Şimdi Ara

Corsa 1.3DTE 95HP start and stop (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
1
Favori
46.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2010 aralıkta bu aracı ilk alanlardanım. araç 24 000'de. ilk yıl devamlı shellden aldım. sonra full. daha sonra da star pet diye bir yer var. daha da uygun fiyatlı. devamlı oradan alıyorum. en son 3.68'den alıp ortalama 5.0 litre yaptırdım. kış şartlarında ve 5 km mesafe git-gel. yazın 3.8 ortalama ile 13 kuruşa seyahat etmiştim. bu arada yol bilgisayarı ile depo hesabı tutuyor. aldığım istasyonda fazla ölçüm yapmadan yakıt doldurduğu için 4.20lere almaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yua

quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

kalibrasyonu nasıl yaptırdınız? bende de baya fark var, ben de yaptırayım nasıl yaptırılıyorsa....

öncelikle depoyu pompa atana doldurdum,yol bilgisayarını sıfırladım yaklaşık 500 km yol yaptıktan sora tekrar aynı yerden aynı yakıttan pompa atana kadar yakıt aldım. Toplam aldığım litreyi not aldım. Yol bilgisayarında toplam harcanan yakıt miktarı belirtir onuda o an not alarak servise gittim. Tech2 cihazını arabaya bağlayıp önce pompa değeri ardından yol bilgisayarı değerini kalibre ettim.

Yalnız her servis bu konuda bilgili değil işin ehli yetkili servise gitmeni tavsiye ederim. Yoksa tech2 cihazını eline alıp senin kalibre yapman gerekir.:))

yol bilgisayarını nasıl sıfırladınız???

• ben kalibrasyonu yaptıramadım. denedik, tech2 menüsünde çıkmadı.
  • merhabalar
    fotograftaki parça nedir acaba klima bakım yapan usta soktu yanlış takmış duzelttum ama hem gevşek kaldı hem de kelepçe yok. normalde kelepçe var mı?
     Corsa 1.3DTE 95HP start and stop

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradaki siyah kutunun alyana baglaniyo her iki tarafta da kelepçesiz ve gevşek.

• quote:

Orijinalden alıntı: elcas

2010 aralıkta bu aracı ilk alanlardanım. araç 24 000'de. ilk yıl devamlı shellden aldım. sonra full. daha sonra da star pet diye bir yer var. daha da uygun fiyatlı. devamlı oradan alıyorum. en son 3.68'den alıp ortalama 5.0 litre yaptırdım. kış şartlarında ve 5 km mesafe git-gel. yazın 3.8 ortalama ile 13 kuruşa seyahat etmiştim. bu arada yol bilgisayarı ile depo hesabı tutuyor. aldığım istasyonda fazla ölçüm yapmadan yakıt doldurduğu için 4.20lere almaya gerek yok.

sayın elcas aynı arabadan var ikimizde de benim için bakabilir misin fotoğraftaki hava girişi yeri galiba orada kelepçe var mı yok mu? klimacı arkadaş unutmuş olabilir. koydeyim gidemiyorum dabaktrmaya. tesekkurler

• Merhabalar,
    1.3 cdti 95hb aracı p.tesi günü kısmetse teslim alacağım. Yaşadığım yer dolaylarındaki tüm bayileri aradım ancak stoklarında olmadığını öğrendim. Şehir dışında 1 tane bulabildim ve aracı görmeden almaya gideceğim. Açıkçası kafamda bir kaç soru işareti var. 2013 model bu araca sahip olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Aracın stepnesinin olmadığını öğrendim. Bu doğru mu?eger stepne yoksa stepne boşluğu mevcut mu? Diğer bir soru aracın 2012 kataloğunu incelediğimde yakıt tüketiminin ortalaması 3.6 yazıyor. Ancak opelin sitesindeki ortalama 3.3. Aracın motoru 2013 modelinde geliştirme mi gösterdiler? Fazla oldu ama son bir soru aracın arkasında cdti mi yoksaecoflex mi yazıyor? Herkese teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle hayırlı olsun. Opelin sitesi bir hayli karışık konfiguratorde ayri listede ayrı broşürde ayrı veriler var. Motorda bir değişiklik olmadı diye biliyorum veriler 4.2-3.2 ortalama 3.6 ve arkasında ecoflex yazıyor. Stepne araçtaki jantlarla aynı ölçüde ancak çelik jant değil saç.

