Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün yetkili servise gittim. Sorunu anlattım, aux girişimin de çalışmadığını belirttim.
    Vites geçişlerinde ve aracın sürüşünde problem olmadığını tespit ettiler. Auz girişi için de radyo yüklemesi yaptılar.
    40 TL ye bitti işim. 2 gündür gaza yüklenmeme rağmen problem olmamıştı. EGR yi üstüne basa basa söylememe rağmen sıkıntı olmadığını söylediler.
    Teşekkür ederim tüm cevaplarınız için..
  • Arkadaslar meraba, 2011 model corsa d 1.4 benzinli enjoy aracımın 30000 bakımını yaptırcam, fakat bakım seti ve bazı parçaları kendim alıp ustama yaptırmak istiyorum bakımı... Bakım seti, buji, yakıt filtresi marka önerir misiniz lütfen... Aracım benzinlidir, özellikle yakıt filtresi ne marka almamı önerirsiniz?
  • Araştırmalarım sonucu bitakım bilgilere sahip oldum marka konusunda... yalnız hava filtresini gm ufi bakım periyotlarında kullanılan hava filtrelerinden taktırmak istemiyorum, motordan biraz da olsa gaza bastıgımda ses almak istiyorum, bunun için aracıma uyumlu verebileceginiz markalar nelerdir makul fiyatlı olması tercihimdir...
  • Bide açık hava filtresini kit halinde mi almak zorundayım yoksa tek filtre alsam yeterli midir?
  • Bu filtre benim aracıma uygun mudur? opel corsa 2011 model 1.4 benzinli ... resimdeki filtreyi tek olarak aldıgımda aracıma takılır mı yoksa ek boru falan mı gerekiyor?
     'Corsa' Bakım ve servis
  • Arkadaşlar Merhaba,

İmzamda bulunan corsa araca sahibim. Benim bir derdim var o da motorun aşırı ısınması. Siz de fark ettiniz mi bilemiyorum ancak bu corsa'ların motoru çok mu fazla ısınıyor? Bir kaç km yol gidip kaputu açtığımda mümkün değil el değmiyor. Hatta olayı biraz abartayım; yazın İzmir'e doğru uzun yol yaptığımızda motor ısısı direksiyonun altında bulunan plastik konsolu komple ısıtmıştı bacaklarımla ve elimle yoklayarak bunu çok net hissedebiliyordum. Bakım derseniz; uzun yola çıkmadan önce yaptırdım. Mobil1 formula 5-30' yağ koydurttum, tüm filtreleri değiştirdim.

Genel olarak benim araç tipindeki corsa'larda mı böyle bir durum var yoksa benim araçta mı bir sıkıntı var?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniavolkan

Arkadaşlar Merhaba,

İmzamda bulunan corsa araca sahibim. Benim bir derdim var o da motorun aşırı ısınması. Siz de fark ettiniz mi bilemiyorum ancak bu corsa'ların motoru çok mu fazla ısınıyor? Bir kaç km yol gidip kaputu açtığımda mümkün değil el değmiyor. Hatta olayı biraz abartayım; yazın İzmir'e doğru uzun yol yaptığımızda motor ısısı direksiyonun altında bulunan plastik konsolu komple ısıtmıştı bacaklarımla ve elimle yoklayarak bunu çok net hissedebiliyordum. Bakım derseniz; uzun yola çıkmadan önce yaptırdım. Mobil1 formula 5-30' yağ koydurttum, tüm filtreleri değiştirdim.

Genel olarak benim araç tipindeki corsa'larda mı böyle bir durum var yoksa benim araçta mı bir sıkıntı var?

Teşekkürler

Benim aracım da 2013 model 1.2 Corsa. Aynı dediğin ısınma durumu benim araçta da var. El değmiyor mübarek motora. Bir şey duymuştum. Opel motorları sıcağı sever diye. Normal o zaman ısınması.

• 2008 model corsa d 1.3 cdti aracım var. 60.000 bakımı gelmek üzere.

