Şimdi Ara

COROLLA, FOCUS YA DA MEGANE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malumunuz, ÖTV'de indirim yapıldı ve ben arabamı yenileyip sıfır km yeni bir araba almak istiyorum. Arabam 2004 model Opel Astra HB 1.6 Enjoy. Aslında arabamdan sorunsuzluğu ve sağlamlığı sebebiyle çok memnunum. Ancak evli ve çocuklu olduğunuz zaman sedan kasa bir arabaya ihtiyaç duyuyorsunuz ister,istemez. Bu yüzden Toyota Corolla Comfort 1.6 benzinli M/M (otomatik), Ford Focus Trend Spor Paket 1.6 Ti-VCT 115 Bg (benzinli) düz vites ve Renault Megane Expression 1.6 arasında bir tercih yapmaya çalışıyorum. Yeni Astranın Sedan modelini yakın çevremdeki insanlar pek tavsiye etmiyor. Opel Astra Sedanın satış rakamlarının düşük olması da bunu doğruluyor. Corolla özellikle son zamanlarda çok satıyor, ama fiyatı da diğer araçlara göre daha pahalı. Toyota'ya neredeyse her ay zam geliyor. Ford Focus benzinli ile ilgili LPG'ye pek uyumlu olmadığını ve 115 Bg motorun pek tutulmadığını duydum. Renault Megane Expression ise özellikle en son ÖTV indiriminden sonra fiyatıyla (30.470 TL) diğer araçlara göre daha cazip görünüyor. Bu aracın 2.el piyasası da diğer araçlara göre daha iyi diye düşünüyorum. Ancak Toyota sağlamlık ve sorunsuzluk açısından pek çok sürücü tarafından tavsiye ediliyor. Toyota Corolla M/M otomatik seçeneği Megane'a göre 4.930 TL daha pahalı. Toyota Corolla'nın düz vites Comfort seçeneği ise 3.230 TL daha pahalı Megane'dan. Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım? Toyota gerçekten bu kadar sağlam ve sorunsuz bir otomobil mi Megane'a göre? Sizce Toyota Corolla'ya bu fiyat farkını vermeye değer mi? Yılda ortalama 10.000 km yol yapan bir sürücü olarak altımdaki arabayı ne kadar yıpratabilirim? Ya da bu kadar yol yapılan bir araç sürücüsüne ne kadar problem yaratabilir? Değerli görüşleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Kardeş Renault Megane için şunu diyebilirim: Yakın zamanda Yeni Kasa Megane 3 çıkacak. Bugün aldığın Megane 1 sene sonra (belki de bu mayısta) eski kasa olacak. Bence doğru olan, tercihi kasaları çok yakında yenilenmiş olan Focus ve Corolladan yana kullanmandır.
    Eğer imkanların müsaitse bence Corolla. Çünkü Japon kalitesini bu araçta bulacaksın derim. Ama Focus'ta fena bir tercih olmaz.
    Karar Senin.
    Saygılar...
  • Çok teşekkür ederim , güncel kasa kriterini de göz önünde bulunduracağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: geronimo72

Toyota gerçekten bu kadar sağlam ve sorunsuz bir otomobil mi Megane'a göre? Sizce Toyota Corolla'ya bu fiyat farkını vermeye değer mi? Yılda ortalama 10.000 km yol yapan bir sürücü olarak altımdaki arabayı ne kadar yıpratabilirim? Ya da bu kadar yol yapılan bir araç sürücüsüne ne kadar problem yaratabilir? Değerli görüşleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Toyotadan şaşma derim.
  • dizelde focus düşünülebilir ama benzinlide corolla almak daha mantıklı.ayrıca otomatik vites corolla diğerlerinden pahalı diyorsun ama diğerleri düz vites değil mi? düz vites corolla da diğerlerinden ciddi fiyat farkı yok . meganı hiç düşünme
  • kardeşim toyota al kyfine bak cok memnun kalcan eminim paraan warsa en fullunu al almışken
  • Megan'ı tavsiye etmiyorum hocam,aslında iyi bir araç fakat rakipleri kuvvetli.Dizel düşünürseniz hiç düşünmeden Focus alın fakat benzinli derseniz tavsiyem Corolla...Bu arada bir arkadaş Focus'un yenilendiğinden bahsetmiş(Kasa değiştirdi demek istemiş sanırım),yenilenmedi yani kasa değiştirmedi makyaj gördü ama ömrü Megane'a göre daha uzun tabi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    Civic vs Octavia
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • titanyum focus tabi ki
  • Sedanlardan Focus ya da Corolla arasında seçim yapmak daha mantıklı gibi. Focus'un bagaj hacmi Corolla'ya göre bariz daha fazla (LPG düşünüyorsan daha avantajlı olabilir). Benzinli olduğu için ben yine de Corolla'yı tercih ederdim. Hem Ford hem de Megane HB sahibi olarak Toyota bana daha iyi gibi geliyor. Dizel olsaydı Focus bu sınıftaki diğer tüm sedanların önünde bana göre.

