmalarında gördüğüm az da olsa Gigabyte ın önde olduğu. Açıkçası Asusun gerilediğini görmek beni şaşırttı. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Herkesin fikrine saygı duyuyorum. UD7 siparişini bugün veriyorum. Umarım hayırlı olur ve yukarıdaki beklentilerimi büyük oranda karşılar.

UD7 Rev. 2.0'a uygun olarak performans/uyumluluk/Kapasite/O.C. özelliklerini de dikkate alarak Triple bir bellek kiti seçmeye sıra geldi sanırım. Bu konuda ne önerirsiniz?

Bence 'MSI Big Bang-XPower' anakartı incelememişsin. Daha detaylı incele. Emin ol bu anakartı almak için can atacaksın!.
    Ayrıca yazdığın anakart bilmem kaçıncı maddedeki 'Bunları yapacak olan en uygun fiyatlı anakart' maddesine uyumsuz.
    MSI'ın bu BOARD'u yepyeni bir nesil. Ondaki teknolojiyi kullanan başka bir BOARD yok..

Tamam dostum tekrar detaylıca bakacağım MSI Bing Bang e. Ayrıca bana önerilen ASUS anakartlarda dahili sata2/sata3 port sayısı 2/4 adet. Gigabyte modellerinde 2/6 adet. Ayrıca Gigabyte da USB (hatta belki de sata) portlarına 3 kat daha fazla akım gönderen bir teknoloji kullanılmış. Biliyorsunuz bazen usb portlardan takılan cihazlarla ilgili güç/akım probleminden dolayı çok baş ağrıtan durumlar ortaya çıkabiliyor. Genişleme yuvaları da Asus modellerinde Gigabyte a göre 1 adet daha az. Gerçi Asusda araları geniş, bu da bir artı cf yapılacak güçlü ekran kartları için sanırım ama. Gigabyte ta bu aralar daha dar ve x1 yuvasının bir tanesi öyle yerde görünüyor ki takılacak herhangi bir bileşen yada soğutucunun onu kapayıp kullanılamaz hale getirmesi kesin. Bir de Asusun artısı olarak sanırım on board bluetooth var. Zira arkasında da bluetooth düğmeleri var. Asus RIIIExtremede arkada sanırım hem sadece 1e-sata var ve o da combo değil anladığım kadarıyla. Gigabyte da ise e-Sata-USB/combo bağlantı noktaları (2 adet) var. UD7 de yine arkada 2 sata3 8 adet de sata2 çıkışı var. UD7 de 2 X RJ45 portu var artı olarak. UD7 de mini firewire çıkışı da var normal geniş firewire çıkışı yanında. Asusta bu da yok. Sadece bunlar bile benim bilmem kaçıncı maddemdeki "daha çeşitli ve daha çok sayıda port vs." önceliğim konusunda Gigabyte ı öne çıkarıyor. Açıkçası benim şu an tek derdim Gigabyte UD7 nin sorun çıkarabilme stabil olamama ihtimali. Ki bu da tabii ki önemli bir kriter. Zaten bu yüzden de hala alamadım bu anakartı. İyice incelemeliyim çok yorumlar okumalıyım. Yoksa ben bu anakartı tuttum. Ve bir de Ramptha arkadaşımın dediği gibi fiyatı da önemli. Bu yüzden şimdi MSI inceleyeceğim.

Aslında Öncelikle Asus mu Gigabyte mı buna karar vermek de yerinde olur belki de. Çünkü iki firmanın da belli tarzları ve öncelikleri var öne çıkan. Bunu düşününce kafama yatan Gigabyte ın UD5, UD3R, USB3 vs. (UD9 hariç :) onun fiyatı iyice uçuk) x58 chipsetli diğer modellerine de iyice karşılaştırmam lazım. Onların fiyatı daha düşük. Dolayısıyla kriterlerimi karşılayacaksa onları da seçebilirim. Dediğim gibi şimdi MSI ' a bakıyorum.

