Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    açıkcası volant baskı balata bilye ile ilgili piyasadan bir sürü hikaye dinleyebilirsin..bizim dizel araçların torku yüksek araçda ağır oldugundan ayrıca marş motor gücünün düşük seçilmesi nedeniyle volan yada volant çabuk bozuluyor..eğer benim gibi 2010 ve sonrası 75 bg dizel bir corsa araca biniyorsan baskı balatayı bitirmemeye araçı kötü kulllanmamaya bakmalısın yoksa inanılmaz masraflarla karsı karsıya kalabılırsın..baskı balata bittiğinde sadece baskı balata bilye değil volantda değişmesi gerekir..volant saglam bile olsa zamanla yenı takılmış baskı balatayı bozar hatta sansuman kulagını parçalar bazende sanzıma bile zarar verir yeni şanzıman almak zorunda kalırsınız..o nedenle bu tip işleri özel servis yerine yetkili serviste yaptırmak garantili işçilik ile yaptırmak daha mantıklı..özel servise gittin adam baskı balata değişti volant sağlam dedi sonra 5000 km gittin araba yolda kaldı araç çekme parası bozulan volant değişimi 5000 km önce taktırdıgın ve artık kullanılamayacak yenisiyle değişecek baskı balata bilye ve inanaılmaz sinir sistemi bozulması ile birlikte ortada kalırsınız..sonuçta opel sahibi olmak zor mesele arkadaş

• OmarFar kullanıcısına yanıt
    bu piyasa karışık piyasa kimse anlamadıgından dayan gitsin yapıyor servisler etik namuslu çalışan tabıı kı vardır bilen varsa yazsın bızde ogrenelım... yaşar usta var küçükyalı e5 yan yol üzerinde ben gitmedim ama adam özel servisler içinde en iyisi olduğu söyleniyor..avrupa yakasında maslakta opc üçler ve küçük bir opel servisine gittim konuşulan şey para..opel denge var ben gitmedim övüyorlar maslak atatür san. sitesinde bir bakın uyuyorsa araçı bırakın derim ben..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 4 Haziran 2014; 16:25:09 >
  • reko kullanıcısına yanıt
    bu gün özel servise gittim, baskı balata değişecek dedi, volanta bakma fırsatı olmadığından bu konuda bir şey söylemedi, ön takımın sağlam olduğununu, önden gelen sesin direksiyon milinden kaynaklı olduğunu söyledi, kendisi bu sorunu parça değişimi yapmadan daha önce çözdüğünü, eğer olmaz ise milin değişmesi gerektiğini, takriben dört yüz beş yüz tl sadece parçanın tutacağını ilave etti...
    aracımda direksiyon hareketinden kaynaklı hiç bir ses yok, direksiyon milinin kasisslerde ve bozuk yollarda takırtı sesi çıkartıp çıkarmayacağı konusunda da bir fikrim yok......sizce özel serviste direksiyon miline el sürdürmelimiyim,

corsa, kullanımı zevkli ve dizel 1.3 performansı gayet iyi ama yinede 15 günde beni çok yordu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katip28 -- 4 Haziran 2014; 20:41:04 >
  • Direksiyon ses yapar ancak bozuk yolda, sizi yolda bırakmaz.Bütçe müsait değilse erteleyebilirsin.Titizlik iyi birşey sorunsuzluk açısından ama cebe de zarardır.Örneğin arabalardaki tüm parçaların firma tarafından belirlenmiş değişim süreleri vardır sorunsuzluk açısından.Marş motoru X km de, şarj dinomosu Y km de vs vs eğer buna uyayım derseniz çok ciddi paralar harcamak zorunda kalırsınız.Çoğu yetkili servis bile bu periyotlara dikkat etmez parasal nedenlerden dolayı.
  • Gösterge panelimde Abs ve fren ışığı giderken ve dururken de yanıyor. Işıkların yanmasından önce Tuv'de muayeneye girdik. Roller, makara, fren testi vb.'den sonra bu durum oluştu. Araç 3 yaşında, bugüne kadar hiç fren sıvısı ve balata değişmedi. Fakat ön ve el freni tutuyor. Sizce sorun nedir?
     'Corsa' Bakım ve servis
  • Servise gidip kontrol ettir abs sensorleri hata veriyor su an abs calışmıyor sende frenler tutarda abs çalışmaz ani frende dene anlarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sarjdinamosu gidiyo olabilir bi akuyu olctur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elfrenini indirdiğiniz halde elfreni uyarısı yanıyorsa hidrolik fren sıvısınıda kontrol ettirin azalmış olabilir
  • opel corsa 2007 enjoy dizel aracımı tüm bakımlarının yapılması için ustaya götürdüm... usta yağına suyuna her bir şeyine bakıver dedim. ki yeni aldığım bir araç, eksiğini gediğinden bir haberim...her bir şeyi tamam, baskı balata değişecek, volant sağlam dedi, usta bilye dedim. baskı balata rulmanıda sağlam dedi. peki dedim.. toplamda, ikiyüz yetmiş beş, parça parası,(orjinlal olduğun söylüyor kendileri) yüz elli de işçilik aldı.. ilaveten direksiyon milinden ses geliyor yarin getir onu bir öttüreyim dedi. tamam dedim...
    bakalım hayırlısı, daha ilk haftadan ustalardan makas aldırmaya başladık.... bi çikaydık şu sanayiden......
  • Arkadaşlar ilk bakım yaklaşıyor benim tavsiyelerinizi daha 10bin km olmadı ama 1 temmuz da 1. senesi dolacak.. Ne kadar tutuyor acaba bilgisi olan var mı ? Bir de yapılan her şeyin ücreti yazıyordur dimi ? Mesela ilk bakımda yağını ücretsiz değiştircez dediler de ? İzmir Kavuklara gideceğim..
  • DesTRuctionS kullanıcısına yanıt
    Gedizler Çekmeköy de geçen aylarda sormuştum 550 civarı demişlerdi. Yeniden sormak lazım.
  • sıkıntı çıkarmayacak kaliteli bir yağ önerirmisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DesTRuctionS