• quote:

Orijinalden alıntı: halis33

quote:

Orijinalden alıntı: elcas

2010 aralıkta bu aracı ilk alanlardanım. araç 24 000'de. ilk yıl devamlı shellden aldım. sonra full. daha sonra da star pet diye bir yer var. daha da uygun fiyatlı. devamlı oradan alıyorum. en son 3.68'den alıp ortalama 5.0 litre yaptırdım. kış şartlarında ve 5 km mesafe git-gel. yazın 3.8 ortalama ile 13 kuruşa seyahat etmiştim. bu arada yol bilgisayarı ile depo hesabı tutuyor. aldığım istasyonda fazla ölçüm yapmadan yakıt doldurduğu için 4.20lere almaya gerek yok.

sayın elcas aynı arabadan var ikimizde de benim için bakabilir misin fotoğraftaki hava girişi yeri galiba orada kelepçe var mı yok mu? klimacı arkadaş unutmuş olabilir. koydeyim gidemiyorum dabaktrmaya. tesekkurler

günaydın. mesajınızı yeni aldım. ilk fırsatta bakıp yazacağım. ancak büyük ihtimalle benim araçta kelepçeler var. yine de bakınca net yazarım.

saygılar...

• wolkan33 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için,

Az önce opelim Alman sitesine girdiğimde kataloğun Mayıs 2013 te değiştirildiğini farkettim ve resimlerde görüldüğü gibi ortalama yakıt tüketiminin 3.3lt/100km olduğunu gösteriyor. Demekti 2013 modelin motoru geliştirme gösterilmiş
  • Merhaba,

Aracım 2012 model 95hp S&S, 42000 km ye yaklaşıyor.
    Şu an yol bilgisayarı ortalama 4.1 lt gösteriyor ortalama.
    Sakin kullanım (90-95 km/s), düz yol, şehir dışı.
  • yakıt alırken pompada da ölçüm yaptığınızda da bu değerleri elde ediyorsanız çok güzel.
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: regretsIhaveafew

Merhaba,

Aracım 2012 model 95hp S&S, 42000 km ye yaklaşıyor.
    Şu an yol bilgisayarı ortalama 4.1 lt gösteriyor ortalama.
    Sakin kullanım (90-95 km/s), düz yol, şehir dışı.
  • arkadaşlar , aracımı satacağım. daha büyük bir araç almak istiyorum. sıfır hatadır.bayiden alındığı gibidir.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2013-model-opel-corsa-1.3-cdti-95-beygir-active-enjoy-hatasiz-135395549/detay/
  • zoraet Z kullanıcısına yanıt
    ecoflex yazıyor 2013 modellerde , bir de cantları renkli olmaz, 75 ps lerde cantlar renklidir. aracım 95 ps activ enjoy dur. satılıktır.
  • Merhaba arkadaslar,

Corsa 2013 1.3 95 hp aracıyla ilk uzun yol deneyimimi sizinle paylaşmak istedim. 1550km ilk tatilim sonunda aracım 270 tl mazot harcadı ve gercekten bu değer beni yeterince tatmin etti.

