Şimdi Ara

COROLLA D-4D VS JETTA TDI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bana kalırsa toyota hem daha çok donanımı olur 50.000 tl veripte esp siz kalmassınız
  • Annemde Toyota Auris var, Corollayla tamamen ayni ic mekan. Bende yeri geldiginde kullaniyorum. Jetta'dan daha ekonomik bir arac, benzinli olmasina ragmen yedi(7) litre benzin yakiyor ki ben sport modunda performansli kullanirim. Ancak bir toyota sahibi olarak ben jetta tavsiye ederim. Maliyetleri daha yuksek olacaktir ama genel anlamda corolladan daha kaliteli bir arac. Ha sonucta 30-35 milyarlik arabalar. "C" sinifi, ne kadar kaliteli olabilir ki? Iki aracida iyi bilmeyen biri farki anlayamaz. Eger ekonomi iyi on plandaysa sizin o zaman corolla tercih edin.
  • Bence jetta, zaten 2 aracıda test etsen anlarsın jetta hissettirir kalitesini

Ancak şunuda söylemekte fayda var jetta hatta bütün vw araçlar Türkiye'de hakettiği fiyatın çoook çoook üstünde satılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _:KajmeraN:_ -- 23 Haziran 2010; 23:05:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Bana kalırsa toyota hem daha çok donanımı olur 50.000 tl veripte esp siz kalmassınız

Boyle arabalara 50 milyar verenin alnina islenecek enayi dovmesinin masraflari benden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Bana kalırsa toyota hem daha çok donanımı olur 50.000 tl veripte esp siz kalmassınız

Boyle arabalara 50 milyar verenin alnina islenecek enayi dovmesinin masraflari benden.

Aynı şeyi s40 a 70.000 tl verenlere ya da vermeyi düşünenler için "keriz" diyerek kullandım. Daha doğrusu keriz olmayın diye kullandım. (Biliyorsunuz aynı platformda olan mazda 3 ve ford focus 40.000-45.000 maksimum fiyat aralığındaydı.) Bir kaç dakika içerisinde silindi mesajım.

• 2 aracıda kullandım jetta tdı performans ı biraz daha iyi ancak daha cok yakıyor
    corolla d-4d nin yol tutusu daha iyi
    corolla d-4d daha saglam ve kaliteli işcilik oldugunu düşünüyorum
    corolla içinde daha cok güven veriyor kullanırken
    corolla d-4d daha az ses alıyor içine

v.s devam eden giden seyler jetta sadece [simage][/simage]erformansta biraz daha iyi onuda biraz daha fazla yakarak kapıyor kesinlikle acık ara corolla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

Annemde Toyota Auris var, Corollayla tamamen ayni ic mekan. Bende yeri geldiginde kullaniyorum. Jetta'dan daha ekonomik bir arac, benzinli olmasina ragmen yedi(7) litre benzin yakiyor ki ben sport modunda performansli kullanirim. Ancak bir toyota sahibi olarak ben jetta tavsiye ederim. Maliyetleri daha yuksek olacaktir ama genel anlamda corolladan daha kaliteli bir arac. Ha sonucta 30-35 milyarlik arabalar. "C" sinifi, ne kadar kaliteli olabilir ki? Iki aracida iyi bilmeyen biri farki anlayamaz. Eger ekonomi iyi on plandaysa sizin o zaman corolla tercih edin.

corolla ile auris arasında baya bir fark var yol tutusu v.s olarak yeni auriste o acıgı kapatmaya calıstı toyota...o yüzden corolla auristen daha iyi
  • kalite, konfor,sessiz bir sürüş istiyorsan jetta.

sorunsuzluk ve ucuz maliyetler istiyorsan corolla.
  • Corolladan bahsediyoruz sanırım.Konfor ve sessizlik olarak Jettadan kesinlikle daha iyi bir otomobil.1.9 tdi'yi hiç katmıyorum zaten onu traktör başılığında incelemek lazım.
  • DH 1st Konu

Cetta (fazla söze gerek yok)

Corolla (gizli beygirler paketli)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Corolladan bahsediyoruz sanırım.Konfor ve sessizlik olarak Jettadan kesinlikle daha iyi bir otomobil.1.9 tdi'yi hiç katmıyorum zaten onu traktör başılığında incelemek lazım.

sen hangi çağda kaldın?.... jetta artık 1.6 tdı üretiyor beygir yine aynı beygir artık vergiden avantajın var... auris de jetta da aynı vergiyi veriyor....
  • quote:

Corolladan bahsediyoruz sanırım.Konfor ve sessizlik olarak Jettadan kesinlikle daha iyi bir otomobil.1.9 tdi'yi hiç katmıyorum zaten onu traktör başılığında incelemek lazım.

