Şimdi Ara

Core i7 950 2500-3000 TL Sistem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Artık eskiyen ve sanırım anakartından dolayı artık iflas etmek üzere olan 7 yıllık emektar P4 makinemi emekliye ayırmanın vakti geldi. Bu sebeple yaklaşık olarak 1 haftadır alacağım sistemi netleştirmeye çalışıyorum. Biraz da acele ediyorum çünkü belki yılbaşı kampanyaları olur da biraz ucuza getiririz. Gerçi döviz kurları da artıyor sanırım. Neyse...

Önce Anakartla ilgili beklentilerimi yazsam iyi olacak sanırım...
    Görüldüğü üzere sık anakart değiştirme durumum yok. Bu nedenle Anakart seçiminde;

1. ÖNCELİK: Stabilitesi iyi, güvenilirliği yüksek olması (Varsayılan değerlerinde ve Mütevazi O.C. larımda),
    2. ÖNCELİK: Isınma sorunu ortaya çıkarmaması veya ısınma sorununun hava temelli extra soğutucularla çözülebilecek olması,
    3. ÖNCELİK: Şuandaki Sata III, USB3 vb. teknolojileri güvenilir ve hızlı/yüksek kapasiteli çalışan devreleriyle destekleyebilecek olması,
    4. ÖNCELİK: RAID teknolojisinde 0+1 (veya 1+0 herneyse) başta olmak üzere 0/1/(mümkünse: 5/6/10) destekleyecek güvenilir ve hızlı/yüksek kapasiteli devrelere sahip olması,
    5. ÖNCELİK: O.C. olayını çok abartmadan risk/performans oranını fazla yükseltmeden, ısınma vb. kriterleri de dikkate alarak "makul" O.C. yapmaya (varsa hazır O.C. kademelerini kullanarak) uygun olması,
    6. ÖNCELİK: Belleklerin FSB hızı denilen değerleri mümkün olan en yüksek değerleri destekleyecek yapıda olması, özellikle Triple takılacak yüksek kapasiteli RAM lerle sorun çıkarmaması (Marka önemli değil, herhangi bir marka yüksek kapasiteli RAM ile sorun çıkarmaması yeterli. Diğer marka veya markaları seçse de ben sorun çıkarmadığı yüksek kapasite performans ve hıza sahip belirli bir marka RAM de sorun çıkarmadığını bileyim yeter, onu da alırım: GIGABYTE anakartlar için yazıyorum)
    7. ÖNCELİK: Mümkün olduğunca çok sayıda USB 2, USB 3, Combo USB/E-Sata, Sata II, Sata III, Optik Audio, HDMI, vs. çıkışlarına sahip olması (Yüksek elektriksel güçle beslenmesinden dolayı sorun çıkarmayacak USB ve Sata devreleri/bağlantılarına sahip),
    8. ÖNCELİK: Özellikle genişleme yuvaları bakımından (mümkün olduğunca) fazla sayıda olması ve sonradan bu yuvalar üzerinden anakarta takılması muhtemel bileşenler bakımından (mümkün olduğunca) çeşitli arabirimleri (x1, x2, x4, x8, x16, PCI gibi) desteklemesi. Daha da doğru bir ifadeyle kullanılması en muhtemel arabirimlere uygun yuvaları, mümkün olduğunca çok sayıda bulunduracak şekilde olması (Bu yuvaları CrossFire veya SLI olarak kullanmadan çok, extra veya gerekli bileşenleri anakarta bağlayabileceğim yerler olarak kullanma önceliğine sahibim),
    9. ÖNCELİK: Crossfire ve/veya SLI ya uygun olması (2 Ekran kartını desteklemesi yeterli),
    10. ÖNCELİK: CrossFire veya SLI için 2 veya daha fazla sayıda ekran kartı (veya yuvalara takılan herhangi bir bileşen) takılınca hızları 16x iken, 16x-16x, 16x-8x-8x vs. kombinasyonlarda çalışıyorlarmış. İşte yuvalardaki bileşenlerin kullanabileceği bu veriyollarının (mümkün olduğunca) geniş olması,
    11. ÖNCELİK: Çıkacak yeni bileşen teknolojilerini mümkün olduğunca süre destekleyecek olması yani ileri görüşlülük prensibine uygun olması,
    12. ÖNCELİK: İlerideki muhtemel 2 Ekran Kartlı CrossFire veya SLI ihtiyaçlarımda ekran kartını taktığım yuvaların (mümkün olduğunca) diğer yuvaları kapatmaması,
    13. ÖNCELİK: (mümkünse) IDE portuna sahip olması,
    14. ÖNCELİK: Yukarıdaki şartları karşılayan modeller arasında uygun fiyata sahip olanının seçilmesi,