Bir öneri olarak bence LPG düşünme. Yıllarca LPG'li araç kullandım, şimdi dizelin tadı bir başka. 1.750 TL LPG'ye vereceğine ve arabaya yazık edeceğine 3-4 bin TL verip dizel almanı öneririm.

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Megan'ı tavsiye etmiyorum hocam,aslında iyi bir araç fakat rakipleri kuvvetli.Dizel düşünürseniz hiç düşünmeden Focus alın fakat benzinli derseniz tavsiyem Corolla...Bu arada bir arkadaş Focus'un yenilendiğinden bahsetmiş(Kasa değiştirdi demek istemiş sanırım),yenilenmedi yani kasa değiştirmedi makyaj gördü ama ömrü Megane'a göre daha uzun tabi...

bende yarin gidecem bakacam corollaya ve focuse :)

corolla benzin alin dedin ? niye dizel olmasin ?
  • toyota ve sorunsuzluğu dünyaca meşhur.
  • multi mode da triptronic şanzuman yok mu?
    Direksiyondan değiştirilebilir vites de var...
  • Otomatik vites COROLLA bence alma FOCUS daha iyi bir seçenek MEGANE artık yüz olarak eskidi
  • quote:

Orjinalden alıntı: boolat

quote:

Orjinalden alıntı: kadango

Megan'ı tavsiye etmiyorum hocam,aslında iyi bir araç fakat rakipleri kuvvetli.Dizel düşünürseniz hiç düşünmeden Focus alın fakat benzinli derseniz tavsiyem Corolla...Bu arada bir arkadaş Focus'un yenilendiğinden bahsetmiş(Kasa değiştirdi demek istemiş sanırım),yenilenmedi yani kasa değiştirmedi makyaj gördü ama ömrü Megane'a göre daha uzun tabi...

bende yarin gidecem bakacam corollaya ve focuse :)

corolla benzin alin dedin ? niye dizel olmasin ?

Focus'un gerçekten iyi bir 1.6 benzinlisi olsaydı yine Focus derdim.Corolla dizel de iyidir fakat Focus kadar performanslı bir motor değildir.Aşağı-yukarı aynı yakarlar.İki arabanın da birbirine üstünlükleri var hangisini alırsan al pişman olmazsın Focus'un motoru daha kuvvetli olduğu için onun dizelini önerdim.Siz Corolla'yı daha çok beğenirsiniz ve dizel istersiniz o zamn Corolla alırsınız ama motordan ferakat edersiniz.Tamamen beklentilerinize bağlı ben olsam dizel olacaksa Focus benzinli olacaksa Corolla alırdım.

• corola dizellerde bence aynı kalitede sadece biraz daha az tanınmış ama bn 1.6 benzinli corolladan şaşma derim hyem sorunsuzlukt ve konfor kalite gibi etmenlerde önde focusda iyi ama bana biraz şirket aracı gibi geliyor bizim biraz altımızdaki fabrikanın otoparkı focus dolu yani alsanda pek çekici ve özel bir araç değil
  • yeni corolla 1.4 d-4d dizel motor en sorunsuz ve en sessiz dizel.

performans olarak ise ara hızlanmada focus dizelden daha iyidir ancak son hızda azda olsa focus daha hızlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 17 Mart 2009; 22:50:43 >
  • Bütün arkadaşlara değerli katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Sanırım tercihimi benzinli multi mode vites Toyota Corolla'dan yana kullanacağım. Saygılar,
  • quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

yeni corolla 1.4 d-4d dizel motor en sorunsuz ve en sessiz dizel.

performans olarak ise ara hızlanmada focus dizelden daha iyidir ancak son hızda azda olsa focus daha hızlı.

En sorunsuz derken, turbonun bozulması gibi problemleri mi kastediyorsun.focusun 240 torkluk motoru c5 de bile performans veriyor ki d-4d den bariz üstün.50 tork fazlası var, nasıl ara hızlanmada focusdan iyi? demek ki toyota daha hafif ve hızlanıyor. yani kaporta ince mi focusa göre?
  • corrolla iyidir. malzeme kalitesi olarak çok hoşuma gitmemişti ama yola oturuyor.
  • Corolla o kadar paraya bence kesinlikle değmez. Otomatik şanzımanı da tavsiye edilmiyor zaten. O fiyata çok daha iyi seçenekler var. Bence biraz yelpazeyi genişletin .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.