Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2008 şubat öncesi üretimlerdemazıt filtresi değişim aralığı 15bin kmdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

2008 kasım tarihinde alınmış aracım. 2008 şubat öncesi araçların mazot filtreleri farklı mı acaba? Yada nereden anlarız ne kadarda değiştireceğimiz?
  • makyajlı esentia kasa aracıma sis farı aldım. tavsiye edebileceğiz istanbul avrupa yakası opel elektrikçisi var mı?
  • ercanmez E kullanıcısına yanıt
    Ön sisleri arka sislere bağlamayan bir elektrikçi bulun kulaklarınız çınlamasın

• baktım bulamadım orj. anahtar alsam tech atarak açılıyor mu daha proflce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

quote:

2008 kasım tarihinde alınmış aracım. 2008 şubat öncesi araçların mazot filtreleri farklı mı acaba? Yada nereden anlarız ne kadarda değiştireceğimiz?

normalde yetkili servis 2 bakımda bir değiştiriyor. Mesela 15.000 de değilde 30.000 de değiştiriyor. 2008 öncesi mazot filtresi farklı mı onu bilemiyorum.

edit: 2008 öncesine dikkat etmemiştim çok özürdilerim benim yukarıda söylediğim 2011 model için geçerli . Tifosi hocamda yazmış zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 15 Şubat 2014; 21:03:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mob411

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

quote:

normalde yetkili servis 2 bakımda bir değiştiriyor. Mesela 15.000 de değilde 30.000 de değiştiriyor. 2008 öncesi mazot filtresi farklı mı onu bilemiyorum.

Arabamın kitapçığına baktım. 15.000 de bir değişeceği yazılı. Fakat kitapçık 2007 basımı araba 2008 aralık da alındı. Mazot filtreleri arasında fark da yokmuş baktım. Opelin söğüşleme politikasından dolayı 15.000 yazıp sonra vazgeçmişler bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 15 Şubat 2014; 21:03:12 >

• demekki model yılına göre de fark ediyormuş , yukarıda editledim mesajımı ama biraz geç olmuş kusra bakmayın tekrar

tifosi hocamında dediği gibi ve kitapçıkda yazdığı gibi 15 binde bir değiştirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 15 Şubat 2014; 21:09:11 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Hocam benim araba da 90,000 de daha bu güne kadar hiç disk vs işlemi yaptırmadım.

15,000-45000-75000 bakımlarında genel filtreler ve yağ değişti
    30,000-60000-90000 bakımlarında genel filtreler, mazot filtresi, yağ ve balatalar değişti.

Ekstradan tek değişen Z kolları oldu. O da kasislerden dolayı.

Disk zorunlu mudur? Bir de bu şekilde periyodik olarak değişmesi gerekecek parça var mıdır?

normalde 2. balata değişimlerinden disk değişimi gösteriyordu yanılmıyorsam servis kitapçığı. ben genel olarak kitapçığa uymuştum. biraz titizimdir araba konusunda ve çok da dağ tepe gezerdim yolda kalmayı göze alamadım. risk alınabilcek bir aksam değil fren tertibatı

Yekili servise giderseniz, ikinci bakımınız 20000 km de bile olsa balatalarınız değiştirilir. Oysa balata ömrü kullanıma bağlıdır. Sürekli olarak şehirdışı kullanılan bir araçta balata 50bin km den bile fazla dayanabilir. Bu durum disklerede etki eder, onlarında ömrü uzun olur.

• genius350 G kullanıcısına yanıt
    Ben hep yetkili servis kullanmıştım. Asla bu ikinci bakım balataları değişelim demediler. Hep bir ömür biçtiler "daha 5bin km gider" gibilerinden

• quote:

Ben hep yetkili servis kullanmıştım. Asla bu ikinci bakım balataları değişelim demediler. Hep bir ömür biçtiler "daha 5bin km gider" gibilerinden

Sen arkas'a gidiyorsun tabi
    Ben bi kere çiftkurtlara gittim balatalar acil değişecek dedi,10 bin km sonra arkas'a gittim balatalar daha bi 10 bin daha gider dediler,60 binde değişmesi lazım dedikleri balataları 85 binde değiştirmiştim 80 bin gibi falan bitmişti
  • çapultra Ç kullanıcısına yanıt
    İşte bu yüzden adamlar kapattı servisi

• http://www.n11.com/gm-opel-corsa-orjinal-fren-balatasi-takim-P16299723

http://www.n11.com/opel-gm-orjinal-corsa-d-filtre-set-P16284218

bu ürünlerden alan var mı acaba ? Fotoğraflarda baya güven verici duruyor orjinal ama bilemedim şimdi.