beklentilerine sahibim. Anakart konusunda GIGABYTE, ASUS ve (belki) MSI var aklımda. Bunlar arasında da GIGABYTE a nedense daha sıcak bakıyor gibiyim. Ama siz yine de markadan bağımsız olarak yukarıdaki sıralı beklentilerime göre önerilerde bulunun lütfen.
    NOT: Tüm beklentilerimi sıralı olarak yazdım. Yani en öncelikli beklentilerimden en az beklentilerime doğru. Ayrıca ilk 9-10 beklentim muhakkak böyle olsun diyebileceğim beklentiler. Daha sonrası ise duruma göre olmasa da olabilir. Son olarak da AMD sistem önermeyin lütfen ve işlemcim de Intel Core i7 950 olacak, bunlar kesin.

Anakarttan başka diğer bileşenleri de isterseniz şimdiden önerebilirsiniz ya da şu anakartı tam olarak seçtikten sonra da olabilir.
    Bütçem 2500-3000 TL. Elimde olanlar:

WD Cavier Green WD20EADS 2 TB IntelliPower HDD,
    DvdRw Optik Sürücü,
    Acer 22.3" WideScreen LCD Monitör.

2500-3000 TL'lık bütçeyle alacaklarım:

İşlemci: Intel Core i7 950
    Anakart: ?
    Bellek: ? (Triple Kit düşünüyorum. Uyumluluk, Hız, Kapasite, Performans, O.C. yeteneği önemli, marka sorun değil diğer kriterleri karşılasın yeter)
    Ekran Kartı: ? (Bütçenin yetersiz kalması durumunda şimdilik idare edecek bir ekran kartı olabilir. Ben şu an pek oyun oynamıyorum ama sistem tamamlanınca Araba yarışı türünde oyunları oynamayı düşünüyorum sadece)
    Katı Hal Diski: SSD ? (60 GB'tan aşağı olmamak üzere hızlı/performanslı/uyumlu/güvenilir bir SSD [Varsa Sata III bağlantılı olanlar daha hızlı olabilir, gerçi sata II sınırına bile tam ulaşılamadı diyorlar ama] veya daha hızlıysa eğer kart olarak ana karta takılan modellerden)
    Kasa ve/veya PSU: Kasa şekli o kadar önemli değil performansı, soğutması PSUnun da gücü kalitesi güvenilirliği stabilitesi önemli. İleride belki CF veya SLI için extra opsiyon bırakacak değerde olmalı.
    HDD: Şimdilik elimdeki WD Cavier Green WD20EADS 2 TB IntelliPower HDD i kullanmayı düşünüyorum. İleride elim elverdiği zaman RAID 0 yapacak hızlı diskler alacağım.
    Soğutma Sistemi: (Gerekliyse) işimi görecek uygun bi ürün.
    Kesintisiz Güç Kaynağı: Sistemi koruyacak ve işimi görecek kadar bir ürün.

Yani 2500-3000 lira bütçenin içinde işlemci, anakart, ekran kartı, SSD disk, kasa, PSU, soğutma sistemi (gerekliyse), K. Güç Kaynağı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 23 Aralık 2010; 17:10:30 >

• yukardaki yazmış olduğun özelliklerin hepsi anakart için sanırım :)

asus sabertooth a bi bak beğenmezsen başka bişey öneririz

ssd de 120 den aşağı alma 60 olanlar yazdığı değerler gibi 300mb yazma okuma hızına erişemiyor

haf x ve lc power 1000w olan sistem vardı fireballda

ekran kartı içinde 6950 cf düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

yukardaki yazmış olduğun özelliklerin hepsi anakart için sanırım :)

ssd de 120 den aşağı alma 60 olanlar yazdığı değerler gibi 300mb yazma okuma hızına erişemiyor

