Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (4 Mobil) - 6 Masaüstü4 Mobil
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
288.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: legolas3560

quote:

Orijinalden alıntı: redstreak

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bu corsa c nin kullanım klavuzunu bulamıyorum var mı elinde olan?

bende var

hocam sana zahmet bana yollasan bi şekilde olmaz mı?

Benim arabanın kullanım kılavuzu eğer istanbuldaysanız fotokopiyle çoğaltabilirsiniz.

internet ortamında yok o zaman klavuz, anladım istanbulda değilim malesef teşekkür ederim yinede...

pm gönderdim

• Arkadaşlar peki 2003 Model 1.7 DTİ Corsa C için hangi yağı önerirsiniz.
  • ___Murat___ kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar ilk önce selaymün aleyküm benım 2001 model corsa c var benım aracımın o hani bas tiz tusu varya 3 tane kaset calarlarda onu nerden temin ederim bana yarcımcı olursanız sevınırımm saygılarımla
  • kaiser_1453 kullanıcısına yanıt
    soket olmasa elektrikçi hat çekebilir oraya
  • cemsch C kullanıcısına yanıt
    cemsch hocam bende de 1.4 twinport var. orjinal cd çalar mp3 diye yazıyor ama bende mp3 cd çekbilirsem deneyeceğim eğer denediyseniz bana cevap atar mısınız çalıp çalmadığına dair
  • acill yardımm A kullanıcısına yanıt
    aklıma ilk gelen yer internette araştırmak ikinci yer ise ankara yıldız sanayiinde çıkmalar var kazalı araçlardan oradan bulunabilir başka aklıma gelen bir yer yok. sanayide elektrikçi bir arkadaşın varsa bir danış
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bende var

Benim arabanın kullanım kılavuzu eğer istanbuldaysanız fotokopiyle çoğaltabilirsiniz.

internet ortamında yok o zaman klavuz, anladım istanbulda değilim malesef teşekkür ederim yinede...

pm gönderdim

redstreak hocam eğer net ortamında ama adobe ama farklı format elinizde klavuz var mı? bende de 2005 corsa 1.4 twinport var

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfylmz86

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bende var

pm gönderdim

redstreak hocam eğer net ortamında ama adobe ama farklı format elinizde klavuz var mı? bende de 2005 corsa 1.4 twinport var

Alıntıları Göster
    Pm attım hocam

• aracımın yağını değiştirdim arkadarşlar usta tavsiyesi üzerine 5-30 opet yağ koyduk ve sanki biraz rahatladı gibi geldi bana.
  • arkadaşlar çok canımı sıkan yakıt konusuydu. mobil1 0-40 yağ artı borpower koymuştum. eskiden 40 litre lpg ile 340 km gidebiliyordum. şu anda 360 km de hala canavar gibi gidiyor araba. bakalım daha ne kadar gidecek. bende işe yaradı gibi. tavsiye ederim
  • tam net bilgim yok ancak bazı ustalar yağ katkı maddeleri kurum yaptığını ve bu yüzden tavsiye etmediklerini söylüyorlar.
  • Benim corsanin sogutma suyuna baktim bugun. maxin altinda ama min kismi hic belli olmuyor kapta. hortum icin ok var bir tane onun üstünde o kadar. so hafif mavi bide antifrizmi koysam saf su koysam yetermi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caytepeli

tam net bilgim yok ancak bazı ustalar yağ katkı maddeleri kurum yaptığını ve bu yüzden tavsiye etmediklerini söylüyorlar.

eğer aracım dizel olsaydı dediğiniz gibi bende koymazdım. çünkü en başta çok hassas olan turboyu ve birçok yeri etkiliyor ama benzinli araçta sorun olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafabay

quote:

tam net bilgim yok ancak bazı ustalar yağ katkı maddeleri kurum yaptığını ve bu yüzden tavsiye etmediklerini söylüyorlar.

eğer aracım dizel olsaydı dediğiniz gibi bende koymazdım. çünkü en başta çok hassas olan turboyu ve birçok yeri etkiliyor ama benzinli araçta sorun olacağını sanmıyorum.

bende aracımın yağını yeni değiştirdim 5 - 30 opet yağ koyduk. ustaya sordum katkı maddesi koysak mı diye gerek yok dedi kurum yapar dedi. benim aracımda benzinli o yüzden öyle söyledim. tam net bilgim yok yani. zaten zararlı birşey olsa neden üretilsin ve arabanın can beyni olan motorun içine konulsun ki mutlak bir faydası vardır sanırım.

• Aracın kitapçığında 10w40 yağ kullanılması tavsiye edilir. 0w40 kullanan arkadaşımız ilerleyen kilometrelerde yağ eksiltebilir motorunuz. Arada bir kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

Aracın kitapçığında 10w40 yağ kullanılması tavsiye edilir. 0w40 kullanan arkadaşımız ilerleyen kilometrelerde yağ eksiltebilir motorunuz. Arada bir kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

5 - 30 opet yağ sorun olur mu acaba. aracımda normalde eksiltme yok.
  • arkadaşlar yakıtım şimdilik yaklaşık yarı yarıya azaldı. bir yağ değişimiyle bu kadar azalacağını sanmıyorum ancak opcom ile aracı kurcalarken reset ecu diye bir menüye tıklamıştım. komple beyne reset attım sanırım çünkü sonrasında arabayı çalıştıramadım. immobilizer hatası verdi. tekrar kurcalarken anahtarı tekrar kurmuştum. sanırım bunun etkisiyle yakıtım normal bir corsa seviyesine geldi. doğru mu düşünüyorum?
  • quote:

quote:

Aracın kitapçığında 10w40 yağ kullanılması tavsiye edilir. 0w40 kullanan arkadaşımız ilerleyen kilometrelerde yağ eksiltebilir motorunuz. Arada bir kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

benim arabayada bir ara 0-30 koymuş usta bakıma bıraktığımda. 15 bin km sürdüm ve başlarda ara ara kontrol ettim. sorun yoktu sonra yağ değişiminde nerdeyse yağ kalmamıştı araçta. belirli aralıklarla kontrol edin
  • quote:

quote:

Kitapçığa baktım da 0w30, 0w40, 5w30, 5w40, 5w50, 10w30, 10w40, 10w50 yağlarının da kullanılabileceği yazıyor. Motorda yağ eksiltme problemi yoksa sıkıntı olmayabilir. Ama bizim araçlarımız 10'lu yaşlarda ve kmler de ona göre yüksek. 10w40'a göre daha fazla eksiltme yaşanacaktır. Eksilme tolere edilebilir seviyede oldukça problem olmaz. Yağ çubuğundan kontrol edin sık sık.

• CUMARTESİ 1.3 dizelimin termostatını değittirdim. ASIL anlatacak ve soracaklarım ondan sonra başlıyor. Gaz ver dedi usta bende yüklendim, birşey PATLADI :D sonra kaputu açtılar İNTERCOOLER hortum çıkmış yerinden. onu taktılar. ARAÇ ALDIĞIM GÜNDEN BERİ İLK DEFA BUKADAR ATİK VE SERİ SANKİ KENDİNE GELDİ:

TERMOSTAT VE İNTERCOoLLER İN PERFORMANS VE YAKITA ETKİSİ NEDİR?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.