Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

önceki sayfalarda yorumunuz okumuştum. DAha önce servis dışına gitmedim. Bakalım bu sefer zorunda kalıcam gibi görünüyor.

@genius350

Burasıyla da bir görüşeyim tavsiyeniz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suvari25

Hocam merhaba

1.3 cdti corsa D kullanıyorum. Mayıs ayında 2. periyodik bakımı olacak. Araç daha 22.000 km de

İzmir-Arkas bayisinde pazarlıkla en aşağıya 580 lira dedi. Açıkcası bu bile bana fazla geliyor. Sonuçta sadece periyodik bakım.

Özel servis 380 lira fiyat çıkardı.

Ben de çok kararsızım. Fiyatlara da şaşırıyorum.

Siz naptınız acaba? Bakımı nerede kaça yaptırdınız ?

Merhaba suvari25;
    Ben ikinci bakımı 24000 küsür km de Bursa Neskar'da Opel Yetkili serviste yaptırdım. Motor kısmınıda temizleyin dedim. 60TL aldılar temizlik için. Haricen 702 lira ikinci bakım masrafı tuttu. Balatalar bi bakım daha götürür dendi ve değişmedi. Ben bakımı yıl sonunda erkenden yaptırdım, yeni yılda %10 zam gelecek işçiliğe diye bir duyum aldım ve bundan ötürü yaptırmış idim. Sonrasında da fiyatları takip etmedim. Bakımda değişen parçaların listesini hatırlamıyorum.
    Önemli olarak uyarmakta fayda var diye düşündüğüm bir nokta ise; GM orjinal dexos 5-30 yağ kullanıyoruz dediler, ama bakımda shell dexos2 5-30 kullanmışlar. Tabi 4 litrelik yağın parasını alıyorlar yine. Çok üzerinde durmadım ama sitemimi ettiydim. Servis danışmanlarının ağzından çıkanlar ile servis ustalarının kullandıkları malzemeleri fatura üzerinden de karşılaştırın derim.

Size verilen 2.bakım fiyatı 580 tl ise iyi görünüyor, ama 702 lira ben ödedim (26 şubat), servisleri anlamak için uğraşmayı bıraktım ben :)

İyi çalışmalar

Edit: İmla, Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esirmavi -- 15 Nisan 2014; 18:23:08 >

• arabamı satıyorum arkadaşlar 2010 model 1.2 esentia 35000 binde , kaza boya yok , yer istanbul

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-acil-masrafsiz-2010-1.2-corsa-essentia-156000185/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RitueL -- 17 Nisan 2014; 9:30:07 >
  • Arkadaşlar corsa 1.3 Cdti 15000 bakımına girecek acaba yakın zamanda bakım yaptıran var mı aracına
    ücret konusunda bilgi verirmisiniz
    bir de antalyada hangi opel'e götüreyim günlas ve ya antoto hakkında bilgi verebilecek var mı
    Şimdiden teşekkür ederim
  • SeRcCaN kullanıcısına yanıt
    2011 model opel corsa 1.4 aracım var. geçen hafta özel servise 30bin bakımı için gittim. opel servisine gitmeme sebebim fiyatıydı 600 küsür TL fiyat istediler. 15bin bakımı için'de 500 küsürdü.
    özel serviste balatalar, bujiler, bütün filtreler(yakıt filtresi hariç), arka silecek lastiği değişti, işçilik dahil 270 TL ödedim. arabadaki ufak tefek diger problemleri de halletti ustam. iyi bir usta bulursanız özel servise gidebilirsiniz.
  • ybeny Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için ama garanti dolayısıyla elim kolum bağlı özel servise gidemiyorum
    yoksa ben de yamyamlara gitmekten memnun değilim:)

Sizin 1.4 benzinli aracınıza 500küsür lira istedilerse bildiğim kadarıyla dizelde benim daha fazla ödemem gibi bir durum söz konusu olacak
    Teşekkür ederim cevabınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeRcCaN

Teşekkür ederim cevap için ama garanti dolayısıyla elim kolum bağlı özel servise gidemiyorum
    yoksa ben de yamyamlara gitmekten memnun değilim:)

