Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK cdti derken yeni motor da cdti olsa gerek. dte sadece motorun opeldeki iç kodu piyasada cdti olarak dolaşçak o motor
1.3 dte easytronic ne zaman gelir bayilerden bilgi alan oldu mu ?
Geleceğini hiç sanmıyorum. Astra'da kaldı sadece oda Classic olarak üretilen H kasalarda.
1.2 corsalarda hala var belki gelebilir yaza doğru , yoksa polo 1.6 tdi dsg
Ne yazık ki Easytronic ile Dsg karşılaştırılamaz. Vw Dsg'nin çok ekmeğini yedi
Bu kasada artık dizel easytronik gelmez.Son demlerini oynuyor zaten 2013 başı gibi yeni kasa gelir.
biri easytronik mi dedi? Allah düşmanımın arabasının şanzımanı etmesin!
merhabalar, start stop corsa model kullananlar olarak size sorum olcak, ben de geçen hafta 2012 model start stop 95 bg dte araç aldm aracım sabah ilk çalıştırma esnasında rölanti düzensizliği, motor sarsıntısı yapıyo bu 5-10 sn kadar sürmekte ve motor kapanıp açıldığında gün içinde tekrarlamıyo, bu sizde de var mı yoksa benm araç problem midir*
Motor soğukken gayet normal
quote:
Orijinalden alıntı: Brandybuck
Motor soğukken gayet normal
bilmiyorum ama araç koltuğunda oturuyoken bile sarsıntıyı hissediyorum, dediğim gibi kısa süreli en fazla 10 sn bir daha yapmıyo, emin olamıyorum, sizin ki de bu şekilde mi çalışıyo?
İlk çalıştırdığında motor soğukken gürültülü ve titreşimli çalışır normal ama çok abartıda değil açıkçası , motor ısındıktan sonra düzeliyor
Ben kullanıyorum, benimkisi Color Edition.
Çok memnunum, özellikle yakıt tüketimi harika. 120-140 km/h gidiyorum 4.5-4.8 litre yakıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Pritt31
Çok memnunum, özellikle yakıt tüketimi harika. 120-140 km/h gidiyorum 4.5-4.8 litre yakıyor.
aracımdan bende çok memnunum da dediğim gibi işte böle bişi karşı karşıyayım sorun mu değil mi anlayamadım bi türlü,,
quote:
Orijinalden alıntı: yua
quote:
aracımdan bende çok memnunum da dediğim gibi işte böle bişi karşı karşıyayım sorun mu değil mi anlayamadım bi türlü,,
5 10 saniyelik zamanda böyle şeyler olması anormal degil, devir 500-600 gibi değerlere düşmüyorsa (ki ilk çalıştıgında zaten 1000 civarı oluyor) bir sorun olmaz. Benim araç 4 ayda 6500 km ye geldi yakıt tüketimi 5 litre üstüne çıkmıyor sakinde kullanmam yani oldukça memnunum. Tek rahatsız eden şey klima, kışın da arada açıyorum ve 1. 2. viteslerde aşırı yıgılma oluyor klima açıkken, civicte açık oldugu anlaşılmıyordu bile corsada bu aşırı yıgılmaların olması beni çok rahatsız ediyor. motor cutoff a girdigi anda sanki frene basmış gibi sarsılıyor araç. bilmiyorum herkezde böylemi ancak servise göstermeyi düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Exxcrea
quote:
quote:
5 10 saniyelik zamanda böyle şeyler olması anormal degil, devir 500-600 gibi değerlere düşmüyorsa (ki ilk çalıştıgında zaten 1000 civarı oluyor) bir sorun olmaz. Benim araç 4 ayda 6500 km ye geldi yakıt tüketimi 5 litre üstüne çıkmıyor sakinde kullanmam yani oldukça memnunum. Tek rahatsız eden şey klima, kışın da arada açıyorum ve 1. 2. viteslerde aşırı yıgılma oluyor klima açıkken, civicte açık oldugu anlaşılmıyordu bile corsada bu aşırı yıgılmaların olması beni çok rahatsız ediyor. motor cutoff a girdigi anda sanki frene basmış gibi sarsılıyor araç. bilmiyorum herkezde böylemi ancak servise göstermeyi düşünüyorum.
