Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Akatlar'a tekrar gittiğinde forum aracılığıyla geldiğini söylemeyi ve selamlarımızı iletmeyi unutma
  • Bir önceki gün ve dün akşam motordan gelen tuhaf tıkırtılar üzerine sabah Arkas Çengelköy'e gittim. Sesi serviste ustalara duyuramama olasılığına karşı cep telefonu ile kaydettim. Allahtan aynı sesi serviste de yaptı ama akşam benim duyduğum sıklıkta değil, sadece bir iki kez. Tabii ses kaydını da dinlettim ama ne kadar kaale aldıklarını sormayın.

Sesin Twinport klapelerinin açılıp kapanma sesi olduğu tespit edildi, çıkan bu sesin normal olduğunu söylediler, buna bir itirazım olmadı. Çünkü ses normal olsa bile motor gürültüsünün altında duyulacak birşey değil, ama bende araç park halinde rölantide iken 5 saniyede bir tık tık yapıp duruyordu ve aracın içinden bile duyuluyordu.

Ustalarla biraz "normaldir-değildir" atışması yaptık. Sonunda sağolsun müdürleri Tolga beyin de yorumları sayesinde, motor kontrol ünitesinden klapelerin açılıp kapanmasına sebep olan yanlış bir sinyal geliyor olabileceği görüşü hakim oldu. Buna da kirlenmiş olan boğaz kelebeğinden geçen eksik-fazla hava miktarının yol açabileceği düşünüldü. Aslında mantıklı, son depo ile sadece 400 km yol gidebilmiş olmam da normal olmayan birşeylerin varlığını gösteriyordu.

Boğaz kelebeği ve yakıt hattı temizliği yapıldı, bir de motor kontrol ünitesi yazılımının yeni versiyonu yüklendi. Yapılan işlemlerin etkilerini bir süre gözlemlemem gerekiyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 18 Aralık 2010; 21:31:01 >

• bende de garip bir tiz ses var. bir özel servis egzoz spirali(flexinden) kaynaklandığını idda etmekte ancak arkastayken bir türlü denk gelmedi.
    xenon montajından sonra radyoda bir sıkıntı baş gösterdi daha kaliteli bir ballast tercih edicem araştırma aşamasındayım.
    serdar abi bu arada afl far grubu yükseklik ayarı için bulduğun dökümanları yıllık bakıma kadar çözeriz değil mi? yapılabilecek birşeyse yaptırayım onu da=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiFoSi_BJK -- 18 Aralık 2010; 21:37:35 >
  • perşembe günü teslim aldığım ve koltuk kaplamasıydı şuydu buydu derken dün öğlen 1 de trafiğe çıktığım aracım da 207 kilometre iken ilk servis kontrolune geldim :(

farlar buharlanıyor. opel ataköye geldim. bugün hava iyi olduğundan sorun görülmedi.buharlıyken ya servise gelmemi yada
    resimlerini çekip servise gelmemi söylediler. bu tutumdan çok memnun kaldım. bende teknik servis işi yaptığımdan haklı olduklarını biliyordum.

corsaların hepsimi böyle bilmiyorum ama galerideki sıfır araçları inceledim onlarda aynı.

sol far ile kaput arasında boşluk fazla. imalat ile ilgili bi sorun sanırım.montaj hatasıda olabilir ama 4 sıfır araçtada öyle olması ilginç

murat bey sağolssun buhar yüzünden farlar değiştiğinde ayar çekeriz sorun değil dedi.

saol far ve tampon hizası ile sağ far tampon çıkıntı hizası arasında bayaı fark vardı.

kaportadan kim olduğunu bilmediğim biri yok bunlar plastik bu kadar ayar oluyo falan gibi abuık subuk laflar etmeye başladıki
    sıfır araç almışım böyle saçmalıkmı olur diyordum.
    tam o sırada saolsun murat bey geldi.olaya müdahale etti. ve far değişikliğinde tamponuda hallederiz.gerekirse resim çekip merkezden destek alırız gibisinden
    bi tavrı vardıki beni tatmin etti.

sıfır aracımdaki sorunlar nedeni ile servise gelmişim beni hala bakım gibi sıraya sokup mağdur etmelerine sinirlenmiştim.
    ancak personelin yaklaşımı bağırıp çağırmamı engelledi :)

bu ufak tefek sorunlar harici aracımdan gerçekten memnunum.daha 207 kilometrede gerçi ama ilk depo 5,5 istanbul ortalaması tutturdum. umarım zamanla düşer.

ayrıca yeni araç alacaklar ataköy opelden havva hanım ile mutlaka görüşmesini tavsiye ederim.
    sadece satış değil satış sonrasıda bayaı ilgili ve bir bayan olmasına rağmen araçlar hakkında bilgisi çok yeterli geldi bana.
    kendisine burdanda teşekkür ederim :)

