Şimdi Ara

COROLLA, FOCUS YA DA MEGANE? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Toyota'nın iç ve dış tasarımı komple yenilendi. Focus eskimiş tasarımını ufak tefek makyajlarla geliştirmeye çalıştı. Megane'nın kasası pek yakında komple değişebilir.

MOTOR, PERFORMANS, YAKIT AÇISINDAN : Dizel ise Focus, benzinli ise önce Toyota, sonra Megane, sonra Focus

OTOMATİK ŞANZIMAN DÜŞÜNÜLÜYORSA : Focus

YOL TUTUŞ ve SÜSPANSİYON : Focus (süspansiyon biraz sert olmakla birlikte), Megane, Corolla

SES YALITIMI : Megane, Toyota, Focus

MALZEME KALİTESİ : Galiba aşağı yukarı hepsi aynı seviyede

İKİNCİ EL : Yerine göre hepsinin iyidir

BAGAJ : Megane, Focus, Toyota
  • hocam aynı kriterleri bugün değerlendirerek bende test sürüşleri yaptım sadece test araçlarında değil eşimizin dostumuzun arabasında deneme fırsatıda buldum VW JETTA çok fazla lastik sesi alıyor süspansiyon olarak sert yere sağlam yapışıyorr virajlarda korkutmuyor 1.6 motor hantalş geliyor. 1.6 benzinli corolla jettaya göre seri daha yumuşak daha daha daha problemsiz elektronik arızalar çıkarmıyor motor düz mantık geliştirilmişl ÇİFT VVT li performanslı bir motor focus' a gelince alet güzel ağırlığı var fakat dizelde ekonomi olcak dye düşünme çünkü az yakmıyor 109 psi için konuşuyorum ama coroola kadar güzel servis problem,in yoksa fiyat oranına göre toyota ile kıyasla ford da alınabilir megane 2 1.5 dizel 50.000 km ye kadar güzel hiçbir göğüs sesi v.s yok ama 50000 km den sonra tıkırtılar başlıyor 70.000 kmde baskı balata yedi 4 araç tada aynı prob görüldü arkaşadaşların araaçları süspansiyon olarak sert fakat virajlarda güven veriyor ama arkayı bırakma eğilimine girebiliyor yüksekliği sebebi ile yakıtı oldıkça uygun 80 bg için tercih para sıkıntın yoksa 1.4 D-4 D olsun SORUNSUZ KULLAN DERİM

• Konu benimde tam işime yaradı bende bu 4 arabaya bakıyorum.

Megane Sedan , Astra sedan, Toyota Corolla ve Focus

Benim bu 4 arabada içime en çok sinen Corolla oluyor. İlk izlenim ve görüntü olarak.

Megane Sedan için 2009 sonunda Megane Sedan 3 geleceğini biliyorum. Elektrik donanım projesini almaya çalışıyorduk eski çalıştığım firmada. 2009 sonunda yollarda olacağı söyleniyordu. O yüzden benim ilk elediğim Megane oldu.

Diğer tercihlerde aslında araçların paket seçimide cok önemli oluyor. Kiminin standart paketi diğerinin orta sınıf paketine denk gelebiliyor. Mesela volkswagenlerin en düsük paketi bu 4 aracında orta paketi gibi. Gel görelim fiyat olarakta bu 4 aractanda 5 6 bin tl fazla.

Benim Corolla ile ilgili sorum bir iki yerde Multimode otomatik şanzımanda sorunlar yaşandığı ve sürekli otomatik olarak kullanıldığında ısınma problemi yaptığı. Bu konu ile ilgili bilgisi olan varmıdır acaba? Kullanan varsa M/M ve bilgi verebilirse çok sevinirim.

Bu konuyu okuduğumda coğu kişinin Corolla tercihi beni şaşırtmadı. Konuyu açan geronimo72 arkadaşıma ve kendime tavsiyem Corolla

• toyota kullandıktan sonra sorunsuzluk ve kalitesi alışkanlık yapıyor.

yeni corolla 1.4 d-4d multimode dizel oldukça kaliteli ve sorunsuz bir araç.

yüksek hız performansı psa 109 hp lik kadar olmasada kaliteli bir yakıtla zorlarsanız 210 kmh ları görebilir.

otomatikleştirilmiş ve direksiyon/vites kolu kontrollü şanzıman kısa bir alışma devresinden sonra vazgeçemeyeceğiniz bir keyfe dönüşüyor.

