Şimdi Ara

Corolla-Focus (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arakadaşıda focuscu yaparsan artık sana dh üstün onur madalyası takacaz....
    quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

quote:

Orjinalden alıntı: CorollaD-4D

aydındaki -ford bayiinden ama nakit ödeme fiyatı bu... aslında corolla sedan d-4d alacaktım ama 33000 ytl fiyata bir park sensörü bile vermediler. önemli olan aslında 150 ytl değil ama en azından içim rahat olmalıydı.... bende focus tdci ghia' ya yöneldim.. ve yarın sabah ikisinden birine karar verip gidip alacağım..inşallah..hayırlısı neyse öyle olsun..

ne alırsan all şimdiden hayırlı olsun
    kasasız belasız iyi günlerde kullanırsın inşallah
    focus alırsan bizim topice beklerizz almasanda beklerizzz
    unutma focus topici sana ford müşteri hizmetlerinden ve servislerden daha çok yardımcı olur emin ol

• zaten şu saat itibariyle gönlümden ve matığımdan geçen 3000 ytl daha verip focus ghia almak... dediğim gibi inşallah hayırlısı hangisiyse o olur...
  • corollacı veyaa focus çu kimse kalmadı herhalde... yorum ve öneriler hissedilir derecede hız kesti...
  • kısmetse eğer 1 saat sonra arabamı almaya gideceğim inşallah..
  • quote:

kısmetse eğer 1 saat sonra arabamı almaya gideceğim inşallah..

son karar noldu?
  • quote:

bu arakadaşıda focuscu yaparsan artık sana dh üstün onur madalyası takacaz....

kardeş çaktırma..
    komisyon alıyorum ford'tan
  • aldı heralde ki ortalıkta gözükmüyor ,geziyodur şimdi o.
  • Test etmeden sakın seçim yapma
  • almadım daha arkadaşlar... gönlüm aslında corolladan yana ama focus ghia nın donanımıda bei focusa yöneltiyor. çokk zormuş bu noktada karar vermek yawwwwwwwwwww
  • quote:

almadım daha arkadaşlar... gönlüm aslında corolladan yana ama focus ghia nın donanımıda bei focusa yöneltiyor. çokk zormuş bu noktada karar vermek yawwwwwwwwwww

için hangisinde daha rahat edecekse onu al..
    sonrada pişman olma..
    acelen yoksa bekle..
    git test sürüşü felan yap..
    kafana iyice yatsın.. az paralar verilmiyor sonuçtaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alysentr -- 25 Nisan 2006; 11:18:44 >
  • haklısın alysentr kardeşim... az para vermiyoz ama karar vermek te zor... sen focus tdci kullanıcısısın senin bu arabayla ilgili yorumun nedir? memnun kalmadığın tarafı nedir? yazabilirmisin?
  • 36.250 ytl + park sensörü 1.6 tdci ghia metalik gri renkli ve bridgestone lastikleri var... alıyorummm.... haberiniz olsun.....
  • ben 6 aydır focus ghia tdci hatcbak metalik tango kırmızı renkli+sunroof+güvenlik paketli focus kullanıyorum.
    bana 45,000 e mal olmuştu.
    izlenimlerim..
    aracım ghia olduğu için kesinlike konfor olarak herşeyi buldum.. performans olarak tatminkar yakıtta gayet cimridir.. servisler konusunda ben servisten memnumum.. servis müdür aile dostumuz olması buna bir etken tabi.. ama genel olarak ford servisleri biraz ilgisiz..
    benim bugüne kadar araçtan çok şükür bir şikayetim olmadı.. aracım 10,000 km de..
    sadece benim şanzıman hatalı geldi.. onuda 2 günde değiştirdiler garantiden .. paraça fiyatı 13,500 ytl olmasına rağmen..
    5 yıl garantim varr
    motor corallanınkinden daha performanslı ama daha sesli bu bir gerçek..
    ama asla rahatsız edici boyutlarda değill..
    aracıma sonradan serviste mercekli farlar +xenon far ve son olarakta spor kit yaptırdım..
    çok daha yakışıklı oldu..
    ben gayet memnum.. focus topicini takip edersen bazı arkadaşlarda ufak tefek sorunlar çıkmış.. ama hepsi küçük şeyler ve serviste hallediliyor..
    corollada biliyorsunki seneye kasa değiştirecek bence kararında bu da etkili olmalı..
    o kadar para verip aldığın araç 1 sene sonra eski kasa olacak
    corolla ise bence donanım olarak yetersiz kalıyorr.. aama sağlam bir araçtır..
    focusun güvenlikte 5 yıldızı var corolla ise 4 yıldızlı diye biliyorumm
    yol tutuşa gelirsek focus daha başarılı
    az sorun çıkarma ve servislerdede corolla daha başarılı..