Bu arada Evga varmış okuyoruz hep. Çift işlemci destekleyen 2X6adet RAM yuvası olan. Bu nedir nasıldır? Tek işlemciyle çalışır mı? Artısı nedir eksisi nedir sizce arkadaşlar? Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 26 Aralık 2010; 8:11:22 >

• @ajunbegii kardesim ben sana msi bigbang x-power veya asus rampage ııı extreme derim
    gigabyte düşünme bence rampage ııı extreme in arkasındaki bluetooth o.c için bildiğim kadarıyla
    ayrıca gigabyte daha iyi usb3 de ve sata da demişsin daha iyi olabilir ancak o orandada eksileri var diğerlerine göre ayrıca usb3 ü daha iyi nekadar daha hızlı olabilir ki ?
    Ekrankartı içinde bence Gtx570 sli veya HD6950 cf düşün
    İyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevan

@ajunbegii kardesim ben sana msi bigbang x-power veya asus rampage ııı extreme derim
    gigabyte düşünme bence rampage ııı extreme in arkasındaki bluetooth o.c için bildiğim kadarıyla
    ayrıca gigabyte daha iyi usb3 de ve sata da demişsin daha iyi olabilir ancak o orandada eksileri var diğerlerine göre ayrıca usb3 ü daha iyi nekadar daha hızlı olabilir ki ?
    Ekrankartı içinde bence Gtx570 sli veya HD6950 cf düşün
    İyi günler

USB3 hızlı demek istemedim. USB bağlantılarına mili Amper olarak daha yüksek değerlerde (normal teknolojilerin 3 katı) akım veren bir teknoloji kullanmışlar dedim. Bunun hızını artırma ihtimalinden bahsetmedim bile. He belki de artırır bilemem. Önemli olan daha güçlü akım yollayacağından biraz fazla elektrik çektiği için (ayrı güç beslemesi bulunmayan) bazı harici cihazları taktığımızda yaşanan/yaşanabilecek sorunların (USB aygıtı tanınmadı vs. çeşitli sorunlar) oluşma ihtimalini azaltıyor bu teknoloji demek istedim sadece.

Ben sadece gördüklerimi yazıyorum tabi siz değerli arkadaşlarım bu konularda hepiniz benden daha fazla uzmansınız. Ancak "UD7 daha iyi olabilir ancak o oranda da eksileri var" derken bunları (Benim de UD7 için görebildiğim + ve - lerini mümkün olduğunca açıkça yazdığım gibi) açabilir misiniz? Birçok kişi belirttiğine göre evet ortada Gigabyte la ilgili genel bir bellek seçme sorunu var sanırım. Ama yukarıdaki kriterlerimde de dediğim gibi bellek takarken markaya çok fazla bakacak değilim. Değerleri özellikleri önemli olacak yine. Gigabyte UD7, A markasında sorun çıkarırsa, ben B markasının eşdeğer özelliklerde yine işimi görecek bir modelini takabilirim, sorun değil benim için. Zira bildiğim kadarıyla hemen her markanın belli düzeylerde birbirine eşdeğer RAM ürünleri bulunmakta.

Ekran kartı öneriniz için de teşekkürler. Sanırım bunda da eskiden nvidia öndeydi ama bu cf olayından sonra mıdır nedir Ati önde artık. Yukarıdaki postlarımda belirttiğim gibi şimdilik bütçemden dolayı bir süre basit, çok basit, işimi görecek bir ekran kartı alacağım (Bu sürede hiçbir oyun vs. karta yüklenecek bir uygulamayla meşgul olmayacağım). Bir arkadaşımın önerdiği 68 TL lık bir ekran kartı vardı. Bu olabilir 68 TL bişey değil. Sonradan da elimde yedek olarak kalır. İleride ATI ve cf düşünüyorum ve sizin de birçok arkadaş gibi önerdiğiniz 6950 - 6970 modelleri olabilir. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 26 Aralık 2010; 8:17:51 >

• Arkadaşların önerdiği tüm anakartlara baktım, inceledim. Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) alıyorum. Bunu kesinleştirdim arkadaşlar. Şimdi belirttiğim şartlara göre kasa-psu, Uyumlu ve yüksek performanslı O.C. uygun triple bellek kiti, yüksek performanslı ssd (60GB en az), Ekran kartı dediğim gibi en düşük özelliktekiler de olur çünkü yakın zamanda elim erince değiştireceğim. Şimdilik oyun oynamayacağım ve bütçem sınırlı. Öncelikle bu bileşenlerde önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 26 Aralık 2010; 8:18:36 >
  • bunu simdi hesaplayacağına az bekle sandy bridge leri performansları belli olsun eskilerinde fiyatı duser(dusuk bir olasılık), sonra üzülme beklemedim diye.Pin sayısı değişeceği için o anakarta verdiğin paray yazık ileriye dönük olarak.

