Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2006 model corsa 1.3 cdti van, aracım var.

120 bin KM'de. Araç bana geçeli bi 5 bin kilometre oluyor. Öncesinde neresinde ne yaptırılmış hiçbir fikrim yok.

Sol arka amortisör patlak galiba, çamurluk bir kasisten geçtiğim zaman sürtüyor. bi 5 bin kilometredir böyle kullanıyorum
    Lastiklerin durumu içler acısı zaten. Jant kapağı bile yok.
    Ben aldım alalı benzin-su-yağ kontrolü yapıyorum. Diğer türlü dokunmadım bile araca.

Bakımlarını nerede yaptırmalıyım, yada ihtiyacı var mı aracın ? Sizce bana ne kadar masraf çıkarır.

Not : araç hediye olduğundan pek ırgalamadım kazasını vuruğunu bakımını. Aldım biniyorum şuan. Muayenesi bile yok

• Arkadaşlar dizel easytronik 2006 corsamın 75bin bakımı geldi. Bunun için özel servise gitmeyi düşünüyorum tavsiye edeceğiniz servis var mı?

Yada periyodik bakım seti alıp sanayi de ustaya mı taktırsam hangisini önerirsiniz?
  • InSP yazısı benim arabada da çıkıyor arkadaşlar. 122 BİN kilometrede araba. Ne yapmam lazım şimdi ?
  • Müdavimlerden cevap bekliyoruz :)
  • Aynen... Konuya bizden başka bakan yok bu aralar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirtect

Arkadaşlar dizel easytronik 2006 corsamın 75bin bakımı geldi. Bunun için özel servise gitmeyi düşünüyorum tavsiye edeceğiniz servis var mı?

Yada periyodik bakım seti alıp sanayi de ustaya mı taktırsam hangisini önerirsiniz?

İstanbul'da yaşıyorsanız Anadolu yakasında bir özel servis önerebilirim : Küçükyalı Opel

http://opelkucukyali.net/

Giderseniz Yaşar ustaya selamımı da iletin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şair-i Maderzat
    InSP yazısı benim arabada da çıkıyor arkadaşlar. 122 BİN kilometrede araba. Ne yapmam lazım şimdi ?

InSP uyarısı 15000 km'de veya yılda bir çıkar ve periyodik bakım zamanının geldiğini gösterir.
    Serviste bakım tamamlandıktan sonra manuel olarak sıfırlanır.

Siz son bakımı yaptıralı henüz 15000 km veya 1 yıl geçmediyse birşey yapmanıza gerek yok, o bakımda servis sıfırlamayı unutmuş olabilir.

Ancak son bakımın ne zaman yapıldığını bilmiyorsanız servise gitme zamanı gelmiş demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

InSP yazısı benim arabada da çıkıyor arkadaşlar. 122 BİN kilometrede araba. Ne yapmam lazım şimdi ?

InSP uyarısı 15000 km'de veya yılda bir çıkar ve periyodik bakım zamanının geldiğini gösterir.
    Serviste bakım tamamlandıktan sonra manuel olarak sıfırlanır.

Siz son bakımı yaptıralı henüz 15000 km veya 1 yıl geçmediyse birşey yapmanıza gerek yok, o bakımda servis sıfırlamayı unutmuş olabilir.

Ancak son bakımın ne zaman yapıldığını bilmiyorsanız servise gitme zamanı gelmiş demektir.

Aracımı sabahları 2. marşta ancak çalıştırabiliyorum. Tek seferde almıyor.
    Konfor denen bir şey kalmadı, en ufak çukuru bile hissettiriyor. Sizce amortisörlerde mi bir problem vardır ?

Ayrıca ; 175 / 65 / 14 Lastik 4 mevsim için ne öneririsiniz.

Teşekkürler

• quote:

Konfor denen bir şey kalmadı, en ufak çukuru bile hissettiriyor. Sizce amortisörlerde mi bir problem vardır ?