benim aracım daha yeni frene basmış gibi herhangi bir sarsıntı yapmıyo, ama tabi servise göstermende fayda var yetkili servislerin hepside bu konularda yetkili olmuyo ii bir servis seçmeni tavsiye ederim, her usta bir olmuyo
quote:
quote:
quote:
quote:
benim aracım daha yeni frene basmış gibi herhangi bir sarsıntı yapmıyo, ama tabi servise göstermende fayda var yetkili servislerin hepside bu konularda yetkili olmuyo ii bir servis seçmeni tavsiye ederim, her usta bir olmuyo
yani klimayı açtıgınızda açık oldugu hiç hissedilmiyormu ? Ben tam anlatamadım galiba mesela 25 ile gidiyoruz 2. vites 1400 devir falan yapiyor aşagı yukari. klima kapalıyken gazdan çekersek araç anında 0 litre yakmaya başlıyor (cutoff) ve süzülerek devam ediyor gazdan çektiginiz hissedilmiyor bile. Ancak klima açıkken gazdan çektigim anda araç birden geriye dogru çekiliyor araç tabi frene basmıs gibi derken 25 le giderken birden 20 ye düşmüyor ancak geriye dogru çeken bir sarsıntı yaratıyor. Teknik olarak mantıklı tabi klima motordan güç aldıgı için boşta olmasına göre daha hızlı yavaşlıycaktır araç ama civicte klima hiç kapanmaz yaz kış ve bikere bile açık oldugunu hissettirmemişti. Çok buyuk bir sorun olmadıgı, klima düzgün çalıştıgı ve yakıt tüketiminide aşırı arttırmadıgı için sanırım bir sorun bile degil aslında.aracın motorunun ufak olmasından ve ecoflex oldugu için ecu cutoff u çok ani yapmasından kaynaklanan bir durum diye düşünüyorum ama aklıma gelmişken soriyim dedim sizde de böylemi diye. Yine servise gittigimde de bir göstericem bakalım onlar ne diycek.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
yani klimayı açtıgınızda açık oldugu hiç hissedilmiyormu ? Ben tam anlatamadım galiba mesela 25 ile gidiyoruz 2. vites 1400 devir falan yapiyor aşagı yukari. klima kapalıyken gazdan çekersek araç anında 0 litre yakmaya başlıyor (cutoff) ve süzülerek devam ediyor gazdan çektiginiz hissedilmiyor bile. Ancak klima açıkken gazdan çektigim anda araç birden geriye dogru çekiliyor araç tabi frene basmıs gibi derken 25 le giderken birden 20 ye düşmüyor ancak geriye dogru çeken bir sarsıntı yaratıyor. Teknik olarak mantıklı tabi klima motordan güç aldıgı için boşta olmasına göre daha hızlı yavaşlıycaktır araç ama civicte klima hiç kapanmaz yaz kış ve bikere bile açık oldugunu hissettirmemişti. Çok buyuk bir sorun olmadıgı, klima düzgün çalıştıgı ve yakıt tüketiminide aşırı arttırmadıgı için sanırım bir sorun bile degil aslında.aracın motorunun ufak olmasından ve ecoflex oldugu için ecu cutoff u çok ani yapmasından kaynaklanan bir durum diye düşünüyorum ama aklıma gelmişken soriyim dedim sizde de böylemi diye. Yine servise gittigimde de bir göstericem bakalım onlar ne diycek.
anladım benim aracımda şimdilik böle sıkıntı yok umarım da olmaz ,
Arkadaşlar; 5 Ocak günü 2012 model sıfır bir Corsa 1.3DTE 95HP start and stop aldım. Daha önce 75HP lik Doblo ile 2. vitesle rahat çıktığım dikçe 80 -100 metrelik bir yokuşta Corsa ile 2. viteste çıkamıyorum. Yokuşa girdikten 40-50 metre sonra tıkanıyor, 1.vitese alarak devam edebiliyorum. Bu durum beni endişelendiriyor. Nasıl olur da Doblonun yaptığını yapamaz. Ayrıca motor bloku üzerindeki plastik motor kapağında DTE değil, ECOTEC yazıyor. Sizinkiler de de aynı yazı var mı. Start stopu iyi çalışıyor. Lütfen beni aydınlatırmısınız.
o belki corsa ile doblonun farklı vites oranları kullanmalarından kaynaklanıyordur. Saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: aded Arkadaşlar; 5 Ocak günü 2012 model sıfır bir Corsa 1.3DTE 95HP start and stop aldım. Daha önce 75HP lik Doblo ile 2. vitesle rahat çıktığım dikçe 80 -100 metrelik bir yokuşta Corsa ile 2. viteste çıkamıyorum. Yokuşa girdikten 40-50 metre sonra tıkanıyor, 1.vitese alarak devam edebiliyorum. Bu durum beni endişelendiriyor. Nasıl olur da Doblonun yaptığını yapamaz. Ayrıca motor bloku üzerindeki plastik motor kapağında DTE değil, ECOTEC yazıyor. Sizinkiler de de aynı yazı var mı. Start stopu iyi çalışıyor. Lütfen beni aydınlatırmısınız.
