Şimdi Ara

Corolla Aracımla Kaza Yaptım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
3.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • telefonu değişmesem şuraya bi foto atardım onu nasıl düzelttiler bir bilseniz dayımın hondasinın bagajının sağ stop yeri diye bir şey yoktu adamlar sanat eseri yaptılar:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam ya şu nazarlık kazayı bi hafif atlatsak başka bir şey istemiyorum

• Boyasız düzeltme mümkün mü araştırın yoksa yetkili serviste ya da özel serviste değişim daha iyi. Nedeni hasar gören bir metal var düzeltme ile eski haline gelecek mi hayır ve macun daha fazla kullanılacak sonrdan macun boya atması olabilir. Karşı tarafın sigortası ne kadarını karşılayacak düşük bir ihtimal olsada belki imm miktarı fazladır. Boyanız sedefli mi öyleyse zaten kaporta boya ile düzeltme yapılsada tüm kapak boyarlar. Değişim her zaman iyidir ama para cebinizden çıkmıyorsa. Karşı tarafın sigortasına yaptırmaya çalışın olabildiğince.

• Öyle bişey yok. Kim uyduruyo bunu? Sigorta tamamını ödüyor ama sigorta kazık yemez. Kendi rakamları var. Anlaşmalı serviste de anlaşmasız serviste de yaptırdım ben. Allianz da en büyük sigorta şirketlerinden biri. Ne biçim yetkili servis bu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Hocam yetkili servisi böyle bir kandırmaca yapıyorsa kimin elinden ne gelir ki? Şikayet edebileceğim birileri yok.

• Bagaj havuzu sacı yamulduysa o arabanın cok işi var.

Sadece tampon ve bagaj kapagiyla kurtaramazsin. Sağ şasi kolunda da yamulma olabilir japonlar genelde arka tampon demiri kullanmazlar kontrol edilmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun, nazar değdi hocam. bence yine ucuz atlatmışsınız.. canınızı sıkmayın..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • son yapılmış halı sıfırdan farksızdı sadece bağaj 1-2kg falan almış onu farkettim :)) sizin araç kolayca halledilir Corolla Aracımla Kaza Yaptım

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Bagaj havuzu sacı yamulmadı orada yamukluk görmedim.

Sağ arkaya doğru gelen şasi demiri normal arabalarda da olmuyor diye biliyorum. Toyotadaki şasi de böyle bir şeyse bence oranın hasarlanma ihtimali düşük.
    Corolla Aracımla Kaza Yaptım

Hocam burada ne işlemler yapıldı?

Birde benim arabadaki hasarın üstteki arkadaşın dediği gibi şasiye gitme ihtimali var mı?

• hiçbir şey yok senin araçta bu araba 4 defa arkadan darbe yedi bagaj havuzu şase hala sağlam en son düzeltildi ama. tampon demiri hasar almış olabilir büyük bir şey olduğunu düşünmüyorum ne işlem yapıldı bilmiyorum ama aynı bağaj değişmedi 2.5 günde hallettiler

En son ney düzeltildi sizin arabada?

Benim arabada tampon demiri sağlam gibi duruyor ama o da şaseye bağlıymış sanırsam

• Öncelikle geçmiş olsun. Bagaj kapağı, arka panel ve havuz sacı bunlarda arkadan çarpmalarda hasar oluyor ama biraz da şiddetine bağlı. Bazen değişim yerine işçilik yüksek tutularak onarım yoluna gidiyorlar o konuda bir şey diyemem.

Hasar onarımından sonra değer kaybı talebi yapacaksanız bazı sigorta şirketleri dışarıda yapılan onarım raporlarını kabul etmeyebiliyor. Bunun için kasko şirketinizden veya karşı aracın trafik sigortasından hasar dosyası açtırmanız gerekecektir.

Aracınızı kasko poliçenizden yaptırırsanız kasko şirketiniz hasar bedelini kusurlu aracın sigorta şirketinden rücu eder.

IMM konusu ise şöyle. Kusurlu aracın ZMMS yani trafik sigorta limiti dolduktan sonra kaskosu var ise kasko IMM talebi yaparak kalan hasar/değer kaybı oradan karşılanır. Ancak ZMMS limitinin öncelikle tükenmesi gerekiyor. 2023 yılı itibariyle araç başı 120.000 kaza başı ise 240.000₺ ZMMS poliçe limiti mevcuttur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "tamponu yaptırdım, sol şeridin eski sahibi geri döndü" konundan sonra.

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Seneye yetkili servisi de dahil edeceğim ders oldu.

• Lord Commander kullanıcısına yanıt
    Sizce bu bagaj kapağı değişim yapılmadan düzelir mi?

Üstteki arkadaşlardan birinin dediği gibi hasarın şasiye gitmiş olma ihtimali var mı?

Değer kaybı çıkacak hasar kaydının üzerinde mi olur altında mı?

Allianzın yetkili servisi karşılamaması durumu normal mi diğer sigorta şirketleri de mi böyle?

• Bagaj kapağında değişim olacak kadar hasar görünmüyor fotoğrafa bakınca. Servise bırakırken değişim yerine onarım talep ettiğinizi belirtebilirsiniz ustalarla konuşun. Şase konusunda bir şey diyemem ama büyük bir hasar da gözükmüyor.

Değer kaybı hasar miktarının altında da üstünde de çıkabilir. Onun hesaplaması biraz daha farklı. Hasar kaybında aracınızdaki tüm hasarı limit dahilinde öderler ama değer kaybı hesaplanırken değer kaybını etkileyen parçalar üzerinden hesaplama yapılıyor. Aracın hasar tarihindeki rayiç değeri, km bilgisi, geçmiş hasar adedi ve hasar miktarı etkiliyor.

Araçlardaki her parça değer kaybını etkilemiyor. Ayna, cam, plastik parçalar vb.

Araç onarımı yapıldıktan sonra SBM üzerinden aracınız için eksper ataması yapabilirsiniz. Atanan eksper aracınızdaki değer kaybını hesaplar siz de değer kaybı raporuyla beraber karşı tarafın trafik sigortasına başvuruda bulunursunuz.

Allianzın karşılamama durumuna bir şey diyemiyorum. Her sigorta şirketinin kendine göre iş kuralları vardır aslında kasko yaptırırken bunu belirtmiş olmaları gerekiyor. Cebinizden çıkmasın istiyorsanız karşı tarafın sigorta şirketine hasar için başvurun hasar dosyası açarlar sonra da araç onarımını o şekilde yaptırırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Not important Name N kullanıcısına yanıt

trafik sigortasindan islem yapilacagi durumda dilediginiz yerde dilediniz parca ile islem yaptiramazsiniz.

trafik sigortasinin primleri dusuk tutulmak icin bir dunya sarti/kisitlamasi var. dogrudan yer kisiti olmasa da verilen iscilik masraflari da cok dusuk, degil sadece yetkili servis sanayideki usta bile trafik sigortasindan yapacagim araca ekstra su kadar isterim diyebiliyor artik.

eger kasko varsa normalde odemeyen trafik sigortasi kaskoya odeme yapiyor. bunu kasko yaptirmaya bir tesvik gibi dusunebilirsiniz.

dar kapsamli kasko hasar aninda pek ise yaramaz, ancak calinma ya da pert durumlardinda reel fayda saglar. uyduruk bir firma ise o zaman da yaramaz.

• Ucuza kaçarsan, satarken problem olur, ben şahsen alacak olsam, yetkili serviste yapılanı tercih ederim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.