Şimdi Ara

Corsa 1.3DTE 95HP start and stop (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
1
Favori
46.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 ay oldu 2011 opel corsa 1.3cdti 95hp euro5 start end stop 3. sayfada o zamanki verilerle yazılar yazmıştım.
    Aracım 63.000km oldu herhangi bir sorun çıkarmadı. Genel olarak sakin kullanırım 90-100 le gidince ort 3.9lt/100km yakıt tüketiyor.
    Konyada ikamet edip güneysınırda çalışıyorum 88km. geçen hafta 30tl lik yakıt aldım 3,89dan şehir dışı hız sabitleyici ile 65km hızla 5.viter motor devri 1300rpm tam 260km yol yaptı. ort 2.9lt/100km 115kuruş km ye yapıyo. konya güneysınır arası yapıldı. bu bir rekor denemesi idi. birde aracın ilk aldığım zamankine göre daha az yaktığını düşünüyorum galiba bir miktar mekanik parçalar bir birine alıştı
  • max torque devrinin altına inmeseniz bence daha sağlıklı olur. 1750 dev /dakika..
  • Duz yolda hizlanma gerekmiyrsa torla ne gerek var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru yanma ve aracın motorunun aksamlarının uzun ömürlü olması için.
    quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK
    Duz yolda hizlanma gerekmiyrsa torla ne gerek var
  • Yanma zaten gayet duzenli oluyor sadece turbonun katkisi dusuk oluyor

• doğrudur hocam. dizeli devirsiz sürmeyin derler ondan dedim... Saygılar
    quote:

Yanma zaten gayet duzenli oluyor sadece turbonun katkisi dusuk oluyor
  • Devirsiz kullanımdan kasıt araç yük altında iken düşük devir namına zorlanmaması.
  • herkese merhaba,
    Bende bu Corsa DTE 95bg S&S araç aldım, 2012 model, daha henüz bir kaç yüz km yaptım.
    Umarım yakıt tüketimi katalok bilgilerindekine yakındır.

Bu araçta motor, yol ve rüzgar ses durumunu nasıl buluyorsunuz?
  • aracımla yapmış olduğum testi sizinle paylaşmak istiyorum, konyadan havzaya yolculuk yaptım bu hafta sonu 590 km yolda ort 100 km sabit hızla yol bilgisayarı verisi 3.6 lt verim aldım. bilginize saygılar.
  • Merhabalar,

Ben de yeni araç alma arefesindeyim... Aslında çoook uzun zaman önce Corsa'ya niyetlenmiştim, Bursa'da şimdiki nicki True_Sun olan arkadaşın dükkanına uğramıştım. Sağolsun o da hiç üşenmeden kısa bir gezintiye çıkartmıştı.. Kendine buradan selamlar Neyse, günümüze dönelim

40.000 civarı araçlar arasında Corsa oldukça mantıklı görünüyor - Punto Evo'ya kıyasla bir tek otomatik klimasının olmaması eksik gibi görünüyor, ancak onu da Enjoy donanımdaki Cruise Control ile telafi ediyor diye düşünüyorum.

Aklımdaki model; 1.3 CDTi Enjoy. Ancak 75 hp ve 95 hp arasında karar veremedim. Genel olarak uzun yol yapacağım için 95 hp'lik olan otoyol kullanımı ve yakıt tüketimi açısından mantıklı gibi görünüyor. Şu anki liste fiyatı üzerinden ise; SS olmayan 75 hp'lik ile 95hp'lik arasındaki fark 40.298 - 37.687 = 2611 TL. Ki hiç de azımsanacak bir rakam değil. Diğer taraftan; yakıt tüketiminin maliyet azaltımına bakarsak; fabrika ortalama yakıt tüketimlerine göre fark 4,2 - 3,6 = 0,6 lt /100km. Elbette günlük hayatta fabrika değerlerini yakalamanın pek mümkün olmadığı ortada. Ancak yine de arada benzer bir fark olacağını tahmin ediyorum. Ki bu fark 6 lt /1000km edecektir. Yıllık 25000 km yapacağımı öngörürsek; yılda 150lt edecekir. Şu anki motorin fiyatı ile de; yıllık 600 tl gibi bir fark çıkacaktır. Yani satınalmadaki farkı 4,35 senede amorti ediyor.

