Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Periyodik bakım zamanı geldi aracın şöyle bir kaç özel servisi arayım dedim 250-290 civarı fiyatlar aldım H kasa Astra ctdi için Maşallah yetkili servisi yakalamışlar.Daha önce Opc'ye gitmiştim başka bir sebepten ötürü gerçekten ustalıkları iyiydi sorunumu çözdüler de gelmişken fiyat uygun diye bakım da yaptıralım dedik 10w40 yağ koymuşlar burda okuduklarıma göre filtreler yerli ne anladım bu işten 10bin kmda getir diyor.Bu arabanın orjinal filtreleri ile mobil1 yağıyla bakım yapılsa en az 20bin gider diye düşünüyorum hem de daha iyi olur araç için ne olduğu belli olmayan yağlar filtreleri kullanıp risk almaya gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 22 Temmuz 2014; 22:57:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural1967

Arkadaşlar sıkışık bir zaman birazda idareten aldığımız ,2012 model opel corsa araçta şöyle bir sorun baş gösterdi. Direksiyonu sağa sola çevirince hıııggjj hıjjjj diye bir sürtme sesi geliyor. Hemen nette araştırdım ve kronik bir sorun olduğunu,c kasa corsalarda da buna benzer bir sorunun mevcut olduğunu okudum. Bu sorunun arabaya hiçbir zararı yokmuş ancak tamirini çok az usta yapabiliyormuş. Henüz servise götürmedim. Gittiğim özel serviste direksiyonu söküp bakan usta eps sistemindeki(elektronik direksiyon sistemi kutusu sanırım) parça içinden ses geldiğini, o parçayı dağıtmanın çok sakat olduğunu, sırf ses gitsin diye eps sistem parçası değiştirilse maliyetin 4 milyar olduğunu söyledi. Usta çıkmasını buluruz oda bir milyar, bence uğraşma 500 eksiğe sat elinden çıkar dedi.

Durum bu ne yapabilirim? Benzer bir olay duydunuz mu hiç?

Bir çok araçta bu sorun oluyor bende de oldu ,hemen halledildi , Esp değil ise korkmayın.

• 2011 model 1.3 CTI Corsa 22.500 e geldi.
    Servis için Ankara'da nereyi önerirsiniz?
  • Bin gitsin Vural aracına o sesin hiçbir zararı yok illa yaptıracağım dersen ve şehrinde usta bulamadıysan büyükşehirlerden birine gittiğinde baktırırsın tamiri en fazla 500 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba aracım 2006 corsa c benzinli 1.2 motordur.
    periyodik bakımını yaptıracağım. bakım fiyatları ne civardadır, içindeki yağ su anda castrol edge 5-40 olup aynısından devam etmek istiyorum. bujiler de yenidir. değişmeyecek. internetten filtreleri ve yağı kendim alsam 200tl gibi tutuyor. bosch olursa 150 tutuyor.
    istanbulda yaşayan arkadaşlar nerede bakım yaptırıyorlar nereyi onerirsiniz ?

Castrol 5-40 yağ - 80-85tl
    yağ-yakıt-hava-polen filtresi : GM olursa 130tl , Bosch olursa 80 tl.

Filtrrelerin GM olmasına gerek var mıdır ? yada hangi filtre özellikle GM olmalıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singlewalf -- 13 Ağustos 2014; 14:01:13 >
  • singlewalf S kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Opelgm.com'un asıl dükkanı mahmutbey caddesi(İST/Avr.) üzerinde. Ben sürekli kendilerinden alışveriş yaparım. GM dışında Bosch gibi yan ama kaliteli parçalar da satıyorlar. Alırken seçim size kalmış.
    Ben yağ filtresi + hava filtresini orjinal kullanırım. Ancak polen filtresini bosch aldım, GM olmasına gerek görmedim.
    OpelGm 'nin satış dükkanının bulunduğu yer aslında Kocasinan Sanayi'nin üstü. Bu sanayi içinde bulunan caminin alt sokağında özel bir Opel servisi var. Aslında sadece opel değil tüm araçlara bakıyorlar. Ancak orayı işleten 3 usta da çok bilgili ve tecrübeli. Her sorunum için kendilerine gidiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniavolkan

Selamlar,

Opelgm.com'un asıl dükkanı mahmutbey caddesi(İST/Avr.) üzerinde. Ben sürekli kendilerinden alışveriş yaparım. GM dışında Bosch gibi yan ama kaliteli parçalar da satıyorlar. Alırken seçim size kalmış.
    Ben yağ filtresi + hava filtresini orjinal kullanırım. Ancak polen filtresini bosch aldım, GM olmasına gerek görmedim.
    OpelGm 'nin satış dükkanının bulunduğu yer aslında Kocasinan Sanayi'nin üstü. Bu sanayi içinde bulunan caminin alt sokağında özel bir Opel servisi var. Aslında sadece opel değil tüm araçlara bakıyorlar. Ancak orayı işleten 3 usta da çok bilgili ve tecrübeli. Her sorunum için kendilerine gidiyorum.

merhaba Maniavolkan Kardeş,

ustanızın dükkanınn ismi ve adresini yazabilir misin rica etsem. Kartı felan vardır belki orda adres vardır. Opelgm den malzemeleri alsak, işçilik ödeyerek bakımını yaptırabilir miyiz oraya peki ? bakım için işçilik ort. ne kadadır ? sizin araç corsa c mıdır ? yağ olarak ne kullanıyorsunuz ? benzinli mi?
    yakıt filtresini de GM mi kullanıyorsunuz. bana da polen dışında diğerlerini GM almak lazım gibi geliyor. POlen sonuçta klima için olduğundan ort. kalite filtre olması yeterli gibi. 2 kat fiyatı var GM nin polende.