Evet, madde madde sıraladıklarımın hepsi Anakart için :) Sabertooth tan başka ne önerebilirsiniz? Gigabyte GA-X58A-UD3R, Gigabyte GA-X58A-UD5, ve özellikle Gigabyte GA-X58A-UD7 (Ver. 1.0) ve Gigabyte GA-X58A-UD9 (Ver. 1.0) için ne diyorsunuz? Aklımda en çok yer alan model bu UD7 modeli açıkçası. Ama onun da Ver. 2.0 bulamadım internette. Ver. 2.0 olsa belki de almış olacaktım şimdi. Anakart için 800TL ye kadar olmak şartıyla para vermekten çekinmiyorum. Gerçekten istediğim özelliklere sahip olsun ve iyi olsun istiyorum. Sanırım şu anakart olayını netleştirmemiz lazım önce. Şu ekran kartı olayında da beni şimdilik idare edecek ucuz bişe olsa daha iyi olacak sanırım çünkü şimdilik oyun oynamayabilirim. Sonra elim erince iyi bi ekran kartı hatta 2 tane cf yaparım. Şimdilik bütçemi iyi kullanmak adına Ekran kartından kısacağım parayı başta Anakart, RAMler, SSD (En az 60GB ve Hızlı) olmak üzere Kasa-SPU ve Hava Soğutuculu sistem (gerekliyse) dahil diğer bileşenler için harcamak istiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 24 Aralık 2010; 9:08:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ajunbegii

quote:

yukardaki yazmış olduğun özelliklerin hepsi anakart için sanırım :)

Evet, madde madde sıraladıklarımın hepsi Anakart için :) Sabertooth tan başka ne önerebilirsiniz? Gigabyte GA-X58A-UD3R, Gigabyte GA-X58A-UD5, ve özellikle Gigabyte GA-X58A-UD7 (Ver. 1.0) ve Gigabyte GA-X58A-UD9 (Ver. 1.0) için ne diyorsunuz? Aklımda en çok yer alan model bu UD7 modeli açıkçası. Ama onun da Ver. 2.0 bulamadım internette. Ver. 2.0 olsa belki de almış olacaktım şimdi. Anakart için 800TL ye kadar olmak şartıyla para vermekten çekinmiyorum. Gerçekten istediğim özelliklere sahip olsun ve iyi olsun istiyorum. Sanırım şu anakart olayını netleştirmemiz lazım önce. Şu ekran kartı olayında da beni şimdilik idare edecek ucuz bişe olsa daha iyi olacak sanırım çünkü şimdilik oyun oynamayabilirim. Sonra elim erince iyi bi ekran kartı hatta 2 tane cf yaparım. Şimdilik bütçemi iyi kullanmak adına Ekran kartından kısacağım parayı başta Anakart, RAMler, SSD (En az 60GB ve Hızlı) olmak üzere Kasa-SPU ve Hava Soğutuculu sistem (gerekliyse) dahil diğer bileşenler için harcamak istiyorum...

Alıntıları Göster
    Bu arada az önce Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) buldum. SanalMarketimde. Stokta da var yazıyor. %5 indirimli olarak 731TL. Almayı düşünüyorum ne diyorsunuz? bazı RAMlerde sorun yaratıyor, RAM seçiyor şeklinde yorumlar vardı bu anakart için. Gerçekten böyle sorunlar yaratıyorsa bile sanırım Rev. 2.0'da bunu da düzeltmişlerdir diye düşünüyorum. Acil görüş bekliyorum arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 24 Aralık 2010; 14:18:31 >

• quote:

Bu arada az önce Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) buldum. SanalMarketimde. Stokta da var yazıyor. %5 indirimli olarak 731TL. Almayı düşünüyorum ne diyorsunuz? bazı RAMlerde sorun yaratıyor, RAM seçiyor şeklinde yorumlar vardı bu anakart için. Gerçekten böyle sorunlar yaratıyorsa bile sanırım Rev. 2.0'da bunu da düzeltmişlerdir diye düşünüyorum. Acil görüş bekliyorum arkadaşlar...

