Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: esirmavi

Sormak istediğim soru ise hidrolik sıvısının 2. bakımda değişimine gerçekten ihtiyaç olup olmadığı, formda konuları okudum ama tatmin etti diyemem.

Nem,çevresel şartlar,yüksek ısılara maruz kalması vs deniliyor sorduğunuz zaman ama ortada gerçekten bilimsel bir çalışma var mı varsa net rakamlar ne durumda belli değil. ( 2 yıl sonunda sıvı ne kadar özelliğini kaybediyor gibi). İki yıl bana çok çok az geldi piyasadaki birçok aracın 10 yıldan önce değiştiğini zannetmiyorum belki daha fazla bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtecmaniaa

çorsa d 1.4 otomatik aracımın 90 bin bakımını yaptırcam ama hangi parçalar değişiyor bilgim yok.internetten siperiş verebileceğim siteler daha kolayıma gelir :)

aracı daha yeni aldım

Klasik bakım paketi + geriye bakım esnasında usta neyi farkederse o( fren balatası, v kayışı,amortisör vs gibi herhangi bir parça olabilir ). Aracı yeni aldı iseniz eğer otomatik şanzuman yağı daha önce değişip değişmediği ile alakalı bir bilginiz de yoksa elinizde otomatik şanzuman yağını da değiştirin ekstra olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Orijinalden alıntı: vtecmaniaa

çorsa d 1.4 otomatik aracımın 90 bin bakımını yaptırcam ama hangi parçalar değişiyor bilgim yok.internetten siperiş verebileceğim siteler daha kolayıma gelir :)

aracı daha yeni aldım

Klasik bakım paketi + geriye bakım esnasında usta neyi farkederse o( fren balatası, v kayışı,amortisör vs gibi herhangi bir parça olabilir ). Aracı yeni aldı iseniz eğer otomatik şanzuman yağı daha önce değişip değişmediği ile alakalı bir bilginiz de yoksa elinizde otomatik şanzuman yağını da değiştirin ekstra olarak.

Corsa D nin sanziman yagi degistirilmemesi gerekli diye biliyorum,epey arastirmistim zamaninda.

117000'de sattigimda hala ilk gunku gibiydi zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şanzuman yağının değiştirilmemesi gibi söylentiler hep dolaşır sanayide ama belli kmlerde değiştirilmesi şart.
  • quote:

Şanzuman yağının değiştirilmemesi gibi söylentiler hep dolaşır sanayide ama belli kmlerde değiştirilmesi şart.

Sanayiden degil servisten ve opel turkiye den aldigim bilgidir.

• Sanayi derken onları da kastettim,hepsi yani.Forumda otomatik şanzuman ve yağı ile alakalı iki tane detaylı konu var orada baya bir tartışıldı uzun uzun. Corsa konusunda Serdar bey vardı hep bu servisler ve servislerin yanlış bildikleri,kendilerine gelen teknik dökümanda dahi haberi olmadıkları türünde birçok mesajı var.

Son olarak servis size sözlü söylemiş sanırım bunun ile alakalı teknik bir döküman size gösterdi mi? Gösterdi ise paylaşmanız göstermedi ise ulaşma şansınız var ise yine bizim ile paylaşırsanız bir göz atarım.
  • quote:

Sanayi derken onları da kastettim,hepsi yani.Forumda otomatik şanzuman ve yağı ile alakalı iki tane detaylı konu var orada baya bir tartışıldı uzun uzun. Corsa konusunda Serdar bey vardı hep bu servisler ve servislerin yanlış bildikleri,kendilerine gelen teknik dökümanda dahi haberi olmadıkları türünde birçok mesajı var.

Son olarak servis size sözlü söylemiş sanırım bunun ile alakalı teknik bir döküman size gösterdi mi? Gösterdi ise paylaşmanız göstermedi ise ulaşma şansınız var ise yine bizim ile paylaşırsanız bir göz atarım.

Servis degismez dedikten sonra tabiki tatmin olmadim.Opel Turkiye ile telefonda gorustum.Bir problem olmadigi surece degismemesi gerektigini soylediler.
    Aracin kullanim kilavuzunda da bu bilgi yer almiyor (yabanci versiyonlarinda da). Farkli otomatik sanzimana sahip arkadaslarimin araclarina baktigimda 90000 de degisin 60000 de kontrol edin yaziyorken corsa da sadece servise baktirin tarzi birsey yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam.

