Şimdi Ara

Skoda Octavia'ya 1.2 TSI(Manuel-DSG) Geldi! (Jetta-Octavia Kıyası eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
27.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnşallah en yakın zamanda siz de kavuşursunuz araca.

Söylediklerinizden hareketle 1.2 öne çıkıyor zira günde 52 km yol yapsamda cruise control açık 80 km üzerine çıkmıyorum. Şehir dışına çıktığımda ve çevre yolunu kullandığımda ise -ki yılda 4 ya da 5 kez- aşırı yüksek hızlara çıkmıyorum, ceza korkusundan. O zaman hem vergi avantajı hem fiyat avantajı konusunda octavia 1.2 daha alınır gibi.

Görüşlerinizi dikkate alacağım,eksik olma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlara alistik bile. Bu sene 1.2 motorlar cok satar bence. Dizel fiyatlari 80binden basliyor.

• sunroof 3500 tl mercedes bile bukadar değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

yeni mqb platformu gerçekten hafif ve rijit. jettadan çok daha iyi bir araç.

1.2 105 hp otomatik aracın 10.3 sn 0-100 olması iyi bir değer.
    yeni 1.2 tsi nin 1400 devirde tork vermeye başlaması ş.içi kullanımda büyük rahatlık sağlıyor, herzaman hazır ve atak bir gaz pedalı sizi bekliyor.
    dsg konusunda şüpheler malum. Ancak sanırım kavramada köklü değişiklikler var. arnavut kaldırımlı ve kenarı duvarlı yollarda ve düşük hızlardaki şıkırtı artık yok. ancak kavrama ömrü arttırıldımı bilemiyoruz. deneyip göreceğim :)

mqb platformu hafif ve daha sağlam ama o bağımlı arka süspansiyonlar yok mu aman allah ım çok fena...konforu yok etmişler resmen...

dostum ben sürüyorum aracı. bağımsızdan daha konforlu, ama yol tutuşu bağımsızdan daha az.

sebebi yumuşak ayarlanmış amaortisörler olabilir bilemiyorum...

Bağımsız süspansiyon hangi araçları kullandınız ?

• Hocam ben ikisi arasında kalsam 2013 model 1.4 TSI 140 alırdım. Benzinli neticede. Dizel isteseydiniz performans goz ardi edilebilirdi fakat benzinli aldıktan sonra performansli olani alin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 3 Şubat 2014; 21:15:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaattin(bjk)

quote:

quote:

quote:

yeni 1.2 tsi nin 1400 devirde tork vermeye başlaması ş.içi kullanımda büyük rahatlık sağlıyor, herzaman hazır ve atak bir gaz pedalı sizi bekliyor.
    dsg konusunda şüpheler malum. Ancak sanırım kavramada köklü değişiklikler var. arnavut kaldırımlı ve kenarı duvarlı yollarda ve düşük hızlardaki şıkırtı artık yok. ancak kavrama ömrü arttırıldımı bilemiyoruz. deneyip göreceğim :)

mqb platformu hafif ve daha sağlam ama o bağımlı arka süspansiyonlar yok mu aman allah ım çok fena...konforu yok etmişler resmen...

dostum ben sürüyorum aracı. bağımsızdan daha konforlu, ama yol tutuşu bağımsızdan daha az.

2011 leon 65000 km
    2010 passat 27000 km
    Focus ve vb. Bir çok test aracını

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

Dsg sorunu çözüldüğüne emin olsam tam alınacak araba ama neyse.

7-DSG'den ne zaman vazgeçecekler merakla bekliyorum.

Dsg 7'den vazgeçmezler bence satışlar iyi millet gözü kapalı alıyor sorununu bilen bile.

Bu saatten sonra sorunların üzerinde çalışılmalı ki onu da beceremiyorlar. Bakalım Vw Golf 7'de kullanılan 7-Dsg'lerde sorun yok gibi gözüküyor şimdilik şikayet yok neredeyse internet sitelerinde. Sırf şanzıman sıkıntılı diye Passat'tan vazgeçip Powershift Focus aldım en azından kafam rahat.

Bence 6 Dsg'den hiç vazgeçmeyeceklerdi onlar şimdi tıkır tıkır çalışıyor sorun sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cancan. -- 3 Şubat 2014; 23:17:56 >

• vay vay fındık motor dsg octi 66 bin..hayır değecek araba olsa bari..
  • quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

vay vay fındık motor dsg octi 66 bin..hayır değecek araba olsa bari..

1.6 Corolla değil malefesef ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatan haini Spartacus -- 3 Şubat 2014; 23:45:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatan haini Spartacus

quote:

1.4 Dizel Corolla değil malefesef ....

corolla ne alaka ? babasının markası sanki skoda
  • quote:

quote:

quote:

Pardon aklım dizele gitti benzinli yazacaktım.

Dededen kalma motoruyla Corolla ya binsinler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pardon aklım dizele gitti benzinli yazacaktım.

Dededen kalma motoruyla Corolla ya binsinler.

ok

• CRV 1.6 dizel 87 000 lira. Pahalı deniyordu. Birden gözüme ucuz geldi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alaattin(bjk)

quote:

quote:

quote:

2011 leon 65000 km
    2010 passat 27000 km
    Focus ve vb. Bir çok test aracını

Oktaviya daki torsiyon süspansiyonu ,bağımsız süspansiyon araçlarla neden genellediniz konfor isteniyorsa öncelikle bağımsız süspansiyon olmalı araçta .Torsiyonun sıkıntısını en çok sürekli bozuk olan girintili çıkıntılı yollarda ortaya çıkar araba sallanır durur.Neyse yeni oktavia yı bende kullandım ama görüşünüze kesinlikle katılmıyorum ve süspansiyonunu beğenmediğim bir araç oldu kusura bakmayın.Kırdıysam özür dilerim.

• spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Octavia piyasaya çıktığı zaman 1.2 TSI zaten ülkemizde satılıyordu. Ancak tek donanımla satılıyordu ve DSG şanzıman yoktu. Muhtemelen zamlanan fiyatlar firmayı yeni alternatifler getirmeye itti. TR'deki İlk fiyat listesi aşağıda.

Skoda Octavia'ya 1.2 TSI(Manuel-DSG) Geldi!  (Jetta-Octavia Kıyası eklendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 4 Şubat 2014; 0:17:33 >
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Sen sınırsız uzaklaştırılmadın mı?
  • Mantıklı bir kombinasyon, 1.6 TDI 105 HP 7-DSG için istenen fiyat farkıyla, ikinci el ve 15.000 TL civarına Clio Symbol bile alabiliyorsunuz. Benzinli düşünenler için olabilir fakat benzinin litre fiyatı gerçekten arttı ve artık benzinli araba da kurtarmıyor, birçok arkadaşım, 1.6 dizel ve otomatik arayışına geçmek zorunda kaldı. VAG Grubu içinden de en uygun fiyatlar Skoda'dan çıkıyor.

Bakalım, neleri göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Sen sınırsız uzaklaştırılmadın mı?

Kendi kendine uzaklaştırma verdi diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

CRV 1.6 dizel 87 000 lira. Pahalı deniyordu. Birden gözüme ucuz geldi.

O da pahalı, bir şey değişmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

jetta ile Octavia arasında teknoloji farkı var

vosvosun eski teknoloji olması asıl ilginç olan

2013 modellerde jetta da esp bile standart değildi

2014 e koydular mı acaba

Saldırıya geçme hemen Akif, Jetta piyasa arabasıysa Octavia binici arabasıdır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.