PSu olarakta HEC cougar tavsiyemdir.Kasa olarakta Dark Knight iyidir.

Ülke teknoloji çöplüğüne döndü, kakalıyorlar millete 150-200 dolarlık androidleri 1700Tl'den, ne alaka bilmiyorum böyle bi tepki veresim geldi.

Hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabe

bunu simdi hesaplayacağına az bekle sandy bridge leri performansları belli olsun eskilerinde fiyatı duser(dusuk bir olasılık), sonra üzülme beklemedim diye.Pin sayısı değişeceği için o anakarta verdiğin paray yazık ileriye dönük olarak.

PSu olarakta HEC cougar tavsiyemdir.Kasa olarakta Dark Knight iyidir.

Ülke teknoloji çöplüğüne döndü, kakalıyorlar millete 150-200 dolarlık androidleri 1700Tl'den, ne alaka bilmiyorum böyle bi tepki veresim geldi.

Hayırlı olsun.

Dostum öyle diyorsun da bilirsin teknolojinin sonu yok. Ben şimdi sandy bridge ler çıkınca bu kez de bu yeni teknolojiye uygun yine üst seviye bi sistem toplamak isteyeceğim. UD7 ucuzlayacak belki ama, yeni teknoloji ürünleri görünce kafam daha da karışacak. Üstelik 7 yılı aştı, ite kaka buraya kadar geldik emektar ile. Ancak artık olmuyor anakartta sıkıntısı var ne yapsam olmuyor kafasına göre takılıyor binde bir açılırsa ne ala. Onu emekli etmenin zamanı geldi. Zaten kaç senedir bir türlü yeni sistem toplamaya da elim eremiyordu. En son 2007 de sistem bileşenlerini belirlemiştim ama kısmet olmadı alamadık başka şeyler girdi araya. Neyse...

Az önce sanalmarketimden Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) siparişimi verdim. Daha önce de dediğim gibi bu modelin 2. revizyonunu Türkiyede (internet üzerinde) sadece sanalmarketimde bulabildim. Worldcard 9+3 taksit 740,84 TL.

Bu arada bir sorum olacak diğer bileşenleri almak için daha beklemeli miyim sizce? Teknoloji mağazalarının yeni yıl indirim kampanyaları çıkar mı? %10-%25 neyse işte?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 26 Aralık 2010; 8:20:55 >

• Anakart belli olduğuna göre;

İŞLEMCİ:INTEL Core i7 950, 3.06GHz, LGA1366, İşlemci 584,6 TL
    RAM:CORSAIR Dominator GT+Fan (CMT6GX3M3A2000C8), 6 GB Triple KIT, (3x2GB) DDR3-2000MHz, CL8 391,38 TL
    SSD:CORSAIR Force Serisi (CSSD-F120GB2-BRKT), 2.5inç, 120GB, SATA, SSD (2.5inç/3.5inç Çevirici Dahil) 480,56 TL
    EKRAN KARTI:MSI ATI Radeon HD 4350 512MB DDR2 64 Bit Pci Ekspres Ekran Kartı 65,59 TL
    KASA: Cooler Master HAF X Full Tower Extreme Gamer Siyah Kasa 381,23 TL
    PSU: Sapphire Pure 625W 80+ Plus Güç Kaynağı 180,58

Kredi Kartlarına Taksitli Fİyatların Toplamı: 2.084 TL
    Eksen Bilgisayar, Teknobiyotik

• quote:

Orijinalden alıntı: _SeRHaT_

Anakart belli olduğuna göre;

RAM:CORSAIR Dominator GT+Fan (CMT6GX3M3A2000C8), 6 GB Triple KIT, (3x2GB) DDR3-2000MHz, CL8 391,38 TL
    SSD:CORSAIR Force Serisi (CSSD-F120GB2-BRKT), 2.5inç, 120GB, SATA, SSD (2.5inç/3.5inç Çevirici Dahil) 480,56 TL
    EKRAN KARTI:MSI ATI Radeon HD 4350 512MB DDR2 64 Bit Pci Ekspres Ekran Kartı 65,59 TL

Sistem tamamlanınca arkadaş araba yarışı türündeki oyunları oynayacakmış sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

quote:

Anakart belli olduğuna göre;

Sistem tamamlanınca arkadaş araba yarışı türündeki oyunları oynayacakmış sanırım.