Sizin 1.4 benzinli aracınıza 500küsür lira istedilerse bildiğim kadarıyla dizelde benim daha fazla ödemem gibi bir durum söz konusu olacak
    Teşekkür ederim cevabınız için

Dizelin bakımı daha pahalı diye birşey yok hatta daha bile ucuz olabilir. Yağ aynı yağ zaten para tutanı da o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 430 Tl Fiyat aldım Antalya Antoto'dan 2013 1.3 Cdti 15.000 bakımı için daha doğrusu 1. yıl bakımı 10.000 de henüz araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeRcCaN

430 Tl Fiyat aldım Antalya Antoto'dan 2013 1.3 Cdti 15.000 bakımı için daha doğrusu 1. yıl bakımı 10.000 de henüz araç

2 yaşımdaki aracıma 1.2 benzinli opel yetkili bayii 680 tl fiyat çıkardı aç herifler... bende opel parça satan bir yerden hepsi gm orjinal parça ,bosch bujiler ve castrol edge dexos 2 onaylı yağ 270 aldım hepsini işçiliğide 50 tl verdim gayette süper oldu 360 tl cebimde kaldı bence garanti bittiyse bu Aç heriflere paralarınızı kaptırmayın bursa da oturuyorsanız parça ve servis adını verebilirim
  • Arkadaşlar şirket aracı olarak ,2014 model Opel Corsa Essentia modelini kullanmaktayım.Geçen hafta ilk 15000 km. bakımı için Edirne Kale otomotivden randevu alarak aracımı teslim ettim.İlk bakım olarak,fatura 430 TL tutmuş çıkışda aracımı teslim alırken aracın iç dış temizliğinin yapılmış olduğu çıkan hava ve polen filtrelerinin değişiminin yapıldığının görülmesi için bir poşet içerisinde teslim ettiklerinde servisin ne kadar titizlikle işlerini yaptıklarını anladım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim corsa 21.000 e geldi. 1.3 Dizel 2011 model.
    İlk bakımı 1 yıl geçince 7500 km.de yetkili serviste yapıldı.
    15.000 de bakım deniyor. Bu hesaba göre 22.500 de bakım zamanı.
    Ama 2 yılı geçti son bakımdan beri.

Hemen yaptırayımmı 22.500 ü bekleyeyimmi?

Bir de Ankara da sağlam özel servis tavsiye edermisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

Benim corsa 21.000 e geldi. 1.3 Dizel 2011 model.
    İlk bakımı 1 yıl geçince 7500 km.de yetkili serviste yapıldı.
    15.000 de bakım deniyor. Bu hesaba göre 22.500 de bakım zamanı.
    Ama 2 yılı geçti son bakımdan beri.

Hemen yaptırayımmı 22.500 ü bekleyeyimmi?

Bir de Ankara da sağlam özel servis tavsiye edermisiniz?

Bu aravayı satacağınuz zaman hatasız bakımlı diye satar ah alırsınız. Vakit kaybetmeden bakımı yaptırın dexos2 satandardında yağ koyduğunuzdan emin olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyelerin için sağolasın arkadaşım.
    Peki Ankarada özel servis öneriniz var mı?
    Malum yetkili servislerden fahiş fiyatlar çıkabiliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

Tavsiyelerin için sağolasın arkadaşım.
    Peki Ankarada özel servis öneriniz var mı?
    Malum yetkili servislerden fahiş fiyatlar çıkabiliyor...

ankara şaşmazda var. İsterseniz adres telefon pm atabilirim ancak kullandıkları hava ve polen filtreleri motocar marka kullanıyorlar gm nin yok diye biliyorum belki gm ninde vardır tam bilmiyorum . Benim araçtada motocar filtreleri takılı şuan. 320TL gibi bir rakama geldiydi eylül 2013 te 2.sene bakımı bana. Bence aracınıza uygun bakım setinihttp://www.opelgm.com/ sitesinden alın sonrada bi yerde taktırırsınız. Seçim sizin

• Ben telefonlarını alayım hocam.
    Uğrar parçaların durumunu konuşurum.

