Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • facia derken abarrtım sanırım. çok mu pahalıya mal olur bana demek istedim. ne gibi bri hasara yol açar? maliyeti ne olur?
    quote:

acia olmaz motor hasar gorur ama zıncır kolay kolay kopmaz ben duymadım baska yerdekı opel forumlarınıda okudum ordada görmedim varsada 100000 de 1 dir ama kontrol etmekte fayda var..

ses yok hocam zaten :)

ben sadece triger zinciri mevzusuyla ilgili kafamdaki sorular için yardım istedim.

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

72 binde triger zinciri mi değişirmiş yahu? O sesin kaynağı mutlaka bir başka şeydir..Maşallah bizim Corsa C lerde sorundan sesten bol ne var

Zira benim evlat Opel Çiftkurtlar'da yatıyor şu an,sorun ve çözümü hakkında yarın aracı teslim alınca daha detaylı bilgi vereceğim

Şu geçen haftaki çukur mevzusuna gelince,çok şükür sorun sadece lastikteki baloncuk..Lastikçi diğer ön lastiğin değişmesine gerek olmadığını söyledi,yani 115 TL'ye olayı atlattık şükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desailles -- 28 Ekim 2010; 9:00:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

72 binde triger zinciri mi değişirmiş yahu? O sesin kaynağı mutlaka bir başka şeydir..Maşallah bizim Corsa C lerde sorundan sesten bol ne var

Zira benim evlat Opel Çiftkurtlar'da yatıyor şu an,sorun ve çözümü hakkında yarın aracı teslim alınca daha detaylı bilgi vereceğim

Şu geçen haftaki çukur mevzusuna gelince,çok şükür sorun sadece lastikteki baloncuk..Lastikçi diğer ön lastiğin değişmesine gerek olmadığını söyledi,yani 115 TL'ye olayı atlattık şükür

Geldik fasulyenin faydalarınaaa

Şimdi efendim,hatırlarsanız bu çukur mevzusundan önce E5'te sıkışık trafikte bir araca arkadan dokundurduğumu anlatmıştım.Bu dokundurmadan sonraki kullanmamda sürekli fan açılıp kapanmaya başlıyordu.Daha sonra da arıza lambası yandı.Lastiği değiştirmek için sanayiye gittiğimde Opel Çiftkurtlara da uğradım ve sorundan bahsettim.Hem de kampanya devam etmekte iken 99 TL'ye periyodik bakımımı yaptırayım dedim.
    Araç bir gün serviste kaldı ve sorun halloldu,anlattıklarına göre çarpmanın etkisiyle tampon demiri eğilmiş ve fan motorunun kablolarını sıkıştırarak kısa devre yapmasına sebep olmuş...Sorunu hallettiler,99 lira bakım,99 lira da arızanın tamiri için alınan işçilikle 198 TL'lik ,115 TL de lastik eklenince üstüne bir miktar sıkıntıya girdik bu ay

Bu arada Çiftkurtlar'dan şimdilik memnun kaldığımı söyleyebilirim,pek yol yapamadım sorunun tamamen giderildiğinden emin değilim ama oldukça ilgili davrandılar en azından.

Hepinize kazasız belasız sorunsuz günler

• Geçmiş olsun hocam, 99 liraya periyodik bakım çok iyi valla
    Şöyle düşünki moralin bozulmasın, ne bu sorunlar varmış ne de kampanya varmışta sen gidip bu paraya sadece bakım yaptırmışsın :)
  • Aracimin 45.000 km bakimi gelmek uzere (44.100 km'de su anda). Diger 2 bakimda oldugu gibi, bu bakim icin de Arkas Akatlar'a gitmeyi dusunuyorum. Ayni zamanda arka tamponu ve anahtar olayini da hallettirecegim.

