Şimdi Ara

Volkswagen Passat 1.9 TDİ Comfortline nasıldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
61.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    başlıkta belirtmiş olduğum araç hakkında bu sıralar araştırmaya girdim.
    tavsiyeler olumlu yönde olursa alabilirim
    tercihim 130-150 Beygir arası 2000-2001 modelleridir.
    internette fiyatları 19-21 bin TL arasında değişiyor
    bu güne kadar dizel aracım olmadı o yüzden fazla bilgim yok.
    bakmış olduğum araçlar yaşı itibariyle 100-150 bin arası olduğu için sıkıntı yaratır mı..motor ister mi...
    aracın ivmelenmesi nasıldır..
    bir depo ile uzun yolda kaç km gider...
    turbo konusunda problem yaşar mıyım...
    dizel olduğu için içeriye çok ses alır mı..
    kronik problemleri var mıdır.
    dizel araçlar belli bir km de motor ister mi..

sormak isteyip de aklıma gelenler şimdilik bunlar arkadaşlar.
    bu aracı kullanan ya da araç hakkında uzman arkadaşlar
    tecrübelerini olumlu-olumsuz aktarırlarsa sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Volkswagen Passat 1.9 TDI Comfortline: Bilmeniz Gereken Her Şey

Volkswagen Passat 1.9 TDI Comfortline, 2000 model yılından itibaren üretilen popüler bir orta sınıf sedandır. Araç, güçlü ve verimli 1.9 litrelik turbo dizel motoru, geniş iç mekanı ve konforlu sürüş özellikleriyle bilinmektedir.

Motor ve Performans

Passat 1.9 TDI Comfortline, 130 beygir gücü ve 310 Nm tork üreten 1.9 litrelik turbo dizel bir motora sahiptir. Bu motor, etkileyici bir performans ve yakıt verimliliği sunar. Araç, 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 10 saniyede tamamlar ve ortalama yakıt tüketimi 100 km'de 5,5 litre civarındadır.

Kronik Sorunlar

Tüm araçlar gibi, Passat 1.9 TDI Comfortline'ın da bilinen bazı kronik sorunları vardır. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Enjektör arızaları
    • Turbo arızaları
    • Çift kütleli volan sorunları

Bu sorunların oluşma olasılığını azaltmak için düzenli bakım ve orijinal yedek parçaların kullanılması önerilir.

Konfor ve Donanım

Passat 1.9 TDI Comfortline, geniş ve konforlu bir iç mekana sahiptir. Koltuklar destekleyicidir ve uzun yolculuklar için idealdir. Araçta ayrıca klima, elektrikli camlar, merkezi kilitleme ve bir ses sistemi gibi standart donanımlar bulunur.

2000 Model Passat 1.9 TDI Alınır mı?

2000 model Passat 1.9 TDI, güvenilir ve ekonomik bir araç arayanlar için iyi bir seçenek olabilir. Ancak, kronik sorunların farkında olmak ve düzenli bakım yaptırmak önemlidir. Aracın yaşını ve kilometre durumunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

Genel olarak, Volkswagen Passat 1.9 TDI Comfortline, güçlü performansı, geniş iç mekanı ve konforlu sürüş özellikleriyle dikkat çeken bir araçtır. Düzenli bakım ve orijinal yedek parçaların kullanılmasıyla, aracın sorunsuz bir şekilde çalışması sağlanabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşımın aracı.2 senedir kullanıyor performansından vede donanımından memnun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Arkadaşımın aracı.2 senedir kullanıyor performansından vede donanımından memnun.

sizin aracınız tam olarak hangi model kaça aldınız
    bu arada ..kaç air bag var.
    uzun yolda yakıt konusunda bir ölçüm yaptınız mı şehiriçini sormuyorum çünkü kullanıma göre
    daha fazla değiskendir.
    araç hakkında daha ayrıntılı bir bilgi verebilirsen sevinirim dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: STasdemir

quote:

Arkadaşımın aracı.2 senedir kullanıyor performansından vede donanımından memnun.

sizin aracınız tam olarak hangi model kaça aldınız
    bu arada ..kaç air bag var.
    uzun yolda yakıt konusunda bir ölçüm yaptınız mı şehiriçini sormuyorum çünkü kullanıma göre
    daha fazla değiskendir.
    araç hakkında daha ayrıntılı bir bilgi verebilirsen sevinirim dostum

Alıntıları Göster
    Araç benim değil arkadaşımın.
    2000 model 25 bin gibi bir fiyata almıştı.Aldığında 120.000 km' de idi,şuan 160 küsür galiba.Yakıt tüketimini ve airbag'leri bilmiyorum ama yarın öğrenebilirsem yazarım

• quote:

2000 model 25 bin gibi bir fiyata almıştı.Aldığında 120.000 km' de idi,şuan 160 küsür galiba.Yakıt tüketimini ve airbag'leri bilmiyorum ama yarın öğrenebilirsem yazarım

sağol arkadaşım çok makbule geçer.
    araç içinde tıkırtı oluyor mu onu da öğrenirsen ..
    ilgin için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasım04

quote:

ok sorarım

• quote:

quote:

quote:

ok sorarım

Alıntıları Göster
    Bizde 2000 model comforline vardı 140000 da 155000 de sattık . Alan adamı yakından tanıyoruz bu yaz araba günde 350 400 km yapıyormuş antalyada km side 200 e yaklaşmış .Bizim arac temiz deildi ondan sattık. Temizini bulursun paraya acıma al passat anlatılmaz bi araba bence bizde jetta var şimdi aklım hala passatta

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDI NASIL?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziyankar07

Bizde 2000 model comforline vardı 140000 da 155000 de sattık . Alan adamı yakından tanıyoruz bu yaz araba günde 350 400 km yapıyormuş antalyada km side 200 e yaklaşmış .Bizim arac temiz deildi ondan sattık. Temizini bulursun paraya acıma al passat anlatılmaz bi araba bence bizde jetta var şimdi aklım hala passatta

Alıntıları Göster
    Ben 1998 model TDI Passatı kısa süreli olarak kullanmıştım. Dizel olduğu için ses biraz fazladır ama içerde pek rahatsız etmez.

Benim aracım pek temiz olmadığı için motorda biraz sorun vardı ama arkadaşın aracı 2001 model aracın kmsini tam bilmiyorum ama hergün en az 50-70km arası yolu kesin yapıyor. Motorundan da şikayeti olmadı hiç. 1.5 yıldırda kullanıyor.

2001 model (az da olsa) eski kasalar var ama bence 2001 'in ikinci yarısında çıkan kasa görsellik ve özellik olarak bence daha dolu bir araç olacaktır.

TDI'dan ötürü çıkacak sorundan ziyade sizden önce ki kullanıcının aracı kullanmasına bağlı olarak dizel size sorun çıkarır.

Uzun yolda sanırım 1200 kmden fazla gidilebiliyor. Tam emin değilim ama Ben Ankaradan- Hatay/İskenderuna tam yarım depo ile gittim. ( cenaze durumu vardı bu yüzden biraz hızlı gitmem gerekliydi yol durumuna göre 160 kmye kadar çıktım. Dengeli gitmedim yani)

Tam olarak bilmiyorum ama "DI" eğer kırmızı ise daha iyi oluyormuş. Sebebi turbo ile mi ilgili yoksa başka birşey mi bilmiyorum. Bilen arkadaşlar mutlaka bizleri aydınlatacaktır.

Eğer temizini bulursanız tavsiye ederim. Zaten 2001 ve yeni kasa ise ( 2001 sonu dediğim) manuel viteste 6 ileri oluyor diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dabaya

Ben 1998 model TDI Passatı kısa süreli olarak kullanmıştım. Dizel olduğu için ses biraz fazladır ama içerde pek rahatsız etmez.