quote:
Orijinalden alıntı: aded
Arkadaşlar; 5 Ocak günü 2012 model sıfır bir Corsa 1.3DTE 95HP start and stop aldım. Daha önce 75HP lik Doblo ile 2. vitesle rahat çıktığım dikçe 80 -100 metrelik bir yokuşta Corsa ile 2. viteste çıkamıyorum. Yokuşa girdikten 40-50 metre sonra tıkanıyor, 1.vitese alarak devam edebiliyorum. Bu durum beni endişelendiriyor. Nasıl olur da Doblonun yaptığını yapamaz. Ayrıca motor bloku üzerindeki plastik motor kapağında DTE değil, ECOTEC yazıyor. Sizinkiler de de aynı yazı var mı. Start stopu iyi çalışıyor. Lütfen beni aydınlatırmısınız.
kesinlikle ppzgr adlı arkadaşıma katılıyorum, daha önce 2006 model corsa kullandım 5 yıl boyunca onda olsun,yine 2011 model cdtı corsalar olsun dişli oranları farklı vites değişimlerinde devir saatinin ne kadar aşağılara indiğini görebilirsiniz bu sayede düşük devirde araç hareket ettiği için düşük yakıt tükettiği ifade ediliyo.Ayrıca cdtı,dte gibi motorlarda alt devirlerde bayılma olduğundan vites küçültme mutlaka yapmak gerekiyo. Aracı ilk aldığımda ben eski aracıma göre fazla fark gözlemlemedim ama 2011 model cdtı 75 bg corsa ile yarıştığımda 95 bg güç ile 150 200 m de en az 3 boy fark attığımı görünce tatmın oldum iyice, ikinci olarak benim aracımda da plastik motor kapağında ecotec yazıyor,saygılar
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: aded
kesinlikle ppzgr adlı arkadaşıma katılıyorum, daha önce 2006 model corsa kullandım 5 yıl boyunca onda olsun,yine 2011 model cdtı corsalar olsun dişli oranları farklı vites değişimlerinde devir saatinin ne kadar aşağılara indiğini görebilirsiniz bu sayede düşük devirde araç hareket ettiği için düşük yakıt tükettiği ifade ediliyo.Ayrıca cdtı,dte gibi motorlarda alt devirlerde bayılma olduğundan vites küçültme mutlaka yapmak gerekiyo. Aracı ilk aldığımda ben eski aracıma göre fazla fark gözlemlemedim ama 2011 model cdtı 75 bg corsa ile yarıştığımda 95 bg güç ile 150 200 m de en az 3 boy fark attığımı görünce tatmın oldum iyice, ikinci olarak benim aracımda da plastik motor kapağında ecotec yazıyor,saygılar
yua size bi sorum olacak bende corsa 1.3 dizel enjoy euro 5 motor düşünüyorum ama CDTI 75 ve 95 hp leri var bunlardan hangisi iyi bide DTE 95 HP var bilgilendirir misin beni bide aracımızdan memnun musunuz
ben euro 4 75 bg 170 nw tork üreten araç ile kendi aracım olan 95 bg star&stop 190 aracımı kıyasladığımda arada ciddi derece güç farkı olduğunu hissettim. Hızlanmaları çok farklı bence eğer corsa alıcaksanız kesinlikle 95 bg olanı almalısınız. Aracımdan memnun olduğumu söyleyebilirim önceki aracım olan corsa C den çok rahat çok yumuşak bir araç sürücüyü uzun yolda yormadığı kanaatindeyim. Birde star stop teknolojisi var tabi eğer şehir içi kullanımda ekonomi diyorsanız bu teknoloji tam size göre. He ekstra bişi aktarayım aracım şuan 6000 km de ulaşabildiğim son hızım "195 km oldu. Saygılar.
@yua düz yolda mı eğimli yolda mı yaptın bu hızı ? ben 190 ı bile tam göremedim düz yolda.
195 km hızı eğimli yolda görebildim düz yolda 185 km en fazla yaptığım hız araç ,bilmiyorum daha sonraki zamanlar motor kendini tamamen açtığında bı değerler yükselir mi yoksa daha devir saati redline çok uzak