1.9 TDI Bora zamanında kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.Paşazade

quote:

1.9 TDI Bora zamanında kaldı

......

• Değer kaybettiğini görmediğim Corolla
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

sen hangi çağda kaldın?.... jetta artık 1.6 tdı üretiyor beygir yine aynı beygir artık vergiden avantajın var... auris de jetta da aynı vergiyi veriyor....

Merak etme arkadaşım otomobil piyasasını az çok takip ederim.Benim bahsettiğim sessizlik zaten 1.6 tdi'ye göre bir yorumdu . 1.4 d-4d daha sessiz bir motor 1.6 tdi'ye göre. ''1.9 tdi'yi ise hiç katmıyorum zaten'' cümlesinden bence yanlış sonucu çıkarmışsın.Ayrıca 1.9 tdi bora zamanından kalma değil geçen sene dahil Jetta ile satılan bir motor yani aradan çağlar geçmemiş geçen seneye gitmeniz yeterli.

• Fiyat konusunda corolla daha uygunsa onu alırım ama benim donanımlı jetta 1.6 tdi alıcak param var diyorsan kesinlikle vw jettayı tercih ederim vw jetta tabiili corolladan bir gömlek üstün bir araba ama corollada kötü bir araba degil fiyatına göre kaliteli bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acu___men

ne kadar süre multimod kullandınız? tecrübelerini paylaşırsan faydalanırız.

quote:

Orijinalden alıntı: airea

Yaklaşık 5 senedir corolla 4d4 kullanıyorum, servis ücretleri normal düzeyde, vw servisleri kadar pahalı olduğunu sanmıyorum. Motor sorunsuz, yakıt tüketimi düşük, 1.4 motora göre performansı gayet iyi, dizeller içerisinde benim görebildiğim kadarıyla en sessiz motorlardan birisine sahip.

Ama jetta nın sanırım motoru daha büyük, o yüzden daha performanslı olabilir. Ancak buna göre yakıt tüketimi de yüksek olacaktır. Sorunsuzluk konusunda vw için bir yorum yapamayacam, kullanmadım.

Ama toyota araçlar sorunsuzlukları ile tanınırlar. Belki jetta kadar konforlu değildi ama başını ağrıtmaz...

Yalnızca multimod olanı tavsiye etmem toyotada, konforlu bir şanzuman değil...

Yaklaşık 5 senedir multimod kullanıyorum. Tam otomatik şanzuman olmadığı için geçişerde sarsıntı yaşanıyor. Gerçi ben hep manuelde kullanıp vites değişimi sırasında gazdan ayağımı çekiyorum ama yine de düz vites gibi sarsıntı oluyor araçta. Yani tam otomatik vites gibi sarsıntısız ve rahat geçiş bekleyenleri multimod üzer. Arada bir dik bir yokuş girişinde vites tereddüt yaşıyor, 2 den 1 e atıyor, silkeliyor filan... Yokuşa gelmeden vitesin tereddüt yaşayacağını öngörüp ona göre vites küçültmek ya da gazı köklemek lazım. Ancak özellikle vites geçişlerinden vs çok anlamayan bir bay ya da bayanın tam otomatik filan gibi düşünerek multimoda hemen atlamaması lazım, eğer aracına çok hakim bir kişi ya da mekanikten biraz anlayan bir kişi değilse multimod şanzumanı doğru kullanamayabilir.

Corollanın herşeyinden çok memnunum genel olarak, araç 80bin kmde, yakıt tüketimi şehir içi 160-170 tl civarında.

• corolla tabiki
  • Zor bir soru ama Kalite olarak JETTA bir gömlek olmasada biraz daha üstün diye düşünüyorum.Eğer 1.9TDİ alıcaksanız vergisi biraz üzmez mi sizi?
  • Vw servıslerı toyota servıslerıne gore daha pahalıdır.Bunuda goz onunde bulundurarark secımınızı yapın.Toyota yakıt ve servıs masrafının dusuk olması nedenıyle bence bır adım önde.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.