Şimdi Ara

Corolla Hybrid Kullanıcıları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
10
Favori
25.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Plug in hybrid farklıdır. Ona dikkat edin. O kablo ile şarj olabilen bir araçtır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aracı geçen ay aldım henüz 700km de, performans gayet yeterli. yakıt ise şehir içi ve şehir dışı 4.0lt ila 4.4lt arası değişiyor, rodaj bitimi, ileriki zamanlarda 4lt'nin altına rahatlıkla düşebilir aracın tek kusuru yalıtım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

Hayırlı uğurlu olsun. Yakıtı gerçekten çok az. Fakat MTV sinin 2022 de 4400 TL olması düşündürüyor. 1.6 sının vergisi 2500 TL olacak.

• teteni T kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız km önemli o fiyatlara 1.0 TSI yada yine hüçük hacimli hibritler daha avantajlı gibi duruyor.

• Herkese Merhaba,

Bende aranıza 26.11.2021 tarihi itibarı ile bir Corolla Hybrid alarak aranıza katılmış oldum.

Önceki araçlarım; 2018 crv 100k km., 2012 qashqai dci 280k km, 2006 palio multijet 210k km, 98 proton 180k km, 92 omega 2.0 260k km.

Corolla hybrid'i dizel otomatik araçların sorunsuz gidebildikleri kilometrenin düşük olması, corollanın sorunsuzluğuna inanmam, bolca yol yapmam ve 0 olarak ancak bunu bulabiliyor olmam sebepleriyle aldım.

Genel olarak japon araçları daha sorunsuz oluyor, bu araçta da dizel araçlarda sıklıkla arıza çıkartan;

DPF yok, 100k-200k arasında tıkanıyor genelde.

Diesel Enjektörü yok , 200k gibi sıkıntılar başlar.

Turbo yok, 200k-300k gibi illa yağ kaçırır revizyon ister.

İntercooler yok, 200k-300k gibi sorunlar olabilir.

Şanzıman yok, ister çift kavrama ister tork konvertörlü ister cvt olsun her markanın kendine has problemleri var, hiçbiri 300k'yı sorunsuz deviremez.

Batarya var; 6 yıl sonunda yakıta 0.5 lt/100km ekler, 8 yıl sonunda yenilenmeli. bedeli 2000 usd. yenisiyle değiştirince gerçekten yenilenir. halbuki yukarıdakilerin hepsi ustalığa bağlıdır, tamir ettirirsin ama ustanın acelesi vardır özen göstermez yeniden tamir ister, oldu der olmaz, sökerken başka yeri bozar, servis desen sen gidince ellerini ovuşturur, pavyon hesabı çıkarır.

Forumlardan okuduğum kadarıyla batarya ömrünü uzatmanın pek imkanı yok ancak kısalmasını önleyebiliriz.

Batarya ömrünü ne kısaltır;

Aşırı Şarj ; HSD tarafından şarj edildiği için yapılacak bir şey yok, zaten aşırı şarj yapmaz.

Aşırı Deşarj ; düşük hızlarda gaza birden yüklenmek bütün yükü elektrik motoruna bindirecektir. benim görüşüm gaza basarken eze eze basmak faydalı olacaktır.

Aşırı soğuk ; -15 derece altında batarya zarar görmeye başlar, start tuşuna basınca normalde motor çalışmaz ama soğukta motor soğutma suyunu 15 dereceye çıkarana kadar 1-2 dakika çalışır, bu sırada hareket etmemek, ve kaloriferi açmak bataryaların ısınmasına zaman tanımak faydalı olabilir.

Aşırı sıcak ; Batarya performansı 45 derecenin üzerinde düşmeye başlıyor 65 derecenin üzerinede zarar görmeye başlıyor. Batarya arka koltuğun altında olduğu için korumalı bir bölgede ancak yinede güneyde oturanların yazın en sıcak günlerinde camları 1 parmak açık bırakmak, hareket etmeden önce aracı havalandırmak, hibrit soğutma sistemini temiz tutmak faydalı olabilir.