Evet, doğrudur. Öyle yapacağım. Şimdilik değil, dediğiniz gibi sistem tamamlanınca. 2'li cf yapıp ekran kartı takmayı düşünüyorum ATI. Ekran kartı seçimini o zaman yaparız. Şimdi diğer bileşenleri tamamlamalıyım.

Seçtiğim anakartın Rev. 1.0 sürümünde desteklenen bellek listesi kendi internet sitelerinde yayımlanmış. Ben Rev. 2.0'ı aldım biliyorsunuz ancak bu sürümün desteklediği belleklerin listesi yayımlanmamış. Bu durumu, bu sürümde bellek seçiminde sınırlama olmadığı şeklinde mi yorumlamalıyım? Ya da Rev. 1.0'da belirtilen bellekler arasından mı seçim yapmalıyım? Yada önerdiğiniz veya Rev. 2.0 sürümüyle sıkıntı çıkarmadığını gördüğünüz/bildiğiniz bir bellek var mı?

Şimdi birçok arkadaşımın önerdiği Corsair Dominator belleğe bakacağım ve kendim de genel bir değerlendirme yapmaya çalışacağım bellekler konusunda. Sağolsun birçok arkadaşım ilgileniyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu arada parçaları world e 12 taksit olarak aldım/alıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

rev1 ile 2 arasında ne fark bilmiyorum ama yinede daha yeni olanı almak mantıklı..
    bellek gecikme değerleri ne kadar düşükse o kadar iyidir.. hızşaırtma yapacaksan 2000mhz ram alınabilir..
    2000mhz olarak en düşük cl8 var sanırım..
    ekran kartı olarak fansız giriş seviye bir model seçebilirsiniz..ileride yedek kart olarak kenarda durur
    http://www.sanalmarketim.com/urun/0ae901f4f277cc1551cd22bc3bcaa394/MSI-R4350-MD512H-HD4350-512MB-DDR2-64Bit-HDMI-16x

not:yukarıdaki mesajımada ekleme yapmıştım :)

O.C. için 2000 Mhz RAM alınabilir demişsiniz. Yani O.C. yapacaksam 2000 Mhz altı değerleri önermediğinizi mi söylüyorsunuz? Diyelim 2133 Mhz değerli bir RAM var. 2000 Mhz in üzeri olduğu için bu RAM'i bu açıdan öneriyor musunuz?

Ayrıca gecikme değerlerine mi öncelikle dikkat edeyim yoksa çalışma frekanslarına mı? Örneğin bi bellek gördüm gecikme değerleri 6-8-6-20 (Sanırım bu CL6 oluyo) ama frekansı 1600Mhz. Bir de CL8 gecikmeli ve 2000Mhz bellek var? Bu durumda (markadan bağımsız olarak) hangisinin daha iyi performans göstermesi beklenir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 26 Aralık 2010; 18:00:22 >

• Bu gece herkesin işi var herhalde

RAM leri inceledim birkaç siteden. Arkadaşların önerdiği RAM kiti: Corsair 6Gb(3x2Gb) 2000Mhz DDR3 Dominator Ram CMT6GX3M3A2000C8 değerleri ve özel soğutma sistemiyle öne çıkıyor gerçekten. Peki UD7 (Rev. 1.0) yada UD7 (Rev. 2.0) ile bu belleklerin sorunsuz çalıştığını bilen/gören bir arkadaş var mı? Ayrıca DH Ayın Sistem önerisi olarak 2000+ (TL) Oyun kategorisinde UD7 anakart önerilmiş ve bellek olarak da G.SKILL Ripjaws 6GB DDR3 1600Mhz CL8 (3x2GB) F3-12 önerilmiş mesela?

Corsair özellikleri daha iyi. Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) anakartıma uyumluluğu konusunda emin olmak istiyorum. Destek listesini buldum sitesinden ancak pek bişey anlamadım ama o bellekler TR'de satılmıyor sanki...

Olursa, emin olursam Corsair 6Gb(3x2Gb) 2000Mhz DDR3 Dominator Ram CMT6GX3M3A2000C8 RAMi alacağım...

• Anakartın bellek listesinde 2000 MHz bölümündeki ilk sıradaki Corsair ramler "Dominator GT 2000 MHz CL8" olanlar, yani senin sorduğun ramler.
  • quote:

Anakartın bellek listesinde 2000 MHz bölümündeki ilk sıradaki Corsair ramler "Dominator GT 2000 MHz CL8" olanlar, yani senin sorduğun ramler.

Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) 'ın bellek destek listesinde (Europe)
    2000Mhz bölümünde (2. Sırada) adı geçen ilk Corsair RAM TR3X6G2000C8GT model numarasına sahip. Sanıyorum bu modelden bahsediyorsunuz. Ancak bu model numarasıyla arama yaptığımda Türkiyede herhangi bir satışının olmadığını görüyorum. Ya bu ürün Türkiyede farklı bir ürün numarasıyla satılıyor ya da gerçekten satılmıyor (Yada Gigabyte yetkilileri RAM in ürün numarasını itina göstermeden kısaltarak yer değiştirerek girdiler). Bilemiyorum...

Ancak daha sonra az İngilizcem ile corsair in kendi sitesinde yer alan, seçilecek anakarta göre kullanılabilecek Corsair'e ait RAM destek listesini buldum. Bu sihirbaz yardımıyla ilerlediğimde ise bu linkte yer alan sonuç sayfasında (anladığım kadarıyla) Corsair tarafından bu anakartla çalışabileceği iddia edilen (umarım test etmişlerdir) bellekler listelendi. Bunların arasında da 2000Mhz ve CL8 olan dominator RAM i aradı gözlerim, model numarasından bağımsız olarak. Aşağıdaki uzun tabloya baktığımda bir de ne göreyim? 6. sıradaki belirtilen belleğin özellikleri 2000Mhz, CL8, XMP, Dominator. Part Number ına baktım hemen ve kopyalayıp Google da aratınca...

http://www.sanalmarketim.com/urun/09dd087826b4077137b98e19b4a8d3d8/CORSAIR-Dominator-GT-CMT6GX3M3A2000C8-6GB-(3X2GB)-DDR3-2000MHz-CL8-Triple-Kit-Airflow-Fan

Sanırım bu ürün, forumda arkadaşlarımın bana önerdiği Triple RAM Kiti. Ancak hala Gigabyte ın kendi Desteklenen RAM ler listesinde farklı bir ürün numarasıyla belirtilen Corsair RAM ler görmem ve bu numaraya sahip RAM leri TR sitelerinde bulamamam kafamı kurcalıyor. Bir de Corsair in sitesinde de anakart seçiminde UD7 anakartın Rev. 1.0 mı yoksa 2.0 mı olduğu anlaşılamıyor.

Umarım bir yanlışlık yoktur. Biri içimi rahatlatsa çok iyi olacak. UD7'de hatta Rev. 2.0 da bu RAMi kendi kullanmış ve sorun yaşamamış biri...

İlginize teşekkürler...

• CPU-----I7 950 3.06 GHZ 1366 8MB----------------------- -482.97 TL

ANAKART-GİGABYTE X58 USB3, DDR3 3XPCI EX,1366-----353.24 TL

RAM--KINGSTON 4GB DDR3 (2x2) 1600 MHZ CL9 HYPERX-118.79 TLx2

SSD-- SAMSUNG 64GB MLC SATA 2 2.5'' (200/220)--------225.07 TL

HDD-- SAMSUNG 2TB SATA 2 32MB 5400RPM---------------171.93 TL

VGA---XFX HD6950 2GB DDR 5 256 BİT 800/5000----------539.24 TL x2

KASA---THERMALTAKE SOPRANORS FULLTOWER(PSU YOK)-182.59 TL

PSU-SİLVERSTONE STRİDER PLUS 750 W 80+PLUS SİLVER-273.53 TL

SOĞUTMA----THERMALTAKE JING INTEL 1366 CPU SOĞUTUCU-123.48 TL

TOPLAM:---------------------------------------------3128.87 TL
    novabilgisayar

2000 mhz almanızın mantığı nedir hocam? bench kasacaksanız başka ama diğer şeylerde gereksiz oluyor fiyat farkına. Anakarta da o kadar kasmanın bi mantığı yok çok üst sınıf anakartlar ancak benchciler için ya da fantazi sistemciler için siz orta yollu bir anakartla da tatmin edici sonuçlar alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 27 Aralık 2010; 9:49:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Unchangeble

CPU-----I7 950 3.06 GHZ 1366 8MB----------------------- -482.97 TL

novabilgisayar

2000 mhz almanızın mantığı nedir hocam? bench kasacaksanız başka ama diğer şeylerde gereksiz oluyor fiyat farkına. Anakarta da o kadar kasmanın bi mantığı yok çok üst sınıf anakartlar ancak benchciler için ya da fantazi sistemciler için siz orta yollu bir anakartla da tatmin edici sonuçlar alabilirsiniz.