Bir de 2.periyodik bakıma gireceğim.
    Yağ,yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi dışında değişmesi gereken bir parça var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 2 Mayıs 2014; 11:42:32 >
  • pm
  • Arkadaşlar 45 bin bakımı için servis arıyorum. Daha önce garanti var diye kendi servisine gittim ancak şimdi özel servis düşünüyorum (30 binde 600 vermek baya rahatsız etti.Enayi gibi hissettim açıkçası araç premium olsa hadi neyse alttarfı b sınıfı).Araç 3 yaşınıda doldurmadı kendi servisinde normalde %20 indirim olucak ancak ondanda yararlanamıyorum. Maslak opc yi duydum ancak hem orjinal parça kullanmamaları hemde kötü birkaç yorum nedeniyle eledim gibi birşey. Nereyi önerirsiniz istanbul avrupa yakasında heryer olabilir. Parçaları opelgmden alsam serviste sıkıntı olurmu ? (0w-40 mobil 1 esp vs gibi daha kaliteli şeyler tercih ediyorum modacar filter vs takılırsa içim rahat etmez. Kendi servisi 0w-30 yağ koyuyordu ısrarlarıma rağmen 0w-40 ı kabul etmemişlerdi mesela, özel servislerde işler nasıl işliyor tam bilmiyorum. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 2 Mayıs 2014; 20:02:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alphi3458

ist anadolu yakasında işinin ehli özel servis tavsiyenizi bekliyorum 45,000 km bakımı geldi

Bostancıda Adem usta (Şimşek Opel), Kartal da Ömer Usta (Kardeşler Opel) , Tuzla tarafına yakın iseniz küçük oto sanayisinde Mesut Usta (Opel Servis Mesa) yı öneririm. 3 ünüde iyi tanırım dürüstlük konusunda rastlayacağınız ender insanlardır. özellikle Adem Ustayı tavsiye ederim. ismim emrah selamımı söyleyin, ekstra indirimde yapar.

Diğer markalar için oto servis önerisi isteyenler olursa sorabilir, işim gereği oto servisçileri çok iyi tanıyorum. Yedek parça ve çıkmacılarda dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahgumus -- 11 Mayıs 2014; 17:32:59 >

• Merhaba,

Aileme ait 2011 Opel Corsa ( 1.4 - Benzinli / Otomatik Vites ) araca bakım yaptıracağız.

Ancak olayı özetleyeyim önce :)

Araç mahalleden doğru düzgün çıkmadı diyebilirim. 2011 Model ve 5.600 KM'de şu anda.
    İlk yıl 10 Bin bakımını 2.500 KM'de yapıldı. Daha sonraki sene bakım atlandı. Şimdi Muayene zamanı geldiği için
    ve daha fazla bakım atlamamak için gitmem gerek.

Bugün Beylikdüzü/Opel Avrupa ( Opel Yetkili servisi ) ile görüştüm.
    Bana verdikleri fiyat ( buji ve bir işlem daha yapılacakmış ilk bakıma ekstra kalem olarak ) 670 TL. ( ilk bakımı indirimli yaptırmıştım 300 TL tutmuştu )
    Fiyat ( ilk bakımla karşılaştırınca ) 2 katından daha fazla.

Beylikdüzü'ndeyiz. Aracı bu taraflarda bakıma götürebileceğimiz ve orjinal olmak kaydıyla değişecek parçaları vs.
    düzgün bir şekilde işlem yapabilecek özel servis var mıdır önerebileceğiniz?

Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: qube26

Merhaba,

Aileme ait 2011 Opel Corsa ( 1.4 - Benzinli / Otomatik Vites ) araca bakım yaptıracağız.

Ancak olayı özetleyeyim önce :)

Araç mahalleden doğru düzgün çıkmadı diyebilirim. 2011 Model ve 5.600 KM'de şu anda.
    İlk yıl 10 Bin bakımını 2.500 KM'de yapıldı. Daha sonraki sene bakım atlandı. Şimdi Muayene zamanı geldiği için
    ve daha fazla bakım atlamamak için gitmem gerek.