Saygılar,

• Pil yenilenmeli gibi söylemler çok da gerçekçi değil.Türkiye de zaten bilinmeyen kullanılmamış araçlar .2015 prius kullanıyorum 285.000 mile da araba .1 galon benzinle 45 mile gidiyor .2022 corolla Hybrit var bir de onunla da 52-55 mile arasında gidiyorum .pil performans vs vs gibi sorunlar yaşamadım . Çevremde dünya kadar insan 2008-2015 arasında prius kullananlardan pil değiştiren görmedim .daha arabayı almadan pili değiştirmeyi düşünmek ,arıza yaparsalar konuşmak yersiz .Toyota sonuçta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muvakkit kullanıcısına yanıt
    klasik türk insanı. araştırma yapmadan sallıyoruz. almadan 15 yıl sonrasını düşünüyoruz şartlar bunu gerektiriyor. kasım ayında aracı sıfır aldım şu an ortalama yakıt tüketimi 3.7lt rodaj daha yeni bitti iyi ki de almışım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Klasik Türk insanı demişsiniz de ben şunu çok merak ettim, örnek olarak 1.5 Dream Multidrive fiyatı 455.850 TL, aynı donanım Hybrid Dream e-CVT 689.000 TL, ÖTV teşviki ile 529.550 TL fiyatı var Yani siz alırken aracı 73.000 TL fazla ödüyorsunuz. Şehir için de 3.7 Tüketerek bu fiyat farkını kaç yılda kapatabileceğinizi hiç hesapladınız mı??? MTV yi hiç söylemiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefennili -- 21 Şubat 2022; 10:40:3 >
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    aradaki fiyat farkını düşünerek almadım hocam ayrıca 1.5dream boş bir araç donanım olarak. 1.6 132hp olanını kullandım hatta konu da açmıştım megane4 mu corolla 1.6 mı diye. 1.8hybrid hem güçlü hem de yakmıyor 1.6 132hp mds çok hantal gelmişti bana kalkışta kalkamıyordu bile hybrid patanaj çeke çeke kalkıyor. araç ile fazla yol yaptığım için ve özellikle şehir içi ağırlıklı olduğundan dolayı bu güç ve serilik avantaj. aracı araştırarak aldım. düz benzinli olanını alsaydım yine dream olacaktı ve hybrid dream kadar donanıma sahip değil, üzerine de lpg taktıracaktım 10-12lt yakacaktım lpg kiti fiyatını eklemiyorum bile. lpg litresi olmuş 9tl. günde 100km şehir içi yol yapan biri için en mantıklısı hocam

• Toyota Araçlar Neden Yağ Yakar!!!!!

Bir toyota benzinli veya hybrid araç aldınız ve daha 300.000 km kullandınız, aracınız yağ yakmaya başladı. en az 700.000 km ömrü olduğunu zannediyordunuz halbuki! Oysa aracınızı her 15.000 km de servise götürmüştünüz. Bu bakımın yeterli olduğunu düşünüyordunuz.

Malesef Yanıldınız!!!

Sorunun Adı: Düşük tansiyonlu yağ sekmanı...

Tarihçesi: 2000 li yıllara gelindiğinde amerika emisyonları düşürmeye yoğunlaştı ve firmaları da buna zorladı. Ana pazarı amerika olan japon firmalar da emisyon testlerinde geçebilmek için normalde bir performans ürünü olan düşük tansiyonlu yağ sekmanlarına geçiş yaptılar.

Ne fayda sağladı: Yağ sekmanı düşük tansyonlu olunca silindir duvarına daha az sürtünür, piston daha rahat hareket eder. Arkasında daha kalın bir yağfilmi bırakır, böylece kompresyon sekmanları da daha az sürtünür. sonuçta motorun yakıt tüketimi özellikle rolanti de çalışırken düşer. Yakıt tüketimi ile beraber emisyonları da düşer. bu durum toyota motorlarının sağlıklı çalışması sırasında bir miktar daha fazla yağ tüketmesinin de ana sebebidir. 15k olan normal yağ değişim peryodunda hissedilecek bir yağ tüketimi değildir.

Türkiyedeki Toyota corolla kullanan taksicilerin sıfır motora sekman atması bu sebeptendir. Taksiciler hep tıkalı trafikte saatlerce motoru çalışır tuttukları için bu motorların yağ tüketimini fark edebiliyorlar. Bu durumu LPG ile motor yağ yakıyor diye yorumluyorlar. halbuki taksi motoru özel araca göre çok çalıştığı için yağ tüketimi problem haline geliyor. Yoksa bizim araçlar da yağ yakıyor.