• Aracımı satın aldığım yerden kargoyla bilgilendirme gelmiş. Servise bekliyorlar ama ben yarın Opel Akatlar'a gideceğim 120-150 TL arası bir fiyata da cc takıyorlar
  • slm. ARKADAŞLAR bugün 2000 model corsa 1.4 GLS aracıma ATİKER SIRALI SİSTEM TÜP TAKTIRDIM simit tank taktırdım 42 LİTRE LPG almaktadır 70 liralık lpg koydum o da 30 litreye denk geliyor 30 litre lpg ile normal şartlarda sakin kullanımda kaç km yaparım 2000 model corsa 1.4 lpg ile kilometre de ne kadar yakıyor benzin ile ne kadar yakıyor (hız 80-90-100)

corsa m 2000 modelç 1.4 gls kilimalı sürücü airbag 77 binde orginal boya değişen yok 12 bin tl ye aldım sizce normalmi iyi almışmıyım

yaptığım masraflar
    70 noter
    252 sigorta
    990 atiker sıralı sistem tüp

daha da yapılacak masraflar
    120 ruhsat değişimi
    50 sızdırmazlık raporu
    1100 kasko
    350 dört adet lastik
    400 tl muhtemel bakım (muayeneden geçmesi için)
    125 muayene

aracın genel durumu

7. ayda baskı balata değişmiş
    1 ay önce yağı değişmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: polimex

slm. ARKADAŞLAR bugün 2000 model corsa 1.4 GLS aracıma ATİKER SIRALI SİSTEM TÜP TAKTIRDIM simit tank taktırdım 42 LİTRE LPG almaktadır 70 liralık lpg koydum o da 30 litreye denk geliyor 30 litre lpg ile normal şartlarda sakin kullanımda kaç km yaparım 2000 model corsa 1.4 lpg ile kilometre de ne kadar yakıyor benzin ile ne kadar yakıyor (hız 80-90-100)

corsa m 2000 modelç 1.4 gls kilimalı sürücü airbag 77 binde orginal boya değişen yok 12 bin tl ye aldım sizce normalmi iyi almışmıyım

yaptığım masraflar
    70 noter
    252 sigorta
    990 atiker sıralı sistem tüp

daha da yapılacak masraflar
    120 ruhsat değişimi
    50 sızdırmazlık raporu
    1100 kasko
    350 dört adet lastik
    400 tl muhtemel bakım (muayeneden geçmesi için)
    125 muayene

aracın genel durumu

7. ayda baskı balata değişmiş
    1 ay önce yağı değişmiş

Hayırlı olsun öncelikle,kazasız belasız kullanın inşallah.
    12 bin biraz fazla geldi açıkcası,ancak bu araçlara nasıl paralar istendiğini az çok görüyorum internette,aracınız temizde fiyat çok da önemli değil açıkcası.
    Bende de 40 litreli depo var yaklaşık 30-32 LT arası alıyor,İstanbul şehiriçi sıkışık trafikte 11 lt/100 km,şehir dışı tüketimim yaklaşık 7-8 lt/100 km.
    1.8 olduğunu ve benim pek sağ ayağıma hakim olamadığımı düşünürseniz,benimkinden daha az tüketim değerleriniz olacaktır.

• İnşallah kazasiz belasiz Uzun yıllar kullanırım... Nette 97-98 modellere 12.000 istiyorlar belki yinede fazladır ama icime sinerek aldım kullanımı çok keyifli konforlu fakat debriyaj pedalı sonuna kadar basılmadan vites degisimi yapmıyor ayrıca gaz pedal fren pedal seviyesinde değil dibinde sanki tum corsalar MI böyle yoksa benimkisinde bir ayarsizlik MI var
  • Tüm Corsalar değil, tüm arabalar öyledir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekapa
    Tüm Corsalar değil, tüm arabalar öyledir

Valla daha önce hic corsaya binmeden herkes aynı durumdan tyakimdi anormal ayar çekmek lazım dediler
  • Ustalara saygılarla, herkese selamlar. 2004 Corsa 1.3 CDTİ easytronic aracım 88000 km de 90 000 bakımı yapacapım. normal bakımın yanı sıra şanzuman yağını da değiştirmek istiyorum. Acaba bu şanzumana ATF mi konur, SAE EP 80 mi? bikaç gündür araştırıyorum. net bir cevap bulamadım. bana tam olarak hangi yağı kullanmam gerektiğini söyleyebilecek ustalardan ve yağ değişimi yapmış kullanıcılardan cevap bekliyorum. şimdiden teşekkürler
  • Serdar abim 30000 bakımında normal bakımın dışında değişen parçaları söylersen sevinirim
  • Bujiler, ve uzaktan kumanda pili

Tabii bir de fren balatalarına baktırmayı ihmal etme.
  • Selam arkadaslar,
    uzun zamandir asiri yogunluk yuzunden foruma da pek ugrayamadim :( taaaa ki 9. ayimda 14880 km yapana kadar. anladimki baya kullanmisim arabami ve simdi sira 15.000 bakiminda. topic'teki eski yazilanlari da hizlica taradim. 15.000 bakimi ve hatta genel tum bakimlar hakkinda basta Serdar hocamin ve diger arkadaslarin yazdiklarini gozden gecirdim. takilan parcalarin kutularini isteme konusuna ek olarak "suna dikkat et buna dikkat et" diyeceginiz bir durum var midir?