Arkadaşlar ilk bakım yaklaşıyor benim tavsiyelerinizi daha 10bin km olmadı ama 1 temmuz da 1. senesi dolacak.. Ne kadar tutuyor acaba bilgisi olan var mı ? Bir de yapılan her şeyin ücreti yazıyordur dimi ? Mesela ilk bakımda yağını ücretsiz değiştircez dediler de ? İzmir Kavuklara gideceğim..

Bugün aracımın ilk bakımını yaptırdım. Opel Corsa 1.2 2013 Model. Geçen sene Temmuzda sıfır almıştım. 1 senesini doldurdu. Bugün Çorum Giraya Yetkili Servise 10 bin km de bakıma götürdüm. Yarım saat sürdü. 227 TL Parça tutarı, 150 TL işçilik ve 68 TL kdv aldılar. Toplam 445 TL tuttu. Faturada yapılan her şeyin ücreti yazıyor. Faturada yağın fiyatına baktım 4 lt ( Gm 5-30 ) 112 TL. Gm 5-30 yağ konuldu. Yağ filtresi, polen filtresi ve hava filtresi değiştirildi. Hepsi bu. Aracımın başında durayım dedim, bakımı yapan yasak dedi, bakım için yetkili kişi ise olur aracının başında durabilirsin dedi. Öyle. 5 - 10 dk durdum lifte aldılar. Ben de içeri gittim, çay ikram ettiler.

Yalnız bir soru soracağım bujileri neden değiştirmediler ? Bir bilginiz var mı değişmesi gerekmez miydi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F997573F0 -- 14 Haziran 2014; 19:31:56 >

• Buji değişim aralığı iki yıl veya 30k km

• quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

Buji değişim aralığı iki yıl veya 30k km

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
  • Arkadaşlar selam. 50 000 km corsa 1.2 easytronic
    Opele özel serviste bakım yaptırdık.
    Tüm filtreler , gm yağ, bujiler, gaz kelebek söküldü temizlendi, far ampulu değişti, motor suyu değişiti ve muhtelif yerleri kontrol edildi. Ayrıca makineye bağlandı sıkıntı çıkmadı. 235 TL tuttu. Parçaları biz almadık. Servis temin etti. Kendimiz alsak daha hesaplı olabilirdi. Iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: DeActivate

quote:

Arkadaşlar ilk bakım yaklaşıyor benim tavsiyelerinizi daha 10bin km olmadı ama 1 temmuz da 1. senesi dolacak.. Ne kadar tutuyor acaba bilgisi olan var mı ? Bir de yapılan her şeyin ücreti yazıyordur dimi ? Mesela ilk bakımda yağını ücretsiz değiştircez dediler de ? İzmir Kavuklara gideceğim..

