Şimdi Ara

corolla D-4D MMT 232 km/h hıza ulaşabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
7.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Şair-i Maderzat

Arkadaşta 2008 accent era var 1.5 dizel o da 220 gördüğünü iddia ediyor. Doğru mudur sizce?

doğrudur..ben denedim otobanda rampa aşağı yol müsaitken çıkabiliyor.
  • Bu era nelere kadir. Geçen gün aynı arabayla yakıt göstergesi yanıyordu o halde 40-50 km kadar yaptık. Az daha gitsek gidecek gibiydi.
  • Manuel ile düz yolda 180 görmüşlüğüm var hızlanmak içinde 15-20km gibi dümdüz bir yolu kullandım.
    Daha fazla hızlanmadı
    2009 Model Manuel D-4D test ettiğimde araç 10.000km deydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 14 Mart 2011; 16:00:38 >
  • aynı motora sahip araç tek sürücü yüksüz iken 180i gördü. yol düz boştu. Biraz daha uzun süre yüklenince 185i zor gördü..
    Daha da hızlanamadı
    o motorla 200ü görenler servise gidip kadranlarını kontrol ettirse iyi olur
  • Bir araç eğer üzerinde sonradan yapılan bir güç arttırımı yoksa fabrika verisi neyse o hızı görür max..

Fabrika verisi eğimsiz düz bir yolda,tek yolcu ve ideal hava şartlarında yapılan son hızı söyler.

Çoğu kişiye eğimli yollar düz geliyor göz algılamıyor anca hassas aletlerle(nivelman yöntemi ile) ölçüm yapılarak bir yolun eğimsiz olup olmadığı anlaşılır.

Tabi arkasına rüzgar alır,eğimli bir yolda kadrandaki sapmayla 230'da görür.Tabiki yalandan.Yada aracı dyno'ya çıkartıp son vitesde o hızı görürsünüz.

2.0 benzinli motor 201 beygir Type-r'ın son hızı 235 sizce 90 beygirlik corolla 232 yapabilir mi?
  • Toyota Japonya Merkezini aradım, gizli beygirlerden bahsettim. Cevap: Bayım gizli beygirlerin de bir sonu var.
  • Corolla dizeli uzaydan atman lazım o hıza ulaşması için...

En guzel cevap bu olsa gerek..Anlamıyorum arkadas millet fındık kadar motorlarla 220 yaptım diyor ben daha 2000 cc altı araba kullamadım rahatca 220 yaptım diyemiyorumm..
  • Ben Sivrihisar-Afyon arasında 200km/s gördüm.Ama gerçek hız bundan çok daha azdır.(Manuel 5 ileri)
  • o hıza ulaşamaz... ayrıca 200'ü görse ne yazar...? neredeyse her dandik araba yokuş aşağı o hıza ulaşır, önemli olan kaç saniyede ulaştığıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

o hıza ulaşamaz... ayrıca 200'ü görse ne yazar...? neredeyse her dandik araba yokuş aşağı o hıza ulaşır, önemli olan kaç saniyede ulaştığıdır...

Peki hocam hızı sınırlandırılmış bir araç yokuş aşağı bu hıza ulaşabilir mi? 2006 model cerato'muzla 190 km hızda takılı kalırdık. Devirde yer vardı ama gitmezdi. Sonra Carens vardı, onda 230 km hızı görmüştük. Hafif eğimli yolda tabi, düzde en fazla 220 olmuştu. Sanırım onda sınırlayıcı 220 km gibi bir hızdı(230 km hızı tam 230 almıyorum, 10 km yanılma payı vardır sanırım?). Çünkü araç 3. viteste 190 km hız yapıp 4. vitese geçtikten sonra 220 gibi 4 bin devire anca ulaşıyordu.