Bir diğer değinmem gereken konu, Araçta euro5 motor olduğundan dizel partikul filtre diye bir zımbırtı var ve bu filtre yakıt tüketimi açısında çok fazla bonkör davranıyor. Aracım 6000 km de olduğundan bazı özelliklerini daha yeni yeni tanıyorum. Birincisi araç her partikul temizliğine girdiğinde uyarı lambası yanmıyor. Daha doğrusu 6000 kmde daha hiç yanmadı bende. Ancak lamba yanmadan en az 15-20 defa temizliğe girdi. Bunu nasıl anlıyorum, araç rolantide 900-1000 arasında çalışıyor. Motordan daha boğduk sesler geliyor. Start&stop devreye girmiyor. Ve araç normalden çok daha fazla yakıt tüketiyor. Normalde rolantide 0.2-0.4lt/h tüketirken,temizleme işlemi sırasında bu değerler 0,9-1.2lt/h tüketiyor. Uzun yolda 90-100 km de normalde 2,5-3,5lt/100km değerlerini yakalıyabiliyorken temizleme sırasında bu değerler 5,5-6,5lt/100km çıkıyor. Bunlar sakin kullanım verileri. Agresif kullanımda ise bu değerler inanılmaz derecede artıyor. Hızlanma aşamasında 25lt/100km leri bulabiliyor. Aracın temizleme aşamasını çabuk bitirmesini istiyorsanız aracı 3000-4000 devir arasında sürün 5-10 dk arasında temizleme işlemini gerçekleştiriyor.

Forumlardan okuduğum kadarıyla filtre %50 tıkalı olduğunda temizleme işlemine başlıyor. Eğer farketmez aracı stop ederseniz bir sonraki aracı çalıştırdığınızda tekrardan temizleme işlemi başlıyor. Bu kirlilik %80-90'lara çıktığında ise partikul temizleme uyarı lambası bu kirlilik seviyesinden sonra yanmaya başlıyor. Ben aracımı devirli kullanmaya özen gösteriyorum ayriyetten araç ne kadar kirli mazot kullanırsa bu işlemi okadar çok tekrarlıyor. Artık shell ve opel haricinde mazot almıyorum. Benden nacizne tavsiye araç temizliğe girip girmediğini anlayamadığınızda aracı stop etmeden önce start&stop devreye giriyormu bu şekilde kontrol edebilirsiniz. Sıfır araç alanlara umarım faydası olur bu yazının.

• Arkadaşlar Corsa alma arifesindeyim.
    CDTI beyaz aracı mı almalı?
    Fazladan 2500TL verip DTE motorlu mu almalı?
    Yoksa CDTI tek renge özel indirimli aracı (Diğer CDTI'lardan 1750TL daha ucuz) mu almalı?

DTE ile CDTI arasındaki net yakıt farkı nedir, ve çekişte çok fark var mı?
  • bence şu an DTE almak mantıklı olabilir. Yine de siz bilirsiniz.
    ben o zaman alırken DTE'ler haricinde euro 4 DTJ motoru seçeneği vardı. Şimdi DTE olmayan motorlarda da var DPF. Ben DPFsiz istediğimden gidip euro 4 motoru almıştım. Yakıtı katalogda biraz daha fazla ama ben kararımdan çok memnunum dpfsiz aldığım için.
    sıfır alacağınız için gidin DTE alın derim ben. sonra aklınız kalmasın 20 beygirde .

quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Arkadaşlar Corsa alma arifesindeyim.
    CDTI beyaz aracı mı almalı?
    Fazladan 2500TL verip DTE motorlu mu almalı?
    Yoksa CDTI tek renge özel indirimli aracı (Diğer CDTI'lardan 1750TL daha ucuz) mu almalı?

DTE ile CDTI arasındaki net yakıt farkı nedir, ve çekişte çok fark var mı?
  • SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle DTE almanızı öneririm. Aradaki fark 1650 tl. Artıları start&stop ve 20 beygir güç farkı. iki araçta euro5 olduğu için partikül temizleme filtresi mevcut. Bence DTE almalısınız.
  • Yakın zamanda yazlık lastik alacam, öneriniz var mı Ecoflex için...

Birde 30 bin bakımı var, özel servise nş gitmeli yoksa son bakım diye opele mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muptela

Yakın zamanda yazlık lastik alacam, öneriniz var mı Ecoflex için...

Birde 30 bin bakımı var, özel servise nş gitmeli yoksa son bakım diye opele mi?

30.000 KM bakımında, 15.000 km'de değişenlere ek olarak yakıt filtresi(fotoğrafta) değişmeli. Yaklaşık 90 TL civarında. Tüm yedek parçaları 200 TL'ye alıp sanayide kaliteli özel servis ya da ustaya 30-40 TL işçilik ücreti ile bakım yaptırabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.