Şimdi Ara

corolla 1.33 alınır mı? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
315
Cevap
3
Favori
154.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende bu araçtan almayı düşünüyorum yanlız Corolla 1.33 Comfort - Corolla 1.6 Comfort bu iki model arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz 1.33 ün çekişi çokmu berbat bazı arkadaşlar öyle yazmış. Birde 1.6 Comfort liste fiyatı 47,600 sizce sıkı pazarlıkla ne kadara alınabilir.
  • Ben 1.6 olanı aldım 36 ya 2010 model 20 bin de gayet memnun um

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: REeL13

Arkadaşlar bende bu araçtan almayı düşünüyorum yanlız Corolla 1.33 Comfort - Corolla 1.6 Comfort bu iki model arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz 1.33 ün çekişi çokmu berbat bazı arkadaşlar öyle yazmış. Birde 1.6 Comfort liste fiyatı 47,600 sizce sıkı pazarlıkla ne kadara alınabilir.

1.33 aldım..1.6 öneririm...benzin sarfiyatın %100 aynı olacak ama altında ekstradan (ve gerekli) güç olacak..Değil meğil diyene inanma bizzat 2 senedir tespitliyorum 1.6 ile bire bir yakıyor..1.3 ile biraz daha gitsin diye daha çok asılıyorsun gaza..bir anlamı kalmıyor..Yeri geldiğinde o ekstra gücü çok arıyorsun..1.33 corolla "idare eden" bir araç..1.6 ise yeterli diyebilirim..4 kişi ile hızlanmaya araç sollamaya kalkınca hak vereceksin..Denemeni çok isterim almadan önce..

Son söz sarfiyat içinse kesinlikle anlamı yok 1.3 ün..

• Arkadaşlar bugün hiç alakası olmayan hyundai ix35 aldım :)
  • Gerçekten hiç alâkası yok

• İmkan varsa 1.6 tercih etmek yararlı. Aynen, 1.3 aynı yakıtı harcıyor biraz sıkıştırınca.
  • ben 1.33 kullanıyorum yakıtı çok iyi bence. karışık kullanımda 25.5 lt lpg ile 350 km geçiyor. öncelik yakıtsa tereddüt etmeden alınır.
  • ben de yeni 2011 corolla 1.33 aldim, performans konusunda cokta kotu degil. bana kalirsa aynı donanımda bir arabaya sirf 1.6 diye 5-6 milyar fark verilmez.
    tup takip biraz devirli kullanirsin. yakıt olarak cok ekonomik. sehir ici 20 kr su anki fiyatlarla sehirdisi 17-18 kr.
  • Arkadaşlar başka yorum yapacak yok mu? Çekiş durumu nasıl özellikle rampalarda devirli kullanıca 7 litreyi geçiyor mu araç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey_Efendi -- 6 Ekim 2013; 14:14:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bey_Efendi

Arkadaşlar başka yorum yapacak yok mu? Çekiş durumu nasıl özellikle rampalarda devirli kullanıca 7 litreyi geçiyor mu araç?

rampaya iyi girersen araba dusmuyor, su an arabam 6.9 gosteriyor sehir ici kullanıyorum. sehir disi ise 5.6-6 arası.
    benim arabada landiranzo tup var, yokusta benzine aldım cok daha iyi tırmandı. yine alsam ekonomisi icin 1.33 alırdım.
  • Bey_Efendi kullanıcısına yanıt
    1.3 araç herzaman 1.6 kadar yakar ama hiçbir zaman 1.6 kadara performans alamazsın...Alım gücü varsa kesinlikle 1.6 alınmalı ....1.3...1.4. araçlar özellikle bayan sürücüle tarafından tercih edilir çünkü onlar çok fazla çekiş performans farkını anlamazlar.....Isparta ---Konya arası otomatik 1.6 honda ve 1.4 fabia aynı yola çıktık depoları doldurduk Karamanda depoları doldurduğumuzda honda sadece 10 lira fazla doldurdu....Artık hesabını sen yap...1.4...1.3 kesinlikle almam ..Ancak alırsam hanıma alırım.....

• quote:

Orijinalden alıntı: last06

1.3 araç herzaman 1.6 kadar yakar ama hiçbir zaman 1.6 kadara performans alamazsın...Alım gücü varsa kesinlikle 1.6 alınmalı ....1.3...1.4. araçlar özellikle bayan sürücüle tarafından tercih edilir çünkü onlar çok fazla çekiş performans farkını anlamazlar.....Isparta ---Konya arası otomatik 1.6 honda ve 1.4 fabia aynı yola çıktık depoları doldurduk Karamanda depoları doldurduğumuzda honda sadece 10 lira fazla doldurdu....Artık hesabını sen yap...1.4...1.3 kesinlikle almam ..Ancak alırsam hanıma alırım.....