Bugün Beylikdüzü/Opel Avrupa ( Opel Yetkili servisi ) ile görüştüm.
    Bana verdikleri fiyat ( buji ve bir işlem daha yapılacakmış ilk bakıma ekstra kalem olarak ) 670 TL. ( ilk bakımı indirimli yaptırmıştım 300 TL tutmuştu )
    Fiyat ( ilk bakımla karşılaştırınca ) 2 katından daha fazla.

Beylikdüzü'ndeyiz. Aracı bu taraflarda bakıma götürebileceğimiz ve orjinal olmak kaydıyla değişecek parçaları vs.
    düzgün bir şekilde işlem yapabilecek özel servis var mıdır önerebileceğiniz?

Teşekkür ederim.

Önceki gün sorduğum soruya istinaden araştırmaya devam ettim ve tesadüfen İstanbul Haramidere ( MediaMarkt üzerindeki yolda ) Hevesli Otomotiv özel servisini buldum.
    Web sitelerini biraz inceledim ve telefonla yaklaşık 20 Dakika kadar görüştükten sonra bilgi almak için yerlerine gittim.

Genel olarak karşılamaları vs. gayet olumlu buldum. Bilgiler ayrıntılı verildi vs. Yani yetkili servisten daha fazla ilgi ve alaka ile karşılaştım.

Durumu anlattım. Kullanılan malzemeleri sordum. Hem orjinal hem de kaliteli yan sanayi ürün kullandıklarını, yan sanayi olursa bir sonraki bakıma kadar garanti verdiklerini bildirdiler.

Zaten ağır bakım olmadığından bir tek bakımdaki iki kalemde biraz tereddüt etmiştim ( Buji ve yağ ). Yağı zaten aynı kullanıyoruz dediler, bujiler de Bosh markaymış ki sanırım yetkili serviste de bu markayı kullanıyorlarmış. Ama biraz daha konuşup bilgi alınca bu tereddütlerim de gitti.

Yetkili servisin bana verdiği fiyat 670 TL idi ( Alıntı yaptığım mesajımda zaten bilgiler var ). Hevesli Otomotiv'de eğer orjinal kullanılırsa ( Filtre vs. ) herşey dahil ( Faturalı ) 322.00 TL Bakım ücreti dendi ( 670-322 = 348 TL daha uygun yetkili servisten ). Muadil parça kullanılırsa ( Yağ aynı , Bujiler yine Bosh ) 255 TL KDV dahil.

Muadil konusundaki tereddütlerim de bilgilendirilerek giderildikten sonra onay verdim. Her ne kadar işyerim servislerine yakın olsada; aracı orada bıraktıktan sonra ofisin önüne kadar ( Oradaki Ustalardan birisiydi bırakan arkadaş ) araçlarıyla bıraktılar. Bakım işlemi bitince de aracı yine aynı usta ofisin önüne kadar getirip teslim etti.

Genel olarak karşılama, bilgilendirme vs. konusunda oldukça memnun kaldım. Elbette teknik konularda bilgim olmadığından işlem yapılırken ustaların başına geçmedim çünkü bilgim yok. Ama eğer Beylikdüzü vs. civarında özel servis arıyorsanız ( Aslında Opel servisi ama son 8 yıldır diğer markalara da bakıyorlarmış, Web sitelerinden de incelenebilir ) en azından bir görüşüp kendi gözlerinizle görüp inceleyebilirsiniz. Dediğim gibi benim teknik bilgim olmadığından o tür ayrıntılardaki gözlemlerimi yapamıyorum ama genel olarak gayet memnun kaldım. Umarım gerçekten işçilik de iyi yapılmıştır da memnun kalıp devam edebilirim buraya araç bakımlarına vs. çünkü kendi aracıma da bir kaç işlem yapılması için düzgün bir servis bakıyordum ve yetkili servis fiyatları gerçekten çok ağır geldi.

Ek olarak; Fatura fotokopisini de ekledim. Değiştirilen malzeme bilgileri ve fiyatlar orada mevcut.

http://img495.yukle.tc/image.php?id=870IMG_20140514_0006.jpg

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.