Benim aracım pek temiz olmadığı için motorda biraz sorun vardı ama arkadaşın aracı 2001 model aracın kmsini tam bilmiyorum ama hergün en az 50-70km arası yolu kesin yapıyor. Motorundan da şikayeti olmadı hiç. 1.5 yıldırda kullanıyor.

2001 model (az da olsa) eski kasalar var ama bence 2001 'in ikinci yarısında çıkan kasa görsellik ve özellik olarak bence daha dolu bir araç olacaktır.

TDI'dan ötürü çıkacak sorundan ziyade sizden önce ki kullanıcının aracı kullanmasına bağlı olarak dizel size sorun çıkarır.

Uzun yolda sanırım 1200 kmden fazla gidilebiliyor. Tam emin değilim ama Ben Ankaradan- Hatay/İskenderuna tam yarım depo ile gittim. ( cenaze durumu vardı bu yüzden biraz hızlı gitmem gerekliydi yol durumuna göre 160 kmye kadar çıktım. Dengeli gitmedim yani)

Tam olarak bilmiyorum ama "DI" eğer kırmızı ise daha iyi oluyormuş. Sebebi turbo ile mi ilgili yoksa başka birşey mi bilmiyorum. Bilen arkadaşlar mutlaka bizleri aydınlatacaktır.

Eğer temizini bulursanız tavsiye ederim. Zaten 2001 ve yeni kasa ise ( 2001 sonu dediğim) manuel viteste 6 ileri oluyor diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    Binlerce kere yazılmıştır,bir kere de ben yazayım.

Bakımları zamanında yapıldı,araç biraz özenli kullanıldı ise o km. sorun yapmaz.150 binde motor biter mi hiç,yapmayın lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Binlerce kere yazılmıştır,bir kere de ben yazayım.

Bakımları zamanında yapıldı,araç biraz özenli kullanıldı ise o km. sorun yapmaz.150 binde motor biter mi hiç,yapmayın lütfen.

Alıntıları Göster
    2001 de yeni motor ve makyajlı kasa geldi.(2000 sonunda da nadir olarak var)

Siz hangisine bakıyorsunuz? Donanım, şanzıman...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Alıntıları Göster
    Genel olarak güzel araçtır düşük km'de bakımlı bulursanız alın.
    Forumda size almaya diyende çıkmaz. Vergi dezavantajınıda düşünün.

Güvenli, konforlu, performanslı güzel araçtır tasarımıda iyidir.

• quote:

kusura bakmayın anca işten geldim ve yazılanları şimdi okuyup sizlere geri dönüyorum.
    OBK Hocam manuel vites bakıyorum.anlatılanlara göre sanırım 2001 sonu çıkan seri üzerinde
    yoğunlaşıcam.ama o seri de ne gibi özellikler bulunur bilmiyorum.
    ayrıca size şunu sormak isterim.motorunun yeni yapılmış olması avantaj mıdır.acaba bir arızadan kaynaklı
    yapılma ihtimali var mıdır olsa bile motor yapıldığı için alınabilir mi.
    merak ettiğim bir konu da aracın ikinci eli nasıldır.malum alacağım araç 9-10 yaşında olacak ve temiz bir araç denk gelirse en az 2-3 sene gibi kullanabilirim.satarken hemen alıcısı bulunabilir mi.passatın özel hastaları da var mutlaka ama tabiri caizse peynir ekmek gibi giden bir araç değil sanırım.
    şuan imzamdaki aracı kullanıyorum ve onu satıp da bahsi geçen aracı almak istiyorum.bu bazılarına belki mantıklı gelir bazılarına mantıksız ama niyetim bu şekilde.fiyatları da birbirini karşılıyor.donanım açısından aracım sınıfının en fullü.alacağım araçta da bu özelliklerin çoğu olmayacak ama bana araç kullanmanın zevkini vereceğini tahmin ediyorum.
    araç uzun yolda az yakıyor sanırım bu açıdan + puan
    parçaları bulunur mu merak ettiğim bir konu da budur
    ilgili arkadaslara teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

yıllık ne kadar acaba vergisi biliyor musunuz
  • quote:

quote:

