Şimdi Ara

COROLLA D-4D VS JETTA TDI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşalr corolla d-4d mi almalı yoksa jetta tdi mi?

Aslında jettaya kararlı biriydim ama araştırdıkça kafam karıştı...

Corollada zincir var diyorlar artı jetta ya göre daha sorunsuzmuş...
    Jetta da triger set değişimi olur ayrıca belirli aralıklarla vw tdi motorda turbo ve kurum temizliği sorunu oluyormuş, bunlara ilaveten servis pahalılığı da söylüyorlar..

Lütfen deneyimli arkadaşlar yardımcı olsun..
    Şimdiden sağolun....:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.
    Yaklaşık 5 senedir corolla 4d4 kullanıyorum, servis ücretleri normal düzeyde, vw servisleri kadar pahalı olduğunu sanmıyorum. Motor sorunsuz, yakıt tüketimi düşük, 1.4 motora göre performansı gayet iyi, dizeller içerisinde benim görebildiğim kadarıyla en sessiz motorlardan birisine sahip.

Ama jetta nın sanırım motoru daha büyük, o yüzden daha performanslı olabilir. Ancak buna göre yakıt tüketimi de yüksek olacaktır. Sorunsuzluk konusunda vw için bir yorum yapamayacam, kullanmadım.

Ama toyota araçlar sorunsuzlukları ile tanınırlar. Belki jetta kadar konforlu değildi ama başını ağrıtmaz...

Yalnızca multimod olanı tavsiye etmem toyotada, konforlu bir şanzuman değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.
    Tesadüfün böylesi

Bu sabah işim gereği her iki araca da bindim. Giderken Jetta, dönerken de Corolla ile geldim. (ikisi de dizel otomatik&DSG ve 2010 )

Jetta 'dan inip Corollaya binince oldum. Şanzıman,Motor,iç mekan,kalite hissi yönünden kesinlikle Jetta derim.Her yönden üstün geldi bana.

Ancak servis&bakım maliyetleri vs konusunda birşey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadLifter -- 22 Haziran 2010; 14:35:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadLifter

Tesadüfün böylesi

Bu sabah işim gereği her iki araca da bindim. Giderken Jetta, dönerken de Corolla ile geldim. (ikisi de dizel otomatik&DSG ve 2010 )

Jetta 'dan inip Corollaya binince oldum. Şanzıman,Motor,iç mekan,kalite hissi yönünden kesinlikle Jetta derim.Her yönden üstün geldi bana.

Ancak servis&bakım maliyetleri vs konusunda birşey diyemem.

Alıntıları Göster
    Jetta TDI öneririm. İki motor da aynı vergi dilimindeyken büyük hacimliyi tercih etmek daha akıllıca olur.

Jetta'ya alternatif de Corolla D4-D değil, Focus TDCI Titanium düşünürüm...

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Jetta TDI öneririm. İki motor da aynı vergi dilimindeyken büyük hacimliyi tercih etmek daha akıllıca olur.

Jetta'ya alternatif de Corolla D4-D değil, Focus TDCI Titanium düşünürüm...

Alıntıları Göster
    Yeni kasa Jetta güzel görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlkerA.

Alıntıları Göster
    Beklentileriniz nedir bilmiyorum ama bana göre ikisi arasında 2 asır kadar fark var.
    Benim işyerimde iki araçtan da var, ikisini de kullandım
    Daha doğrusu Jetta 1.9 TDI ve Corolla D4D
    Performans açısından kıyaslanmaz bile, ama 1.6 Jetta için yorum yapamıyorum haliyle
    Ama kalite hissi, yol tutuşu, direksiyon hassasiyeti tamamen alakasız
    Jetta açık ara ilerde bir araç, çok daha oturaklı bi araba
    Ama başta dediğim gibi, önemli olan sizin beklentileriniz.
    Ben zaten 130'un üstüne çıkmam, şehiriçinde sakin sakin kullanıcam derseniz fiyatına göre kıyaslamak daha mantıklı olabilir derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: İlkerA.

Alıntıları Göster
    sorunsuz ve az masraflı olsun dersen corolla

iç işçiliği daha iyi daha tok kaporta daha çok konfor dersen jetta

jetta nın kasa değişecek beklemek gerek zor bir seçim bir ara bende çok düşündüm bu soruyu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDI NASIL?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

jetta nın kasa değişecek beklemek gerek zor bir seçim bir ara bende çok düşündüm bu soruyu

Alıntıları Göster
    Yeni kasa jetta alın olmadı eski kasa jetta alın

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

Alıntıları Göster
    Ben olsam Corollaya göre Daha konforlu,kaliteli ve sağlam bir araç olduğu için Jettayı tercih ederdim..

• ne kadar süre multimod kullandınız? tecrübelerini paylaşırsan faydalanırız.

quote:

Orijinalden alıntı: airea

Yaklaşık 5 senedir corolla 4d4 kullanıyorum, servis ücretleri normal düzeyde, vw servisleri kadar pahalı olduğunu sanmıyorum. Motor sorunsuz, yakıt tüketimi düşük, 1.4 motora göre performansı gayet iyi, dizeller içerisinde benim görebildiğim kadarıyla en sessiz motorlardan birisine sahip.

Ama jetta nın sanırım motoru daha büyük, o yüzden daha performanslı olabilir. Ancak buna göre yakıt tüketimi de yüksek olacaktır. Sorunsuzluk konusunda vw için bir yorum yapamayacam, kullanmadım.