Alıntıları Göster
    sabertooth ile ud7 arasındaki farkı günlük kullanımda anlamak zor i7 950 i 7.0ghz e ln sogutma ile bench almak için kasarsan bilemem

• quote:

sabertooth ile ud7 arasındaki farkı günlük kullanımda anlamak zor i7 950 i 7.0ghz e ln sogutma ile bench almak için kasarsan bilemem

Alıntıları Göster
    Peki Gigabyte tan hangi modeli önerirsiniz arkadaşlar? X58a-UD7 (Rev. 2.0) bu model isteklerimi ne derece karşılar sizce? Ve eksileri neler?
  • quote:

Peki Gigabyte tan hangi modeli önerirsiniz arkadaşlar? X58a-UD7 (Rev. 2.0) bu model isteklerimi ne derece karşılar sizce? Ve eksileri neler?

o kadar üst seviye anakart alacak olsaydım MSI Big Bang-XPower veya ASUS Rampage III Extreme ve corsair dominator alırdım
    ama bende x58 sabertooth u yeterli diyorum..

http://www.sanalmarketim.com/urun/8b49fbbb64ef35d8d1e0edd223e261c1/MSI-Big-Bang-XPower-X58-DDR3-2133MHz-Usb3.0-Sata3-16x-Lga1366
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=33195
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=35697

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=34293

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

quote:

o kadar üst seviye anakart alacak olsaydım MSI Big Bang-XPower veya ASUS Rampage III Extreme ve corsair dominator alırdım

http://www.sanalmarketim.com/urun/8b49fbbb64ef35d8d1e0edd223e261c1/MSI-Big-Bang-XPower-X58-DDR3-2133MHz-Usb3.0-Sata3-16x-Lga1366

Alıntıları Göster
    SLI yada Crossfire için iyi bir psu şart, en az 80+ özellikli ve 750W üzeri olmalı.
    Altta sana önerdiğim psu çok iyi. 80+ Bronze sertifikalı.

CPU: INTEL i7 950 3.06 GHz Quad Core Socket 1366 8MB 308 $ ( 481,40 TL)
    ANAKART: ASUS RAMPAGE III GENE, X58, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1366, SLI & CrossFireX, SupremeFX X-Fi 279 $ ( 436,08 TL)
    BELLEK - RAM: CORSAIR 6 GB (2048X3) DDR3 2000 Mhz RAM CL8 DOMINATOR GT (Intel Uyumlu) 239 $ ( 373,56 TL)
    HDD: CORSAIR 60GB F60 Force Serisi SATA II SSD (285MB Okuma / 275MB Yazma) 169 $ ( 264,15 TL)
    EKRAN KARTI: XFX HD6950 2048 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 800/5000 345 $ ( 539,24 TL)
    KASA: THERMALTAKE Element S Siyah MidTower VK60001W2Z (PSU Yok) 148 $ ( 231,32 TL)
    KASA - PSU: THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 775W Modüler 14cm Fanlı 80+ Bronze PSU TPX-775MPCEU 169 $ ( 264,15 TL)

TOPLAM : 2.589,89 TL
    KDV (%18) : 466,18
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN ($) : 1955,26 $
    NAKİT / HAVALE (TL) : 3.056,07 TL

http://www.novabilgisayar.com/pc.asp

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar öncelikle anakart önerileriniz için teşekkür ederim. Tavsiye ettiğiniz ürünleri inceledim. Ancak düşüncem değişmedi hala Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) düşünüyorum. Zira "Bu anakartın eksileri neler" ve Gigabyte'tan hangi modeli önerirsiniz diye sormama rağmen Bu marka ve düşündüğüm modeli için olumsuz bir görüş belirtilmedi. Sanıyorum birçok kişi (belki ben de) bir marka model var kafamızda ona yöneliyoruz. İncelemelerim sonucunda genel olarak benim toplayacağım sisteme eşdeğer sistemlerde ASUSun Rampege III Extreme ve GIGABYTE'ın UD7 modeli tercih edilmiş. Birkaç site ve dergide de yine UD7 ve Rampege III Extreme önerilmiş. Açıkçası bana GIGABYTE daha çok kabul görüyor diye düşünüyorum. Zira ben uzun zamandır donanım ürünlerini takip etmiyordum hatta hep ASUS 1 numara kabul edilirdi. Bunu bir haftadır yaptığım anakart araştırmalarında gördüğüm az da olsa Gigabyte ın önde olduğu. Açıkçası Asusun gerilediğini görmek beni şaşırttı. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Herkesin fikrine saygı duyuyorum. UD7 siparişini bugün veriyorum. Umarım hayırlı olur ve yukarıdaki beklentilerimi büyük oranda karşılar.