Dostum önerilern için teşekkür ederim. Ancak ben yukarıda belirttiğim üzere Anakartı zaten UD7 Rev. 2.0 olarak satın aldım, HDD 2TB zaten elimde var, Ekran Kartını sonra alacağım yani şimdilik oyun oynamayacağımdan ekran kartı takmak için bi ekran kartı alacağım (70-80 TL). Bütçeden dolayı. Sonra cf iyi bir çift ekran kartı alacağım. CPU zaten dediğin gibi i7 950 olacak bu da kesin.

Diğer (kasa/psu, soğutma, ssd) önerilerine bakacağım. Sağol.

Şu an bana RAM (Corsair olacak sanırım), SSD (En az 60 GB, aslında gönlümden SSD Raid0 geçiyor), soğutma (Sıvıya cesaret edemiyorum, iş görecek bir hava soğutma sistemi), Kasa/Psu (Görsellikten ziyade performans, ergonomi ve tabi ekonomi önemli), kesintisiz güç kaynağı lazım. Şimdiyse arkadaşlarla RAM olayını halletmeye çalışıyoruz. Siz de yorumda bulunabilir, aşağıdaki sorularıma cevap verebilirsiniz bu konuda:

quote:

quote:

Anakartın bellek listesinde 2000 MHz bölümündeki ilk sıradaki Corsair ramler "Dominator GT 2000 MHz CL8" olanlar, yani senin sorduğun ramler.

2000Mhz bölümünde (2. Sırada) adı geçen ilk Corsair RAM TR3X6G2000C8GT model numarasına sahip. Sanıyorum bu modelden bahsediyorsunuz. Ancak bu model numarasıyla arama yaptığımda Türkiyede herhangi bir satışının olmadığını görüyorum. Ya bu ürün Türkiyede farklı bir ürün numarasıyla satılıyor ya da gerçekten satılmıyor (Yada Gigabyte yetkilileri RAM in ürün numarasını itina göstermeden kısaltarak yer değiştirerek girdiler). Bilemiyorum...

Ancak daha sonra az İngilizcem ile corsair in kendi sitesinde yer alan, seçilecek anakarta göre kullanılabilecek Corsair'e ait RAM destek listesini buldum. Bu sihirbaz yardımıyla ilerlediğimde ise bu linkte yer alan sonuç sayfasında (anladığım kadarıyla) Corsair tarafından bu anakartla çalışabileceği iddia edilen (umarım test etmişlerdir) bellekler listelendi. Bunların arasında da 2000Mhz ve CL8 olan dominator RAM i aradı gözlerim, model numarasından bağımsız olarak. Aşağıdaki uzun tabloya baktığımda bir de ne göreyim? 6. sıradaki belirtilen belleğin özellikleri 2000Mhz, CL8, XMP, Dominator. Part Number ına baktım hemen ve kopyalayıp Google da aratınca...

http://www.sanalmarketim.com/urun/09dd087826b4077137b98e19b4a8d3d8/CORSAIR-Dominator-GT-CMT6GX3M3A2000C8-6GB-(3X2GB)-DDR3-2000MHz-CL8-Triple-Kit-Airflow-Fan

Sanırım bu ürün, forumda arkadaşlarımın bana önerdiği Triple RAM Kiti. Ancak hala Gigabyte ın kendi Desteklenen RAM ler listesinde farklı bir ürün numarasıyla belirtilen Corsair RAM ler görmem ve bu numaraya sahip RAM leri TR sitelerinde bulamamam kafamı kurcalıyor. Bir de Corsair in sitesinde de anakart seçiminde UD7 anakartın Rev. 1.0 mı yoksa 2.0 mı olduğu anlaşılamıyor.

Umarım bir yanlışlık yoktur. Biri içimi rahatlatsa çok iyi olacak. UD7'de hatta Rev. 2.0 da bu RAMi kendi kullanmış ve sorun yaşamamış biri...