Tüm filtreler harici başka değişecek bir şey var mı ona göre alayım internetten ve taktırayım ustaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 7 Ekim 2014; 17:10:56 >
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    60 bin bakımı normalde fren disk ve Balata değişimi de içerir ama biraz kullanıma bağlıdır ve yine v kayılı değşşimi de olmalı içinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

60 bin bakımı normalde fren disk ve Balata değişimi de içerir ama biraz kullanıma bağlıdır ve yine v kayılı değşşimi de olmalı içinde

Şimdi baktım da 45.000 bakımında değiştirmişim V kayışını. Frenleri de çok az kullanırım. Ozaman standart filtreleri almam yeterli olur heralde.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 7 Ekim 2014; 20:16:10 >
  • iyi günler sayın corsa ailesi yakın zamanda aracımı bakıma götürücem , 2012 model corsa 1.3 dizel 75 hp , 24 bin km de. Aracı satın alalı 8 ay oldu önceki sahibi son bakımı geçen kasımda yaptırmış 17 bin km de iken, o zaman filtreler,yağ+ fren balataları değişmiş . Benim bu bakımda filtre ve yağ haricinde değişmem gereken başka bir şey var mıdır ?

anadolu yakasında opel tech özel servisine gitmeyi düşünüyorum , GM yağ koyuyorlarmış sanırım filtreler de sardes diye bir marka bunlar nasıldır arkadaşlar , önceki sahibi son bakımda heralde dandik veya uyumsuz bir yağ koydurdu bilemiyorum aracın performansından hiç memnun değilim ve arabanın her yerinden ses geliyor. Bana koydurtmam gereken yağı söyler misiniz , kitapçıkta dexos kalitesinden bahsediyor serviste bu kalitede yağ bulunur mu yoksa kendim temin edip servise götürmem mi gerekir ? Araçta abuk subuk sesler var , frene basınca durmaya yakın veya durur pozisyondan kalkışa geçiş sırasında ön taraftan metal,yay gerilmesi gibi sesler geliyor, düşük hızlarda dönüş yaparken direksiyonu çevirince tak tak diye vurma sesleri geliyor bunlara da baktırıcağım inşallah sorunu çözerler ama bu sorunlar hakkında da bir fikri olan varsa yorumunu beklerim.

Özellikle şu yağ konusunda biri beni aydınlatırsa sevinirim bakıma ilk defa gideceğim de tecrübesizim.

• çölde bir kum tanesi kullanıcısına yanıt
    yetkili serviste mi yaptırmış bakımı öyleyse iyi bir yağ koymuşlardır 2012 model garantisi devam ediyorken özele götürdüyse bence km gerçek olmayabilir çünkü 2 yıllık bir araç için baya bir fazla sorundan bahsediyorsun ki bunlar garantiden değişirdi her türlü havada kalıyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 16 Ekim 2014; 15:12:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

yetkili serviste mi yaptırmış bakımı öyleyse iyi bir yağ koymuşlardır 2012 model garantisi devam ediyorken özele götürdüyse bence km gerçek olmayabilir çünkü 2 yıllık bir araç için baya bir fazla sorundan bahsediyorsun ki bunlar garantiden değişirdi her türlü havada kalıyor yani.

hayir , ilk bakimda yetkiliye goturmus ikincide özele. Son bakimi yaptirdigi zaman garanti bitimine 4 ay vardi bu yuzden goturmemis olabilir ya da satmaya karar verdigi icin( 3 ay sonra ben aldim ) Bahsettigim sesler haricinde aracta bir sıkinti yok aslinda durumu abartmis olmayayim. 1500 km uzun yola ciktim hic bir sıkinti olmadan gidip geldim. Bu sesler araci ben aldigim zaman yoktu 2 ay sonra bir gun yikamacidaki arkadas araci park ederken on takimdan ses geliyor dedi. O gunden sonra ben de dikkat ettim evet ses geliordu simdi aradan 6 ay daha gecti bu seslerin yogunlugu, siddeti vs artti . Km dusurme oldugunu sanmam cunku yetkili serviste yaptirdigi bakimin kagitlarini da verdi satarken, ozelde yaptirdigi son bakimda verdikleri kartta da km yaziyor degerler ve aradan gecen zaman uyumlu . Ozeldeki son bakimda km 17 bin kusur 3 ay sonra ben 20 binde aldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bugun ankara opal da 3.sene bakımını yaptırdım (30bin den senede 10bin). Yağı dışarıdan alarak castrol 5 40 edge dexos 2 tam sentetik yağ koydurdum 75TL ye. Tapa, Hava polen yağ filtreleri değişti.Kapılar yağlandı.Arka kampanalara temizlik spreyi sıkıldı. Antifirzli cam suyu eklendi. Antfriz seviyeside -25 çıktı ekleme yapmadılar.