Peki ne ile sonuçlandı: aracınız 300k km yi devirdikten sonra günlerden bir gün yağ sekmanı motor içindeki kurum, vernikleşme ve kir nedeniyle kilitlenir. normalde piston üzerinde hareket etmesi gereken bu sekman kirleri iterek silindir duvarına sürtecek tansiyona (sertliğe) sahip değildir. Yağ sekmanı silindir duvarına oturmayınca aradaki küçük boşluktan, motor yağı yanma odasına sızar ve extrem bir yağ tüketimi olur. biz buna motor yağ yakıyor diyoruz. Dahası, yağ sekmanı silindir duvarına oturmayınca, piston iyi yataklanmamış olur, piston eteği silindir duvarına sürter ve silindiri çizer. Artık motorunuz önlenemez şekilde yağ yakıyordur.

Neden Pislikler ve vernikleşme var ki? Motor yağı ne marka ve katkıları ne olursa olsun benzin buharına maruz kalır. Benzin buharı motor yağının içinde yoğunlaşarak yağ ile karışır. Yağ içindeki benzin, motor yağını bozar.

Motor yağı her ısınıp soğuduğunda karter içindeki hava içinde bulunan su yoğunlaşarak motor yağına karışır.

Motor yağı motorunuzun temizliğinden sorumludur. içindeki deterjan katkıları ile karbon birikintilerini temizler.

Motor yağı zamanla bozularak vernikleşmeye neden olur.

Toyota motorlarının 1.000.000 km yapması iyi bir bakımla mümkündür.

Yapılması gereken tek şey her 7500km veya 6 ayda bir yağ değişimi yapmak.

Toyota Bu işe Diyor: Aracınızın kitapçığına bakarsanız "aracınızın kullanım ömrü 10 yıl veya 200.000 km dir" yazar.

bir toyota çok kötü bir bakımla bile 200.000 km sorun çıkartmaz. dolayısı ile toyota'nın sorunu değil.

15.000 km veya 1 yıl olan bakım aralığı toyota motorları için uzun dönemde yukarıda bahsettiğim sorunlara yol açmaktadır.

Yapılması gereken tek şey her 7500km veya 6 ayda bir yağ değişimi yapmak. uzay teknolojisine sahip aşırı pahalı yağlar pratikte bir işe yaramayacaklardır. Güvenilir bir marka, uygun viskozitede sentetik bir yağ işinizi görecektir.

Bu yazıdaki bilgiler çok güvendiğim AMD'ye ait "The Car Care Nut" isimli youtube kanalındaki videolardan derlenmiştir.

Klavyem döndüğünce anlatmaya çalıştım, umarım faydası dokunan toyota severler olur.

Tüm Toyota Severlere Saygılarımla.

• btongun B kullanıcısına yanıt
    yağ yakma gen2 ve gen3 priuslarda görülmüştür ayrıca prius-corolla ile aynı olan 2zr atkinson-otto çevrimli diğer motorlarda da o dönem yağ yakma görülmüştür daha sonra motoru ve segmanları güncelleyerek sorun ortadan kaldırıldı. bizlerin şu an kullandığı ise 2zr-fxe gen4 motordur priuslar arasında da en sorunsuz motor olarak geçer hatta çoğu gen3 kullanıcısı motorunu gen4 ile değiştirmiştir. bu motor 2zr-fe alt yapısını kullanıyor bu motor tek başına 140hp 175nm tork gücüne sahiptir. diyeceğim şu ki bu motorlar sürekli start stop eden motorlar 15bin km bakım periyodu yanlış değil fakat kaliteli bir yağ ile değiştirilmesi bu araca iyiliktir Corolla hybrid kullanıları olarak araçlarınızı bakıma götürürken mutlaka hangi marka yağ kullandıklarını sorunuz varsa bir sorun sevisle konuşup kendi yağınızı kendiniz götürün. bazı servislerin Total marka kullandığını duydum. benim servis orijinal Toyota marka 0w20 kullandığı için ses etmedim.

• Corolla hibrit kadar vasıfsız bir hibrit daha yok.

Hibrit denilen Nissan’da ki gibi olur. E-Power gibi, elektrikli motoru benzinli motor besler ve mekanik harekete karışmaz.

Japonların mühendislik yapan tek firması Nissan’dır oda Renault’a dua etsin. Yoksa japon otomotivi hala atmosferik+ tüpten devam ederdi honda gibi.

