Şimdi Ara

core2duo mu p4 mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu iki işlemciden hangisini kullanmalıyım ?

1-p4 3.0 ghz çift çekirdek (masaüstü)
    2-core2duo t 5850 2.16 ghz (laptop)

ikisinde de w7 işletim sistemi 64 bit ve auto cad 2012 için soruyorum.

önemli ise p4 işlemciyi asrock 775 i 48 anakart ile kullanacağım..
    ekran kartı ve ram ayarlayabilirim.

• Masaüstü Akar
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCarlsberg

Masaüstü Akar

hocam bilmediğim için soruyorum işlemci de sadece bu ghz mi önemli olan?
    ne işe yarar bilmem ama w7 nin bir sistem değerlendirmesi.. p4 işlemciye 2.1 puan verirken t5850 ye 5.4 diyor..nasıl oluyor bu.
    ayrıca p4 de auto cad 2007 açılışı 3 saniye bile sürmezken laptop en az 20 saniye :)
    şimdi gidip p4 işlemciye mevcut 1gb olan ram in yanına 1 daha eklesem ve bir de ekran kartını 512 yada 1 gb a çıkarsam yeterli olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asertanel

quote:

Orijinalden alıntı: TheCarlsberg

Masaüstü Akar

hocam bilmediğim için soruyorum işlemci de sadece bu ghz mi önemli olan?
    ne işe yarar bilmem ama w7 nin bir sistem değerlendirmesi.. p4 işlemciye 2.1 puan verirken t5850 ye 5.4 diyor..nasıl oluyor bu.
    ayrıca p4 de auto cad 2007 açılışı 3 saniye bile sürmezken laptop en az 20 saniye :)
    şimdi gidip p4 işlemciye mevcut 1gb olan ram in yanına 1 daha eklesem ve bir de ekran kartını 512 yada 1 gb a çıkarsam yeterli olur mu ?

Tabikide önemlidir. ghz işlemcinin hızını gösterir masaüstününki daha iyi

• p4 de cift cekirdek varmı ya ilk defa duydum olsa olsa sanal cekirdekdir.

işlemcide cekirdek sayısı önemlidir ve ghz değeride sonra gelir o ayarlanabilir birşe o.c sayesinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolcu

p4 de cift cekirdek varmı ya ilk defa duydum olsa olsa sanal cekirdekdir.

işlemcide cekirdek sayısı önemlidir ve ghz değeride sonra gelir o ayarlanabilir birşe o.c sayesinde

gerçek çift çekirdek diye bir yerde takılmıştı gözüme reklamı..
    p4 cpu 3.0 2mb önbellek diye yazıyor. işlemci üzerini okuyamadım ama pc den baktığımda çift çekirdek görüyorum.

diğer detaylar hakkında yorum yapamayacağım bilgim yoktur. fakat masaüstünde kullandığım o işlemci (1gb ram ve 256 mb ekran kartı ile),,
    t5850 işllemci 4 gb ram ve paylaşımlı bir ekran kartı olan laptoptan kat kat daha hızlı bunu kesinlikle farkediyorum.
  • quote:

quote:

p4 cpu 3.0 2mb önbellek diye yazıyor. işlemci üzerini okuyamadım ama pc den baktığımda çift çekirdek görüyorum.

diğer detaylar hakkında yorum yapamayacağım bilgim yoktur. fakat masaüstünde kullandığım o işlemci (1gb ram ve 256 mb ekran kartı ile),,
    t5850 işllemci 4 gb ram ve paylaşımlı bir ekran kartı olan laptoptan kat kat daha hızlı bunu kesinlikle farkediyorum.

Pentium 4 ler de çift çekirdek HT(hyper threading) sayesinde sağlanmaktadır. P4 lerde gerçek ikinci bir çekirdek yoktur, sanal çekirdek vardır. Sorunun cevabı ise tabi ki core 2 duo seçmelisin. Saat hızı her şey değildir, işlemcinin hızında mimari çok önemlidir ve her yeni modelde daha iyi bir mimari kullanılmaya çalışılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fx5200 mü ati 9950 mi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

quote:

quote:

Pentium 4 ler de çift çekirdek HT(hyper threading) sayesinde sağlanmaktadır. P4 lerde gerçek ikinci bir çekirdek yoktur, sanal çekirdek vardır. Sorunun cevabı ise tabi ki core 2 duo seçmelisin. Saat hızı her şey değildir, işlemcinin hızında mimari çok önemlidir ve her yeni modelde daha iyi bir mimari kullanılmaya çalışılır.