Görüşlerinizi almak istediğim nokta; bu durumda hangisi daha mantıklı olur.. Yani, farkı sadece yakıt ile kıyasladım ama, (en az 3-4 sene binmeyi planlıyorum) satarken ikinci elde 75hp ile 95hp arasında fark olur mu.. Pahalı aldım, zaten pahalı satacağım gibi bir durum ortaya çıkacak mıdır sizce..? Elbette ikinci elde satarken farkın 2611 olmasını beklemiyorum, ama yine de fark farktır..

Opsiyon listesine baktığımda, ESP mutlaka olsun istiyorum. Sunroof ve AFL özellikleri de güzel ama, üst üste bindikçe bütçeyi aşıp gidiyor...

Aslında Color Edition da güzel ama, maalesef o paketteki opsiyonlara için o kadar fark verebilecek durumda değilim.

Başka tavsiyeleriniz de varsa, seve seve duymak isterim.

Şu garip Corsa sahibi adayına bir yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 16 Nisan 2012; 12:05:29 >

• alırken ben de benzer ikilemde kalmıştım ve sırf elektronik fazla diye start stopludan vazgeçtim. 75liğin tek beğenmediğim noktası 16 inç jant olması ve lastiklerinin pahalı olması. :D
    elektroniğin fazla olması bende "acaba sık arızalanır mı" sorusunu uyandırdı.ayrıca benim aldığım euro 4motorlu dpfsiz olandı. yani dpf de bozulursa masraflı bir zımbırtı diye biliyorum ve tercihi size bırakıyorum.
    Saygılarımla
  • Yakıt tüketimi konusundan biraz sapacak ama, çok uzatmadan sipariş vermek istedim ve verdim :-) 1.3 95hp s&s modelinden az önce sipariş verdim. Ellerinde hiç ESP'li Corsa yokmus ve ~temin süresi olarak 90 gün verince Esp'den vazgecme durumunda kaldım. Kırmızı renk istiyordum, ki bu hafta gelecek bir kırmızı araç varmış. Kaporami biraktim, bakalım yarın kredi başvurusunu degerlendirecekler. Bir kaç sene önce bir kredi kartı sıkıntısı olmuştu, umarım kredide sorun yaratmaz. Artık Corsa basliginda devam edeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 16 Nisan 2012; 16:20:35 >
  • hayırlı olsun diyelim o zaman...
    quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz
    Yakıt tüketimi konusundan biraz yapacak ama, çok uzatmadan sipariş vermek istedim ve verdim :-) 1.3 95hp s&s modelinden az önce sipariş verdim. Ellerinde hiç ESP'li Corsa yokmus ve ~temin süresi olarak 90 gün verince Esp'den vazgecme durumunda kaldım. Kırmızı renk istiyordum, ki bu hafta gelecek bir kırmızı araç varmış. Kaporami biraktim, bakalım yarın kredi başvurusunu degerlendirecekler. Bir kaç sene önce bir kredi kartı sıkıntısı olmuştu, umarım kredide sorun yaratmaz. Artık Corsa basliginda devam edeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

hayırlı olsun diyelim o zaman...
    quote:

Yakıt tüketimi konusundan biraz yapacak ama, çok uzatmadan sipariş vermek istedim ve verdim :-) 1.3 95hp s&s modelinden az önce sipariş verdim. Ellerinde hiç ESP'li Corsa yokmus ve ~temin süresi olarak 90 gün verince Esp'den vazgecme durumunda kaldım. Kırmızı renk istiyordum, ki bu hafta gelecek bir kırmızı araç varmış. Kaporami biraktim, bakalım yarın kredi başvurusunu degerlendirecekler. Bir kaç sene önce bir kredi kartı sıkıntısı olmuştu, umarım kredide sorun yaratmaz. Artık Corsa basliginda devam edeyim.