UD7 Rev. 2.0'a uygun olarak performans/uyumluluk/Kapasite/O.C. özelliklerini de dikkate alarak Triple bir bellek kiti seçmeye sıra geldi sanırım. Bu konuda ne önerirsiniz?

• quote:

Arkadaşlar öncelikle anakart önerileriniz için teşekkür ederim. Tavsiye ettiğiniz ürünleri inceledim. Ancak düşüncem değişmedi hala Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) düşünüyorum. Zira "Bu anakartın eksileri neler" ve Gigabyte'tan hangi modeli önerirsiniz diye sormama rağmen Bu marka ve düşündüğüm modeli için olumsuz bir görüş belirtilmedi. Sanıyorum birçok kişi (belki ben de) bir marka model var kafamızda ona yöneliyoruz. İncelemelerim sonucunda genel olarak benim toplayacağım sisteme eşdeğer sistemlerde ASUSun Rampege III Extreme ve GIGABYTE'ın UD7 modeli tercih edilmiş. Birkaç site ve dergide de yine UD7 ve Rampege III Extreme önerilmiş. Açıkçası bana GIGABYTE daha çok kabul görüyor diye düşünüyorum. Zira ben uzun zamandır donanım ürünlerini takip etmiyordum hatta hep ASUS 1 numara kabul edilirdi. Bunu bir haftadır yaptığım anakart araştırmalarında gördüğüm az da olsa Gigabyte ın önde olduğu. Açıkçası Asusun gerilediğini görmek beni şaşırttı. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Herkesin fikrine saygı duyuyorum. UD7 siparişini bugün veriyorum. Umarım hayırlı olur ve yukarıdaki beklentilerimi büyük oranda karşılar.

UD7 Rev. 2.0'a uygun olarak performans/uyumluluk/Kapasite/O.C. özelliklerini de dikkate alarak Triple bir bellek kiti seçmeye sıra geldi sanırım. Bu konuda ne önerirsiniz?

Alıntıları Göster
    gigabyte ile ocz problemli..ocz seçme..
    gskill ile de sorun yaşayan gördüm..

o nedenle corsair yada kingston al derim..

ekleme:
    "Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) düşünüyorum. Zira "Bu anakartın eksileri neler" ve Gigabyte'tan hangi modeli önerirsiniz diye sormama rağmen Bu marka ve düşündüğüm modeli için olumsuz bir görüş belirtilmedi."
    demişsin..kendimce şöyle cevap vereyim..
    sana "en çok ram seçme sorunu gigabyte ta,en çok cold boot sorunu gigabyte ta,ben gigabyte ı alt seviye anakartlarında iyi tasarım yaptığı ve üst seviye bileşenler kullandığı için seviyorum..
    bu kadar para vereceksem niye gigabyte alayım..zaten yazılım,teknik servis ve bios olarak ta asusun gerisinde.. " derdim ama forumdaki gigabyte fanatikleri tarafından linç edilmekten tırstığım için böyle demiyorum
    "anakart seçiminde marka güveni önemlidir,aynı seviye ürünler arasında özellik olarak belirgin fark olmaz,o nedenle içine sinen markayı al" demekle yetiniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 25 Aralık 2010; 1:26:25 >

• quote:

Corsair ve Kingston'un modellerini inceleyeceğim.