Bir de servis bilgisi ogrenmek istiyorum. ben araci martta gedizler'den almistim ama isyeri maslakta oldugu icin, -zaten isler de cok yogun oldugu icin- maslak sanayideki ciftkurtlara gitmeyi dusunuyorum. Burasi hakkinda bilgisi olan var midir? Yada onereceginiz yakinlarda baska bir servis?? gedizler cok uzak, git arabayi birak, sonra almaya git tekrar falan derken hic ugrasabilecek durumda degilim acikcasi :(
  • Ufaklığı Arkas'a bıraktım.Fan motoru değişecekmiş
    380 TL girdi boş yere.

Bundan çıkaracağımız dersler nelerdir :

En ufak bir çarpmada bile,sizin hasar görmedi sandığınız yer aslında hasarı saklayan yer olabilir.
    Tamponumda çizik bile yoktu,sadece plaka yamuldu,ama fan motoru hasar almış.

Yani en ufak bir kazada bile kaza tutanağı tutun.
  • @sapultra, geçmiş olsun.
    Maalesef hiç beklenmedik zamanlarda beklenmedik masraflar çıkabiliyor :(

Gizli hasarlar konusunda çok haklısın.
    Ben de bayramda başıma gelen tatsız olaydan sonra aracı servise götürdüğümde özellikle bu konuyu birkaç kez hatırlattım.
    Radyatör, fan vs gibi ön tarafta darbeden zarar görebilecek ne varsa hepsinin titizlikle gözden geçirilmesini istedim.
    Şansıma bir sorun çıkmadı, ya da en azından şimdilik bir sorun görünmüyor...
  • Her ikinize de geçmiş olsun!
    Allah daha büyük kazadan beladan korusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

@sapultra, geçmiş olsun.
    Maalesef hiç beklenmedik zamanlarda beklenmedik masraflar çıkabiliyor :(

Gizli hasarlar konusunda çok haklısın.
    Ben de bayramda başıma gelen tatsız olaydan sonra aracı servise götürdüğümde özellikle bu konuyu birkaç kez hatırlattım.
    Radyatör, fan vs gibi ön tarafta darbeden zarar görebilecek ne varsa hepsinin titizlikle gözden geçirilmesini istedim.
    Şansıma bir sorun çıkmadı, ya da en azından şimdilik bir sorun görünmüyor...

Olay olalı neredeyse 3 ay oluyor Serdar Abi,Çiftkurtlar'da sadece söküp bakımını yapmışlardı,tamam diyip yolladılar.
    Bir süre sonra frene bastığımda sürtme sesi ortaya çıktı,kendim kaputu açtım kablolar o kadar özensiz yerleştirilmişti ki görseniz inanmazsınız.
    İlk başlarda çok rahatsız edici değildi ama sonradan iyice aklıma takılmaya başlamıştı.Arabaya haftada bir anca bindiğim için de bir türlü fırsat bulamadım.
    Meğer kazada tırnakları kırılmış motorun ve fan çalıştıkça hareket ediyormuş...Özlem Hanım bir usta edasıyla kaputu açar açmaz anladı
    1 saat sonra arayıp gerekli testleri yaptıklarını ve fan motorunun değişmesi gerektiğini söyledi. Aracın yaşından dolayı da %30 indirimi duyunca yapılmamasıı için bir sebep kalmadı.

@erd_eru; Teşekkür ederim.Allah hepimizden uzak tutsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çapultra -- 6 Ocak 2011; 13:11:21 >

• pazartesi günü muhtamel olara volan değişimi olacak aracımda. servisteki ustaların bu sabah sadece şikayetimi dinleyerek koydukları teşhis bu yönde. açıkçası ben en başından beri motorda birşeylerin ters gittiğinin farkındaydım. tahmini fiyatı 1300tl gibiydi yanılmıyorsam...
  • Cumartesi günü 30000 bakımını yaptırdım.. Normal bakımın dışında bujilerde değiştirildi.. 400 TL olan bakım ücretini vur tut 360 TL'ye
    kadar indirebildim.. Aracı teslim aldığım esnada aracımın garantisinin bitmesine 4 ay kaldığını ve uzatabileceğimi söylediler.. Fiyat
    olarak ta yıllık 680 TL , 2 yıllık ise 1360 TL gibi bir fiyat istediler.. Bende düşünüp size dönerim dedim.. Sizce gerekli mi?? Yada aranızda
    yaptıran oldu mu ???
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.