Şimdi Ara

# Corsa 1.3 CDTI Silverline Easytronic #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

03 ekim 2012 tarihinde 2006 model 1.3 dizel corsa silverline aldım. uzun yol yaptığımdan az yakan araca ihtiyacım vardı ve corsayı tercih ettim. aracın yağına suyuna daha baktırmadım ancak aldığım kişi tanıdıktı ve bakımlarının düzenli olduğunu söyledi. ama ben genede bi kontrolden geçiricem.

ilk izlenimler için iyi diyebilirim ancak şehir içinde çok yorucu.

birde küçük bir sorum olacak bu tip corsa kullanan arkadaşlara ; 1. vitesten 2. vitese geçerken hafif bi yığılma yapıyor. bu bütün corsalarda oluyor mu yoksa hor kullanımdan kaynaklanan birşeymi diye merak ediyorum.

ikinci olarak bu araçlarda standart olarak esp var mı bilen varsa birazcık bahsederse sevinirim.

teşekkürler

• Vites geçişinde hafif bir yığılma olur ama ayağınız alışırsa bu yığılma yapmaz,eğer bu yığılmayı istemiyorsanız alışana kadar veya bazı özel durumlarda (bazen yokuşlarda filan gerekiyor) manuele alın deviri alıp 2'e attıktan sonra otomatiğe alırsınız.

ESP hiçbir modelinde yok o yılların,ama lastikleriniz iyi ve basınçları da düzgünde ise pek gerekte yok.Yoldan çıkarmanız çok çok zor,zaten hissedersiniz öğle bir durumda.Koltuk yan destekleri yeterli olmadığından araç virajı alır ama siz alamazsınız,kayarsınız yana
  • 1.vitesten 2. vitese kaç devirde geçiyor? yakıt olarak ne kullanıyorsunuz? araç kaç kmde? biraz daha bilgi verseniz?

hayırlı olsun kazasız belasız.
  • Benimde 2005 cdti cosmo easytronic arabam var genelde sakin kullanımda 2500 devirden sonra vites değiştiriyor ama gaza dip yapıp ani hızlanma yapmak veya dik rampa çıkıyorsanız genelde 4000 devirden sonra vites değiştiriyor. Ben 4 yıldır arabamı kullanıyorum genelde PO Max Eurodizel kullanıyordum ancak 4 aydır teb totalin indirimli kredi kartını kullandığım için Total eurodizel exellium kullanıyorum. Hem PO'dan hemde Totalden çok memnun kaldım. Arasıra opet, shell ve Bp kullandım ancak PO ve Total diğerlerinden bana göre biraz daha az yakıyor gibi geldiği için artık iki markadan başka kullanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

1.vitesten 2. vitese kaç devirde geçiyor? yakıt olarak ne kullanıyorsunuz? araç kaç kmde? biraz daha bilgi verseniz?

2500 d/d civarı kendim atıyorum. otomatik'e aldığımda araç hareket eder etmez 2ye atıyor.

yakıt olarak opetten eurodiesel alıyorum. 145000km'de aracım.

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeetah -- 16 Şubat 2013; 21:24:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeetah

quote:

1.vitesten 2. vitese kaç devirde geçiyor? yakıt olarak ne kullanıyorsunuz? araç kaç kmde? biraz daha bilgi verseniz?

2500 d/d civarı kendim atıyorum. otomatik'e aldığımda araç hareket eder etmez 2ye atıyor.

sorununuz devam ediyor mu. devam etmiyorsa ne gibi bi işlemden geçti düzelmesi için bilgi verebilir misiniz?

• quote:

quote:

quote:

sorununuz devam ediyor mu. devam etmiyorsa ne gibi bi işlemden geçti düzelmesi için bilgi verebilir misiniz?

sorunum devam ediyor ve özel bir servise gösterdim. bu kasaların neredeyse hepsinde görülen bir durum dendi. ancak hastalık değil dediler.
    sırf bu durumu yüzünden şuan aracımı satışa çıkardım.