Bu arada UD7 Rev. 2.0 sanırım Türkiyeye yeni yeni geliyor. Gigabyte ın bu aşırı bellek seçme özelliği (yada hatası) Rev. 2.0 ile düzeltilmiş olamaz mı? Görünürde göze çarpan değişiklik Rev 1'de sanırım sıvı soğutma sistemi için hazır olan kanallar kaldırılmış. Herhalde ekran kartlarına falan engel oluyordu yani yerleşimle alakalı bir değişikliktir sanırım. Ver 1.0 daha alımlı duruyor. Ama yine de Rev. 2.0'ı tercih etmeliyim sanırım. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz?

Bellek gecikme değerleri sanıyorum bu CL8 - CL9 vs. bunlar hangi değerde olması iyi olur sizce?

Ekran Kartı konusunda da bütçe yetersizliğinden dolayı şimdilik idareten bir ekran kartı almak istiyorum. Sonradan elim rahatlayınca belki de cf yapacak şekilde iyi iki ekran kartı alırım. Yani hiç oyun oynamayacağımı düşünerek yani giriş seviye bir sistem gibi sadece bu sistemden ekrana görüntü verme işini yapacak ama tabi uyumlu olacak ve sorun çıkarmayacak, şimdilik işimi görecek bir ekran kartı önerir misiniz (Fiyatının bana önerilen modellere göre çok daha aşağı olacağını ümit ederek...) ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 25 Aralık 2010; 0:57:14 >

• quote:

quote:

Bu arada UD7 Rev. 2.0 sanırım Türkiyeye yeni yeni geliyor. Gigabyte ın bu aşırı bellek seçme özelliği (yada hatası) Rev. 2.0 ile düzeltilmiş olamaz mı? Görünürde göze çarpan değişiklik Rev 1'de sanırım sıvı soğutma sistemi için hazır olan kanallar kaldırılmış. Herhalde ekran kartlarına falan engel oluyordu yani yerleşimle alakalı bir değişikliktir sanırım. Ver 1.0 daha alımlı duruyor. Ama yine de Rev. 2.0'ı tercih etmeliyim sanırım. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz?

Bellek gecikme değerleri sanıyorum bu CL8 - CL9 vs. bunlar hangi değerde olması iyi olur sizce?

Ekran Kartı konusunda da bütçe yetersizliğinden dolayı şimdilik idareten bir ekran kartı almak istiyorum. Sonradan elim rahatlayınca belki de cf yapacak şekilde iyi iki ekran kartı alırım. Yani hiç oyun oynamayacağımı düşünerek yani giriş seviye bir sistem gibi sadece bu sistemden ekrana görüntü verme işini yapacak ama tabi uyumlu olacak ve sorun çıkarmayacak, şimdilik işimi görecek bir ekran kartı önerir misiniz (Fiyatının bana önerilen modellere göre çok daha aşağı olacağını ümit ederek...) ?

Alıntıları Göster
    yazık ud7 nin parasına

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_30463_VTX_Radeon_HD4650__1_GB__DDR2__128_Bit__Ekran_Karti__VX4650_1GBD2-H_.html

• quote:

yazık ud7 nin parasına

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_30463_VTX_Radeon_HD4650__1_GB__DDR2__128_Bit__Ekran_Karti__VX4650_1GBD2-H_.html

Bir süre sonra yeni cf ekran kartlarımı seçip takınca yazık olmayacak merak etmeyin. Bunu da artık satarım herhalde yada başka bi şekilde değerlendiririz. Öneriniz için teşekkürler. Herkesin öncelikleri farklı olabiliyor işte benden de gördüğünüz üzere :)

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    rev1 ile 2 arasında ne fark bilmiyorum ama yinede daha yeni olanı almak mantıklı..
    bellek gecikme değerleri ne kadar düşükse o kadar iyidir.. hızşaırtma yapacaksan 2000mhz ram alınabilir..
    2000mhz olarak en düşük cl8 var sanırım..
    ekran kartı olarak fansız giriş seviye bir model seçebilirsiniz..ileride yedek kart olarak kenarda durur
    http://www.sanalmarketim.com/urun/0ae901f4f277cc1551cd22bc3bcaa394/MSI-R4350-MD512H-HD4350-512MB-DDR2-64Bit-HDMI-16x

not:yukarıdaki mesajımada ekleme yapmıştım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 25 Aralık 2010; 1:04:07 >

