Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
226.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dün su ekledim akan su falan da görmedim, yağ çubuğundaysa öyle birdurumla karşılaşmadım egzoz dan da normal duman çıkıyor, ben aldığımdan beri antifriz koymadım daha öncede kullanılmamış gibi bir durum var
    Şimdi koymayarak korkuyorum açıkçası tecrübeli bir usta bulup göstermek en iyisi galiba
    Teşekkürler bilgiler için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İhtiyacı olanlar için

Jant lastik ağırlık farkı

15 inç vectra gt pervane jant ve 185 55 15 sava lastik 14.70 kg

Aynı jantta 195 50 15 yokohama c.drive 2 lastik 15.90 kg. Çapı 8mm daha az ama 1 kgdan daha ağır ve kalkışlarda çok hantallaştırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_ozkilinc -- 8 Nisan 2019; 21:21:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 98 1.4 16 valf otomatik corsa b sahibiyim aracimda surekli su eksilte problemk oluyordu kapak icerisindeki lastikde asinmalar farkettik kapagi degistirdik sorun devam etti yedek su deposunun baglantisindan kaçırdığını ogrendik onu da degistirdik sorun halloldu sanarken bu sefer araç icerden antifiriz kacirmaya basladi kalorifer petegini sokebilmek icin bugun ustayla göğsü soktuk simdi forumj inceledigimde göğsü sokmeden olabilecegi yazilmis herhangj bir sıkıntı cikarir mi

Bir de aracimda on 2 haftadir cok hafif rampada cekis problemi yasiyorum duz yolda bile arac hizlanmiyo cok yavas hizlaniyo hararet problemi zaten kronik galiba bu araclarda uzun yolda hararet nerdeyse sifira yakin gidiyorum sehir icinde ankarada yasadigim icin yogun trafikten 8¬10 dakikada fan aciyo termostatin arizali olabilecegi söylendi ancak bu cekis problemi neden kaynaklanir bilenler yardimci olabilirse sevinirim

• Msami94 M kullanıcısına yanıt
    merhaba. ben kalorifer peteğini bir tartışmadan sonra söktüm. neredeyse kendim kurcalayarak öğrendim. ankaradan opel garaj dan oto elektrikçi anlattı. fakat onun anlattığı yerleri bile sökmeden sadece alttaki tepsi gibi iki plastik var onu sökeceksin. 5 adet altıgen başlıklı plastik için olan vidalardan var. kurcalarken ufak tefek kırıklara sebep oldum. yukarıda anlattım nasıl yapılacağını. resimlere bakın. eğer iç yapı aynı ise kolayca yapabilirsiniz. üstelik 1.4 lerin motor kısmı benimki kadar tıkış tıkış değil. benim motor çok karışık duruyor. hortumları sökmek tam bir işkence oldu.

hararete gelince hiç su kaynattı mı aracınız. veya ne sıklıkta su kaynatıyor.
    eğer su tam ise ve su kaynamadan fan açıyorsa sorun yoktur. benim araç kalorifer peteği delindiğinde ayağıma su akınca çok azaldığından hararet ışığı yanmıştı. müşür arızalandı sandık. sonra bir oto elektrikçiden su azaldığı için fan müşürünün çalışamadığını öğrendim. hakikaten suyu yeniledik araç çalıştı bir müddet sonra fan devreye girdi. su eksiltme fazla ise fan açmıyor.

çekiş için : eğer lpgde çekiş sorunu yaşıyorsanız yine su eksiltmesi buna sebep olabilir.

• 97 1.4gls otomatik araca hangi marka yağ önerirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar 2000 model 1.4 gls alacağım galiba. 210.000 de. Öncelikle bu modeli nasıl bilirsiniz? 23.000 TL eder mi?

• Arkadaşlar bende 3 yıl sonra Corsa B aracımı satıp aranızdan ayrılmış bulunmaktayım..
    Sorunlar ile karşılaşıp elimden geldiğimce çözmeye çalıştım. Tecrübe de edindim. Eğer yine bir sorunuz olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım.