Fren hidroliğinide ustaya bizzat sordum 4 senede 1 değiştiriyoruz dediler. Telefonla aradığımda daha önce 2 senede 1 değişim yapıyoruz demişlerdi. Bu arada yağı 3,5lt koydurdum. Yağ çubuğunda şuanda max çizgisine yakın duruyor. Biraz dinlensin yarın tekrardan kontrol edeceğim. Elimde yarım litre yağ artmış oldu böylece

balatalarım hindistan malı olduğu için ustaya onuda sordum. Serviste takılan fransız malıydı. Yansanayi olduğu için öter ses yapar dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

quote:

hayir , ilk bakimda yetkiliye goturmus ikincide özele. Son bakimi yaptirdigi zaman garanti bitimine 4 ay vardi bu yuzden goturmemis olabilir ya da satmaya karar verdigi icin( 3 ay sonra ben aldim ) Bahsettigim sesler haricinde aracta bir sıkinti yok aslinda durumu abartmis olmayayim. 1500 km uzun yola ciktim hic bir sıkinti olmadan gidip geldim. Bu sesler araci ben aldigim zaman yoktu 2 ay sonra bir gun yikamacidaki arkadas araci park ederken on takimdan ses geliyor dedi. O gunden sonra ben de dikkat ettim evet ses geliordu simdi aradan 6 ay daha gecti bu seslerin yogunlugu, siddeti vs artti . Km dusurme oldugunu sanmam cunku yetkili serviste yaptirdigi bakimin kagitlarini da verdi satarken, ozelde yaptirdigi son bakimda verdikleri kartta da km yaziyor degerler ve aradan gecen zaman uyumlu . Ozeldeki son bakimda km 17 bin kusur 3 ay sonra ben 20 binde aldim.

Çok bilmişlik yapmak istemem ama yukardan ay hesabı yapınca sanki aracı ilk sahibi 2012de satın almış gibi geldi bana.Yanlış hesap Bağdat'tan döner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 16 Ekim 2014; 22:42:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

quote:

Çok bilmişlik yapmak istemem ama yukardan ay hesabı yapınca sanki aracı ilk sahibi 2012de satın almış gibi geldi bana.Yanlış hesap Bağdat'tan döner.

nasıl yani hocam anlayamadım ? ilk sahibi bayiden sıfır almış nisan 2012 çıkışlı , ben de 2014 şubat sonunda aldım 1 aylık garantisi kalmıştı. Son bakıma aralıkta götürmüş

• çölde bir kum tanesi kullanıcısına yanıt
    Dayanıklı tüketim aletlerinin garantisi 3 yıldır beyaz eşya otomobil bu gruba giriyor.Elektroniklerde 2 yıldır.Aracınızın garantisi hala devam ediyor da bu söylediğiniz sorunlar garantiye girer mi bilmiyorum kullanıcı hatası diyebilirler ayrıca sizin aracın satın aldığınız kişi özel servise götürerek iyi yapmamış bunu da bahane edebilirler bence bir yetkili servisle durumu konuşun opel yetkili servisleri biraz tuzludur gerçi ama yaptırmak zorunda değilsiniz söylediğiniz özel servisi de tavsiye ediyorlar Maltepe'de bir servis tavsiye ediliyor ben garanti bittikten sonra iki senedir Maslak'taki Opc'ye gidiyorum fena değildirler ama parçadan biraz fazla alıyorlar sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 16 Ekim 2014; 23:26:55 >
  • aracınız hayırlı olsun. Yağ olarak tam sentetik ve DEXOS 2 destekleyen bir yağ kullanmanız gerekiyor. Castrol Edge 5w-40 tam sentetik dexos 2 yada mobil1 esp 0w-40 dexos2 yağ var. Aynı zamanda gm nin 5w-30 yağı var. Bugun opal yetkili servise gittiğimde orada da shell in yağını kullanıyoruz dediler ama ben kendi yağımı götürdüğüm için shell yağını görmedim.