• hocam siz bir kaç servise daha gösterin. bir de otomatik vitesten anlamaz her usta. kötü niyetlisine denk gelirseniz başkasına da yönlendirmez bilmediğini de kabul etmez hepsinde var der geçer. çok gördük duyduk boyle soyleyenleri. birkaç ustaya daha gösterin aracınızı derim. hayırlısı neyse o olsun.
  • quote:

hocam siz bir kaç servise daha gösterin. bir de otomatik vitesten anlamaz her usta. kötü niyetlisine denk gelirseniz başkasına da yönlendirmez bilmediğini de kabul etmez hepsinde var der geçer. çok gördük duyduk boyle soyleyenleri. birkaç ustaya daha gösterin aracınızı derim. hayırlısı neyse o olsun.

Açıkcası bu saatten sonra çözülsede hevesim kalmadı. araçta ayriyetten volant seside gelmeye başladı. fırsat bu fırsat model yükseltip 2011 fiorino almayı planlıyorum. inşallah aynı durumla karşılaşmam. :)
  • hayırlısı madem soğudunuz yapacak birşey yok. yalnız fiorino tarzı araçların dez avantajlarından haberdar mısınız hocam? ben pek önermem şahsen. yakıt olarak da çok yaktığı yönünde şikayetler vardı forumda kısa zaman önce görmüştüm.
  • quote:

hayırlısı madem soğudunuz yapacak birşey yok. yalnız fiorino tarzı araçların dez avantajlarından haberdar mısınız hocam? ben pek önermem şahsen. yakıt olarak da çok yaktığı yönünde şikayetler vardı forumda kısa zaman önce görmüştüm.

evet ufak defek sorunları olduğunu duymuştum sırasıyla yazayım. eksik gözümden kaçan birşey varsa yardımcı olursan sevinirim dostum.

K2 belgesi gerektiğini duymuştum. Hususi kullanıcılar için gerek yokmuş.
    Her sene vize gerekiyormuş. Yapacak birşey yok bu şekilde kabul ediyorum.
    Gişelerden sonra tartılması gerekiyormuş . Araç şehiriçinden çıkmayacak.
    Günde 20km'den fazla yapmayacak bir araç.
    2009 modellerinde esp olmadığını duydum. 2011 düşünüyorum.2011'lerde standart olarak sunuluyor.
    Performans severlerin arabası olmadığını duydum. aşırı hızla bir işimiz yok. olsa 1.3 araç almayız :P

benim duyduklarım bunlar dostum. gözümden kaçan birşey varsa bilgilendirirsen sevinirim.

• quote:

Açıkcası bu saatten sonra çözülsede hevesim kalmadı. araçta ayriyetten volant seside gelmeye başladı. fırsat bu fırsat model yükseltip 2011 fiorino almayı planlıyorum. inşallah aynı durumla karşılaşmam. :)

Klasik tam otomatik şanzumandan başkasını sizin sürüş beklentinizi karşılamaz piyasadaki araçlardan.Biraz yakıt olarak fazla olur ama sizi tatmin eder.Corsayı beğenmedi isen Fiorinoyu hiç beğenmezsin.İkisini kullanan biri olarak söylüyorum bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Klasik tam otomatik şanzumandan başkasını sizin sürüş beklentinizi karşılamaz piyasadaki araçlardan.Biraz yakıt olarak fazla olur ama sizi tatmin eder.Corsayı beğenmedi isen Fiorinoyu hiç beğenmezsin.İkisini kullanan biri olarak söylüyorum bunu.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Corsayı satalı 3 gün oldu. Dediğiniz gibide oldu. fiorino test sürüşüne katıldım ve corsadan fazlasını veremedi. bu yüzden volkwagenin tam otomatiklerinde yoğunlaştım. polo düşünüyorum. daha önce yeni transporterı kullanmıştım. vitesleri harika diyebilirim. umarım poloda aynı hazzı yakalayabilirim. polo deneme sürüşüne daha katılamadım.

• dsg şanzuman çok başarılı ben beğendim şahsen. ama polo konusunda pek sıcak değilim. corsa satılıp da polo bilemiyorum. yine de deneyin bir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.