Taş çatlasın 800 liradır Taner Göde koymuştu bir ara fakat hatırlamıyorum tam olarak. İnternette çok kolay tablolar var yaşını motor hacmini belirtiyorsunuz çıkıyor fiyatı araştırın bi derim.

• quote:

quote:

quote:

Taş çatlasın 800 liradır Taner Göde koymuştu bir ara fakat hatırlamıyorum tam olarak. İnternette çok kolay tablolar var yaşını motor hacmini belirtiyorsunuz çıkıyor fiyatı araştırın bi derim.

ok.teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: STasdemir

quote:

quote:

quote:

ok.teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    120000-150000 km de tabiki arabaların motorları bitmez.

ancak 150000 e gelmiş dizel motor sorun çıkartabilir.. sorun çıkartır demiyorum, çıkartabilir diyorum. örneklerini gördüğüm için yazıyım dedim.

birde 150000 km de aldığınız aracın üstüne kaç km yaparsınız onuda hesap edin derim. +100000 deseniz 250000 km de bir aracı satması da sıkıntı olur.

nadirde olsa 90000-100000 civarında passatlar bulunabilir o modelde. bence bahsettiğiniz araçta en hassas nokta km dir...

kolay gelsin

• quote:

kusura bakmayın anca işten geldim ve yazılanları şimdi okuyup sizlere geri dönüyorum.
    OBK Hocam manuel vites bakıyorum.anlatılanlara göre sanırım 2001 sonu çıkan seri üzerinde
    ayrıca size şunu sormak isterim.motorunun yeni yapılmış olması avantaj mıdır.acaba bir arızadan kaynaklı
    merak ettiğim bir konu da aracın ikinci eli nasıldır.malum alacağım araç 9-10 yaşında olacak ve temiz bir araç denk gelirse en az 2-3 sene gibi kullanabilirim.satarken hemen alıcısı bulunabilir mi.passatın özel hastaları da var mutlaka ama tabiri caizse peynir ekmek gibi giden bir araç değil sanırım.
    şuan imzamdaki aracı kullanıyorum ve onu satıp da bahsi geçen aracı almak istiyorum.bu bazılarına belki mantıklı gelir bazılarına mantıksız ama niyetim bu şekilde.fiyatları da birbirini karşılıyor.donanım açısından aracım sınıfının en fullü.alacağım araçta da bu özelliklerin çoğu olmayacak ama bana araç kullanmanın zevkini vereceğini tahmin ediyorum.

2001'den itibaren b5.5 diye geçen makyajlı kasa piyasadaydı. 1.9 TDI 130 hp 6 ileri manuel şanzımanı var. Gayet yeterli bir performansı vardır. Önceki kasadaki 1.9 TDI'dan farklı olarak birim enjektör de denilen pompa enjektör sistemine sahiptir. Ayrıca mazot pompası yoktur. Enjektörü hem pompa, hem enjektördür ve çok pahalıdır. Enjektörlere özel dikkat etmek gerekir. VAG cihazı ile enjektörler de dahil komple test ettirin.

Comfortline'dan itibaren gayet yeterli donanıma sahiptir. Ön, yan, perde hava yastıkları standarttır. Kasa ve motor uzun yıllar denenmiş, oturmuş, hatasızdır. Tıkırtı, yol sesi nadirdir. Konforu yeterlidir. ESP standarttır.

Piyasası Türkiye'de D segmentinin halini düşününce neredeyse en iyisidir. Sıkıntı yaşatmaz.