bu araçla ilgili daha hiç mekanik yada elektronik yada şanzıman sorunu yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 20 Mart 2009; 16:01:15 >
  • Çoğu yorumda da söylendiği gibi meganı elemek gerektiğini söylemeliyim...
    Focus Tdci model aracı uzun süre kullandım... Çok dayanıklı, güvenli, bulunduğu sınıfa göre gayet seri, iç hacmi yüksek, yakıtta cimri, servis ağı geniş... Ve tabi ki corolla ya göre biraz daha bizim yolların otomobili...
    Senin için hayırlısını dilerim...
  • Şu an itibariyle Toyota Corolla 1.4 D4D Comfort modelini almış bulunmaktayım. Forumda bu araçla ilgili nerdeyse bütün yorumları okudum ve zaten içime en çok sinen araçtı bugünde gidip aldım. Almayı düşünen arkadaşlar için şunu söyleyebilirim benim aldığım Toyota bayisi mi böyle yaptı bilmiyorum ama elimde yanlızca 1 tane araç kaldı yeni gelicek araçlarda yüksek fiyattan gelicek dedi. Ben bugün almayı düşündüğüm için bu söylediğini pek kaale almadım ama yinede fiyatı düşünen arkadaşlar için iyi araştırmalarını öneririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melancoline

Şu an itibariyle Toyota Corolla 1.4 D4D Comfort modelini almış bulunmaktayım. Forumda bu araçla ilgili nerdeyse bütün yorumları okudum ve zaten içime en çok sinen araçtı bugünde gidip aldım. Almayı düşünen arkadaşlar için şunu söyleyebilirim benim aldığım Toyota bayisi mi böyle yaptı bilmiyorum ama elimde yanlızca 1 tane araç kaldı yeni gelicek araçlarda yüksek fiyattan gelicek dedi. Ben bugün almayı düşündüğüm için bu söylediğini pek kaale almadım ama yinede fiyatı düşünen arkadaşlar için iyi araştırmalarını öneririm.

Hayırlı olsun,güle güle kullanın.

Büyük stoklar nedense(!) bir anda eridi.ÖTV indirimi var diye bayiye gidiyorsun.O da ne,ellerinde araç yok,yenileri gelince muhtemelen zamlı gelecek,birçok firma da fiyat sabitlemesi yapmıyor.

• Çok teşekkür ederim. 1ay önce hepsi ağlıyodu araç satamıyoruz diye. Şimdi 5bin ucuza satıcaz diye ölüyolar, elimizde araç yok yeni gelecek diyolar. Ben anlamıyorum bu işi gerçekten. Honda fiyatı sabitlemiş dayım bugün civic premium aldı aracı mayıs ortasında gelicek ama sabitlemişler bugünden ve 40000'e almış ve navigasyon flnde ekletmiş. 1.6 benzinli düşünseydim Civic alabilirdrim disel düşündüğüm için Corollayı tercih ettim.
  • focus şirkt arabası gbi duruyor ama bunun sebebi bence sğlamlık çok iyi yol tutuşu birazda pirestij diye dşünüyorum
  • focus alan motor vibrasyonuna yol sesine ve bilimum mekanik seslere hazır olsun, Corolla MMT alanlarda şehiri içinde yazın hararet problemine ve arkada oturanlar yüksek lastik sesine, Megan alanlar ise kasa değişimine hazır olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: geronimo72

Bütün arkadaşlara değerli katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Sanırım tercihimi benzinli multi mode vites Toyota Corolla'dan yana kullanacağım. Saygılar,

en iyisini yapmış olursunuz. trend focus donanım fakiri bir araç bence clio symbol bile daha donanımlı titanium olsa olabilirdi ama corolla da güzel bir seçim
  • quote:

Orjinalden alıntı: özbalkesli

ARACIN YÜZÜ AÇISINDAN : Toyota

Toyota'nın iç ve dış tasarımı komple yenilendi. Focus eskimiş tasarımını ufak tefek makyajlarla geliştirmeye çalıştı. Megane'nın kasası pek yakında komple değişebilir.

MOTOR, PERFORMANS, YAKIT AÇISINDAN : Dizel ise Focus, benzinli ise önce Toyota, sonra Megane, sonra Focus

YOL TUTUŞ ve SÜSPANSİYON : Focus (süspansiyon biraz sert olmakla birlikte), Megane, Corolla

Ses yalitimi olarak megane ı birinci sıraya koyduğuna göre hayatında hiç megane binmedin sanırım. Arabanın ses yalıtımı berbat iç aksamda ses gelmeyen yeri yok.

