Şimdi Ara

Corolla Hybrid Kullanıcıları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
10
Favori
25.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yani elbette herkes kendine göre değerlendirmeli ve hatta neden aracımı ş.içinde çok kullanmıyorum? Çünkü çok yakıyor, hybrid corolla sahibi olsam belki 15 bin yerine 25 bin km kullanırdım ş.içinde.

3-5 Aya kadar aracımı değiştireceğim kısmetse, ve zaten aklımda olan araçlardan birisi hybrid corolla. + ve - lerine bakıp o gün için nihai kararımı vereceğim, o nedenle de hybrid konularına burnumu sokuyorum, haddim olmayarak.

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    1.5 benzinliden daha keyifli zaten 122lik corolla hybrid. uzaktan yakından alakaları yok keyiften kastınız çekiş ve serilik ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 26 Aralık 2022; 14:57:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birde merak ettiğim bir durum var, kışın soğuk havada, kalorifer çalışma durumu nasıl oluyor? Misal dur kalk trafikte sadece elektrik motoru ile başladım yola diyelim, benzin motor devreye girmediği sürece ısıyı nereden sağlıyor?

• Hocam zaten motorun çalışmadığı süre çok kısa olacaktır, Toyota hibrit araçlarda benzinli motorlar çalışıyor, araç uzun uzun sadece EV modunda gitmiyor.

Ancak araçlarda yine de elektrikli ısıtıcı da bulunuyor. Olur da elektrikli ısıtıcının gücünün yetmediği bir ısıtma ihtiyacı var, o zaman o ekstra gücü sağlayana kadar benzinli motoru devreye sokuyor.

@mosasaurus

Evet hocam, hali hazırda zaten öyle. Bir de Corolla'ya da Corolla Cross'ta bile 9.9 saniyede 0-100 yaptıran ünite gelirse aradaki makas iyice açılacaktır.

• öyle bir döneme denk geldikki hersey pahalı .%100 elektrikli KİA videosu seyrettim youtube da , adam İstanbul-Ankara arası elektrikle 600 lirayı buldu . Agustos fiyatı elektrik birim KW istasyonda 7.5 lira ,meskende 2.5 lira kw birim fiyatı .muhtemelen bu fiyatlama zamlanmıştır . elektrikli istasyonlarında normalin 3 katı fazlasını ödemek zorundasın , yani YANİ DEMEK İSTİYORUMKİ %100 ELEKTRİKLİDE ucuz değil.

• GÖLCÜK G kullanıcısına yanıt

Hem ucuz değil, hem (en azından günümüz şartlarında) meşakkatli. Bugünü kurtaracak yegane ve en etkili çözüm hybrid teknolojisi bence. Ama en azından Toyota sınıfında bir hybrid den bahsediyorum yoksa sırf emisyonları yakalamak için yapılan basit çözümlerden değil.

• Martta makyajlı corolla geliyormuş. 0-100 9.2 saniye olan hibrit corollaları beklerdim alacak olsam. Makyajla birlikte başka iyileştirmeler de yapılır. Yalıtımı da biraz iyileştirseler cillop olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: GÖLCÜK

Ebubekir Gültekin

Hibrit Toyota CHR sahibiyim

Yaklaşık 45 gün kadar önce tamamen boş depoyu fulledim. Benzin alındıktan sonra ne kadar gidecek diye ilgili yeri sıfırladım. O günden beridir evden işe işten eve kullandım. Antalya düz bir şehir olduğu için yokuş yok. Olabildiğine elektrik kullanımına özen gösterdim. Klima kullanmadım. Sonuç 1 depo ile tamamen Antalya şehir içi 915 km. Aracı olmayanlar ama almayı düşünenler için fikir vermesi adına paylaşıyorum. Kullanıcıdan kullanıcıya, iklime, eğime bağlı olarak tüketim artabilir, azalabilir. Genel olarak durum böyle.

Kaç litre benzin aldınız veya kaç litre toplam tüketiminiz?

• Tam fikir vermemiş yazı. 915 km sonra tekrar mı ışık yanıyor da fullleniyor ?
    Eğer o şekildeyse hibrit corolla ile aynı depo kapasitesi olduğunu düşünelim 33 litre yakıt alınmış olunuyor. Bu da 3.6 lt./100 km gibi birşey çıkıyor. Evet gayet ekonomik bir rakam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• xtrail,passat,rexton,land cruiser,doblo,micra,vs vs kullandıktan sonra

8 aydır 10.000kmdir 2016 yaris hibrid kullanıyorum sorularınızı alabilirim.

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt

imzaladım... gerçekten yıllarca süren bu saçma MTV mevzusu yıldırdı...