Bazen dogru buldugum bir soz var :)
    "If it's not broken, don't fix it"

Ben bir turlu yeterli doneyi bulamadigim icin bir yerden sonra biraktim,ama forumdaki konuda dogrusunun 60000km de degistirmek oldugu yaziyor.

Gecislerde puruz hissetmedigim icin bende hic ellemedim kullanim surem boyunca.

• Hocam yağ değişimlerinde bir problem olduğunda değiştirin mantığı olmaz, aynı mantık ile aracın sorun olduğunda motor yağını da değiştirmekte gerekir ki böyle diyenlerde oldu ( özellikle LPGye geçtikten sonraki dönemlerde). Tüm yağların bir ömrü vardır ayrıca yine yağın kullanıma bağlı olarak bir ömrü kısabilir. Yağ araca zarar vermesini engellemek için değiştirilir, eğer bir problem hissederseniz artık yağı değiştirmek için zaten çok geç kalmışsınız demektir, şanzuman balataları çoktan yenmiştir.

Bu benim tecrübe,bilgi,gördüklerim.İnanıp inanmamak size kalmış,değiştirip değiştirmemekte.Ben değiştirme taraftarıyım manuel şanzumanın yağını dahi belli aralıklarla ( genelde baskı balata değişiminde) değiştiririm.Bu taraftar olmam da aklıma böyle estiği için değil, ömürlük bir yağ üretildiğini duymadım,görmedim,işitmedim ve otomatik şanzuman ile alakalı okuduğum tüm dökümanlarda da değişimden hep bahsedildiğini okudum.

Daha zorlu ortamlarda çalışan araçlarım oldu,60 bin km de değişen manuel şanzuman yağının içinde neler gördük neler,değişmeden önce usta bir ton değiştirilmez,ne gerek var diyordu sonra abi iyi ki değiştirmişiz demeye başladı.

Yalnız bir ek yapayım yanlış anlaşılmamak içinde;

Şunu da belirtmekte fayda var, bazı kullanım kitapçıklarında bilgi olarak "sealed for life" ," ömür boyu değiştirilmesine gerek yok" ibaresini görürsünüz. Şanzuman yağını ölçecek ve boşaltacak bir yer bile koymazlar. Buradaki ömür boyundan kasıttan anlaşılan şanzumanı kullan kullanabildiğin kadar,arıza verince sıfır bir şanzuman ile de değiştir.Üretici firmanın ürettiği araç ile alakalı önerdiği bu,ömrü boyunca bu yağ bu araca yeter. Fakat aynı şanzumanı kullanan başka bir firmanın kitapçığında da 60 bin veya 90 bin km gibi bir kmde değiştirin der(şanzumanları araç üreticileri üretmez genelde belli başlı firmalar var üreten,onlardan alırlar). Her sektörde olduğu gibi otomobil sektöründe de enteresan işler olabiliyor, çok sağlam araba yaparsan yedek parça satamazsın veya X marka yeteri kadar yedek parça satamadığı için düşük kar etti türü şeyler duymuşsundur mutlaka.Konu biraz bıçak sırtı olduğu için yazmak istemiyorum ama anlaşıldı sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 9 Aralık 2013; 0:11:27 >

• Tam Otm. Şanzımanda bütün işi yağ görür,ne mantıkla değişmemesi gerektiğini söylüyorlar hala anlamıyorum.
  • Mesaj anlasilmistir:)

• quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Merhabalar,
    Uzun süredir sadece okumakla takip ediyordum, 25.000 km de ve önümüzdeki ay aracın 2. bakımını yaptırmayı düşünüyorum. Az önce Bursa Neskar ile telde görüştüm ve 715TL dediler, opel karta %5 ile 680 TL gibi bir rakama denk geliyor. Ekşi kardeşler Opel Çanakkale servisinde ise 570 TL gibi bir rakam verdiler. Servisler arasındaki tek fark ise biri hidrolik sıvısını değiştiriyoruz dedi, diğeri değiştirmiyoruz dedi.
    Bu kadar ücret farkı beni biraz sinirlendirdi.
    Sormak istediğim soru ise hidrolik sıvısının 2. bakımda değişimine gerçekten ihtiyaç olup olmadığı, formda konuları okudum ama tatmin etti diyemem. Birde yakında 2. bakımını yaptırmış arkadaşlar veya bilgi sahibi olan arkadaşlar konu hakkında yorum yaparsa çok sevinirim..