Alıntıları Göster

peki yanıt için teşekkür etmeden önce, son bir şey sormak istiyorum.

auto cad 2007 yada media player yada bir web tarayıcı chrome yada mozilla bu programlardan herhangi birini açmak için,

core2 de takılma yaşarken p4 de anında açılıyor.?

bunun sistemimden kaynaklandığını söyleyeceksiniz bana..

kendimce iki pc'yide yeni formatladığım zaman (kasılmaya sebep olacak bir program yüklü değil) denedim..
    ve p4 dediğim gibi çok hızlı..

peki bunun bir açıklaması var mı ?

şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

• 1'den fazla çekirdekli işlemciler 1'den fazla işlemi aynı anda yapmak için daha uygundur.

Yani firefox, chrome açıkken, media player'da müzik çalıyorken, torrentte birşey iniyorken flas tabanlı küçük bir oyun oynayabilirsiniz, bu sırada kasmaz.
    Ama bunları p4'te aynı anda yapmak zor olabilir.

Ayrıca p4'teki çekirdeğin hızı 3 ghz'miş. Yani diğer işlemcideki her bir çekirdeğin hızından daha yüksek. Bu yüzden autocad gibi tek bir işlemi daha hızlı yapacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: asertanel

auto cad 2007 yada media player yada bir web tarayıcı chrome yada mozilla bu programlardan herhangi birini açmak için,

kendimce iki pc'yide yeni formatladığım zaman (kasılmaya sebep olacak bir program yüklü değil) denedim..

evet daha çok sistemle alakalı bir durum, sadece işlemci ile bitmiyor, örneğin hdd nin okuma yazma hızı, ram in hızı bunlar da çok önemli. Ayrıca programlardan birden fazla çekirdek performansı almak için yazılımın ona göre yazılması gerekiyor yoksa program yine tek çekirdek performansında çalışır ki bu da biraz zorluyor yazılımcıları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada herkes cevaplamış ama o pentium4 makinenin fanı yerine oturmamış ısınıyor 2.1 puan alıyor bakın pentium 3 1000mhz işlemci 2.3 celeron 2.8 işlemci ise 3.3 puan alıyor... o işlemcinin gideri 4.1+ dır dikkat edelim 2mb cachle 800mhz versiyonu hemde... çokda küçümsenecek işlemci değil hala iş görür laptopla masaüstü karsılastırılmaz laptop daha hızlı gibi ama düzgün bir ekran kartıyla arkadas hertürlü işini görür :)
  • Orijinalden alıntı: PeerNet*

evet daha çok sistemle alakalı bir durum, sadece işlemci ile bitmiyor, örneğin hdd nin okuma yazma hızı, ram in hızı bunlar da çok önemli. Ayrıca programlardan birden fazla çekirdek performansı almak için yazılımın ona göre yazılması gerekiyor yoksa program yine tek çekirdek performansında çalışır ki bu da biraz zorluyor yazılımcıları.

Şu soruna cevap ise şu P4 HT işlemciler p4 de dense güçlü işlemcilerdir ve o laptop ömrünü cokdan doldurmustur gerek fan olsun gerek harddiski olsun yavaşlığının nedeni onlardır 0 olsa p4den azıcık daha güçlü olabilir ama o zamanki laptoplarla simdikiler bir değil... P4 ile yoluna devam et dediğim gibi o fanı kontrol et düzgünce o puan 4.1 ve üzeri olmalıdır arastırabilirsin önerim sana git 2. el bitane x1950pro bul ati radeon o işlemciye çok güzel gider ve seni 2-3 sene web browsing ve autocat programında rahatlatır :) Kolay gelsiin :)