• quote:

bu kadar para vereceksem niye gigabyte alayım..zaten yazılım ve bios olarak ta asusun gerisinde.. " derdim ama forumdaki gigabyte fanatikleri tarafından linç edilmekten tırstığım için böyle demiyorum

• quote:

rev1 ile 2 arasında ne fark bilmiyorum ama yinede daha yeni olanı almak mantıklı..
    bellek gecikme değerleri ne kadar düşükse o kadar iyidir.. hızşaırtma yapacaksan 2000mhz ram alınabilir..
    ekran kartı olarak fansız giriş seviye bir model seçebilirsiniz..ileride yedek kart olarak kenarda durur
    http://www.sanalmarketim.com/urun/0ae901f4f277cc1551cd22bc3bcaa394/MSI-R4350-MD512H-HD4350-512MB-DDR2-64Bit-HDMI-16x

Afedersiniz farketmemişim. Verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim. Rev. 2 alacağım o halde kesinleştirdim bunu. Bellek konusunda da beni aydınlattınız sağolun. Ekran kartı konusundaki açıklamanızdan "ileride yedek kart olarak kenarda durur" derken yani cf falan kastetmiyorsunuz değil mi? Yani bas bayağı sistem dışı olarak yedekte diyorsunuz. Satsam zaten kaç para edecek ki? Yedekte tutarım, doğru. Ekran kartları aynı marka model olmak zorunda mıdır cf yada sli için? Tekrar teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: XmysticX

SLI yada Crossfire için iyi bir psu şart, en az 80+ özellikli ve 750W üzeri olmalı.
    Altta sana önerdiğim psu çok iyi. 80+ Bronze sertifikalı.

CPU: INTEL i7 950 3.06 GHz Quad Core Socket 1366 8MB 308 $ ( 481,40 TL)
    ANAKART: ASUS RAMPAGE III GENE, X58, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1366, SLI & CrossFireX, SupremeFX X-Fi 279 $ ( 436,08 TL)
    BELLEK - RAM: CORSAIR 6 GB (2048X3) DDR3 2000 Mhz RAM CL8 DOMINATOR GT (Intel Uyumlu) 239 $ ( 373,56 TL)
    HDD: CORSAIR 60GB F60 Force Serisi SATA II SSD (285MB Okuma / 275MB Yazma) 169 $ ( 264,15 TL)
    EKRAN KARTI: XFX HD6950 2048 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 800/5000 345 $ ( 539,24 TL)
    KASA: THERMALTAKE Element S Siyah MidTower VK60001W2Z (PSU Yok) 148 $ ( 231,32 TL)
    KASA - PSU: THERMALTAKE TOUGHPOWER XT 775W Modüler 14cm Fanlı 80+ Bronze PSU TPX-775MPCEU 169 $ ( 264,15 TL)

TOPLAM : 2.589,89 TL
    KDV (%18) : 466,18
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN ($) : 1955,26 $
    NAKİT / HAVALE (TL) : 3.056,07 TL

http://www.novabilgisayar.com/pc.asp

@XmysticX

Arkadaş CORSAIR 6 GB (2048X3) DDR3 2000 Mhz RAM CL8 DOMINATOR GT (Intel Uyumlu) 239 $ ( 373,56 TL) bellek önermiş mesela. Hem CL8 hem 2000 Mhz, 6GB Triple.

• quote:

quote:

Afedersiniz farketmemişim. Verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim. Rev. 2 alacağım o halde kesinleştirdim bunu. Bellek konusunda da beni aydınlattınız sağolun. Ekran kartı konusundaki açıklamanızdan "ileride yedek kart olarak kenarda durur" derken yani cf falan kastetmiyorsunuz değil mi? Yani bas bayağı sistem dışı olarak yedekte diyorsunuz. Satsam zaten kaç para edecek ki? Yedekte tutarım, doğru. Ekran kartları aynı marka model olmak zorunda mıdır cf yada sli için? Tekrar teşekkürler...

