Şimdi Ara

Corsa 1.3DTE 95HP start and stop (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
1
Favori
46.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaş bende 3 oldu test ediyorum yol bilgisayarında yazan rakam ile aldığım yakıt farklı oluyo, en son denememde 4.1 yazan yol bilgisayarı 5 .3 lt yakıt aldı, bu fark neden olur acaba, eğer bu böyle olcaksa yol bilgisayarı pek anlamlı gelmiyo, olmuş veya olmamış... bununla ilgili opel mail atmayı düşünüyorum...
  • her seferinde bu kadar yüksek bir sapma oluyor mu?
    benim genelde %10 civarında seyrediyor. %16 çıktığı da oldu, % 3 çıktığı da oldu.
    mesela şu an yol bilgisayarına göre 35 litre mazot yakmışım ama bugün yarın lamba yanar mazot almaya giderim ve aldığımda da en az 39-40 litre alır diye bekliyorum.
    bana sanki şehir içi tüketim anlık olarak çok değiştiği için şehir içi kullanımlarda sapma daha da artıyor gibi geliyor. uzun yolda daha doğruya yakın sanki....
    500 kmsi uzun yol 350 kmsi çok kısa mesafeli şehir içi kullanım olmak üzere kullandım ve hala lamba yanmadı, güzel mi? ama tahminim 20-30kmye kalmaz yanar lamba..
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: yua
    evet arkadaş bende 3 oldu test ediyorum yol bilgisayarında yazan rakam ile aldığım yakıt farklı oluyo, en son denememde 4.1 yazan yol bilgisayarı 5 .3 lt yakıt aldı, bu fark neden olur acaba, eğer bu böyle olcaksa yol bilgisayarı pek anlamlı gelmiyo, olmuş veya olmamış... bununla ilgili opel mail atmayı düşünüyorum...

• evet her zaman bu şekilde artı yonde bir sapma oluyo, bugun opele mail attım durumla ilgili umarım en kısa zamanda dönüş yaparlar, gelen durumu sizlerle paylaşacağım...
  • quote:

evet her zaman bu şekilde artı yonde bir sapma oluyo, bugun opele mail attım durumla ilgili umarım en kısa zamanda dönüş yaparlar, gelen durumu sizlerle paylaşacağım...

500 km uzun mesafe 350 km şehir içi kullanım iyi değerler, aracını sürekli vites yükseltme ışıgına göre devir aralığında mı kullanıyosun? bu kullanımda devir bazen alt devirlere inmekte acaba uzun vadede sorun olur mu pompa turbo vs için?
  • cevabı bekliyoruz... ama tahminimce servise yönlendireceklerdir.

bizim modellerde vites yükseltme göstermiyor. Eğer gazı artıracaksam (ayağımın gaza basışını kastediyorum) bir vites küçüktüyorum. ama eğer gaza basmadan akacaksam rölanti devrinin altına düşmeyecek veya o devre çok yakalaşmayacak şekilde 1200 devir civarına denk gelen vitese yükseltip ayağımı gazdan çekiyorum. araba rahatça akıyor. tabii ki bunu kısa mesafe sonra duracağımı veya yavaşlayacağımı bildiğim yerlerde yapıyorum. bunun haricinde düşük viteste çok az gazabasarak seyredebiliyorum şehiriçi yolumun çok fazla virajlı vs olmasından dolayı. hız sabitleyici kullanabileceğim bir yol ise kullanmaya çalışıyorum...

Saygılarımla

quote:

evet her zaman bu şekilde artı yonde bir sapma oluyo, bugun opele mail attım durumla ilgili umarım en kısa zamanda dönüş yaparlar, gelen durumu sizlerle paylaşacağım...

• Öncelikle herkese merhabalar.
    Opel corsa Start Stop sistemi ile ilgili bir video izlerken aşağıdaki linkteki videoyu izledim ama kafama takılan bir soru var.
    Bir aracın bu vidodaki gibi kısa aralıklarla ve çok kısa süreliğine sürekli start stop etmesi aracın motoru açısından zararı olmazmı?

http://www.youtube.com/watch?v=owIZsPVVQ-U

Cevablar için şimdiden teşekkürler, saygılar.
  • 1)Start stop sistemini kapatabilen bir düğme var. kendi adıma kırmızı ışıkta yazan bekleme süresi 30sn üzerinde ise açıyorum değilse kapatıyorum yani stop ettirmiyorum.
    2) yol bilgisayar verileri benim araçta 2011 corsa 111yıl 1.3 95hp s&s tutuyor farklılık saptamadım.
    3) aracım 69000km oldu. en son fulledikten sonra 3.2lt/100km ort ile 80km hızla gidip geliyorum konya güneysınır arası 600km oldu depo yarıda.
    4)bir arkadaş 75 ile 95 arasında seçim yaparken sadece yıllık mazot maliyetini hesaplamış iki motor arasındaki 20hp lik fark sizi mutlu etmeye fazlası ile yeter yakıt dan elde edeceğiniz kar çabası olsun :) bir çok firma ve model fiatlarına bakın hiç kimse size 2600liraya 20hp satmaz :)
  • Arkadaşlar bu aracın 2012 modelinde AUX in girişi var mı ? kataloğunda var yazıyor ama satış danışmanı yok dedi bana.. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shitskys

Arkadaşlar bu aracın 2012 modelinde AUX in girişi var mı ? kataloğunda var yazıyor ama satış danışmanı yok dedi bana.. ?

tabi ki var :) danışmana danışmaya gerek yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shitskys

Arkadaşlar bu aracın 2012 modelinde AUX in girişi var mı ? kataloğunda var yazıyor ama satış danışmanı yok dedi bana.. ?