• bende 2011 model opel corsa 1.4 otomatik var aracıma 30000 bakımı yaptırmak istiyorum yetkili servis mi yoksa opel bayisinde yaptırayım bılmıyorum bayii fiyatlarını bılıyorsaanız yardımcı olur musunuz ve 30000 bakımında neler değişiyor bılgınız vrsa yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: bezgecan

bende 2011 model opel corsa 1.4 otomatik var aracıma 30000 bakımı yaptırmak istiyorum yetkili servis mi yoksa opel bayisinde yaptırayım bılmıyorum bayii fiyatlarını bılıyorsaanız yardımcı olur musunuz ve 30000 bakımında neler değişiyor bılgınız vrsa yardım lütfen

hep diyorum bu tarz bir yaklaşımla sakın özel servislere/sanayideki ustalara gitmeyin, kazıklanırsanız.
  • Arkadaşlar 2011 1.3 cdti corsa 60.000 bakımı ne kadardır bilen var mı? Evime yakın oldukları için Opel Ataköy'e veya Opel Odak'a götüreceğim hangisine götüreyim veya farklı önerileriniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: jack33

Benim gözlemlediğim kadarıyla hava filtresi,yağ filtresi,polen filtresini kendimiz değiştirebiliriz.Geriye yağ değişimi kalıyor onu da uygun bir yerde kendi aldığımız kaliteli bir yağ ile değişim yaptırabiliriz.En azından ben artık böyle yapmayı düşünüyorum ancak orjinal gm ürünlerini nereden bulabilirim acaba(buji,hava filtresi,yağ filtresi,polen filrtresi).
    Birde benim corsa 54 binde hiç şanzıman yağ değiştirmedim,bunu da değiştirmeli miyim?

Polen filtresini ben değiştirdim. Torpido gözünü sökmek için 4 vidayı çıkarın. Gözü çekin. Ardından fotoda görülen beyaz zemini çıkarın. Sonra vidayı söküp siyah boruyu çıkarın. Solda yer alan siyah dikdörtgen kapağı çıkarıp polen filtreyi değiştirin.
     'Corsa' Bakım ve servis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duster55 -- 31 Mart 2014; 14:53:17 >

• esirmavi E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba

1.3 cdti corsa D kullanıyorum. Mayıs ayında 2. periyodik bakımı olacak. Araç daha 22.000 km de

İzmir-Arkas bayisinde pazarlıkla en aşağıya 580 lira dedi. Açıkcası bu bile bana fazla geliyor. Sonuçta sadece periyodik bakım.

Özel servis 380 lira fiyat çıkardı.

Ben de çok kararsızım. Fiyatlara da şaşırıyorum.

Siz naptınız acaba? Bakımı nerede kaça yaptırdınız ?
  • ben 20 bin 2.sene bakımını eylül 2013 de yaptırdım. 380 tl tuttu toplamda ama bunun içinde 65 tl si karter korumaya gitti. Yani toplamda bakım 315 TL ( 50tl işçilik içinde ) gibi bir rakama geldi . Yalnız tabi hava filtresi ve polen filtreleri gm yoktu motocar taktırdım.http://www.opelgm.com/ sitesindeki periyodik bakım setinde orjinal gm hava polen filt gözüküyor . Bizzat sordumda orjinal gm dediler buradan hiç alışveriş yapmadım ancak bir dahaki bakımda burdan periyodik bakım seti alacağım .
  • suvari25 kullanıcısına yanıt
    http://www.egeguvenopel.com/

Tavsiye ederim. Fiyatlar çok uygun işçilik kalitesi güzel. Orijinal GM malzeme kullanıyorlar. Ben 2007 den beri gidiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.