Ne kadar oper beni Opel bu bakimda acaba?
  • Eğer bir kampanya filan yoksa, dizeller için 45000 bakım fiyatının 300+KDV civarında birşey olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 30 Ekim 2010; 7:36:12 >
  • bende fiyat aldım gercekten 306+kdv 15000 bakımı bir iki hediyesi var ama ben bakımı arkasda yapmayı düşünüyorum orda özlem hanımla iyi bir pazarlık yapıp bakımları yaptırıcam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: reko

bende fiyat aldım gercekten 306+kdv 15000 bakımı bir iki hediyesi var ama ben bakımı arkasda yapmayı düşünüyorum orda özlem hanımla iyi bir pazarlık yapıp bakımları yaptırıcam..

Buradan kalkar 1000 km yol yapar, baska bir servise giderim, yine de Gercek'in kapisindan gecmem. Birak 306 + KDV, istiyorlarsa ustune para versinler, mumkun degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa

Geçmiş olsun hocam, 99 liraya periyodik bakım çok iyi valla
    Şöyle düşünki moralin bozulmasın, ne bu sorunlar varmış ne de kampanya varmışta sen gidip bu paraya sadece bakım yaptırmışsın :)

Öyle abi ne yapalım,canımı sıkmıyorum Allah beterlerinden saklasın hepimizi...
  • opel gerçek ile ilgili ekşide çok feci bir yazı var. Barış sen yazmışsın sanırım benim de 8.000km olmasınra rağmen 1 yıl dolacağı için 15.000km bakımına sokmam lazım hatta 1 yıl olmamasına rağmen InSP uyarısı verdi. Demek ki aracı verirken sayacı sıfırlamamışlar. Nereye gitsem diye düşündüm ama karar veremedim. Opel küçükyalıyı okudum buradan ama orası da özel servis. Garanti açısından bu bakım yetkili serviste olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

quote:

Orijinalden alıntı: reko

bende fiyat aldım gercekten 306+kdv 15000 bakımı bir iki hediyesi var ama ben bakımı arkasda yapmayı düşünüyorum orda özlem hanımla iyi bir pazarlık yapıp bakımları yaptırıcam..

Buradan kalkar 1000 km yol yapar, baska bir servise giderim, yine de Gercek'in kapisindan gecmem. Birak 306 + KDV, istiyorlarsa ustune para versinler, mumkun degil

bende girmem yeni yeri keşfettim arkas akatlar sanırım opelimin bakımı orada olacak..
  • selamlar,

opel corsa easytronik aracım var.

arabayı çalıştırırken gıcırt diye bir ses geliyor araba sonra çalışıyor. acaba marş kömürü yada başka bir şeyde sorun mu var. hep yapmıyor. 2 günde bir yapıyor.

uzun yola çıkacağım. sizce neleri kontrol etmem lazım. servise götürmeme gerek var mıdır?

teşekkürler,
  • 2004 corsa c 1.3 dizel aracıma 105.000 bakımı yaptıracağım. Yağ olarak gecen bakımda mobil 1 5w 30 yağ koydurmuştum. Bir sıkıntı olmadı. Şimdi Castrol 0w 30 edge koydursam bir sıkıntı olur mu. Yağ biraz pahalı ama kaliteli olduğu söyleniyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Fabrika çıkışında konan ve tavsiye edilen yağ 5w-30'dur. Bu yağın viskozitesini koruyabileceği min-max hava sıcaklıkları da zaten Türkiye hava koşullarını kapsamaktadır. 0w-30'a daha fazla para vermeye bence gerek yok.

Fakat marka olarak Mobil veya bir başka marka ile Castrol'un Edge ürünü arasındaki kalite farkı konusunda bir yorum yapamam. Castrol'un daha kaliteli olduğu düşüncesi biraz da pazarlama taktikleri sayesinde piyasada oluşmuş bir algı olabilir.
  • Marka olarak sen ne kullaniyorsun serdar abi :)
  • Araç bugüne kadar 4 kez (15-30-45-60) periyodik bakıma girdi, zaman zaman "acaba yağı kendim alıp götürsem mi" diye düşündüğüm oldu ama hiç yapmadım, dolayısı ile şahsen tercih ettiğim marka şu diyemem.

