Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: namre3kutuk

Anadolu Yakası'nda önerebileceğiniz adam gibi bir özel servis var mıdır? Özellikle Tech2 programını iyi bilen, gerekirse EGR valfini yazılımla kapatabilecek birini arıyorum.

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum
    var mı iyi bir servis önerecek anadolu yakasında
  • TiFoSi_BJK kullanıcısına yanıt
    Hocam aracımı passat ile değiştirmeyi planladığımı hatırlarsan konuşmuştuk. Konunun bura ile ilgisi yok ama özel mesaj atamadığım için buradan yazıyorum. Sizin imzanızdaki araç DSG. Corsa'dan bu araca geçtiniz. Ben de DSG düşünüyorum ama okuduklarım cidden beni korkuttu. DSG'den soğur gibi oldum. DSG önerirmisiniz. Servislerde vs konuşmuşsunuzdur. Durum ne?

Sizce DSG mi almalıyım yoksa manuel mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Hocam aracımı passat ile değiştirmeyi planladığımı hatırlarsan konuşmuştuk. Konunun bura ile ilgisi yok ama özel mesaj atamadığım için buradan yazıyorum. Sizin imzanızdaki araç DSG. Corsa'dan bu araca geçtiniz. Ben de DSG düşünüyorum ama okuduklarım cidden beni korkuttu. DSG'den soğur gibi oldum. DSG önerirmisiniz. Servislerde vs konuşmuşsunuzdur. Durum ne?

Sizce DSG mi almalıyım yoksa manuel mi?

17bin kmye geldim henüz dsg ile ilgili en ufak şikayetim yok
    Zaten garantiyi de uzattım arabaya 5 yıl binmeyi düşünüyorum bir sorun halinde doğuş düşünsün diyorum
    2013 nisan sonrası üretilen dsglerde ciddi iyileştirmeler var eski sorunlardan arınmış durumda en azından mekatronik arızası arrık duyulmuyor ancak kavrams problemleri hala var biraz da kullanıcı kaynaklı olabilir
    Dsg anlatılmaz yaşanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım hocam teşekkürler. Sanırım fazla takmamak lazım. Çok araştırınca milyon tane yazı çıkıyor karşınıza.

Corsa satılsın direk doğuştayım. DSG alacağım. İnşallah bizi üzmez.
  • @Sinerfru 6 ileri olan dsg'ler 7 ileri olanlara göre daha sağlam. 6 ileri olanlar da tork değeri yüksek olan dizel modellerde var.6 ileri olanlar ıslak kavramalı 7 ileri olanlar kuru kavramalı

• Merhaba arkadaşlar . Öncelikle iyi geceler dilerim. Bir sorum olacak. Aracım 2013 model 1.2 Corsa . 13 bin km de. Sorun şu :

Motordan ıslık sesi geliyor... : ( Neden olabilir, cevaplarsanız sevinirim.
  • Dostum özellikle gazdan ayağını çekince veya rölantide geliyorsa birde şu eksiltme varsa devirdaim pompası arızası

• quote:

Orijinalden alıntı: EXPOXL

Dostum özellikle gazdan ayağını çekince veya rölantide geliyorsa birde şu eksiltme varsa devirdaim pompası arızası

Cevap verdiğin için teşekkür ederim. 1 kere yaptı sadece onun dışında yapmadı. Rölantide geldi ama 30 sn sürdü kesildi. Araç hareket halinde iken de geliyordu. Su eksiltme olup olmadığını bilmiyorum. Yani su eksiltme yoksa sorun yok mu demektir ? Servise göstermeme gerek var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeActivate

quote:

Dostum özellikle gazdan ayağını çekince veya rölantide geliyorsa birde şu eksiltme varsa devirdaim pompası arızası

Cevap verdiğin için teşekkür ederim. 1 kere yaptı sadece onun dışında yapmadı. Rölantide geldi ama 30 sn sürdü kesildi. Araç hareket halinde iken de geliyordu. Su eksiltme olup olmadığını bilmiyorum. Yani su eksiltme yoksa sorun yok mu demektir ? Servise göstermeme gerek var mı ?