• işte bu saydığın sebeplerden dolayı"az sorun çıkarma ve servislerdede corolla daha başarılı.. " "motor corallanınkinden daha performanslı ama daha sesli bu bir gerçek.. " corolla ile focus arasında kaldım... bir türlü karar veremiyorum... neyse hayırlısı olur inşallah
  • quote:

işte bu saydığın sebeplerden dolayı"az sorun çıkarma ve servislerdede corolla daha başarılı.. " "motor corallanınkinden daha performanslı ama daha sesli bu bir gerçek.. " corolla ile focus arasında kaldım... bir türlü karar veremiyorum... neyse hayırlısı olur inşallah

evet zor karar

ama bu demek değilki focus hergün bozluyor yada..
    gürültüden durulmuyor.. yanlış anlama
    karar vermende yardımcı olabileceksem yada focusla ilgili herhangi bir sorun olursa cevaplamaya çalışırım
  • corolla kasa değiştirecek haberin olsun.
    bir arabanın yeni kasasını görüpte eskisini sürmek insana pek heyecan vermez.

focus derim.
    ama maddi durumunun elverdiğini sayarak tabi.
  • Herşeyden önce her iki otomobilide test etmeni öneririm düz yolda yüksek hızda, virajlarda, bozuk yollarda vs sonra kararını öyle ver. Şimdi benim her iki otomobil hakkındaki yorumlarımı yazayım. donanım farkını fiyat farkını bir kenara bırakıyorum

1. Corolla yalıtım konusunda daha başarılı sanki focusun motor ve yol sesi daha çok, bu uzun yolda hele Türkiyenin yolları malum rahatsızlık verebilir.

2. Bildiğim kadarı ile focusun arka frenleri disk değil kampana buda frenlerin erken ısınmasına ve devamlı fren kullanımında fren mesafesinin uzamasına neden oluyor diye biliyorum

3. Corolla ve Focusun iç hacimleri neredeyse aynı lakin Focus bagaj hacmi olarak daha büyük

4. Focus daha seri fakat corolla daha az tüketiyor ayrıca Focusun dizel motoru ile ilgili bir takım kronik sorunlar var deniyor

5.Focusta bazı yerlerde malzeme kalitesindeki kaybı rahatlıkla görebiliyorsunuz örneğin kapı içlerini bir incelemeni öneririm ne demek istediğimi anlayacaksın.

6. Focusun evet yol tutuşu çok iyi zaten Focusçularında otomobili değerlendirirken bu husus yorumlarının bel kemiğini oluşturuyor lakin corollanın hb için söylüyorum bu otomobilin yol tutuşu hiçte kötü değil seni üzeceğini hiç sanmıyorum

7. Corollanın zaten dillere destan bir müşteri emmnuniyeti ve sorunsuzluk konusunda karizması var bu konuyu bilmeyen yok zaten ve ben otomobilim ile ilgili en az sorunla karşılaşmak istiyorum bu konuda para ve zaman harcamaya tahammülüm yok diyorsanız tabiki Corolla

8. Corollanın elektro hidrolik direksiyonu bu konuda referans gösterilecek bir kaliteye sahip ve corolla sınıfının en iyi dönüş çapına sahip otomobillerinden biri

9. Corollada klima yakıt tüketimi ve performansı çok daha az etkilemekte

SONUÇ: Bir Corolla kullanıcısı olarak corolla ile ilgili daha çok bilgi verdim çünkü bu otomobili daha iyi tanıyorum ve genel anlamda her iki otomobilde sınıfının en iyi otomobilleri o nedenle kararını vermeden test etmeni öneriyorum

• drak kardeş

dediğin gibi focusun tr ye gelen ilk serilerinde arkalar kampana idi ama şu an satılanların hepsi disk. yani arkadaş aldığı zman arkalar disk olacak. ayrıca ehpas yani sertliği yol bilgisayarındanve hıza göre ayarlanılabilir elektro hidrolik direksiyon focustada var. birde tüketimde abartı bir fark yok

onun haricinde dediklerine katılıyorum.
    sağol paylaşımın için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alysentr -- 25 Nisan 2006; 14:23:28 >
  • alysentr; paylaşımın için teşekkürler
  • benim kadar kararsız bir alıcı birdaha çıkmaz herhalde.... forda gittim 7500 ytl vergi parasını verdim ve 5 dk sonra içimde büyük bir sıkıntı hissettim... ve paramı geri alarak toyotaya gittim.. aynı miktardaki parayı vererek yarın akşam aracımı teslim alırım dedim. neyseee.... sonra çıktık eve geldim... baktım bu sefer eşimde de bendeki kararsızlık var. toyatayı arayıp sabah vergi işlemlerini yapmamalarını, sakin kafayla tekrar düşünmek istediğimizi belki 1-2 hafta bu araba konusunu düşünmek istemediğimi söyledim... sağolsun satış müdürü arkadaşta anlayışla karşıladı.. yani neticede koskaca bir gün geçti sonuç elde var sıfır..............

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.