Alıntıları Göster
    ileride bir sorun olursa (inşallah olmaz da) sorun anakarttamı ekran kartındamı ram de mi diye kafayı yemektense kenarda yedek ekran kartı olsun diye dedim..
    o nedenle uygun fiyatlı kart önerdim..
    eski bir sisteme full hd video çözdürmek amacıyla,ekran kartı gürültüsünden gecici süre kurtulmak (o nedenle fansız önerdim),yada elinizdeki ekran kartını 2. el satıp
    yeni kart alıncaya kadar idare etmek gibi amaçlarla ayrıca değerlendirilebilir..sana kalmış..zaten sıfırı 60 lira..satsan ne edecek..

sli ve crossfire için aynı marka olmasına gerek yok..
    sli için aynı gpu şart..yani gtx 580 ile başka bir gtx 580 gibi..
    crossfire için aynı seri olması yeterli..6950 ile 6970 gibi.
    ama her iki kart da düşük olan performansında çalışacağından
    aynı gpu (6970 ile yine bir 6970 gibi)
    hatta mümkünse aynı marka almak iyi tercih olur..

ram olarak bende dominator önerdim..sadece daha ucuz olan bir link verdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 25 Aralık 2010; 1:24:57 >

• quote:

ekleme:
    "Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) düşünüyorum. Zira "Bu anakartın eksileri neler" ve Gigabyte'tan hangi modeli önerirsiniz diye sormama rağmen Bu marka ve düşündüğüm modeli için olumsuz bir görüş belirtilmedi."
    demişsin..kendimce şöyle cevap vereyim..
    sana "en çok ram seçme sorunu gigabyte ta,en çok cold boot sorunu gigabyte ta,ben gigabyte ı alt seviye anakartlarında tasarım yaptığı ve üst seviye bileşenler kullandığı için seviyorum..
    bu kadar para vereceksem niye gigabyte alayım..zaten yazılım,teknik servis ve bios olarak ta asusun gerisinde.. " derdim ama forumdaki gigabyte fanatikleri tarafından linç edilmekten tırstığım için böyle demiyorum
    "anakart seçiminde marka güveni önemlidir,aynı seviye ürünler arasında özellik olarak belirgin fark olmaz,o nedenle içine sinen markayı al" demekle yetiniyorum

Ya yine kafam karıştı şimdi. Ne kadar zormuş bu anakart seçimi ya. Diğerleri bu kadar zor olmayacak. İleride ekran kartlarını alırken bile bu kadar zorlanmam heralde. Biraz daha düşüneyim ben. Bilmiyorum ya yarın sakin kafayla yeniden düşüneyim. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

• quote:

ileride bir sorun olursa (inşallah olmaz da) sorun anakarttamı ekran kartındamı ram de mi diye kafayı yemektense kenarda yedek ekran kartı olsun diye dedim..
    o nedenle uygun fiyatlı kart önerdim..
    eski bir sisteme full hd video çözdürmek amacıyla,ekran kartı gürültüsünden gecici süre kurtulmak (o nedenle fansız önerdim),yada elinizdeki ekran kartını 2. el satıp
    yeni kart alıncaya kadar idare etmek gibi amaçlarla ayrıca değerlendirilebilir..sana kalmış..zaten sıfırı 60 lira..satsan ne edecek..

sli ve crossfire için aynı marka olmasına gerek yok..
    sli için aynı gpu şart..yani gtx 580 ile başka bir gtx 580 gibi..
    crossfire için aynı seri olması yeterli..6950 ile 6970 gibi.
    ama her iki kart da düşük olan performansında çalışacağından
    aynı gpu (6970 ile yine bir 6970 gibi)
    hatta mümkünse aynı marka almak iyi tercih olur..

ram olarak bende dominator önerdim..sadece daha ucuz olan bir link verdim :)

Çok iyi açıklamışsınız, dediğinizi tam olarak anladım sağolun. Ekran kartı konusunda da (Böyle basit bir ekran kartı istediğim için utanıyorum ama napiim :)) tam olarak dediğim istediğim bir ekran kartı olmuş. Bunu gözüm kapalı alabilirim, şimdilik araştırmaya bile gerek yok belki de. 68 TL Çünkü. Dediğiniz sebeplerden dolayı yedekte tutmak çok iyi olur. Bunları düşününce sanırım satmayacağım da kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 26 Aralık 2010; 8:10:01 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.