Bugün aracımın ilk bakımını yaptırdım. Opel Corsa 1.2 2013 Model. Geçen sene Temmuzda sıfır almıştım. 1 senesini doldurdu. Bugün Çorum Giraya Yetkili Servise 10 bin km de bakıma götürdüm. Yarım saat sürdü. 227 TL Parça tutarı, 150 TL işçilik ve 68 TL kdv aldılar. Toplam 445 TL tuttu. Faturada yapılan her şeyin ücreti yazıyor. Faturada yağın fiyatına baktım 4 lt ( Gm 5-30 ) 112 TL. Gm 5-30 yağ konuldu. Yağ filtresi, polen filtresi ve hava filtresi değiştirildi. Hepsi bu. Aracımın başında durayım dedim, bakımı yapan yasak dedi, bakım için yetkili kişi ise olur aracının başında durabilirsin dedi. Öyle. 5 - 10 dk durdum lifte aldılar. Ben de içeri gittim, çay ikram ettiler.

Yalnız bir soru soracağım bujileri neden değiştirmediler ? Bir bilginiz var mı değişmesi gerekmez miydi ?

Garantiniz bitince kurtulun opel servislerinden. Soyguncu bunlar, ne diyeyim ki.. Yazık.

Daha 1 ay olmadi esimin araci, Corsa D 1.2 60 binde özel servise götürdüm yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, buji takimi hepsi GM ve mobil1 NL esp 0-40 ile yağı değişti 200 lira parçalar ve yağ 20 lira işçilik toplam 220tl. Kapılardan tikirti geliyordu onlarida yaglarilar mis gibi oldu.
    Sonra lastikciden 4 de lastik aldım bfgoodrich 185 65R14 600 lira siboplarinida tüm değiştirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sdu_mmf

quote:

Orijinalden alıntı: DeActivate

quote:

Garantiniz bitince kurtulun opel servislerinden. Soyguncu bunlar, ne diyeyim ki.. Yazık.

Daha 1 ay olmadi esimin araci, Corsa D 1.2 60 binde özel servise götürdüm yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, buji takimi hepsi GM ve mobil1 NL esp 0-40 ile yağı değişti 200 lira parçalar ve yağ 20 lira işçilik toplam 220tl. Kapılardan tikirti geliyordu onlarida yaglarilar mis gibi oldu.
    Sonra lastikciden 4 de lastik aldım bfgoodrich 185 65R14 600 lira siboplarinida tüm değiştirdi.

Resmen 2 katı ücret almışlar benden. Dediğiniz gibi garanti bitince özel servise götürmek en mantıklısı.

• herkese merhaba aracım 28.200 km de . 30 bine yaklaştı ancak sene olarak bakımı yaklaşıyor. Yani 3. bakımı olacak , km dolmadığı için 10 bin 20 bin 30 bin k olarak gidiyoruz Normal bakım haricinde değiştirilecek bir parçası yada değiştirmemi önerdiğiniz bir parça var mı ?

bakım için parçaları bu siteden alacağım .http://www.opelgm.com/Opel-Corsa-D-Z13DTJ-Periyodik-Bakim-Seti-2010-Model-ve-Sonrasi-CASTROL-5W40-TAM-SENTETIK-4-LT-YAG,PR-3690.html

Daha önce aynı seti alan oldu mu acaba ? aracım 1.3 dize z13dtj motor 75 hp 2011 model

edit: birde fren hidrolik sıvım değiştirilmedi ikinci bakımda onuda değiştirmeli miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 15 Haziran 2014; 19:25:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mob411

herkese merhaba aracım 28.200 km de . 30 bine yaklaştı ancak sene olarak bakımı yaklaşıyor. Yani 3. bakımı olacak , km dolmadığı için 10 bin 20 bin 30 bin k olarak gidiyoruz Normal bakım haricinde değiştirilecek bir parçası yada değiştirmemi önerdiğiniz bir parça var mı ?

bakım için parçaları bu siteden alacağım .http://www.opelgm.com/Opel-Corsa-D-Z13DTJ-Periyodik-Bakim-Seti-2010-Model-ve-Sonrasi-CASTROL-5W40-TAM-SENTETIK-4-LT-YAG,PR-3690.html

Daha önce aynı seti alan oldu mu acaba ? aracım 1.3 dize z13dtj motor 75 hp 2011 model

edit: birde fren hidrolik sıvım değiştirilmedi ikinci bakımda onuda değiştirmeli miyim ?

Hocam set biraz pahalı geldi bana. Sanırım filtreler yüzünden. Çünkü 10 Tl filtre var. GM orjinal 35 TL
    Fren hidroliği için servisteki usta 2 senede değişse iyi olur falan dedi.Bana az geldi. Biz 60,000 de fren hidroliği, lastikler, disklerle beraber değiştirelim dedik.
    Normalde 60,000 de benzinliler için standart bakım+ v kayışı öneriliyor.

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.