Şimdi Ara

Core i7 950 2500-3000 TL Sistem Önerisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GooodJob

Kasa:
    Cooler Master RC 692 (CM 690 II)
    AeroCool XPREDATOR Big Tower Kasa
    Cooler Master HAF X

PSU:(CF yapacağınızı düşünerek)
    FSP Epsilon 800W 80 Plus
    High Power Absolute 850W 80+ Plus Bronze

CF yapmayacaksanız Seasonic M12II 80+ Plus Bronze 620W alabilirsiniz.

www.teknofiyat.com adresinden en ucuz nereden alabileceğinize bakabilirsiniz.

Ramlere gereksiz para vermişsiniz. Günlük kullanımda 2000MHZ ile 1600MHZ arasındaki farkı hissetmezdiniz bile.

Anlamadığım şey şu. Gidip 200TLye kaliteli bir RAM almak varken 500TLlik gereksiz bir harcamada bulunuyorsunuz(bence)
    Ondan sonra kısa süreliğine kullanılacak ekran kartı alıyorsunuz. Aradaki 300TLyi alacağınız ekran kartının üstüne koysanız çok daha mantıklı olmaz mı? Neyse tercih sizin tabii ki.

Kasa önerilerinizi inceleyeceğim. Şimdi olmasa da ileride cf yapacağımdan dolayı PSU konusunda ikinci öneriniz daha çok dikkatimi çekiyor. Aslında RAM ler ve ekran kartı ile ilgili görüşleriniz genel olarak doğru. Ancak şu düşüncelerle hareket ettim sanırım:

Bizim emektar beni 7 sene idare etti. Babam almıştı onu bana . Günler geçti seneler geçti okulu okuduk, meslek sahibi olduk, işe başladık, evlendik... Her seferinde başka bir şey araya girdi alamadım. Bu aralar yüklü bir kredi ödemem yeni bitti. Aslında araya girecek başka şeyler yine var da bu kez kararlıydım istediğim performans sistemini toplamakta.

Amacım öncelikle bilgisayarın genel performansıydı, bunun için O.C. olayına girmeyi de düşünüyordum. SSD ve RAID0 düşünüyorum. Bellek ve anakartım için de masraftan pek kaçmadım. Oyun oynama önceliğim biraz daha geride olduğundan ve ekran kartında da yine performansı düşünerek hareket edeceğimden diğer ürünleri sonraya bırakmaktansa ekran kartını sonraya bırakmak daha mantıklı geldi. Bana göre Anakartın, RAM lerin, RAID li SSD'nin, USB3, SATA 6GB/s, vs. çıkışların performansı önemliydi. Ekran kartı için belki birkaç ay bekleyeceğim ama bilgisayarımı oyunlar ve ekran kartı özelliklerinin yüksek olmasını isteyen diğer uygulamalar haricinde çok daha performanslı olarak kullanabileceğim. Üstelik belirli derecelere kadar O.C. yaparak. Bunlar benim için önemliydi. Herkesin öncelikleri ve şartları farklı olabiliyor.

Düşüncelerinizi paylaştığınız için sağolun.

Aslında belki onlar da çok önemli iş yapıyorlar ama yine de şöyle dışardan bakınca şu PSU ve kasaya verilen paraya içim gidiyor benim de doğrusu. Bu sebeple beklentilerimi karşılayacak modeller arasından fiyatı düşük olanlardan bir seçim yapmayı düşünüyorum. Sanırım 1000W lık bir PSU dansa 850W lık bir PSU daha iyi. Fiyatı da aşağı çeker.

Kasa konusunda da ön panelde usb2, usb3, e-sata, kulaklık, firewire çıkışlarının olmasını istiyorum. Ama şu bir çok arkadaşın önerdiği (Cooler Master HAF X Full Tower dı sanırım) kasanın içini dışını görünce diğer ucuz modelleri de beğenmekte zorlanıyorum. Keşke bu kasayı görmeseydim hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 28 Aralık 2010; 13:17:43 >

• Yanlış anlaşılma olmasın ama bence;

En büyük kayıp anakart seçiminde oldu 700 küsür liralık anakart ancak benchmark, uçuk overclocklar ve fantazi için alınırdı. Ram konusu da biraz tuzlu ramleri tercih ettiniz doğrusu sonuca gelecek olursak bence diğer bileşenleri bütçeyi aşmamak için kısmak yerine alabilecek duruma gelindiğinde alınması. Yani şu kalan bütçenizle sistemi tamamlamaya çalışmayın zarar edersiniz.(benim şahsi kanaatim)
  • Kasa konusunda benim sistemim ve isteklerim illa ki Full Tower kasa mı gerektiriyor? Bana önerilen Cooler Master RC 692 (CM 690 II) Kasa Mid Towe olarak gözüküyor. Desteklediği Anakart Tipi ATX, Micro-ATX, Mini-ITX olarak görünüyor. Bu kasayı beğendim, fiyatı da iyi. Yalnız ön panel çıkışlarında USB2-3, e-sata, kulaklık çıkışı istiyordum.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-rc-692-pencereli-bilgisayar-kasasi-cm-690-ii.html

Eğer Mid Tower kasa bana olacaksa sanırım daha uygun fiyatlı kasa modelleri var.