Km sorun olmaz. Düzgün kullanılırsa birçok yüzbin devirir. Ama motor yapılma meselesine ben temkinli yaklaşırım. İyi bir usta eli değmişse sorun olmasa da sonuçta düşük km de motoru bitiren sürücüden araç almak da ayrıca bir risktir.(istisnai durumlarda motor yaptırılması hariç)

Ben size alternatif olarak bir de aynı model Skoda Superb 1.9 TDI tavsiye ederim. Motor, karoser aynı olsa da superb daha uzundur. Daha donanımlıdır. Arka diz mesafesi abartılacak seviyededir. Birçok donanım standarttır. Superb'in piyasası passat kadar olmasa da yine de ikinci elde tercih edilen bir modeldir.

Şimdiden hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 1 Kasım 2009; 19:49:11 >

• quote:

quote:

2001'den itibaren b5.5 diye geçen makyajlı kasa piyasadaydı. 1.9 TDI 130 hp 6 ileri manuel şanzımanı var. Gayet yeterli bir performansı vardır. Önceki kasadaki 1.9 TDI'dan farklı olarak birim enjektör de denilen pompa enjektör sistemine sahiptir. Ayrıca mazot pompası yoktur. Enjektörü hem pompa, hem enjektördür ve çok pahalıdır. Enjektörlere özel dikkat etmek gerekir. VAG cihazı ile enjektörler de dahil komple test ettirin.

Comfortline'dan itibaren gayet yeterli donanıma sahiptir. Ön, yan, perde hava yastıkları standarttır. Kasa ve motor uzun yıllar denenmiş, oturmuş, hatasızdır. Tıkırtı, yol sesi nadirdir. Konforu yeterlidir. ESP standarttır.

Piyasası Türkiye'de D segmentinin halini düşününce neredeyse en iyisidir. Sıkıntı yaşatmaz.

Km sorun olmaz. Düzgün kullanılırsa birçok yüzbin devirir. Ama motor yapılma meselesine ben temkinli yaklaşırım. İyi bir usta eli değmişse sorun olmasa da sonuçta düşük km de motoru bitiren sürücüden araç almak da ayrıca bir risktir.(istisnai durumlarda motor yaptırılması hariç)

Ben size alternatif olarak bir de aynı model Skoda Superb 1.9 TDI tavsiye ederim. Motor, karoser aynı olsa da superb daha uzundur. Daha donanımlıdır. Arka diz mesafesi abartılacak seviyededir. Birçok donanım standarttır. Superb'in piyasası passat kadar olmasa da yine de ikinci elde tercih edilen bir modeldir.

Alıntıları Göster
    yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaslar.bir yandan da aracın fiyatı konusnda arastırma yapıyorum 2000 ve 2001 modeli arasında 4-5 bin tl lik fark ve bu beni aşar.
    forum da bir arkadaş düşeşe 2008 model (yanlış hatırlamıyorsam) corolla denk getirmiş.bana da 2001 model denk gelirse bu şekilde ilgilenirim.şimdilik çıtayı aşağıya çekmem gerekiyor ve2000 modelerine bakmam gerekicek

• quote:

quote:

Hocam;
    dediğin aracı da inceleyeceğim tşk ederim

• quote:

yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaslar.bir yandan da aracın fiyatı konusnda arastırma yapıyorum 2000 ve 2001 modeli arasında 4-5 bin tl lik fark ve bu beni aşar.
    forum da bir arkadaş düşeşe 2008 model (yanlış hatırlamıyorsam) corolla denk getirmiş.bana da 2001 model denk gelirse bu şekilde ilgilenirim.şimdilik çıtayı aşağıya çekmem gerekiyor ve2000 modelerine bakmam gerekicek

2000 model dediğiniz makyajlı kasaysa ve 130 hp lik motorsa 5 bin lira fark normal ve hakediyor.

1997-2000; B-5

2001-2005; B-5.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 1 Kasım 2009; 20:05:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.