Bu arada ek bir bilgi daha vereyim. Aracı alan arkadaşı hararet seviyesi konusunda uyarmama rağmen kontrol etmeyip. Aracı bu sıcakta sıkıştırıp radyatörü patlatmış. Arkadaşlar corsalarda 102 derecelik hararet müşürü var ve hararet o dereceye gelmeden fan acmıyor. Yazın sıcak havalarda sıkışık trafikte de o noktadan sonra fan açması fayda etmeyebiliyor. Böyle bir durum varsa sizin aracınızda da kesinlikle ya 92'lik müşür takın yada aracı sık sık kontrol edin hararet seviyesini..
  • Yeni aracınız nedir hocam. Bende Corsa mı satmayı düşünüyorum

• Merhaba, 1998 model corsa b gls model aracımın orta konsol düğmelerinin olduğu yerdeki ampüller patlamıştı bütün ampülleri değiştirdim buraya kadar sorun yok sadece orta kısımdaki hava ayarı veren 1234 yazılı düğmede sıkıntı var ileri çektiğimde elime geliyor oysaki ileri çektiğimde bir kademe gelip arka cam rezistans çalıştırması lazım bir sürü video var hepsi sökerken, takarken de aynı şekilde takıyorum ama boşta kalıyor nasıl takmam gerekiyor bilen arkadaşlar yardımcı olursam memnun olurum.

Corsa B Kulübü

• twista79 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. tuttuğunuz siyah kulakçık mı elinizde kalıyor yoksa içerden mil komple mi dışarı çıkıyor. çıkmış halinin birkaç fotoğrafını ekleyebilir misiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h_ozkilinc

Geçmiş olsun. tuttuğunuz siyah kulakçık mı elinizde kalıyor yoksa içerden mil komple mi dışarı çıkıyor. çıkmış halinin birkaç fotoğrafını ekleyebilir misiniz.
    cevap verdiğiniz teşekkür ederim, evet tuttuğum kulakçık elimde kalıyor çıkarırken izlediğim video da düğmeyi 3 konuma getirin aşağıda kalan çıkıntıya deliğe girebilecek tornavida ile ileri itip çekin diye göstermişler bende o şekilde çıkarttım ama aynı şekilde takıyorum oturmuyor dolayısıyla o kademe aktif olmuyor çekince rezistans çalışacağı yerde elime direk düğme geliyor

Corsa B Kulübü

tornavidayı soktuğunuz yerde tırnak vardır. tırnağı inceleyin. kırılmış ya da laşkalaşmış olabilir. kulakçığı oraya yapıştırmayı deneyebilirsiniz. ama sökmek daha sonra zorlaşacaktır. ben benzer şekilde klima kolunda sorun yaşadım. yukarıda birkaç sayfa geride fotoğrafı da var az bir baly ile yapıştırmıştım. sonra çıkaramadığım için tornavida ile kanırttım bu sefer de klimayı kapatıp açan kısım kırıldı. klima uzun süre sürekli olarak açık kaldı. kolun mil kısmını bulamıyoruz. komple paneli de satın alsak kol yok. yapıştırmak konusunu iki kere düşünün.
  • quote:

tornavidayı soktuğunuz yerde tırnak vardır. tırnağı inceleyin. kırılmış ya da laşkalaşmış olabilir. kulakçığı oraya yapıştırmayı deneyebilirsiniz. ama sökmek daha sonra zorlaşacaktır. ben benzer şekilde klima kolunda sorun yaşadım. yukarıda birkaç sayfa geride fotoğrafı da var az bir baly ile yapıştırmıştım. sonra çıkaramadığım için tornavida ile kanırttım bu sefer de klimayı kapatıp açan kısım kırıldı. klima uzun süre sürekli olarak açık kaldı. kolun mil kısmını bulamıyoruz. komple paneli de satın alsak kol yok. yapıştırmak konusunu iki kere düşünün.
    Merhaba kırılan bir parça olmadı eminim çıkarırken çok nazik bir şekilde çıktı zorlama falan olmadı alt kısım delikten tornavida ile hafif ileri ittirerek çekince gelmişti.aynı şekilde takmaya çalışıyorum ama başaramadım bir yerde teknik bir hata var ama nerede anlamadım :))