• Hocam kesinlikle gereksiz para harcıyorum diye düşünmeyin. Ekran kartları 2 yılda bir değişirken kasalar hep aynı kasa olarak kalıyor. Bu yüzden bence tercihiniz doğru. HAF-X ve High Power Absolute 850W alın. Yerinizde olsam toplayacağım sistem.

CPU İntel Core i7 950
    Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) Anakart
    Corsair Dominator 6GB (3X2GB) Triple Kit 2000Mhz CL8 1.65V DDR3 CMT6GX3M3A2000C8
    TEAM SSD Xtreem G1 120GB Serisi 64MB 2.5" SSD 470TL
    Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPoint 32MB HDD WD20EADS
    Acer P223W HDMI - DVI VGA LCD Monitor
    HD6950 2048 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 800/5000 600TL
    Cooler Master HAF X 360TL
    High Power Absolute 850W 80+ Plus Bronze 260TL
  • @ajunbegii konuyu okuduğumda sanki emektar p4 sisteminize inat bundan sonraki 10 yıl boyunca hiç bir parçayı değiştirmeyecek bir sistem kurmayı düşündüğünüzü hissettim :-) haklı olarak bütçenize göre uzun süre idare edecek sağlam bir sistem planlıyorsunuzdur ama teknolojide geleceğe yatırım yapılamıyor,bugün 700-800 liraya alğınız bir donanımın 1 yıl sonra değeri yarı yarıya düşüyor,uzatmayacağım özetle demek istediğim bazı parçalara (aldığınız ram gibi ) 2 kata para verip max %5 kadar bir getirisi olması hoş olmasa gerek, bunun yerine sistem parçalarını belirli zaman dilimlerinde güncellemeye gitseniz daha iyi olur diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDelight

@ajunbegii konuyu okuduğumda sanki emektar p4 sisteminize inat bundan sonraki 10 yıl boyunca hiç bir parçayı değiştirmeyecek bir sistem kurmayı düşündüğünüzü hissettim :-) haklı olarak bütçenize göre uzun süre idare edecek sağlam bir sistem planlıyorsunuzdur ama teknolojide geleceğe yatırım yapılamıyor,bugün 700-800 liraya alğınız bir donanımın 1 yıl sonra değeri yarı yarıya düşüyor,uzatmayacağım özetle demek istediğim bazı parçalara (aldığınız ram gibi ) 2 kata para verip max %5 kadar bir getirisi olması hoş olmasa gerek, bunun yerine sistem parçalarını belirli zaman dilimlerinde güncellemeye gitseniz daha iyi olur diye düşünüyorum

+4870x2 anakartı ve rami açmadıysanız iade edin(desem olmaz tabi)

• Arkadaşlar her işte bir hayır vardır diyorum. Anakartım yola çıktı ancak Corsair Dominator GT CMT6GX3M3A2000C8 6GB (3X2GB) DDR3 2000MHz CL8 Triple Kit Airflow Fan RAMlerle ilgili firmadan aradılar ve önümüzdeki hafta tedarik edilebileceğini söylediler.

Ve şunu belirttiler daha önce aldığınız anakartla birlikte bu RAM leri alanlar oldu ancak bırakın 2000Mhz i daha düşük değerlerde bile sistemi çalıştıramadılar dedi. Ve bu anakartın da Rev. 2.0 olduğunu söylediler. Ayrıca Kendileri Gigabyte GA-X58A-UD7 Rev. 2.0 anakart ile birlikte 4-5 adet (G.Skıll di sanırım) bellek sattıklarını ve bu sistemlerde böyle bir sorunu yaşamadıklarını belirttiler. İstersem daha düşük fiyata sahip bu seçeneği seçebileceğimi ve bu şekilde kredi kartıma aradaki farkı iade edebileceklerini söylediler. Ben de o halde şimdilik RAM siparişimi dondurmalarını ve kendilerine tekrar dönüş yapacağımı belirttim. 1860 Mhz de mi 1960 Mhz de mi stabilite sağlayabilmişler ancak (Hatta sanırım bunu da G.SKILL içindi).

Sanıyorum bahsettikleri bellek:
    http://www.sanalmarketim.com/urun_liste/?liste=1&ref=&ara_dept=T%C3%BCm+Departmanlar&keywords=F3-16000CL9T-6GBRHD&sxpg=1

RAM olayıyla ilgili ne diyorsunuz? Ne yapmalıyım? Gigabyte anakartta ve X58 chipsetinde anakart seçimi malum çok önemli. Triple RAM lerle ilgili sizden görüş bekliyorum. Sorunsuz çalışacak mümkün olan en yüksek performansı sağlayacak bir bellek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 28 Aralık 2010; 14:54:40 >

• quote:

@ajunbegii konuyu okuduğumda sanki emektar p4 sisteminize inat bundan sonraki 10 yıl boyunca hiç bir parçayı değiştirmeyecek bir sistem kurmayı düşündüğünüzü hissettim :-) haklı olarak bütçenize göre uzun süre idare edecek sağlam bir sistem planlıyorsunuzdur ama teknolojide geleceğe yatırım yapılamıyor,bugün 700-800 liraya alğınız bir donanımın 1 yıl sonra değeri yarı yarıya düşüyor,uzatmayacağım özetle demek istediğim bazı parçalara (aldığınız ram gibi ) 2 kata para verip max %5 kadar bir getirisi olması hoş olmasa gerek, bunun yerine sistem parçalarını belirli zaman dilimlerinde güncellemeye gitseniz daha iyi olur diye düşünüyorum

Peki hangi belleği öneriyorsunuz? Anakartımın Gigabyte ve X58 chipsetli olduğunu düşünerek? Uyum sağlayacak ve yarı yarıya bir fiyata sahip olan bellekleri söylerseniz sevinirim. Ve tabi ki hemen incelerim

• KINGSTON HyperX 6GB (3x2GB) 1600MHz DDR3 XMP CL9 öneriyorum. Nereden sipariş ettiğinizi bilmediğim için link veremiyorum.
  • quote:

KINGSTON HyperX 6GB (3x2GB) 1600MHz DDR3 XMP CL9 öneriyorum. Nereden sipariş ettiğinizi bilmediğim için link veremiyorum.

Ben de bunu önerecektim
  • sanalmarketimden sipariş etmiştim.
  • quote:

quote:

KINGSTON HyperX 6GB (3x2GB) 1600MHz DDR3 XMP CL9 öneriyorum. Nereden sipariş ettiğinizi bilmediğim için link veremiyorum.

Ben de bunu önerecektim

Uyum sorunu olur mu? Bundan çok korkmaya başladım. Uyumlu dediğimiz belleklerin uyumsuz çıktığını görünce...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajunbegii

quote:

quote:

Ben de bunu önerecektim

Uyum sorunu olur mu? Bundan çok korkmaya başladım. Uyumlu dediğimiz belleklerin uyumsuz çıktığını görünce...

Uymaması için bi neden görünmüyor ama daha öncede söylediğim gibi bu işler piyango gibidir.

• Bahsettiğiniz Kingston bellek alışverişi yaptığım siteden (sanalmarketim) bana taksitli olarak 189,76 TL ye geliyor. Gerçekten yarı yarıya. Uyum sorunu da yoksa anakartım ile...

http://www.sanalmarketim.com/urun/914d4f075c267148528d74079a831bbb/KINGSTON-KHX1600C9D3K3/6GX-HyperX-6GB-(3x2GB)-1600MHz-DDR3-XMP-CL9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajunbegii -- 28 Aralık 2010; 15:23:12 >
  • quote:

quote:

quote:

Ben de bunu önerecektim

Kingston da uyumsuzluk yaparsa o anakart alınmaz Bellek listesinde KHX1600C9D3K3 uyumlu olarak gözüküyor

http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-x58a-ud7_v2.0.pdf

http://www.sanalmarketim.com/urun/914d4f075c267148528d74079a831bbb/KINGSTON-KHX1600C9D3K3/6GX-HyperX-6GB-(3x2GB)-1600MHz-DDR3-XMP-CL9

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de bunu önerecektim

Kingston da uyumsuzluk yaparsa o anakart alınmaz Bellek listesinde KHX1600C9D3K3 uyumlu olarak gözüküyor

http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-x58a-ud7_v2.0.pdf

anakart alınmış nefse hakim olunamamış bi an

• sebepsiz iade süresi internet üzerinden alışverişlerde kargo ulaştıktan sonra 7 gündür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

sebepsiz iade süresi internet üzerinden alışverişlerde kargo ulaştıktan sonra 7 gündür

iade en kârlı seçenek gibi görünüyor.max 350 lira anakarta ayırırsınız geri artar 400 lira bu parayada güzel bir ssd alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 28 Aralık 2010; 15:36:38 >
  • quote:

1-Yeni Aldım: ~740TL Gigabyte GA-X58A-UD7 (Rev. 2.0) Anakart

Hem bu kadar ayrıntılı yazarak, yardım istiyorsunuz hem de kafanızın dikine gitmekten çekinmiyorsunuz.
    Size piyasanın en iyi x58 çipset anakartlarını önermişler, siz gidip 740tl yi bu anakarta gömmüşsünüz. Sadece yazık diyorum.

Açtığınız konunun ilk sayfasındaki bütün mesajları okudum. İlk mesajınızı okuduğumda size elimden geldiğince yardım etmek istemiştim, çok bilgili olmasa da bilinçli bir kullanıcı izlenimi oluşmuştu. Fakat mesajları okumaya devam ettikçe ve son olarak o parayı ve o anakartı görünce tamamen vazgeçtim. Hem bu kadar fikirlere açık ve yenilikçi hem de inadına gigabyte çı nasıl olabildiniz pes ediyorum. Göya öneri istemişsiniz. Siz konuyu beni Gigabyte UD7 almaktan vazgeçirecek sebepler sıralayın diye bir konu açsanız daha yerinde olurmuş.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.