Aracinizin garantisi devam ediyor bence kontrol ettirin bende benzer bir durum oldu ancak bende ıslık sesi surekliydi kesilmiyordu ve motor suyu eksilmisti.arıza yeni oluşuyor olabilir sizde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DeActivate

quote:

Aracinizin garantisi devam ediyor bence kontrol ettirin bende benzer bir durum oldu ancak bende ıslık sesi surekliydi kesilmiyordu ve motor suyu eksilmisti.arıza yeni oluşuyor olabilir sizde.

Tamam o zaman . Aracın garantisi devam ediyor, servise bir göstereyim.

• Beyler selamlar,bazı sorularım olacak işin Ustalarına

Corsa 1.4i ACTIVE(Enjoy full donanımlı Benzinli 100Hp)

1-ben arabayı geçen C.tesi almıştım,bana 1 yıl veya 15.000 KM de gel dediler,iyi de ben 1 yıl da en fazla 3.000KM kullanırım! o zaman da 1 yıl sonra gel dediler(araç Benzinli!!)
    bu bilgi doğrumudur,normal de benzin li araç da nedir ilk Servise gidilecek KM?? bunun bir kıstası varmıdır? yoksa 1 yıl kadar sürüp ki en fazla 3000/3500KM yaparım
    ve o zamanmı gireyim Servise??

2-Araç üstün de şu lastik var;

DUNLOP SP Sport-01 serisi=Almanya üretimi 185/65R/15 88T öncelikle bu lastiklerın durumu nedir,dandikmi veya idare edermi yoksa çok mu iyidir??
    veya benim araca performans olarak hangi tür bir lastik gider?(Kış ile hiç işim olmaz! çok kış olan yere de zaten arabam ile gitmem)

3-Lastik basınçlarını bana göre Servis yalnış bastı ön-arka;30 olarak!!
    K.Kılavuzun da ise 3 ayrı kriter için çok farklı değerler verilmiş! yarın "Ekonomi" diye verilen değerleri basıp teste devam(şu an da çeyrek depo ile 180KM gitti-tam çeyrek de olmadı gibi!)
    "Ekonomi" olarak; ön-arka=39-36 olarak verilmiş,bunu denenemek istiyorum diğer çeyrek depo da bakalım ne olacak?

başka sorum yok şimdilik,her şey güzel gidiyor,yakıt şimdilik böyleyse benzin için bana göre bu değerler çok iyi (çoğu şehiriçin de yapıldı bu KM nin)

Teşekkürler++

• Çeyrek depo ile 180 km gittiğinizi sadece "sanmakta"sınız
    Bir depo ile 600 km şehir içi iyi bir değer olur benzinli corsa için
    Ayrıca ısrarla mesajlarda full donanım diyorsunuz
    Afl esp sunroof navi gibi özellikler var mı? Görüldüğü üzere 15" jant ile almışsınız 16 bile değil
    Dunloplar işinizi görür ama illa en iyisi olsun diyorsanız eskiden corsalar continental ile gelirdi

• Dunlop sp sport 01 lastikler eğer meraklisiysaniz çok iyi yanlama yapılacak lastiktir. Lastik basıncını deneyerek ayarlayın. Ekonomik basincta araç cukurlarda ziplayabilir. Servise ben 15. Ayda 9700 km girdim garantiden parçada değişti garantide sorun olmadı.

• Merhaba Arkadaşlar,

Aracım corsa c 108.000 de bakımını yağtıracağım. İçindeki eski yağ castrol 5-40 edge. Eksiltme olmadı. Aynısından mı devam ediyim dersiniz ?