Megane topiğine girip biraz incele derim

• En mantıklısı corolla olarak öne çıkıyor.
    İlla bu 3 araçtan birini düşünmüyorsan,honda civic benim tavsiyem olacaktır.
  • bu secenekler arasinda toyota corolla diyorum ancak otomatik vites i cok kotu oldugunu duydum. alanlar pişman oluyormus ki sikayetvarda yuzlerce sikayet var.

megane nin 2 3 ay sonra yeni kasasi geliyor.

focus da cok eskidi artik bir iki sene icinde yenisi cikar.

bence arac seceneklerini genisletin.o fiyatlara alabileceginiz bircok arac var

civic i de dusunun isterseniz. daha yeni makyajlandi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 22 Mart 2009; 19:11:34 >
  • mmt otomatikleştirilmiş şanzıman. mmt şanzıman ile yazın hararetin ilişkisini nasıl kurabildin?

quote:

Orjinalden alıntı: AO

Corolla MMT alanlarda şehiri içinde yazın hararet problemine ve arkada oturanlar yüksek lastik sesine, Megan alanlar ise kasa değişimine hazır olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 22 Mart 2009; 22:24:27 >
  • 97 TOYOTA COROLLAM VAR. ALTINDAN DAHA İYİ YATIRIMMIŞ. NE KRİZ NE ÖTV. FİYATI HİÇ DÜŞMÜYOR. ŞU AN ALMAYA GELSELER 14.000 LİRAYA SIRAYA GİRERLER. HEM HIZLI, HEM YAKITI SÜPER, HEM DONANIM, HEM PAZAR OLANAĞI... TOYOTANIN SERVİS KALİTESİ DE CABASI. YALNIZ SERVİSİ DE ÇOK UCUZ DEĞİLDİR. AMA SENİ ÜZMEYECEĞİNDEN EMİN OL.
  • şimdi meganeyi düşünme diyorum zaten malum yeni kasası çıkacak bundan dolayı ya corolla yada focus al. corolla güzel araç ama focus titanium dizel modelini test etme imakanım oldu galeride güzel araç konforlu suportif ve rahat performanslı bi araç. özellikkleri güzel hız sabitleyici yol bilgisayarı elektirikli ayarlanır koltuk vs vs bi dünya özellilliği var iç tasarımı felan güzel bi araç güvnenlik olarkata araç boş değil sürücü yolcu havayastıkları var focus olabilir terciihin ama corolla yı da bi test et derim 2 aracıda test ettiktek sonra senin en hoşuna giden aracı al....
  • Bende arkadaşlara katılıyorum corolla al
  • quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

quote:

Orjinalden alıntı: özbalkesli

ARACIN YÜZÜ AÇISINDAN : Toyota

Ses yalitimi olarak megane ı birinci sıraya koyduğuna göre hayatında hiç megane binmedin sanırım. Arabanın ses yalıtımı berbat iç aksamda ses gelmeyen yeri yok.

Megane topiğine girip biraz incele derim

Çalıştığım kurumda mevcut yüz adede yakın hizmet aracının yaklaşık % 40'ı Megane, % 40'ı da Focus'dur...

Ben bu araçlarla yıllardır seyahat ediyorum; şehir içi olsun, şehir dışı olsun... Şu anda garaja inip şoförlere "çalıştırın bakalım bir Megane bir de Focus" dememem için tek gerekçe üşeniyor olmam...

Ayrıca, en yakın arkadaşlarımdan birinin özel aracı Megane, bir başka arkadaşımın ise Civic... Bunlarla da gitmediğimiz yer kalmadı... Hanımın dayısının Focus'u var; onunla da en son yaptığımız yol 120 km... Hadi itraf edeyim; Corolla'da ise yukarıdakilere göre daha az tecrübem var. Çok sık binmiyorum...

Oldu mu?...

• şikayetvarda corolla aratıldığında tüm konulardaki şikayetler 2 sayfa ve bir sayfada en fazla 20 şikayet yazılabiliyor.

bu iki sayfalık şikayet listesinde mmt vitesle ilgili 100 lerce şikayeti nasıl bulabildiğini açıklarmısın?

quote:

Orjinalden alıntı: Exxcrea

bu secenekler arasinda toyota corolla diyorum ancak otomatik vites i cok kotu oldugunu duydum. alanlar pişman oluyormus ki sikayetvarda yuzlerce sikayet var.

megane nin 2 3 ay sonra yeni kasasi geliyor.

focus da cok eskidi artik bir iki sene icinde yenisi cikar.

bence arac seceneklerini genisletin.o fiyatlara alabileceginiz bircok arac var

civic i de dusunun isterseniz. daha yeni makyajlandi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 24 Mart 2009; 19:31:38 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.