Bildiğin gibi bakımları hep Arkas Akatlar yaptı, onlar da Castrol 5w-30 kullanıyor, ama Edge değil, yanlış hatırlamıyorsam Magnatec idi.
  • opel 1.4 corsa 60000 bakımına gıdecegım tekırdagda servıse gıttım 455 tl olur dedıler ozel servısde 250 tl fıyat bıctıler.Ozel servısın sahıbı eskı opel bayısınde servıs mudurlugu yapmıs bırı.aracın garantısı bıttı ama kararsızım ozel emı gıtsem yoksa opel servısınemı.Pazarlık yaparsam 455 ı asagı cekme sansım vamıdır bu konuda bana yardımcı olursanıs sevınırım.
  • 60 bin bakımın liste fiyatı normal şartlarda 520-560 TL arasındadır.
    Fakat aracın yaşı ilerledikçe artan oranda bir indirim uygularlar, örneğin parçada %10-15, işçilikte %15-20 gibi.
    Gittiğiniz servis de size böyle bir indirim uygulayarak fiyat vermiş gibi görünüyor, daha fazla ineceklerini sanmam.

Orijinal parça ve yetkili servisle aynı kalitede yağ kullanıldığına emin olduğunuz sürece özel serviste de yaptırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazydentist

opel 1.4 corsa 60000 bakımına gıdecegım tekırdagda servıse gıttım 455 tl olur dedıler ozel servısde 250 tl fıyat bıctıler.Ozel servısın sahıbı eskı opel bayısınde servıs mudurlugu yapmıs bırı.aracın garantısı bıttı ama kararsızım ozel emı gıtsem yoksa opel servısınemı.Pazarlık yaparsam 455 ı asagı cekme sansım vamıdır bu konuda bana yardımcı olursanıs sevınırım.

Tanıdık güvenilir bir yerse ben kesinlikle özel servise giderdim. Mesela ben garanti bitince Kızıltoprak opele gideceğim. Forumdan da kuçükyalı opeli tavsiye ettiler. Yıllardan beri babam kızıltoprak'a gider. Açık açık söylerler parçaları. Mesela orj. GM, çin malı veya yerli üretim parçlar kullanıyorlar. Ona göre de fiyat çıkıyor
  • vermıs oldugunuz bılgıler ıcın tesekkur ederım artık karar verıp yarın goturmeyı dusunuyorum ama ıbre bıldıgım tanıdıgım opel servısınden yana olacak gıbı duruyor
  • arkadaşlar herkese selamlar.

Bugün aracımı Arkas Akatlara götürdüm. Rampaları çıkarken aracın altından takır tukur ses geldiği için endişelenmiştim. Sorunu bulamadık ama yürür aksamda problem görünmüyor dendi. Daha müsait bir zamanda aracı bırakmam gerekecek galiba. Özlem Hanım ile ilgili yapılan övgüler Akatları seçmemde büyük etken oldu. Dün sabah Altunizade arkası aradım ve bugün bakılıp bakılamayacağını sordum cok yogun oldukları için hafta ortasına randevu verebilirim dedi. Ciddi birşey varsa ve ben bu aracı hafta ortasına kadar kullanıcam dememe rağmen hafta ortasından önce alamayacaklarını söylediler. Sizlerinde tavsiyesi ile Arkas Akatları aradım. ve Özlem hanım hemen bugün bakabileceklerini daha sonraya ertelenmemesini söyledi ve bugün cok iyi ilgilendiler. Bunu paylaşmak istedim sadece. 30.000 bakımı için 425 TL fiyat da aldım ayrıca. Duyurulur :)

Bu arada Serdar abi sanırım bayramda bi kaza gecirmissin yeni duydum Cok gecmiş olsun abi.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.