tabi ki var :) danışmana danışmaya gerek yok

showroomdaki araç 1.3 cdti 75 hp enjoy modeliydi.. içine denemek için oturdum.. kurcaladım sağını solunu ama inanın göremedim.. katalogda yazıyor.. ama göremeyince şüphelendim.. aracın müzik sisteminde aux in tuşu gibi birşey aradım ama bulamadım (seat cordoba'da aux dan bir cihaz bağlayınca ona basıyordum. ) heyecandan seçemedim herhalde :-) kesin mi acaba bu bilgi ? benim aldığım araç 1.3 dte ecoflex 95 hp enjoy donanım paketli.. insallah vardır.. satış danışmanına göre yok :(

ayrıca sitedeki paket içeriğinde de o bilgi yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shitskys -- 10 Mayıs 2012; 23:57:28 >

• bizim araçların deposu 40 lt miş daha yeni farkettim (Diğer tüm corsalar 45 lik depo) 900 km civarı gdince 5 litre yaktığını düşünüyodum meğer az yakıyomuş kerata
  • Arkadaşlar Opel Corsa 1.3 ecoflex 95 hp enjoy Dizel tabi 39,800 gibi fiyata satılıyor, bu yılın sonuna kadar sıfır araba almayı dşünüyorum, ve araştırmalarıma göre bu katagoride en iyi araçlardan biri bu, yakıt az 95 PS içi geniş, vs

kullanan arakadaşlar artı eksilerini yazar ve ilk kez araba alacak biri olarak tavsiyelirini de belirtirlerse memnun olurum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impo -- 26 Mayıs 2012; 19:23:31 >
  • Arkadaslar herkese mrb bikac sorum olcakti cvplarsaniz sevinirim. Ben opel corsa 1.3 cdti 95 hp SS aldim aracin yol tutusu nasil diger sorum ise yol tutusunu artirmak icin lastikleri kalinlaatirsak nasil olur veya arabayi biraz cökturtmek istesek konforunu bozmadan ne yapabiliriz cvplarsaniz sevinirim... Saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3 dte ecoflex 95 hp enjoy almayı düşündüğüm araçlar arasında.
    bu araca sahip olanlar yardımcı olursa sevinirim.
    bu donanımda arka camlar otomatik mi?
    klima dijital mi?
    direksiyondan kumanda edilen ses sistemi var mı?
    torpido soğutucu varmı?
    çelik jantmı?

alırsam üstüne bir de esp almayı düşünüyorum.
  • arkadaşlar 1.3 95 bg aracınızla güncel yakıt tüketim değerlerinizi paylaşır mısınız?
  • 95 Hp'lik modelin 77 hp'ye oranla 2 cm alçaltılması nasıl yapılmış? Yay mı kısa, amortisör mü farklı. Ben 75 hplik model gibi standart yükseklikte bir Corsa 95 hp istiyorum. İcabında standart yay ve amortisöre 500-600 Tl bütçe ayırırım ve değiştiririm, aracın rogar kapağına, tümseklere değmesi canımı sıkar.

Corsa 1.3DTE 95HP start and stop
  • Fabrikasyon spor şasinin yayları da amortisörleri de farklıdır. Ayrıca amortisör takozu, viraj denge çubuğu (stabilizatör) gibi komponentler de standart şasiden farklıdır.
    Bire bir fabrikasyon standart şasi gibi olsun diyorsanız bunları da değiştirmeniz gerekir.
    Ama forumdan çok Corsacı geldi geçti, ben de dahil olmak üzere halen spor şasili Corsa D kullanmakta olan arkadaşlar da var, bugüne kadar 2 cm alçaklıktan dolayı rögar kapağına, tümseğe sürttüm diyene rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 13 Ağustos 2012; 11:56:02 >
  • sevgili arkadaşlar bu hafta sonu konyadan kapadokyaya opel corsa 95bg ecoflex aracımla gittim.Toplam 560 km yol yaptım. Yakıt konusunda kafama takılan ort tüketim 4.8 lt di. Giderken klima açık dönüşte klima kapalı geldim hızım 110 120 arası genelde. Bu değer fazla değil mi? Fazla ise ne yapmam gerekir???

Özellikle aynı araca sahip arkadaşlardan yorum bekliyorum teşekkürler.

Not: Aracım 21000 km de, iki kişi yolculuk yaptım.
  • quote:

sevgili arkadaşlar bu hafta sonu konyadan kapadokyaya opel corsa 95bg ecoflex aracımla gittim.Toplam 560 km yol yaptım. Yakıt konusunda kafama takılan ort tüketim 4.8 lt di. Giderken klima açık dönüşte klima kapalı geldim hızım 110 120 arası genelde. Bu değer fazla değil mi? Fazla ise ne yapmam gerekir???

Özellikle aynı araca sahip arkadaşlardan yorum bekliyorum teşekkürler.

Not: Aracım 21000 km de, iki kişi yolculuk yaptım.

Yol bilgisayarına göremi 4.8 yoksa pompaya göre mi? Bendeki yol bilgisayarı pompaya göre 0,5lt az gösteriyor. Eğer pompaya göre ise biraz fazla, ama kafaya takacak kadar değil bence. Sürüş tarzı ve yolun yapısı yakıtı çok değiştiriyor.
    Birde bizim araçlar şehir dışı okadarda ekonomik değil, şehir içi gayet ekonomik diye düşünüyorum.

• arkadaşlar sizinkilern vites oranları nasıl bilmiyorum ama 75bg euro4 motorların vites oranına göre 75-80km/saat hızın üzerine çıktıkça tüketim katlanarak artıyor. max torque a göre kullanın. 1750 -1800 dev/dakika kaç hızadenk geliyorsa bence oralarda sürün.
    Saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.