Servis GM-5-30 koyuyor bu araçlara. 5-40 yağı daha mı incedir 5-30 a göre ? Yağı kendim götürürsem eğer ; orj. GM filtreler + balata temizliği + genel kontrol + işçilik : 280tl oluyor. Yağ da 80-90 tl. toplamda 360-370tl oluyor. Fiyatına ne diyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

Çeyrek depo ile 180 km gittiğinizi sadece "sanmakta"sınız
    Bir depo ile 600 km şehir içi iyi bir değer olur benzinli corsa için
    Ayrıca ısrarla mesajlarda full donanım diyorsunuz
    Afl esp sunroof navi gibi özellikler var mı? Görüldüğü üzere 15" jant ile almışsınız 16 bile değil
    Dunloplar işinizi görür ama illa en iyisi olsun diyorsanız eskiden corsalar continental ile gelirdi

Hocam aracı satarken böyle bir "full" paket dendiği için ben de belirttim,bahsettiğiniz o diğer özellikleri,ben de biliyorum,onlar da sanırım daha üst bir donanım oluyor,ayrıca bunlara takılmıyorum,
    sadece hani araç şudur gibisinden bunu bahsetmiştim

Benim de bildiğim kadarıyla bu tip benzinli araçlar da(ki bir çok araç da kullandım yakın geçmiş de ve tüketim konusun da bilgim var az-çok)
    İst. için 400/450 bilemedin 500/550 artık "normal" tüketimler gibi,600 ise ben ce İst.için iyi bir değerdir! ancak Antalya da bu en az benim için 100km daha fazla yapar demektir!
    ben zaten 600km bekliyordum(çünkü benzer 1.4 motorlu çevrem de bazı arkadaşlar var ve 600/620km değerini veriyorlar!) bunun üstü de benim için bonusu olur gari
    işe gitme durumu ve sabah-akşam yoğun trafikler de hiç olmadığım için ve 1/3 mesafeyi de LaraBeach tarafın da yaptığım için tüketimim elbette daha az oluyor ya da olacak

not;bugün aynı aracı kullanan birisi ile tanıştım tesadüfen ve biraz muhabbet ettik,o çok daha yoğun trafik de(işi durumu sebebiyle) 3 aydır bu aracı kullanıyor ve
    ortalama 580-630km gibi değerler verdi,şehirdışına henüz hiç çıkmamış bu ara da!

Ben de depoyu bitirdiğim de az-çok anlayacağım zaten,daha sonra yoğun trafik de test edeceğim

Bunları bir şeyi ispat veya iddia etmek için de vermedim,sadece gördüklerim anlatıyorum ve benim uzmanlık alanım da bu işler hiç değildir,sadece direksiyona oturur arabayı sürerim ban yaw
    ama nazik davranırım her araca,tüketim konusunda da iddialıyım demiyeyim ama oldukça da iyiyim,netice de 30 seneden fazla araba sürerim ve bunu da İstanbul da yaptım Hocam

++

Dün lastiklerimi ön-arka;38-36 olarak değiştirdim(30-30 idi) kılavuz da ise ön-arka;39-36 yazıyor(Ekonomi sürüşü diye)
    "en iyisi olsun" diye şimdilik yeni den lastik filan zaten alamam,gereği de yok benim için önce aracı sonra lastiklerin karakterini biraz tanıyayım sonrası Allah kerim

Diğer dikkatimi çeken ise "frenler yumuşak" biraz(böylemi demek gerekiyor onu da bilemiyorum) balatalardan veya lastiklerden veya bir şekilde bir yerlerden kaynaklanıyor olabilirmi acaba??
    gerçi hiç kazıklama yapmadım ve son derece temkinli ve nazik frenleme yapıyorum ama diğer Corsa 1.3 de frenler böyle değil ya çokmu sert denir ya da biraz sert gibi basınca kazıklıyor adeta!
    2005 model-ABS ve ESP var bu araçta

ve son olarak ebat 16" olursa,benim için farkı ne olur veya artısı nedir v.s? veya bana hiç gerekmezmi?

Teşekkürler

CAN++

• Merhaba,

2004 1.3 Easytronik Corsa aracım var.