• Orijinalden alıntı: cinayet13

Orijinalden alıntı: PeerNet*

Şu soruna cevap ise şu P4 HT işlemciler p4 de dense güçlü işlemcilerdir ve o laptop ömrünü cokdan doldurmustur gerek fan olsun gerek harddiski olsun yavaşlığının nedeni onlardır 0 olsa p4den azıcık daha güçlü olabilir ama o zamanki laptoplarla simdikiler bir değil... P4 ile yoluna devam et dediğim gibi o fanı kontrol et düzgünce o puan 4.1 ve üzeri olmalıdır arastırabilirsin önerim sana git 2. el bitane x1950pro bul ati radeon o işlemciye çok güzel gider ve seni 2-3 sene web browsing ve autocat programında rahatlatır :) Kolay gelsiin :)

laptopun alt kapağı sökünce karşıma çıkan bir fan var ve temiz tutmaya özen gösteririm.
    başka bir fan var mı bahsettiğin?

hd. den kaynaklandığını duymuştum ama çalışıyor ise çalışıyordur mantığı ile pek kulak asmamıştım açıkçası.
    hatta şöyle anlatayım laptopun ilk kullanıcısıyım ilk aldığım zamanlarda gayet iyi idi. son bir kaç aydır bu yavaşlıktan şikayet etmeye başladım bunun için hd.den başka bir yerde sorun aramalı'mıyım..?

ve bir de hd deki hataları denetlemek için windowsun kendi içinde bir şey vardı çalıştır'dan bir komut ile onu denedim ve sıfır hata olduğunu göründü.

hala hd. de olduğunu düşünüyorsanız değiştirebilirim. bildiğim standart 7200 diye bir rakam vardı yeterli mi?

ve son olarak p4 fanın iyi oturduğunu sanıyorum ama bakacağım yeniden. önerdiğin ekran kartının tam adı ( x1950pro-ati radeon) bu şekilde mi ve kolay bulabileceğim bir şey mi?
    (yazıcıoğluna bakabilirm)

şimdiden teşekkürler.

• eğer Pentium 4 kullanmak istersen yanında çok güçlü bir grafik kartı kullanman lazım ayrıca artık DDR2 tarih olduğu için DDR3 anakartlara geçebilirsin
    örn: GIGABYTE-G41M-COMBO (core 2 quad ve duolarıda destekler)
    çok güçlü bir grafik kartı aldığın zaman ona adam gibi PSU da almalısın buda astarı aşar
    benim sistem şu:
    GIGABYTE-G41M-COMBO
    Intel Core 2 Duo E8400 3.00GHz 6M Cache
    8GB DDR3
    ATI Radeon HD 6570 2GB
    Bu sistem 350W Frisby marka PSU ile süper çalışıyor

Bu yüzden P4 sakın alma Core 2 Quad yada Duo alacaksan 2.4GHz ve altını alma sakın en az 3.00GHz olanlardan al çünkü 2.4GHz Core lar P4 3.00GHz i aratır.
    Ayrıca bu devirde 8400 ve 8500 serilerinin altına sakın inme kurtarmaz...
    Gerçekten 8400 ve 8500 i3 ve i5 in verdiği performansa yakın ve az güç tüketiyor
    Birde bazı büyük AVM lerde halen daha satışı devam eden Pentium D (Dual-Core) denilen işlemciler var bunlara sakın inanma Intel artık insanları LGA 775 platformundan uzaklaştırmaya çalışıyor..

iki tane prescott çekirdeğini yan yana koyup dual-core diye insanları kandırıyorlar..

edit: GIGABYTE-G41M-COMBO 'da 2 tane DDR2 ve 2 tane DDR3 olmak üzere toplam 4 tane RAM yuvası vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymgo -- 1 Ekim 2013; 20:10:54 >

• birçok arkadaş ayrıntılı bilgi vermiş ben sadece sonucu yazayım o zaman :) şu halde karşılaştırma yapacak olursam p4 sistem daha hızlı olur diye tahmin ediyorum. laptop o işlemci ve chipsetle ağır kalır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.