• Sadece arıza çıkartabilecek parçalar enjektör, turbo vs değil ki otomobil sektöründe en çok baş ağrıtan arızalar elektronik parçalardır. Ayrıca Toyota Hilux dizel motor kullanıyor bilindik bir sorunu mevcut değil. Bakımını düzgün yaptıktan sonra o dediğiniz parçalar 400 bin km üstünü görüyor. Partikül filtresi de eğer düzgün kullanılırsa yine 250 bin km ve üstünü görüyor. Partikülün değişim olarak da Hilux'ta orjinal sıfırı 20 bin TL civarında Corolla'da 10 bin TL olması lazım fakat çoğu kullanıcı zaten iptal ettirip geçiyor ayrı konu.

Yine otomatik şanzımanlar için eğer 40 bin km civarında yağ değişimi yaparsanız ( tamamen değil kısmi yağ değişimi) kolay kolay sorun yaşamazsınız. Şantiye Hilux'larının otomatik şanzımanları yine 500 bin km ve üstünü görüyor. CVT şanzımanlar daha da üstünü görüyordur elbette çok zorlanmıyor sonuçta. Daha ben CVT revizyonu yaptıran görmedim açıkçası sanayi de o yüzden çok bilgi de mevcut değil. Ayrıca Hibritler CVT değil klasik tork konvektörlü şanzımana yakındır zaten yağ olarak da ATF kullanılıyor CVT şanzıman yağı değil.

Ülkemizde bakım tabudur öyle 7500 km de bir kimse yağ değiştirmez aslında normal bir kullanıcı iseniz Toyota içinde gerek de. Normal bir kullanıcıdan kasıt aracın hız limitleri dahilinde A noktasından B noktasına makul denilen bir sürede gidebilmesidir. Zaten bakım dediğiniz olay bu şartlardan araç kullananlar için tavsiye edilendir adı üstünde, kullanım şartlarına göre bu süre değişir. Bunu da araç sahibi takip etmek zorunda hiç kimse sizin nasıl araç kullandığınızı bilemez. Firmalar sadece hangi şartlarda kullanırsanız kullanın aracın ekonomik ömrü boyunca ki 10 yıl ve/veya 150-200 bin km aralığıdır bu, aracın hizmet etmesini garanti eder.

1 milyon km hizmet etmesi için yine bakıma dönersek, araç İstanbul gibi sıkışık trafiğin olduğu yerde siz A noktasından B noktasına 10 dk gidecek iken 1 saatte gidiyorsunuz, aracın kmsinde istediği kadar 100 bin km yazsın aslında o araç çalışma saati olarak aslında bunun iki üç katında. İşte böyle şartlarda kullanılan aracın yağ 7500 hatta yeri gelir 5000 km de bir değiştirilir hatta tüm değişmesi gereken yağlar da yarı yarıya azaltılır. Bu şekilde bakımlarını ayarlayan araçlarda ne yağ yakma oluyor ne de başka bir sorun. Taksiciler de genel olarak 133 ve 1.6 lt motorları kullanıyorlar onlara 750 bin km altında daha ben segman atanı görmedim ki İstanbul trafiğinde de bu normal zaten.

Toparlarsam otomobil sektöründe olan herkes bilir ki Toyota, Lexus, Subaru, Mazda gibi Japon mantığında araç imal eden bu markalar en sorunsuzlarıdır. Yurt dışında özellikle Rusya gibi coğrafyalarda zaten Lexus ve Toyota adeta pazarı domine etmiş durumda, Ruslar Alman markalarını aslında daha çok seveler ama şartlar onları da Japon markaları kullanmaya itiyor.

Ülkemizde de nüfusu 500 bin altında olan çoğu şehrimizde sadece bu markalara bakan usta bile bulamazsınız çünkü araçlar bozulmuyor sanayi tabiri ile ekmek yedirmiyorlar.

@btongun

Sayın mosasaaurus.

Evet, araçlarımız prius 4 motoru ve HSD kullanmaktadır. Bu şimdiye kadar üretilmiş en sorunsuz ve pürüzsüz çalışan sistemdir.

Evet, prius 2 de hatalı silindir kapak contası nedeniyle yağ yakma durumu olmuştur.

Evet, prius 3 de ilk iki yılda üretilenlerde yine hatalı silindir kapak contası nedeniyle yağ yakan priuslar olmuştur.

Benim bahsettiğim konu " Low Tension Oil Control Ring " üretim hatası değil, bell bir modele has değil, tüm toyota modellerini kapsayan genel bir tasarım anlayışı (tasarım hatası değil).