Performansla işim pek olmuyor doğal olarak şehir içi ve dışında normal kullaımda 1.33 ile 1.6 motorun aynı yakması imkansızdır muhakkak fark olur. Ama 1.33 le 1.6 araca yetişeyim diye köklersen o zamn haklısın

• quote:

1.3 araç herzaman 1.6 kadar yakar ama hiçbir zaman 1.6 kadara performans alamazsın...Alım gücü varsa kesinlikle 1.6 alınmalı

corolladan anlamadığınız belli.
    benim aracım şehir içinde 6.5 litre civarı,1.6sı ise 8 9 litre yakmakta.
    Eniştemde var araç ve bin pişman 1.33 almadığına.
    Ayriyeten performans olarak hiç bir problem yok arabada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

1.3 araç herzaman 1.6 kadar yakar ama hiçbir zaman 1.6 kadara performans alamazsın...Alım gücü varsa kesinlikle 1.6 alınmalı

Ya herkes birşey söylüyor yok 1.6 kadar yakar diye. Alma arefesindeyim bilen bilmeyende birşeyler söylüyor. Ama kafaya koydum inşallah sizlerinde güzel yorumlarıyla paramı denkleştirince inşallah.
  • quote:

quote:

quote:

Ya herkes birşey söylüyor yok 1.6 kadar yakar diye. Alma arefesindeyim bilen bilmeyende birşeyler söylüyor. Ama kafaya koydum inşallah sizlerinde güzel yorumlarıyla paramı denkleştirince inşallah.

kullanmayanların yorumlarına bakarsan alıncak araba degil.
    bir kere binmeden yorum yapıyorlar.
    benim 1.33 corolla 40 binde sahane, km de 18-20 kr lpg de daha ne olsun.

• quote:

quote:

quote:

Valla ne diyeyim demekki profildeki araçları biz boşuna kullanmışız.....2011 honda düz viteste 4.9 ..5.2 gördüm şehir dışı...Şehir içi toyota yaris (AT) 7.2 yakıyor benim corolla 8.1 ....Güzel keyfiniz bilir 2 gün sonra çekmiyor gitmiyor demeyin.....Kimse ayranım ekşi demez bunu da iyi bilin...Ama o kadar araç kullandım ki bir aracı en az 6 ay kullanmışımdır çok şükür tecrübe edindik...Fakat hiçbir üretici babamın oğlu değil.....O yüzden:Şu karşılaştırmaya bakarsanız anlarsınız...
    1.33 VVTI 6 ileri 1.6 VVTI 6 ileri....
    Yakıt türü Benzinli Benzinli -
    Birleşik 5,6 lt/100km 6,0 lt/100km -
    Şehir dışı 4,7 lt/100km 4,9 lt/100km -
    Şehir içi 7,2 lt/100km 8,0 lt/100km -

ŞİMDİ BU FARKLARA BAKARAK 1.33 ALIR MISIN? 0.8 LİTRE FARK.....:-) BEN ASLA VE ASLA ALMAM......AMA SİZİN KEYFİNİZ BİLİR.......DAHA NE DİYEYİM...HANİ BİNMEDEN BİLMİYORUZ YA...
    1.3 VVTI 1.6 VVTI
    Hızlanma (0-100 km/sa) 12,6 sn.............................................. 10,0 sn

BİNMEYE GEREK YOK VERİLER ZATEN SÖYLÜYOR.......KOLAY GELSİN....BUNLAR BANA AİT DÜŞÜNCELERDİR VE DE HERKESE SAYGI DUYARIM ( ÖKÜZÜM BÜYÜK OLSUN VARSIN ÇİFTE KOŞMASIN)

• 3 Yıldır kullanıyorum..0 km aldım..insan gibi de kullansam agresifte kullansam 6.5 şehir içini bir kere bile görmedim...hatta pamuk gibi deneysel sürüşler bile yaptım...mümkün değil...şehir içi 8-9.5 tan aşağısı yok..servise bile danıştım millet uçuyor bizdemi sıkıntı...yok bu budur..Peki 1.33 olmasının vergi avantajı var mı??yok...yakıt avantajı var mı?O da yok...1.6 varken neden??3-5 bin tl için...araç sollarken yusuf yusuf yapalım heyecan adrenalin olsun diye mi...aracımdan memnunum..ama aynı motor olan yaris ler ile belki 6 litre şehir içiler görülür..tüpçülere yorum yapamam..Araçtan genel anlamda memnunum 1.33 ün düşük kalite plastiğini ve biraz özensiz işçiliğini,takırtı tukurtularını görmezden gelirsek taş gibi araba..Şu an alacak olsam 1.6 sını alırım..

Tekrar sorarım alacak olanlara 1.33 olmasının avantajı nedir??Çevrenizdeki 1.6 kullananlarla görüşüp araştırıp hatta deneyip gelin...zira ben hepsini yaptım...

edit : last06 ben yazarken yazmış sonradan okudum...aynen doğru tespit diyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancanax -- 8 Ekim 2013; 0:14:42 >

• aynı tarz sürüş ve aynı yolda yaris 1.3 ile 4.7 yi , corolla 1.33 ile 5.6 yi gordum minumum.
    1.33 corollayi alinca banada agir ve cekmiyor gibi geldi, 6 vitese hic alisamadim.
    simdi ne cekmiyor gibi geliyor, ne de agir.
    babamda da 1.33 corolla ona gorede cekmiyor, o dizelden corollaya gecti. surekli ikaz isigina gore kullanır.
    araba daha 5 binde degil. 5.9 ortalama gosteriyor. izmitte yasiyor.
    1.6 ya gucun yetiyorsa 1.33 zaten alma, ama bu parayada bu araba cok guzel.
  • Ben 2 aydır kullanıyorum 2 ayda 7 bin km yaptım çok sakin kullanmam çok agresif de kullanmam suanda ortalamam 7.4 ortalama hızım 43 km. Çekiş konusuna gelince dolu araba rampada çekmiyor mecburen vites küçültmek zorunda kaliyorsunuz. Düz yolda devrinde sıkıntı yok gayet güzel.

• Ayrıca araba sinifinda en konforlu arabalardan bir tanesi ve insana sürüş zevki ve güven veriyor.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.