Teşekkürler

Sabahları çalışmama durumunu bende yaşamıştım ve enjektör temizleyici ile işi halletmiştim
    Amortisör için bir şey söyleyemeyeceğim , Servis size bu konuda daha iyi yardımcı olur diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

quote:

Teşekkürler

Sabahları çalışmama durumunu bende yaşamıştım ve enjektör temizleyici ile işi halletmiştim
    Amortisör için bir şey söyleyemeyeceğim , Servis size bu konuda daha iyi yardımcı olur diye düşünüyorum

Durum tespiti yaptırabileceğim bir yer var mı? Ücretsiz ama.. Mesela 2 bin lira masraf açtı, yaptırmak istemiyor olabilirim yani. Adam diyecek şu kadar hasar var yap veya yapma diyeceğim bir yer ??

• quote:

Durum tespiti yaptırabileceğim bir yer var mı? Ücretsiz ama.. Mesela 2 bin lira masraf açtı, yaptırmak istemiyor olabilirim yani. Adam diyecek şu kadar hasar var yap veya yapma diyeceğim bir yer ??

İstanbul'daysanız yukarıda bir başka arkadaşa önerdiğim Küçükyalı Opel'e gidebilirsiniz.

http://opelkucukyali.net/
  • Avrupa yakasında oturuyorum. Bu tarafta hiçbir yer bulamaz isem mutlaka bakarım küçükyalı opel'e.

Teşekkürler her ikinize de.
  • bakımı kaç km geçirmek tehlikelidir arkadaşlar vakiti denk getirip gidemedik bir türlü
  • Tehlikesini bilmem; ama garanti kapsamındaki araçlarda bakımın 500 km'den fazla geçirilmesi, çıkabilecek bir sorunun garanti dışında kalmasına sebep olabilir.
  • 75000 bakımı Arkas Akatlar'da yaptırdım, 260 TL tuttu.
    Sağolsunlar, arka kampanalardan gelen sesi ve kırık debriyaj pedalımı da para almadan hallettiler.
    Yüksel ustaya ve Özlem hanıma teşekkürler...
  • Hocam küçükyalı opeli tavsiye ederken arkas akatlara niye gittin ayrıca bunlar özel servis değil mi?

Yetkili servise fln mı versem benimde 75000 bakımı odak a bıraksam ne kadar tutar tahmini bu masraflar?
    Masrafından ziyade bakım yapılırken genel kontrol yapılırsa benim için daha iyi olur son tavsiyenize göre götüreceğim aracı haftaya.
  • Özel servise veya yetkili servise götürmek kişisel bir tercih.
    Özel soranlara Küçükyalı Opel'i, yetkili soranlara ise Arkas'ı öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirtect

Hocam küçükyalı opeli tavsiye ederken arkas akatlara niye gittin ayrıca bunlar özel servis değil mi?

Yetkili servise fln mı versem benimde 75000 bakımı odak a bıraksam ne kadar tutar tahmini bu masraflar?
    Masrafından ziyade bakım yapılırken genel kontrol yapılırsa benim için daha iyi olur son tavsiyenize göre götüreceğim aracı haftaya.

Sıfır alınan aracın yetkili servis kayıtlı olması bir avantaj.Ben Arkas'a gittim ve verilen hizmetten memnun kaldım,yine Serdar Abi'nin tavsiyesiyle bir arkadaşımı Küçükyalı Opel'e yolladım onlar da memnun kaldılar.

Ha bundan sonra ne yaparım;bir sorunum olduğunda ikisinden de fiyat alırım,hangisi ucuzsa ona giderim
    Yetkili servis her zaman pahalı olur demeyin,5-6 yaş üzeri araçlara ciddi indirimlerde bulunabiliyorlar.

• selam arkadaşlar, eylül 2010 da imzamdaki aracımı aldım. 10000 km ye gelmek üzere..bizim normalde standart bakım 15000 mi yoksa 1 yıl mı ..galiba hangisi önce gelirseydi diye hatırlıyorum...bu bakımda araba garantili olmasına rağmen ücret ödüyoruz dimi...bir de bizim arbaların garantisi 2 yıl sınırsız km miydi ya tam hatırlayamaıyorum... şimdide teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.