Ama toyota araçlar sorunsuzlukları ile tanınırlar. Belki jetta kadar konforlu değildi ama başını ağrıtmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: acu___men

ne kadar süre multimod kullandınız? tecrübelerini paylaşırsan faydalanırız.

quote:

Alıntıları Göster
    Ben ikisini de seviyorum. Tercih yapamıyorum.

• İkisiyle de yolculuk ettim.Corolla Jetta'ya göre daha basit gibi geldi bana.Japonlar bu segmentte detaya önem vermiyor fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnan61

Ben ikisini de seviyorum. Tercih yapamıyorum.

Alıntıları Göster
    Hımmmm....
  • ne tür detayları atlamış bu japonlar? paylaşsanda sonraki araç tercihimizde bize yol gösterse.

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

İkisiyle de yolculuk ettim.Corolla Jetta'ya göre daha basit gibi geldi bana.Japonlar bu segmentte detaya önem vermiyor fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 22 Haziran 2010; 21:34:59 >
  • quote:

Bu arkadaşın konfor konusu hariç yazdıklarına katılıyorum.

Jettanın Toyotadan konforlu olduğunu kim çıkardı onu bilemiyorum ve bu teze de katılmıyorum.

Passat ile Toyota arasında kalıp tercihini Passattan yana kullaman biri olarak Toyotanın da çok konforlu bir araç olduğunu söyleyebilirim, tabi Passat TDİ daha fazla konfor ve performans verdiği için Passatı tercih ettim.

Bu Jettayı da oldum olası beğenemedim, kendine özgün tasarımı olmayan, önü Golf, arkası Passat ve Alman üretimi olmayan bir araba.

Passat ile Toyota arasında kaldığımda Jettayı hiç düşünmedim bile, düşüneceğim bir araç da değil.

Toyotanın düz vites ve dizel olanı çok tuttu ve güzel bir araç.

Ben tercihimi düz vites D-4D Toyotadan yana kullanırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

Bu mesaj silindi.
    Bir tanıdığımızda 1.4 D-4D otomatik Corolla var,herşeyinden çok memnun ( Yaş 50 ) , şehir içi km de 20 kuruşluk yakıt tüketimi varmış.
  • quote:

ne tür detayları atlamış bu japonlar? paylaşsanda sonraki araç tercihimizde bize yol gösterse.

quote:

İkisiyle de yolculuk ettim.Corolla Jetta'ya göre daha basit gibi geldi bana.Japonlar bu segmentte detaya önem vermiyor fazla.

Reklamlardan da anlayacağınız üzere,Japonlar hep sorunsuzluk vurgusu yaparlar.İncelediğiniz zaman Avrupalıların detaya daha çok önem verdiğini görürsünüz.Yolda gidişi de daha iyidir.Japonlar ise motor sorunsuz olsun,kokpitte çok detaya girilmesin,daha sade olsun gibi bir anlayış benimsemişler.Yani tarafsız gözle iki modele arka arkaya bindiniz mi bilmiyorum;ama Jetta'nın yolda gidişi,konforu,kokpit tasarımı,tokluğu Corolla'dan daha iyi.

D segmentinden itibaren mecburen bunlara da önem verilmeye başlanıyor tabi.Gerçi Camry modelini görmedim;ama detaylara önem vermişlerdir diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

ne tür detayları atlamış bu japonlar? paylaşsanda sonraki araç tercihimizde bize yol gösterse.

quote:

Reklamlardan da anlayacağınız üzere,Japonlar hep sorunsuzluk vurgusu yaparlar.İncelediğiniz zaman Avrupalıların detaya daha çok önem verdiğini görürsünüz.Yolda gidişi de daha iyidir.Japonlar ise motor sorunsuz olsun,kokpitte çok detaya girilmesin,daha sade olsun gibi bir anlayış benimsemişler.Yani tarafsız gözle iki modele arka arkaya bindiniz mi bilmiyorum;ama Jetta'nın yolda gidişi,konforu,kokpit tasarımı,tokluğu Corolla'dan daha iyi.

D segmentinden itibaren mecburen bunlara da önem verilmeye başlanıyor tabi.Gerçi Camry modelini görmedim;ama detaylara önem vermişlerdir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    45 yaş üstüne corolla, 35 yaş altına jetta iyi gider.35-46 yaş arası da dolmuşa binsin

• quote:

Orijinalden alıntı: gazozvar

45 yaş üstüne corolla, 35 yaş altına jetta iyi gider.35-46 yaş arası da dolmuşa binsin

Alıntıları Göster
    bence yeni kasa jetta şeker beyazı rengi yeter , birde donanım olarak jetta toyota dan daha iyi listesine bakarsanız anlarsınız ( aradaki fiyat farkını katmıyorum)...

• quote:

Orijinalden alıntı: gazozvar

Alıntıları Göster
    herkes jettanın iç mekan kalitesinden bahsetmiş ama nedense 2000 modelli yıllardaki corolla ile golflerin içini kıyaslayınca corollanın iç mekanının çok daha iyi durumda olduğu belli oluyor. İç mekanında soyulma vs olmayan eski golf görmedim. Vites topuzu, kapı kolları, ön göğüste bazı yerlerde solmalar çok gördüm. Corollalarda ise hiç görmedim. İkisi arasından corolla diyorum ama corolla da fiyatının arabası değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.