GM nin
    yağ filtresi 16 tl ,
    hava filtresi 35tl
    yakıt filtresi de 37tl gibi birşeydi sanıırm.
    polen 42 - bosch ise 20 tl :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singlewalf -- 15 Ağustos 2014; 8:41:21 >

• Arkadaşlar tekrardan selamlar. 2010 Ocak ayından beri Sıfır olarak aldığım 1.3 CDTI Enjoy Spor Paket aracımı kullanıyorum. Yaklaşık 105000km'ye geldi. Son bakımda diskleri, balataları, vs de değiştirttim. Önden ses geliyordu Z kollarını değiştirdiler sorun çözüldü.

Yalnız artık araç bana masraf çıkarır mı diye çekincelerim başladı. Bir de bu süreçte evlendik. Taşındık. Yaptığımız yıllık kilometre 10,000'in altına düştü. Artık daha büyük bir araç mı alsam diye düşünüp duruyorum. Güvenlik vs açısından. Tabi ekonomiden çok sapmadan.

Bu güne kadar aracım beni hiç üzmedi. Ekonomi ve sorunsuzluk derseniz, kesin Corsa derim. Nitekim birçok arkadaşıma da Corsa aldırttım.

Sizlere bir kaç sorum var.

1. Triger, Baskı Balata ne zaman değişir maliyetleri yaklaşık ne olur?
    2. Aracın kilometresine baktığınızda Bunun dışında beni bekleyen masraflar olur mu?
    3. Sizce kasa değişmeden elden çıkarıp, yeni bir araç mı almalıyım? Yoksa Corsa ile devam mı :)

• merhaba arkadaşlar,

corsa c 108.000 km de. 110.000 de bakım yaptıracağım. su anda içinde 5-40 castrol edge var. devam mı etmeliyim. yoksa 3-50 a mı geçeyim. corsa motor yağı istenilen yağ standartları nelerdir ? teknik bilgi paylaşabilirseniz sevinirim.
  • Baskı balata 150-200 bin aralığında biter tabi kullanımı da bağlı. Onun harici ekstra bir masraf yok.
    Dizel ise araç 5-40 castrol ile devam ederdim.

• Arkadaşlar Selam ,

Bugün Opel yetkili servisindeydim. Duvara asılı olan bakım ücretleri tablosunun resmini çektim.
    Yardımcı ve bilgi verici olabilir.

'Corsa' Bakım ve servis
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniavolkan

Arkadaşlar Selam ,

Bugün Opel yetkili servisindeydim. Duvara asılı olan bakım ücretleri tablosunun resmini çektim.
    Yardımcı ve bilgi verici olabilir.

bu fiyatlarla 1.3 cdti corsa için acaba tam olarak neleri değiştirdiklerini bilen var mıdır 30 000 bakımında

• Yuh o fiyatlar ne olmuş. Golfün 60k bakımına kadar bütün bakımlar 500 lira 60binde ekstra buji geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: spoiler4all

bu fiyatlarla 1.3 cdti corsa için acaba tam olarak neleri değiştirdiklerini bilen var mıdır 30 000 bakımında

Ben yaptırmıştım 30000 bakımını 2-3 ay önce tam olarak nelerin değiştiğini bilmiyorum ama faturaya bakar size söylerim en kısa zamanda.

• 30bin bakımında tüm filtreler ve yağ değişir (polen, hava, yakıt filtresi) balata değişimi servis programında 30bin bakımı içindedir ama durumu kontrol edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

30bin bakımında tüm filtreler ve yağ değişir (polen, hava, yakıt filtresi) balata değişimi servis programında 30bin bakımı içindedir ama durumu kontrol edilir.

yani fazladan bitek frenler var oyle mi 15000 e gore?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spoiler4all

quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

30bin bakımında tüm filtreler ve yağ değişir (polen, hava, yakıt filtresi) balata değişimi servis programında 30bin bakımı içindedir ama durumu kontrol edilir.

yani fazladan bitek frenler var oyle mi 15000 e gore?

yakıt filtresi de var ek olarak
  • Merhaba,
    Kardeşimde 2005 model Corsa C CDTI araç var. Araç bir süredir motor elk. arızası ışığını yakıyor. Zorladığımızda siyah duman atıyor. Örneğin boşta iki üç defa 4000 - 4500 devre çıkarttığınızda ışık yanmaya başlıyor ve araç 4000 devrin üstüne çıkmıyor. Yolda giderken de 2000 devrin altına indiğinde mutlaka vites küçültmek gerekiyor. Eğer zorlarsanız ya da uzun süre 3000 devir civarında gittikten sonra gazı keserseniz uyarı ışığı yine yanıyor ve bir süre bu şekilde kaldıktan sonra sönüyor. Genellikle de 2000 deviri geçmeyecek şekilde gaz verirseniz ve bir süre öyle giderseniz sönüyor.
    EGR valfi, enjektör ya da turbo arızasından şüpheleniyorum.
    Kartal Yakacık'ta 60.000 bakım için götürdüğümde ışığın yandığını söylemiştim. (O zaman henüz bu duman atma ya da yokuşta bayılma gibi sorunların farkında değildim) Radyo çekmemiş ondan ışık yanmış dediler. Adam ya anlamıyor ya da beni salak yerine koymaya çalıştı.
    Anadolu Yakası'nda önerebileceğiniz adam gibi bir özel servis var mıdır? Özellikle Tech2 programını iyi bilen, gerekirse EGR valfini yazılımla kapatabilecek birini arıyorum.

• Beyler yeni 2014 Corsa 1.4i(Benzinli) araç da normal olarak hangi yağ/no. v.s konuyor acaba??? aracı aldım ama yağ bilgisini bilmiyorum??
  • 5w30 dexos 2 normlarını karşılayan her marka yağ olur

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.