Şimdi Ara

Skoda Octavia'ya 1.2 TSI(Manuel-DSG) Geldi! (Jetta-Octavia Kıyası eklendi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
27.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhaba arkadaşlar,octavia konusunda tek sıkıntılı olduğum konu 1.2. TSI modelinin elegance donanımlı ''manuel'' inin nezaman geliceği ,bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa memnum olurum
    ve octavia 1.2. kullananlar fikirlerini paylaşırlarsa araç konusunda daha iyi fikrimiz olur ,teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

yeni mqb platformu gerçekten hafif ve rijit. jettadan çok daha iyi bir araç.

1.2 105 hp otomatik aracın 10.3 sn 0-100 olması iyi bir değer.
    yeni 1.2 tsi nin 1400 devirde tork vermeye başlaması ş.içi kullanımda büyük rahatlık sağlıyor, herzaman hazır ve atak bir gaz pedalı sizi bekliyor.
    dsg konusunda şüpheler malum. Ancak sanırım kavramada köklü değişiklikler var. arnavut kaldırımlı ve kenarı duvarlı yollarda ve düşük hızlardaki şıkırtı artık yok. ancak kavrama ömrü arttırıldımı bilemiyoruz. deneyip göreceğim :)

bence bu son gelen C kodlu kavrama tamamen kusursuz :) sanki şanzıman sıfırlanmış gibi oldu
  • jettanın kullanıldığı eski platformda 1.2 TSI verimli olamıyor ağırlıktan dolayı
    Ayrıca golf-leon'da kullanılanlar yeni 16v olanlar halihazırda jettadaki 8v
    Bu ikisi birleşince golf-leon sahipleri ortalama 6 litrelerde gezerken jetta sahipleri 8 litrelerden bahsediyor.
    Yeni octavia MQB platformunda ve 16v motorla çok mantıklı bir seçenek olur
  • C sınıfında her zaman dikkate alınası güzel bir otomobil olmuş Octavia.Bence grup içinde ki rakibi Jetta'dan platform teknolojisi,güncel 1.2 tsi ve bir tık ileride işçilik artılarıyla önde bir model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dentul -- 7 Nisan 2014; 20:13:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetiner19

jettanın kullanıldığı eski platformda 1.2 TSI verimli olamıyor ağırlıktan dolayı
    Bu ikisi birleşince golf-leon sahipleri ortalama 6 litrelerde gezerken jetta sahipleri 8 litrelerden bahsediyor.

Evet, yeni octaviada golf leon a3 verilerine sahip.
    Aynen dediğiniZ gibi yeni şase ve yeni 1.2 tsi birleşince jetta aleyhine 2 lt fark çıkıyor.

Hatta bugün deneme amaçlı 4000 devir civarlarında 10 dakika gittim. 7 lt tüketimi aşmadı. Kasa hafif olduğunda çıkıla. Devirde sabit tutmak için gaza çok basmaya gerek kalmıyor. Yani yüksek hızlar harici şehiriçi otoyollardaki hızlı sürmelerde yine tutumlu bir motor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: cetiner19

jettanın kullanıldığı eski platformda 1.2 TSI verimli olamıyor ağırlıktan dolayı

Evet, yeni octaviada golf leon a3 verilerine sahip.
    Aynen dediğiniZ gibi yeni şase ve yeni 1.2 tsi birleşince jetta aleyhine 2 lt fark çıkıyor.

Hatta bugün deneme amaçlı 4000 devir civarlarında 10 dakika gittim. 7 lt tüketimi aşmadı. Kasa hafif olduğunda çıkıla. Devirde sabit tutmak için gaza çok basmaya gerek kalmıyor. Yani yüksek hızlar harici şehiriçi otoyollardaki hızlı sürmelerde yine tutumlu bir motor.

Ahh şu son zamlar gelmeseydi 1.2 tsi elegance dsg'yi babama ciddi ciddi düşünürdüm ama aşırı pahalılaştı 0 otomobiller
    Canım ülkemde alım gücü yüksek ya işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• patlamış mısır dsg ile şatışara devam
  • cetiner19 kullanıcısına yanıt
    türkiye genelinde bütün bayileri arayıp 2013 kalmış mıdiye sorabilirsiniz. İhtimal dahilinde bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Octavia arka süspansiyon haricinde her türlü Jetta' dan iyidir ben gözümde.
  • Aslında olabilirdi ancak araç alımını 3-4 ay sonra düşündüğümüz için o zamana kalmaz
    @oquzdag
  • bir konuda yardım istiyorum
    1.6 TDI skoda rapit elegance ile 1.2 TSI skoda elegance arasında tercih yapmam gerekiyor.
    karar veremedim. 1.2 TSI motor konusunda tam bilgiye ulaşamadım. bu iki araç arasında karar verme noktasında yardımcı olur musunuz.
  • bir konuda yardım istiyorum
    1.6 TDI skoda rapit elegance ile 1.2 TSI skoda octavia elegance arasında tercih yapmam gerekiyor.
    karar veremedim. 1.2 TSI motor konusunda tam bilgiye ulaşamadım. bu iki araç arasında karar verme noktasında yardımcı olur musunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.