Corsa B Kulübü

merhaba. buradan ancak bu kadar yardımcı olabilirim. hani elime alıp evirip çevirme imkanım olsa belki daha fazla yardımcı olabilirdim.

illaki bir tırnak var bu iki arada. tırnakla ilgili bir sorun. kırılıp düşmemişse de esneme özelliğini yitirmiş olabilir. elinize aldığınızda bunu görbilirsiniz zannediyorum.

her hangi bir ustaya gösterin bakalım.
  • quote:

merhaba. buradan ancak bu kadar yardımcı olabilirim. hani elime alıp evirip çevirme imkanım olsa belki daha fazla yardımcı olabilirdim.

illaki bir tırnak var bu iki arada. tırnakla ilgili bir sorun. kırılıp düşmemişse de esneme özelliğini yitirmiş olabilir. elinize aldığınızda bunu görbilirsiniz zannediyorum.

her hangi bir ustaya gösterin bakalım.
    evet dediğiniz gibi bende evirip çevirip her yolu denedim 1234 kademeleri sorunsuz çeviriyor ama çektiğimde elime geliyor daha detaylı resimler çektim belki faydası olur ayrıca teşekkür ediyorum size ilginizden dolayı ;)

Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü Corsa B Kulübü

Corsa B Kulübü

kırmızı yerler denk gelmesi lazım. çıt diye oturmalı. sağdaki beyaz yeri tornavidayla bastırdığınızda belki fazla zorlamış ve elastikiyetine zarar vermiş olabilirsiniz. eğer çıt diye oturmuyorsa ve gerdirilmiyorsa (ki eğer sorlanmışsa gerdirmeye çalıştığınızda kırılacaktır.) yapıştırmak zorundasınız.
  • quote:

kırmızı yerler denk gelmesi lazım. çıt diye oturmalı. sağdaki beyaz yeri tornavidayla bastırdığınızda belki fazla zorlamış ve elastikiyetine zarar vermiş olabilirsiniz. eğer çıt diye oturmuyorsa ve gerdirilmiyorsa (ki eğer sorlanmışsa gerdirmeye çalıştığınızda kırılacaktır.) yapıştırmak zorundasınız.
    Anladım... dediğiniz gibi hafiften yapıştırmayı deneyim zaten ampuller değişti bir daha kolay kolay açmak gerekmeyecek çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz cevaplar için hayırlı günler diliyorum teşekkür ediyorum.

pek birşey yapmadım ama bir yardımım olduysa ne mutlu rica ederim.
  • Selam Arkadaşlar , bugün tuvtürkte ağır kusur olarak benzin (lpgyok hiç takılmadı) deposu hatalı olarak ağır kuusur vermişler ,sorduğumda depoyu tutan temir kollar ile depo arasına keçe çekmem gerektiğini söyledi ,böyle birşey ilk defa başıma geliyor 10 kere muayeneye girdi araç nerdeyse 98 model Corsa araç ,başına gelen ne yapılması gerektiğini bilen birileri varmıdır ? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Selam Arkadaşlar , bugün tuvtürkte ağır kusur olarak benzin (lpgyok hiç takılmadı) deposu hatalı olarak ağır kuusur vermişler ,sorduğumda depoyu tutan temir kollar ile depo arasına keçe çekmem gerektiğini söyledi ,böyle birşey ilk defa başıma geliyor 10 kere muayeneye girdi araç nerdeyse 98 model Corsa araç ,başına gelen ne yapılması gerektiğini bilen birileri varmıdır ? Teşekkürler.
    İlk defa böyle bir şey duyuyorum yeni yeni icatlar çıkartıyorlar benim aracımda 98 corsa yeni muayeneden geçti böyle bir şeye ne bakıldı nede bakıldığını duydum ama internette depo kapak contası diye satılan ürünler var inceleyebilirsin resim paylaşıyorum. Geçmiş olsun...

Corsa B Kulübü

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.