Araçta rölantide, kalkışta hızlanma esnasında yahut düşük hızda gırgır şeklinde öksürüyor araba adeta.

3 usta direk volant teşhisi yapıştırdı. 2bin li masraflar telefuz edildi, biri 700 TL gibi hallederiz dedi.

Bu hafta içinde gösterdiğim başka bir usta, bu ses volant sesi değil, çok büyük ihtimalle motor kulağı dedi.

Kime güveneceğimizi şaşırdık, motor kulağı diyen ustaya vericem aracı, daha masraflı volant diye karar vermediği için.

Merak ettiğim motor kulağı böyle seslere sebebiyet verir mi? Vites geçişlerinde de bayağa bir yığılıyor araba, sesli ve vuruntulu geçiyor geçişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LSG

Merhaba,

Araçta rölantide, kalkışta hızlanma esnasında yahut düşük hızda gırgır şeklinde öksürüyor araba adeta.

3 usta direk volant teşhisi yapıştırdı. 2bin li masraflar telefuz edildi, biri 700 TL gibi hallederiz dedi.

Bu hafta içinde gösterdiğim başka bir usta, bu ses volant sesi değil, çok büyük ihtimalle motor kulağı dedi.

Kime güveneceğimizi şaşırdık, motor kulağı diyen ustaya vericem aracı, daha masraflı volant diye karar vermediği için.

Merak ettiğim motor kulağı böyle seslere sebebiyet verir mi? Vites geçişlerinde de bayağa bir yığılıyor araba, sesli ve vuruntulu geçiyor geçişler.

Anlattıklarınız Corsa c lerde kronik sorun olan volantı gösteriyor ama usta bakıp son durumu size söyler bu araçlarda volant yaylı ve bozuuyor o nedenle baskı balata ile birlikte bilya ve volantta değişiyor yaylı sistem 2000tl yı buluyor 700tl diyen usta sabit volan takacaktır ben önermiyorum sabit volanı... siz kendiniz parcaları alıp işçilik ödeyin eger problwm volant ise opelgm sitesinden yada baska yerlerden luk marka baskı balata mumkunse orj volant ve bilya alıp 200 300tl işçilik 1500 tl ile kurtarabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 5 Eylül 2014; 23:31:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reko

quote:

Merhaba,

Anlattıklarınız Corsa c lerde kronik sorun olan volantı gösteriyor ama usta bakıp son durumu size söyler bu araçlarda volant yaylı ve bozuuyor o nedenle baskı balata ile birlikte bilya ve volantta değişiyor yaylı sistem 2000tl yı buluyor 700tl diyen usta sabit volan takacaktır ben önermiyorum sabit volanı... siz kendiniz parcaları alıp işçilik ödeyin eger problwm volant ise opelgm sitesinden yada baska yerlerden luk marka baskı balata mumkunse orj volant ve bilya alıp 200 300tl işçilik 1500 tl ile kurtarabilirsiniz

Bilgilendirme için teşekkürler.
    Evet 700 tl diyen sabit yapalım dedi.
    Önümüzdeki hafta için yaptıracağım artık aylardır böyle kullanıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• corsa d 95 bg dizel aracımı manivolkanın dediği opel gm dukkanından parçaları alarak dediği serviste bakımı 50 tlye yaptırdım. parçalar da 320 lira tuttu 30bin bakımına ek olarak ön balata var.(yag castrol edge 5 30) 30 lira da bi rot balans işim vardı toplamda 400 liraya 30000 bakımını hallettik. servise göre yuzde 50 indirim olmus oldu. onla da sigorta oderiz artık
  • quote:

Merhaba,

3 ustanın volant diye teşhis koyduğu ses motor kulağı ile ilgili çıktı.
    2 parça değişti 100 TL 'ye.
    Siz siz olun farklı farklı ustalara gösterin aracınızı. Adamlar herzaman en pahalı yolu seçiyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.