Şimdi Ara

corolla D-4D MMT 232 km/h hıza ulaşabilir mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
7.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: orfe

quote:

Orijinalden alıntı: terazi_kılıç

bence yapabilir, çünkü bu aracın fiyatına baktığımızda 53.500 TL olduğunu görüyoruz (çelik jant bile yok aslında), bu kadar para muhakkak birtakım şeylerin hikmeti uğruna veriliyor olabilir :), o yüzden açıklanamayan bir sebeple (tek açıklanacak yeri fiyatının yüksek oluşu) bu hıza ulaşabiliyordur diye düşünüyorum :),

Evet o fiyatı veren akıllılar(!) muhakkak bir şey görüyürlardır ki bizlerin göremediği nu araca o paraları veriyorlardır. Toyotayıda tepemize çıkardılar ya haydi hayırlısı.

Ayrıca anlamadığım 230 yapsa ne olur 220 yapsa ne olur neyin yarışı bu, kim nereye yetişiyor, dizel araçlar ekonomi için üretilmiştir bu araçlarla hız yapan insan neyi kanıtlamaya çalışır anlamış değilim.

ıyı guzel yazmıssınız da toyotayı tepemıze cıkardılar lafı nedır anlayamadım sen ıstemıyorsan cıkarma dünyadaki kalan insanlar fazlasıyla çıkartıyorlar dünyanın en cok araba satan markası tepemıze cıkardılar dedıgın marka.
    ayrıca sen bu ülkede corsayi poloyu 40.000 e satarsan adamda tutar corollasını o fıyattan satar nolcaktı poloyla corsayla aynı fıyatmı olcaktı ama yanlıs anlamayın size söledigimden değil bu asıl toyotayı degılde bu corsaları poloları tepemize cıkaranları sorgulamak lazım.

• Acaba ben benim arabayla bu sürati görebilirmiyim..
  • 2.0 tdi 140 hp 320 nm li 1300 kg leon bile 210 anca görüyor düz yolda tabi. o toyota hayal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

Orijinalden alıntı: EwOoS

quote:

Orijinalden alıntı: terazi_kılıç

quote:

Orijinalden alıntı: EwOoS

quote:

Orijinalden alıntı: Bulbulinho

İmkansız arkadaşımın arabasıyla İzmite gittim geldim kriz geçirdim araba gitmiyor. Yolda beraber gidebileceği araba 1.3 Multijet Albea, 1.5 dCi Symbol.

Arabaya b.k atmadan önce bir düşünün. Eger siz toyota corollayı albea yla bir tutarsanız size arabadan anlamıyosunuz derim.Bende dizel manuel toyota corolla var ve piyasadaki 1.6 benzinli bir cok araca kök söktürüyorum. 140 beygire kadar birçok aracı gözü kapalı alabiliyor. Hantal diyen arkadaşlar arabayı bir kullanında konusun.100 km den 160 - 170 li hızlara çok rahat çıkabiliyor. Kaldı ki 90 beygirlik arac 160 dan sonra rüzgara karşı dayanamaz diyen arkadaşlar var. gülüyorum onlara sadece.

şimdi siz bu araçla 1.6 hdi 110 bg 308, 1.4 122 bg golf, 1.6 115 bg crdi i 30 gibi araçları tokatlıyorum mu diyorsunuz :), yine bu konunun gideceği yer belli; "gizli beygirler"

Gizli beygirlik bir durum yok.Arabanın torkuna bakarsanız ne kadar iyi olduğunu görürsünüz.Şu an hatırlayamadım ama çok iyi bir torku oldugunu size söyleyebilirim.O yüzden i 30 golf falan yalan bunlar.

1.4 D4D 90Hp ve 205Nm tork üreten bir motor.
    İ30 motoru 115Hp ve 255Nm tork üretiyor. Bu haliyle Corolla'nın bu araçla baş etmesi çok zor. Onun dışında 1.6 litrelik benzinli araçlardan 125Hp Civic, 115Hp Megane vs. geçtim 100Hp araçlar karşısında da şans vermiyorum. Hatta 102Hp motorlu Golf, Bora gibi araçlar karşısında bile sürücüye göre durum değişebilir. Olay D4D motorlu Corolla lehine olursa D4D motorun 102Hp benzinli motorlu bir arabayı geçmesinin tek sebebi ise torku değil. Turbo ve yüksek tork ile daha dengeli olan güç dağılımı olur.

90Hp motor boş ağırlığı 1300 küsür kg olan bir aracı düz yolda 232km/h hızında taşıyamaz. Bu fizik kurallarına aykırı bir defa. Şanzıman oranları müsaitse ancak yeteri kadar yokuş bulupta yokuşla birlikte kendi yer çekiminin kendi ağırlığına yaptığı kuvvet yardımcı olursa olabilir. Bununda hiç bir önemi yok zaten. Yeteri kadar yokuştan aşağı boş at arabası salınca 0 beygir ile belli bir hıza ulaşır.

Aşagı yukarı aynı seylerden bahsetmişiz.Tabiki tek neden turbo değil ama arabanın gerçekten çok iyi bir motoru var.Zaten bende pistlerde yarışmadım.Sokakta caddede yan yana geldiğim araçlarla yaptıgım kalkışlar sonucu izlenimlerimi söyledim.Kimsenin fabrika verisi göstermesine gerek kendi düşüncem kendi yaşadıgım tecrübeler sonucunda geçtiğimi söyledim.Piste gidilip yarışılsa belkide o zaman durum daha farklı olur.Belkide iyi bir sürücü kendinden kat be kat daha güçlü bir aracı yenebilir.Olaya teknik verilerdense bu açılardan bakmanızı tavsiye ederim.Hız konusu da bende o kadar gidecegine inanmıyorum ama 6 ileri bir toyota corollayıda yabana atmamanızı tavsiye ederim.

• Kadranlar %10 - %15 arasında fazla yazıyor
    bende bir ara gpsle ölçmüştüm.
    bu yüzden 232 diyorsa bununda %15 sınırında bir sapmadan kaynaklanmış olduğunu düşünürüm.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.