@ppzrg,
    Sorularıma cevabınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Ya el sıkıştık, anlaştık iyi hoş.. Ama şeytan dürtüyor.. 47000 TL'ye de 1.3 Astra Edition varmış.. Açıkçası şu alette ESP olsa hiç kurcalamayacağım.. Ama Euro ncap esp testlerini de izledikten sonra, "battı balık yan gider" ve "borç yiğidin kamçısıdır ŞŞŞRRAAAKK" diyerek Astra Edition'a mı geçsem diye düşünmüyor değilim.. (tabii bayi sıkıntı yaratmazsa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 16 Nisan 2012; 16:32:22 >

• bayi sıkıntı etmezse ve maddi durumunuz el veriyorsa hiç düşünmeyin. hele şu opel 1.6 dizeli bi getirsin, ilk alacağım araba o şu anda. golf molf hikaye.
    Saygılarımla
    quote:

@ppzrg,
    Sorularıma cevabınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Ya el sıkıştık, anlaştık iyi hoş.. Ama şeytan dürtüyor.. 47000 TL'ye de 1.3 Astra Edition varmış.. Açıkçası şu alette ESP olsa hiç kurcalamayacağım.. Ama Euro ncap esp testlerini de izledikten sonra, "battı balık yan gider" ve "borç yiğidin kamçısıdır ŞŞŞRRAAAKK" diyerek Astra Edition'a mı geçsem diye düşünmüyor değilim.. (tabii bayi sıkıntı yaratmazsa)

• arkadaşlar sizin aracınızın gösterdiği yol bilgisayarı değerleri doğru mu? deposunu doldurup karşılaştırma yapanınız var mı?
  • bende 75lik var ve her zaman %10 civarında pompada daha fazla mazot alıyorum.
    şöyle oluyor. mazot alıp depoyu fullediğimde (her pompada fullerim depoyu) yol bilgisayarında anlık yakıt göstergesinin iki gerisinde litre cinsinden yakıt tüketimi verisi vardır. onu sıfırlarım. pompaya gittiğimde de o bilgisyar ile depoda aldığım miktarı karşılaştırırım. arabayı aldığım günden beri de bu sapmaları takip ediyorum. kümülatif olarak yaklaşık %10 ciarında fazla mazot alıyorum pompada. bilgsisyar 35 diyorsa depo 38-39 litre filan alır. daha bu güne kadar bilgisayarın gösterdiğinden az mazot almadım....
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: yua
    arkadaşlar sizin aracınızın gösterdiği yol bilgisayarı değerleri doğru mu? deposunu doldurup karşılaştırma yapanınız var mı?
  • başka gözlemleyen oldu mu?
  • İlginctir bende hemen hemen tam tutuyor yol bilisayari verisiyle alinan motorin oda pompa farkindandir diye dusunuyorum

• yani pompa farkından kasıt bir sefer ağzına kadar doldurup fulleme ile daha aşağı seviyelerde tamamlanan fulleme (yüksek hızda köpüklenmeden dolayı mesela) arasındaki fark ise evet belki birbirini takip eden iki fulleme arasında bu sebepten bir fark olabilirdi. ama ben aldığım günden beri devam eden bir sapmayı kastettim. iki ihtimal var bende. ya pompaların hepsi bana az doldurup çok yazıyor, ya da ölçüm sistemi arızalı. ben ikinci ihtimali kuvvetli buluyorum.
    sanırım yua da onu kastediyor.
    acaba bu sistemin bir kalibrasyona mı ihtiyacı var?
    yapılabiliyor mu?
    Saygılarımla
    quote:

İlginctir bende hemen hemen tam tutuyor yol bilisayari verisiyle alinan motorin oda pompa farkindandir diye dusunuyorum
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.