İyi çalışmalar dilerim.
    Edit: İmla

Fren balatası olabilir mi acaba 700 liralım fiyatta?

fren balatasını, sorduğum birkaç servis hiç bahsetmedi. Ama bittiğine inanmıyorum, araç gerçi 25bin km de ama düzgün kullanımım oldu hep. Ertesi günde aradım başka servisleri, ama ortalama 600 lira fiyat verdiler. can sıkıcı bir durum. Bakacağız duruma göre davranacağım artık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Merhabalar,
    Uzun süredir sadece okumakla takip ediyordum, 25.000 km de ve önümüzdeki ay aracın 2. bakımını yaptırmayı düşünüyorum. Az önce Bursa Neskar ile telde görüştüm ve 715TL dediler, opel karta %5 ile 680 TL gibi bir rakama denk geliyor. Ekşi kardeşler Opel Çanakkale servisinde ise 570 TL gibi bir rakam verdiler. Servisler arasındaki tek fark ise biri hidrolik sıvısını değiştiriyoruz dedi, diğeri değiştirmiyoruz dedi.
    Bu kadar ücret farkı beni biraz sinirlendirdi.
    Sormak istediğim soru ise hidrolik sıvısının 2. bakımda değişimine gerçekten ihtiyaç olup olmadığı, formda konuları okudum ama tatmin etti diyemem. Birde yakında 2. bakımını yaptırmış arkadaşlar veya bilgi sahibi olan arkadaşlar konu hakkında yorum yaparsa çok sevinirim..

İyi çalışmalar dilerim.
    Edit: İmla

Fren balatası olabilir mi acaba 700 liralım fiyatta?

fren balatasını, sorduğum birkaç servis hiç bahsetmedi. Ama bittiğine inanmıyorum, araç gerçi 25bin km de ama düzgün kullanımım oldu hep. Ertesi günde aradım başka servisleri, ama ortalama 600 lira fiyat verdiler. can sıkıcı bir durum. Bakacağız duruma göre davranacağım artık.

Yanlis bilgi vermeyeyim ama aracin kullanim kilavuzunda periyodik bakimlarda nelerin degisecegi yaziyor olmasi lazim.Oradan kontrol edebilirsiniz.

• 2012 model corsa d 1.4 otomatik sahibiyim 30.000 bakım fiyatlarını bilen varmı acaba istanbulda
  • Beyler 30.000 bakımda neler değişiyor?
    http://www.opelgm.com/Opel-Corsa-D-Z13DTJ-Periyodik-Bakim-Seti-2010-Model-ve-Sonrasi-GM-5W30-DEXOS-2-4-LT-YAG,PR-3689.html
    linkteki seti almak iş bitiyor mu? Buradaki yetkili servise gitmek istemiyorum olmazsa Ankara'dakine gideceğim..
  • 2007 Corsa 1,3D aracımda westinghouse sorunu yaşıyorum. Bildiğiniz çıkma parça satan birileri var mı?

google ile yaptığım aramalarda çıkan çıkmacılardan bulamadım.
  • ebay e bakın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: natulus

ebay e bakın..

Daha önce yurtdışından hiç alışveriş yapmadım, gümrük vs. sorun olur mu onu bir araştırayım. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdminAS

quote:

Orijinalden alıntı: natulus

ebay e bakın..

Daha önce yurtdışından hiç alışveriş yapmadım, gümrük vs. sorun olur mu onu bir araştırayım. Teşekkürler

Ben 2 sene içinde 10 dan fazla ürün getirttim önemli olan 75 euroyu geçmesin hatta yapabiliyorsanız satıcıya ürünün fiyatını düşük göstertin..
  • Selamlar arkadaslar

bende c kasa 1.4 twinport enjoy var. vites kutusu ve hidrolik yagi ni kac km bir degistiriyoruz acaba bilgisi olan varmi
  • corsa D cdti 90bin bakımı neye patlar bize fikri,bilgi ve tecrübesi olan dostlar var mı_?
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.