Şimdi Ara

Skoda Octavia'ya 1.2 TSI(Manuel-DSG) Geldi! (Jetta-Octavia Kıyası eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
27.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzinli olarak sadece 1.4 TSI 140 bg lik seçenek sunan Octavia'ya 1.2 TSI motor geldi.

0-100 km/h koşusunu 10.3 sn'de tamamlıyor. Maksimum hız ise 196 km/h olarak belirtilmiş.

Tüketim verileri ise şöyle: ( Bu verilerin manuel mi yoksa DSG mi olduğu belirtilmemiş)

Şehir içi 5.9

Ortalama 4.9

Şehirler arası 4.4

http://www.skoda.com.tr/new/octaviakarsilastir.asp

Fiyatlandırması ise şöyle:

1.2 TSI 105 HP Green Tec Ambition 51.900
    1.2 TSI 105 HP Green Tec Optimal 56.200
    1.2 TSI 105 HP DSG Green Tec Optimal 61.400
    1.2 TSI 105 HP DSG Green Tec Elegance 66.600

http://www.skoda.com.tr/new/skoda-octavia-fiyat-2014.asp

Elegance versiyonda neden manuel seçeneği sunmamışlar anlamadım. Ayrıca Jetta'nın Highline versiyonunda da DSG seçeneği yok.

Kıyaslanması açısından bunlar da Jetta fiyatları : ( İki modelin de 2014 fiyatları verilmiştir.)

Jetta 1.2 TSI 105 PS Trendline 52.800 TL
    Jetta 1.2 TSI 105 PS Tiptr. DSG Trendline 60.200 TL
    Jetta 1.2 TSI 105 PS Comfortline 57.700 TL
    Jetta 1.2 TSI 105 PS Tiptr. DSG Comfortline 65.200 TL
    Jetta 1.2 TSI 105 PS Highline 61.800 TL

http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-jetta.aspx

Jetta'nın teknik verileri : 0-100 km/h 10.9 sn (Manuel-DSG) Maksimum hız 190 km/h

Yakıt tüketimi: (Manuel-DSG)

Şehir içi: 7.1-7.3

Şehir dışı: 4.9-4.9

Ortalama: 5.7-5.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 3 Şubat 2014; 19:45:07 >

• Dsg sorunu çözüldüğüne emin olsam tam alınacak araba ama neyse.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Dsg sorunu çözüldüğüne emin olsam tam alınacak araba ama neyse.

7-DSG'den ne zaman vazgeçecekler merakla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Dsg sorunu çözüldüğüne emin olsam tam alınacak araba ama neyse.

7-DSG'den ne zaman vazgeçecekler merakla bekliyorum.

Alıntıları Göster
    jetta ile Octavia arasında teknoloji farkı var

vosvosun eski teknoloji olması asıl ilginç olan

2013 modellerde jetta da esp bile standart değildi

2014 e koydular mı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

jetta ile Octavia arasında teknoloji farkı var

vosvosun eski teknoloji olması asıl ilginç olan

2013 modellerde jetta da esp bile standart değildi

2014 e koydular mı acaba

Alıntıları Göster
    Şu an 7 ileri kuru kavrama DSG de kavrama sorunu yaşayanlara 4. nesil kavrama takılıyor.Bakalım nereye kadar böyle devam edecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

Şu an 7 ileri kuru kavrama DSG de kavrama sorunu yaşayanlara 4. nesil kavrama takılıyor.Bakalım nereye kadar böyle devam edecek...

Alıntıları Göster
    Bu araca göre fiyatı çok fazla.
  • fk555897 F kullanıcısına yanıt
    Piyasa boyle. Şuan daha iyi bu fiyata araç yok. Ama 5bin lira ucuz olsa tadindan yenmezdi o ayri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDI NASIL?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uysall07

Piyasa boyle. Şuan daha iyi bu fiyata araç yok. Ama 5bin lira ucuz olsa tadindan yenmezdi o ayri.
    şu 7 ileri kuru tipte amma ısrar ettiler , 6 ileri yağlı tipi koy gitsin millette rahat etsin sende az kar yap vw
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

şu 7 ileri kuru tipte amma ısrar ettiler , 6 ileri yağlı tipi koy gitsin millette rahat etsin sende az kar yap vw

Alıntıları Göster
    Manuel 1.2 TSI 1230 kg.

Manuel 1.6 TDI 1305 kg.
    DSG 1.6 TDI 1330 kg.

Düzünden 75 kg hafif, DSGden 100 kg hafif.

6 litre demişler ama 7 litre bile yaksa çok iyi. Boyu 4.65 metre, büyük şehirde günlük kullanımda sıkıntı.

• quote:

Benzinli olarak sadece 1.4 TSI 140 bg lik seçenek sunan Octavia'ya 1.2 TSI motor geldi.

0-100 km/h koşusunu 10.3 sn'de tamamlıyor. Maksimum hız ise 196 km/h olarak belirtilmiş.

Tüketim verileri ise şöyle: ( Bu verilerin manuel mi yoksa DSG mi olduğu belirtilmemiş)

Şehir içi 5.9

Ortalama 4.9

Şehirler arası 4.4

http://www.skoda.com.tr/new/octaviakarsilastir.asp

Fiyatlandırması ise şöyle:

1.2 TSI 105 HP Green Tec Ambition 51.900
    1.2 TSI 105 HP Green Tec Optimal 56.200
    1.2 TSI 105 HP DSG Green Tec Optimal 61.400
    1.2 TSI 105 HP DSG Green Tec Elegance 66.600

http://www.skoda.com.tr/new/skoda-octavia-fiyat-2014.asp

Elegance versiyonda neden manuel seçeneği sunmamışlar anlamadım. Ayrıca Jetta'nın Highline versiyonunda da DSG seçeneği yok.