Co2 emisyonuna çoktan geçmeliydik... bırak yerimizde saymayı geri geri kayıyoruz.

https://www.change.org/p/hybrid-ara%C3%A7lar-i%C3%A7in-motorlu-ta%C5%9F%C4%B1tlar-vergisi-mtv-d%C3%BCzenlemesi-yap%C4%B1ls%C4%B1n?utm_content=cl_sharecopy_35374118_tr-TR%3A4&recruited_by_id=a22178b0-8a76-11ed-9b7c-c3c3db682877&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_term=DonanimHaber

• falken34 kullanıcısına yanıt
    Nedir yakıt tüketiminiz ve kaç km dir kullanıyorsunuz ,?

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Soğuk havalarda her zamanki gibi marşı elektrikle yapıyor ancak sonrasında hemen benzinli motor devreye giriyor. Ankarada yaşadığınızı hatırlıyorum, bu mevsimde batarya dolu olsa bile ev modda başlayamazsınız. Bence zaten mantıklı olan da benzinli motorun bir an önce devreye girip ısınması. Isınmasının gecikmesi yakıt ekonomisinden götürür

Ben açıkçası hararet göstergesi 90 a yaklaşana kadar ısıtma işine girişmiyorum. Sonrasında fan kademesine göre ısıyı nereden sağlayacağını araç kendisi seçiyor. Düşük kademelerde elektrikten karşılanıyor. Klimalı soğutma da aynı şekilde, ev modda düşük kademelerde klima kullanılabiliyor.

• masterap M kullanıcısına yanıt

önce kalorifer kapalı iken ilk çalıştırmada 36 dereceyi geçtikten sonra EV'ye geçiyor.

kalorifer 55 dereceden önce açılırsa ICE açılıyor yine. ben 60 dereceden sonra açıyorum ısıtmayı ama 10 dakika boyunca 60 dereceye gelmediği oluyor yola göre. donuyorum valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __kadıköyRAP__ -- 3 Ocak 2023; 17:20:31 >
  • netttt2627 N kullanıcısına yanıt

yaris hibrid ile 10 ay oldu hocam.10,000km devirdik.

performans yok elektrik süpürgesi sürüyormuş hissiyatı var ama tüketim herşeyi unutturuyorCorolla Hybrid Kullanıcıları 

gündelik rota sabah 3 cocuk okul servisi.okullarla ev aramız 1-1,5km

sakin kullanımda sürekli sehir içi ort. hız 20km .tüketim 5-5,5lt. yazın 4,5 5lt idi.

aynı güzergahda prado 3,0 d4d 15lt-xtrail 2,0dci 11lt-micra 1,2 8,5lt-doblo 1,6mjet 8lt yakıyordu

• K.chaLi kullanıcısına yanıt

Toyota nın Hybrit bataryasını yani bişey olur mu diye almamak komik olur .Türkiye de kullanılmıyor olması sizi yanıltmasın .inanılmaz başarılı ,sessiz keyifli .1 galon benzinle 56 mile gidiyorum ki 60 üstü gidenler var .280 bin mil deki prius da 46 mil gidiyordu .bu arada ilk mesajımda 52 mil demiştim şu an arttı 56 oldu

Corolla Hybrid Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muvakkit -- 21 Ocak 2023; 0:13:19 >
  • muvakkit kullanıcısına yanıt

4.2 l/100km ediyor çevirmek isteyenler için. benim de aynı değer.

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt

Merhabalar. Yazıyı yazan kişi benim. Facebook gruptan buraya arkadaş koyduğu için buradaki yazıdan haberim yoktu. Hibrit araç alan başkaca bir arkadaşım adımı görmüş söyledi de cevap veriyorum. Çok uzun zaman oldu inanın konunun detaylarına hakim değilim. O dönem Facebook grupta fotoğraflarla paylaşmıştım. Işık yanınca benzin aldım 900 küsür km yol gitti tekrar 0 km gider yazısını görünce benzin aldım. Özellikle belirttim ki çok sakin araç kullanıyorum, Antalya soğuk olmayan bir şehir. Soğuk-sıcak havalarda tüketim değerleri farklılaşabiliyor ama çok soğuk veya çok sıcak havada iki benzin alımı arası ortalama tüketimim 4 litre civarında. Bahar ve sonbahar aylarında 3-3.5 bandında. Ama yineliyorum ben çok sakin kullanıyorum, Antalya düz bir şehir. Farklı şehirlerde ve farklı kullanım alışkanlıklarında farklılık olabilir.

• Hybrid arabanin bataryasinin öleceğine bence insanlar haddinden fazla kafaya takiyor. Servis fiyatlarini bilmem ama zorladiginizda 5 dk da bosalim bayir asagi 5 dk da dolan bi batarya ne kadar büyük olabilir ki. Powerbank tan hallice bir batarya sanirim. Araci 2 yildir kullanıyorum

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.