Şuan kullandığım ceratoda deneme yapmadım henüz, pek niyetim de yok ya

• ben ankara - kızılcahamam arası otobanda hafif bir yokuşta 407 ile 220 yapmıştım, hız 190'da iken arkamdan BMW marka motorsikletli bir arkadaş selektörle sağa geç diyordu bana :), ama işte aynı pozisyonda dikiz aynasında hiç corolla görmemiştim :),
  • İmkansız arkadaşımın arabasıyla İzmite gittim geldim kriz geçirdim araba gitmiyor. Yolda beraber gidebileceği araba 1.3 Multijet Albea, 1.5 dCi Symbol.
  • İş işcin kullandığım manuel d-4d ile düz yolda 190 km den fazla yapamadım. 210 biraz hayal gibi geldi açıkçası.
  • Dizel Corollaya sahip bir abim geçen 220 yaptığını söyledi yolda eğim varmıdır yokmudur bilmiyorum.Bir arkadaşımda chip'li Astra sedan 1.3 cdti ile eğimli yolda 230 gördüğünü söyledi hatta bassam daha da gider diyordu.Yanında seyahat ettiği arkadaşta teyit etti.
    Kaba taslak eğimden 15 km , kadran sapmasından da 15 km eklesen bu tür bir sonuca yinede ulaşamıyorsun.
    Bence böyle bir hıza ulaşmak için eğimden çok bayır aşağı olan bir yola, arkadan esen şiddetli bir rüzgara , topuzu kaçmış bir kadrana ve azbuz sayılmayacak bir yuvarlamaya ihtiyaç var.
  • abı neler okuyorum 90 hp lık dızel corolla o hantallıkla 220lerı goruyor yapmayın arkadaslar ya bu kadar atılmaz yokus assagıda olsa ınanın zor ya ben yokus assa gazın dıbıne vurarak aracı kokledıgımde cok uzun bı yokus ve onu uzun duzluk (ank-konyo arası) 223 ı gormustum ama cıdden ınanılmaz zor gordu kı yokus olmasa mumkunatı yok normal duzlukte zorladıgımda max 207 gordum daha fazlasına yol yetmedı
  • quote:

Orijinalden alıntı: JITEM

Corolla dizeli uzaydan atman lazım o hıza ulaşması için...

En guzel cevap bu olsa gerek..Anlamıyorum arkadas millet fındık kadar motorlarla 220 yaptım diyor ben daha 2000 cc altı araba kullamadım rahatca 220 yaptım diyemiyorumm..

Fındık kadar motor, fındık kadar turbo lafını çok kullanan arkadaşların acısını dizelciler olarak anlıyoruz...

Zamanında fındık sıfatından ne çektiğinizi ve hergün bunla yaşamanın sizin için ne kadar acı olduğunuda biliyoruz...

Boru gibi motor boru gibi turboların ilginizi çektiğini ve sadece "kamyon"ların sizi heyecanlandırdığınıda anlıyoruz... (artık geçmişte ne yaşamışlığınız varsa)

Ne olur "fındık" kadar ***** ninizi daha fazla fındık sıfatı türetmek için yormayın. Forumda Ferrari'ye binipde halen delikanlılığı ve ortamı bozmayan insanlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

Toyota Japonya Merkezini aradım, gizli beygirlerden bahsettim. Cevap: Bayım gizli beygirlerin de bir sonu var.

• O tırt motorla 170 zor yapar.pardon 175
  • TÜRKİYE'de yapar 260 bile yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

mmt yi bilmiyorum ama manuel vites olanı düz yolda 200 km yi görüyor biraz yavaş ta olsa görüyor , ben yokuş aşağı 220 yi gösterdim .

vites oranı manuelde 250 km yi yapacak şekilde müsait , ama buna motorun gücü ile ulaşamaz arkadaşın dediği gibi uzaydan felan inen bi yokuş lazım zira motor 200 km de kesiliyor . baya bir yokuş aşağı olması lazım ki yapabilsin, bu mümkün mü hiç zannetmiyorum veya manyak olmak lazım böyle şeyler denemek için söylediklerim manuel 6 ileri vites için geçerli

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.