İlginize teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 27 Aralık 2010; 10:12:12 >

• quote:

quote:

CPU-----I7 950 3.06 GHZ 1366 8MB----------------------- -482.97 TL

novabilgisayar

Dostum önerilern için teşekkür ederim. Ancak ben yukarıda belirttiğim üzere Anakartı zaten UD7 Rev. 2.0 olarak satın aldım, HDD 2TB zaten elimde var, Ekran Kartını sonra alacağım yani şimdilik oyun oynamayacağımdan ekran kartı takmak için bi ekran kartı alacağım (70-80 TL). Bütçeden dolayı. Sonra cf iyi bir çift ekran kartı alacağım. CPU zaten dediğin gibi i7 950 olacak bu da kesin.

Diğer (kasa/psu, soğutma, ssd) önerilerine bakacağım. Sağol.

Şu an bana RAM (Corsair olacak sanırım), SSD (En az 60 GB, aslında gönlümden SSD Raid0 geçiyor), soğutma (Sıvıya cesaret edemiyorum, iş görecek bir hava soğutma sistemi), Kasa/Psu (Görsellikten ziyade performans, ergonomi ve tabi ekonomi önemli), kesintisiz güç kaynağı lazım. Şimdiyse arkadaşlarla RAM olayını halletmeye çalışıyoruz. Siz de yorumda bulunabilir, aşağıdaki sorularıma cevap verebilirsiniz bu konuda:

quote:

quote:

İlginize teşekkürler...

Anakartı almışsınız kusura bakmayın gözümden kaçmış. Okuyorum cevaplamaya çalışırım.

• quote:

Anakartı almışsınız kusura bakmayın gözümden kaçmış. Okuyorum cevaplamaya çalışırım.

Estağfurullah hocam ne kusuru. Değerli görüşlerinizi bekliyorum, sağolun
  • http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6693

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2352

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_35394_OCZ_Gold_Edition__OCZ3BST2000C8LV6GK___6_GB_Triple_Kit__3x2GB__DDR3-2000MHz.html

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_27216_TEAM_Xtreem__TM3X20006GT___6_GB_Triple_KIT___3x2GB___DDR3-2000MHz.html

birde bu linklerdekilere bir göz atın.(yukarıda da söylendiği gibi en düşük cl8 var ama çok ta fark hissedilmez diye düşünüyorum)

not: sitede uyumluluk listesinde var demişsiniz bi problem yaşamazsınız o konuda.

not2: sitedeki rev 1 ve 2 nin anlaşılmaması sanırım ram yuvalarının aynı olmasından. (Bu gecikme süreleri çok az da olsa benchmarklarda ortaya çıkar bu da o kadar önemli değildir biostan ufak değişikliklerle ram gecikmeleri vs. değiştirilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 27 Aralık 2010; 10:38:36 >

• quote:

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6693

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2352

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_35394_OCZ_Gold_Edition__OCZ3BST2000C8LV6GK___6_GB_Triple_Kit__3x2GB__DDR3-2000MHz.html

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_27216_TEAM_Xtreem__TM3X20006GT___6_GB_Triple_KIT___3x2GB___DDR3-2000MHz.html

birde bu linklerdekilere bir göz atın.(yukarıda da söylendiği gibi en düşük cl8 var ama çok ta fark hissedilmez diye düşünüyorum)

not: sitede uyumluluk listesinde var demişsiniz bi problem yaşamazsınız o konuda.

not2: sitedeki rev 1 ve 2 nin anlaşılmaması sanırım ram yuvalarının aynı olmasından. (Bu gecikme süreleri çok az da olsa benchmarklarda ortaya çıkar bu da o kadar önemli değildir biostan ufak değişikliklerle ram gecikmeleri vs. değiştirilebilir.

Verdiğiniz linklerdeki OCZ ürünü de güzel. Ben yine de CL 8 ve 2000Mhz düşündüğüm için diğerleri bana uygun değil. OCZ ile ilgili de arkadaşlar yukarıda özellikle Gigabyte ile uyumsuz olduğu konusunda görüş belirttiler. Bu yüzden OCZ de düşünmüyorum. Üstelik Corsairde fanlı soğutma var. Sanırım bu, ısınma sorununa daha iyi bir çözüm.

Sanırım Corsairin aşağıda tekrar alıntı yaptığım postta belirtilen RAM ini alacağım. Ne dersiniz arkadaşlar sizce de uyumlu olur mu? Anakartın kendi sitesinde uyumlu olan RAMler arasında özellik olarak benzer bir RAM var ama ürün numarası çok farklı onun. Ben de Corsair in sitesinden anakart modelime göre desteklediği RAM leri seçtim detaylar aşağıda:

quote:

quote:

İlginize teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.