Kıyaslanması açısından bunlar da Jetta fiyatları : ( İki modelin de 2014 fiyatları verilmiştir.)

Jetta 1.2 TSI 105 PS Trendline 52.800 TL
    Jetta 1.2 TSI 105 PS Tiptr. DSG Trendline 60.200 TL
    Jetta 1.2 TSI 105 PS Comfortline 57.700 TL
    Jetta 1.2 TSI 105 PS Tiptr. DSG Comfortline 65.200 TL
    Jetta 1.2 TSI 105 PS Highline 61.800 TL

http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-jetta.aspx

Jetta'nın teknik verileri : 0-100 km/h 10.9 sn (Manuel-DSG) Maksimum hız 190 km/h

Yakıt tüketimi: (Manuel-DSG)

Şehir içi: 7.1-7.3

Şehir dışı: 4.9-4.9

Ortalama: 5.7-5.8

1.2 TSI 105 HP manuel ambition zaten vardı.değişiklik dsg gelmesi, optimal isminde yeni donanımın eklenmesi ve 1.2 dsg yede elegance paketinin verilmesi.

• Tacox kullanıcısına yanıt
    Daha çok zarar yapıyorlar garantiden değişenlerle ama haklısınız garanti değişimini üretici firma yapıyor.
  • yeni mqb platformu gerçekten hafif ve rijit. jettadan çok daha iyi bir araç.

1.2 105 hp otomatik aracın 10.3 sn 0-100 olması iyi bir değer.
    yeni 1.2 tsi nin 1400 devirde tork vermeye başlaması ş.içi kullanımda büyük rahatlık sağlıyor, herzaman hazır ve atak bir gaz pedalı sizi bekliyor.
    dsg konusunda şüpheler malum. Ancak sanırım kavramada köklü değişiklikler var. arnavut kaldırımlı ve kenarı duvarlı yollarda ve düşük hızlardaki şıkırtı artık yok. ancak kavrama ömrü arttırıldımı bilemiyoruz. deneyip göreceğim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

yeni mqb platformu gerçekten hafif ve rijit. jettadan çok daha iyi bir araç.

yeni 1.2 tsi nin 1400 devirde tork vermeye başlaması ş.içi kullanımda büyük rahatlık sağlıyor, herzaman hazır ve atak bir gaz pedalı sizi bekliyor.
    dsg konusunda şüpheler malum. Ancak sanırım kavramada köklü değişiklikler var. arnavut kaldırımlı ve kenarı duvarlı yollarda ve düşük hızlardaki şıkırtı artık yok. ancak kavrama ömrü arttırıldımı bilemiyoruz. deneyip göreceğim :)

mqb platformu hafif ve daha sağlam ama o bağımlı arka süspansiyonlar yok mu aman allah ım çok fena...konforu yok etmişler resmen...
  • skoda'cı arkadaşlar, octavia elegance donanımda 2013 model yılına göre herhangibir ekleme çıkarma yapılmış mı? Dikkatinizi çeken bir şey var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

yeni mqb platformu gerçekten hafif ve rijit. jettadan çok daha iyi bir araç.

mqb platformu hafif ve daha sağlam ama o bağımlı arka süspansiyonlar yok mu aman allah ım çok fena...konforu yok etmişler resmen...

dostum ben sürüyorum aracı. bağımsızdan daha konforlu, ama yol tutuşu bağımsızdan daha az.

sebebi yumuşak ayarlanmış amaortisörler olabilir bilemiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

skoda'cı arkadaşlar, octavia elegance donanımda 2013 model yılına göre herhangibir ekleme çıkarma yapılmış mı? Dikkatinizi çeken bir şey var mı

3 kollu direksiyon ve bluetooth artık opsiyon değil(optimal ve elegance), bir de krom ön ızgara geldi sanırım 2014 lere.
  • 2013 fiyat listesinde 1.2 TSI göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 3 Şubat 2014; 18:04:16 >
  • quote:

2013 fiyat listesinde 1.2 TSI göremedim

Son aylarda çıkardılar nedense, sanırım kasım ayı gibi, yoksa satıldı binildi o arabaya yani
    Ancak sadece 1.2 TSI manuel ambition olarak.
  • oranj O kullanıcısına yanıt
    teşekkür ettim, herhangibir donanımın çıkarılmaması iyi bir gelişme. peki siz 140 bg tsi dsg mi tercih edersini yoksa 1.2 tsi dsg mi? bu ikisinden birini almayı planlıyorum da görüşünüz önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

teşekkür ettim, herhangibir donanımın çıkarılmaması iyi bir gelişme. peki siz 140 bg tsi dsg mi tercih edersini yoksa 1.2 tsi dsg mi? bu ikisinden birini almayı planlıyorum da görüşünüz önemli

Kardeşim öncelikle arabaya sahip değilim, inşallah benim de almak istediğim araç.ben 1.2 TSI manuel elegance bekliyordum gelmedi, manuel aracı daha çok seviyorum trafikte yok bizim buralarda.1.2 tsi kullanıcı yorumlarını okudum çok, araçtan yakınan yok, çekiş olarak üzmez diyorlar, haliyle 1.4 ten biraz daha ekonomik vergi vs..
    Ancak kriterleri sen belirlemelisin arada hız yaparım otobanda biraz da kaptırırım dersen tabiki 1.4, zira 1.2, şahir dışı bile olsa 110 dan sonra benzin anlamında biraz üzecektir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.