öndeki seslerde balatalarınızdan mı geliyor acaba diyeceğim ama sanırım yetkili serviste değişmiş balatalar ve ses ondan değil gibi. Yoksa hindistan malı gm olanlar fren yaparken çok güzel ötüyor ses yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

aracınız hayırlı olsun. Yağ olarak tam sentetik ve DEXOS 2 destekleyen bir yağ kullanmanız gerekiyor. Castrol Edge 5w-40 tam sentetik dexos 2 yada mobil1 esp 0w-40 dexos2 yağ var. Aynı zamanda gm nin 5w-30 yağı var. Bugun opal yetkili servise gittiğimde orada da shell in yağını kullanıyoruz dediler ama ben kendi yağımı götürdüğüm için shell yağını görmedim.

öndeki seslerde balatalarınızdan mı geliyor acaba diyeceğim ama sanırım yetkili serviste değişmiş balatalar ve ses ondan değil gibi. Yoksa hindistan malı gm olanlar fren yaparken çok güzel ötüyor ses yapıyor.

teşekkürler :) tamamdır 5w40- tam sentetik dexos 2 buna dikkat edicem , mobil 0w-40 fazla km yapan araçlar için daha uygunmuş sanırım ben senede en fazla 10 bin civarı yapacağım için onu tercih etmem. Yetkili servise kendi yağımla beraber gidersem filtreler+işçilik tahminen ne kadar tutar acaba ?

Maalesef balatalar son gittiği özel serviste değişmiş dediğiniz gibi hindistan malıdır heralde.Arabayı İlk aldığım zamanlar çok iyiydi frenler ama geçen zaman içinde hem fren mesafesi arttı hem de dediğiniz gibi ötme sesi yapıyor ama şu an diğer sesler beni daha çok rahatsız ediyor frenden gelen ses şimdilik sorun değil. Zamanı gelince orjinaliyle değiştiririz artık.

öndeki sesleri dış aks kafası yapıyor olabilir dedi forumdan birkaç arkadaş bakalım umarım çok masraf açmaz başıma .

• quote:

Dayanıklı tüketim aletlerinin garantisi 3 yıldır beyaz eşya otomobil bu gruba giriyor.Elektroniklerde 2 yıldır.Aracınızın garantisi hala devam ediyor da bu söylediğiniz sorunlar garantiye girer mi bilmiyorum kullanıcı hatası diyebilirler ayrıca sizin aracın satın aldığınız kişi özel servise götürerek iyi yapmamış bunu da bahane edebilirler bence bir yetkili servisle durumu konuşun opel yetkili servisleri biraz tuzludur gerçi ama yaptırmak zorunda değilsiniz söylediğiniz özel servisi de tavsiye ediyorlar Maltepe'de bir servis tavsiye ediliyor ben garanti bittikten sonra iki senedir Maslak'taki Opc'ye gidiyorum fena değildirler ama parçadan biraz fazla alıyorlar sanki.

garanti süresi 2 yıl diye biliyorum sitesinde de yazıyor, markadan markaya değişiyor hyundai 5 yıl garanti veriyor. Bahsettiğiniz iki servisi de duydum , ben de internet üzerinden opel tech diye bir servis keşfettim altunizadede hakkında iyi yorumlar yazılmış oraya gitmeyi düşünüyorum henüz fiyat almadım.

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.