Benim hiç 500k deviren bir aracım olmadı ancak yeni corollamın devirmesini istiyorum bu sebeple küçük bir araştırma yaptım ve karşıma çıkanı size de aktarmak istedim.

Diğer yazımın en altında da belirttiğim gibi yazdıklarım kendi tecrübem değildir. sevdiğim ve güvendiğim, 20 yıllık bir makine mühendisi gözüyle söyledikleri mantıklı gelen bir "master toyota technician " tarafından sunulan bir youtube kanalı içeriklerinden derledim.

Tüm Toyota Severlere Saygılarımla

• tefennili kullanıcısına yanıt

Satarken benzinliyle ayni fiyata mi satiyosunuz ?

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

Sayın Teneke kutu,

ilk 2 paragrafınızla ilgili olarak;

Evet, dediğiniz gibi şanzımanı daha uzun dayanan modeller mevcut, ancak sanırım yanlış anlaşmışız, ben bir genelleme ve ortalama olarak söylemiştim 300k ömrü. bolca arıza veren dsg veya arızalarıyla yedi düvene nam salan nissan cvt şanzımanları da mevcut sonuçta.

E-cvt hiç bir tip şanzımana yakın değil bence, En yakın benzeri planet dişli li redüktörler. Zaten bu sebeple sorunsuz, gerçek bir şanzıman değil.

Benim vurgulamak istediğim nokta aşağıdaki gibidir;

Ben aracımı alırken bu aracı alacağım, 12 yıl ve 480k kullanacağım diye baktığımda ve km başı maliyetini TCO mantığına düşününce,

Toplam Sahip Olma Maliyeti (TCO Total cost of ownership) en düşük araçlardan biri olarak karşıma çıktı corolla hybrid.

Hem az yaksın.

Hem bozulmasın,

Hem ömrü uzun olsun,

Hem yeterince geniş ve rahat olsun,

Hem ulaşabileceğim fiyata olsun.

Hemde 2. eli güçlü olsun.

Diye baktığınızda piyasada hemen hiç araba kalmıyor corolla hybrid karşısında. Tahmin edersiniz ki Hilux da bir seçenek olamaz.

3. ve 4. Paragrafınız Hakkında;

Malesef ne demek istediğinizi tam anlayamadım. Cümlelerin çoğu bir sonuca bağlanmamış, keşke sohbet edebilseydik.

Genel olarak söylediklerinize katılıyorum, 15k normal bir bakım aralığı, 10 yıl ve200k üzeri kimse sorumlu tutulamaz, haklısınız, motorun çalışma şartları bakım aralığını etkiler.

sadece şuna katılmıyorum; Taksiciler 750k da sekman atar, evet bu doğru ancak attıkları 2. kez oluyor zira ilkini sıfır aldıklarında attılar ve orjinal sekman kullanmadılar dolayısı ile düşük tansiyonlu yağ sekmanı problemleri hiç olmadı.

5. ve 6. paragraflar zaten bilinen gerçekler tamamen katılıyorum. Bu yüzden buradayım.

Tüm Toyota Severlere Saygılarımla.

• Şu aracın 2.0 motora kadar olan modellerinin yıllık MTV si 1.6 motorlar ile aynı fiyatlandırılmalı! Ne duruyor bu hükümet anlamam! Daha verimli daha performanslı yap işte! Enerji için ödediğin dövizde nispeten içerde kalmış olsun!

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt

Hocam Allah yardımcınız olsun. Siz dizel motorlu araç ile hibrit aracı kıyaslayıp hibrit daha çevreci demenize rağmen.

Okuduğunu anlamayanların gelip lpg yi savunması mı dersin, savunmaya çalışıp savunanaması mi dersin, senin soylediginin aksini iddia edip senin söylediğine sonucu varmasını mi dersin. Alıntılar gittikçe rezilleşmiş. Bu millet okuduğu şeyi de anlayamıyor.

• masterap M kullanıcısına yanıt

O zaman ben size sorayım, bugün için aynı donanım Hybrid ve Benzinli Toyota da 100 Bin TL fark var, ve siz bu aracı diyelim ki 3-5 Yıl sonra bugünün aslım şartlarıyla, 2 El alırken sırf Hybrid diye 100 Bin TL fazla para mı vereceksiniz?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.