Şimdi Ara

Corning Gorilla Glass Ceramic tanıtıldı: Telefonlar artık daha güvende

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Corning Gorilla Glass Ceramic tanıtıldı: Telefonlar artık daha güvende
    Corning, akıllı telefonlar ve tabletlerdeki koruyucu cam denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri. Şirket, ünlü Gorilla Glass serisiyle sektördeki liderliğini sürdürürken, yeni bir ürünle daha karşımıza çıkıyor. Corning, Gorilla Glass Ceramic’i tanıttı ve bu yeni cam, düşmelere karşı direnç konusunda önemli bir gelişme vaat ediyor. Corning, Gorilla Glass Ceramic’in önümüzdeki aylarda Motorola cihazlarında yer alacağını duyurdu.

Daha güçlü, daha dayanıklı

Corning’in laboratuvar testlerine göre yeni Gorilla Glass Ceramic, bir metre yüksekliğinden asfaltta benzer yüzeylere 10 kez üst üste yapılan düşüşlere dayanabiliyor. Firma, diğer cam malzemelerinin ilk düşüşte kırıldığını belirtiyor. Bu cam, adından da anlaşılacağı gibi seramik malzeme içeriyor.

Corning Gorilla Glass Ceramic tanıtıldı: Telefonlar artık daha güvende
    Gorilla Glass Ceramic, daha önce piyasaya sürülen Gorilla Glass Victus 2 ile karşılaştırıldığında, önemli bir gelişme sağlıyor gibi görünüyor. Victus 2’nin asfalttan daha pürüzsüz bir yüzeye birden fazla kez düşse bile dayanabildiği belirtilmişti. Yeni cam, daha pürüzlü yüzeylerde bile daha fazla dayanım sunuyor. Ancak Corning, iki koruma çözümü arasında bariz bir kıyaslama yapmıyor. Bu da gelişimin anlamlandırılmasını zorlaştırıyor.

Ayrıca Bkz.Katlanabilir iPhone netleşiyor: Ekran kırışıklığını unutun

Öte yandan Corning’in bu yeni camı yalnızca bir yenilik değil, aynı zamanda bir trendin parçası. Şirket, daha önce Apple cihazları için Ceramic Shield’i geliştirmişti ve Galaxy S25 serisi için Gorilla Armor 2 de benzer bir seramik cam çözümü sunmuştu. Ayrıca, diğer üreticiler de kendi seramik cam teknolojilerini geliştiriyorlar. Örneğin, HONOR Magic 7 Pro modeli NanoCrystal Shield adlı bir koruma teknolojisi sunuyor. Yeni Gorilla Glass Ceramic, önümüzdeki aylarda bir Motorola cihazda kullanılacak, ancak bunun tablet mi yoksa bir telefon mu olacağı belirsiz.

Kaynak:https://www.androidauthority.com/corning-gorilla-glass-ceramic-3539449/

• Düşmeyi geçtim de yıl oldu 2025, şu çizilmeyi bir şekilde önleseler. Telefonu düşürmeden, cebimde sadece telefon olacak şekilde kullansam bile bir süre sonra ekranı mutlaka çiziliyor bu cihazların. Benim gibi takıntısı olanlar için bu büyük bir sorun. Mecburen ekran koruyucuyla kullanıyoruz.

Dünyanın parasını verip S25, iPhone 16 gibi cihazlar alıyor, sonra takoz gibi kılıflar, ekran filmleri bilmem ne ile hem ağırlık hem estetik açıdan cihazları bozarak kullanıyoruz.
  • iPhone larda işe yaramaz. Pro Max ler tuğla niteliğinde olduğundan mümkün mertebe yine düşürmemeye gayret edilmesi gerekli diye düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında yapabilecekleri şeyi yapmıyorlar. Reklamını güzel yapalım ama yine de kırılsın ki para kazanalım meselesi. Yoksa bazı firmalar çok çok daha iyisini yapabiliyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu uzun isim yerine Corning Ceramic diye yeni bir seriye baslasalar daha guzel olurmus.Dusme konusunda hem cam hemde telefonlar cok daha dayanikli yapilabilir.Ama bu sefer koruma kiliflari ureten firmalarinin isi zora girer.

• Yıllardır her çıkan öncekinden daha dayanıklı ama hemen çizilip kırılıyor ekranlar. Zaten ektra kırılmaz cam taktırma mevzusu tamamen hikaye.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Ancak Corning, iki koruma çözümü arasında bariz bir kıyaslama yapmıyor.

Yapmaz çünkü bir değişiklik yok da o yüzden. Pazarlama taktiği işte. Ebıl da böyle yapmayı çok sever mesela.

• Verdiği grafikteki gerçekliğini doğruluğunu nasıl anlayacağız :) bari bir düşme videoau koy. Atmasyon bir grafik koymuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Düşmeyi geçtim de yıl oldu 2025, şu çizilmeyi bir şekilde önleseler. Telefonu düşürmeden, cebimde sadece telefon olacak şekilde kullansam bile bir süre sonra ekranı mutlaka çiziliyor bu cihazların. Benim gibi takıntısı olanlar için bu büyük bir sorun. Mecburen ekran koruyucuyla kullanıyoruz.

Dünyanın parasını verip S25, iPhone 16 gibi cihazlar alıyor, sonra takoz gibi kılıflar, ekran filmleri bilmem ne ile hem ağırlık hem estetik açıdan cihazları bozarak kullanıyoruz.

• "Glass is glass and glass can break".

• Ekranlar aslında özel yüksek sertlikte metaller kullanmadan çizilmiyor, ben S6 edge'i 6-7 sene ekran koruyucusuz kullanmıştım birşey olmadı. Her ihtimale karşı anahtarlarla

vs. aynı cebe koymazsanız birşey olmaz. Ekran koruyucusunun tek olayı kırılmayı önlemek artık. Ekran kırılmayacak diye koruyucu takıyoruz sonra mis gibi canlı oled'in renkleri

soluyor katmandan dolayı. Önemli olan kırılmaya çözüm bulmaları artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.