Şimdi Ara

Corsa 1.4 Twinport Tork Konvertörlü Alınır Mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bu arabanın kronikleri nelerdir, alırken nelere dikkat etmek lazım 2012 model parcası bol mu ustası var mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 2013 modelini 7 sene 140 bin küsür kilometre kullandım, öncelikle sorularına cevap vereyim parçası bol gerçekten bol.Bu araba Fiat Linea-Punto altyapılı olduğundan parçaları ortak ne kadar çok bulunabilir olduğunu sen düşün yani. Ustasıda bol ama ben yetkili servise sokuyordum çünkü rakamlar sanayiye çok yakındı. Kronik olarak amortisör üst takozu bozar, termostat arızası var. Kronik değilmiş ama ben birkaç kişiden daha duydum benim aracımda fon bozulunca fan açık kalma arızası yaptı aküyü bitirmişti.

Araçtan genel olarak bahsedeyim.
    Önce eksilerinden bahsedeyim.

Bu motor gerçekten çok yakıyor şehiriçi direk 10 litre.Olduğun şehre göre değişir fakat İstanbul gibi çok fazla yokuş inişli çıkışlı eğimli rotaları olan bir şehirde 10 litre yakıyor. Gidişi maalesef kötü. Yokuşlarda vites atmıyor artı eksi yok sen vites attıramıyorsun ya devir çevirip vites attıracaksın yada çok zararlı olan yöntemi kullanıp boşa atıp tekrar d’ye alacaksın. Özelikle araba dolu olduğunda gidişi maalesef üzecek. Fakat bu arabanın atmosferik motor olduğunu üstüne birde tork konvertörlü şanzımana sahip olduğunu düşünce bu performans çok normal sadece alışık olmak gerekir. Konfor olarak benim aracım 14 jantlıydı o kocaman lastik yanaklarına rağmen araç konforsuz sert. Bu sebepten 16 orjinal jant dahi almadım.

Şimdi artılarına geçeyim.

Motor ve şanzıman sorunlu sistemlerden değiller. Aracın sertliği yol tutuşuna iyi bir etki sağlıyor araç iyi yol tutuyor. Performanslı kullanımda hisli bir araç. Dışına göre bakıldığında içi nispeten geniş bir araç beklediğinden geniş olduğunu kullandıkta anlamaya başlıyorsun garip bir şekilde. Şehir içinde manevrasıyla sedanlara göre küçük olmasıyla inanılmaz pratik bir araç çoğu aracın park edemediğinde boş kalmış dar yerlere tık diye koyuyorsun. Yol tıkanıyor diğer araçlar beklerken sen olduğun yerde bi manevra alıp dönüp gidiyorsun.

Konuşsak aklıma gelecek daha birçok şey vardır belki fakat şimdilik bunlar geldi tabi üzerinden biraz zamanda geçti. Birde bu araçların şanzımanı öyle diğer tork konvertörlüler gibi yokuşta falan çok fazla itmesi olan şanzımanlar değildir. Geçişleri her daim pürüzsüz olmayabiliyor ve bunları ekspertiz eğer bu aracı bilmiyorsa sorunlu sanabiliyor ben aracımı satarken şanzımanda geri kaçırma var performans motorun gücünü kısıtlıyor iyi durumda değil dediler ben sattığım kişiye istersen ekpertiz ücretini geri vereyim istersen yetkili servise gidelim gösterelim ben şanzımanın iyi durumda olduğunu biliyorum çünkü bu şanzımanı biliyorum dedim yetkili servise gittik kontrol yapıldı test sürüşüne çıkıldı yetkili servis bu km’ye göre iyi durumda bile bu şanzımanı bilmiyorlardır dedi çıktık noterden satışı yaptık sende böyle bir durumda kalırsan diye aklında bulunsun ama bunu anlatmam sana kötü şanzımanlı bir araç aldırmayada sebep olmasın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• SkyTraveler kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam çok güzel yazmışsın sağolasın sana bir şey daha soracam Bir corsa buldum. 2012 model 1.4twinport tam otomatik  140binde sağ çamurluk kaput boyalı sol ön kapı değişen sağ sase podye kücük onarımlı airbag açmamış ama ağır hasarlı arabanın motorunda sanzımanında sorun yok. Geri kalan yerleri sağlam. 440 bin diyor sahibi eder mi bu fiyat?

• Saşede işlem varsa bence alma fakat tercih senindir boyaya değişene ben çok önem vermem ama şase olunca durumlar farklı ayrıca bu araç için bu rakam yüksek geldi. Birde bu km’lerde alacaksan aracın triger zincirinin değişip değişmediğini mutlaka sor çünkü ses yapmıyor diye değiştirmiyorlar fakat zincir bu kadar senede km’de uzama yapar eskir ama ses yapmaz sonra sıkıntı olmasın eğer değiştirmemişlerse bu da güzel bir pazarlık yolu olur. İlanlarda rakamlar sadece Corsa’da değil bütün ikinci elde çok yüksek yazılıyor araç satanlar gerçeği sürece girdikten sonra anlıyorlar ama Corsa’da bu çok fazla nerdeyse aynı araca 100 bin farkla ilana koyanlar dahi olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTraveler -- 9 Kasım 2024; 20:17:55 >
  • SkyTraveler kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam çok sağolasın

• wangerlowert W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.