Corsa D donanım paketleri
-
-
Essentia baz paket, Enjoy üst pakettir.
Donanım farkı çok önemli bir şey değil.
Bana göre Corsa mutlaka dizel ve manuel olmalıdır.
Önemli olan araçla yay vs. oynanmamış,
mümkünse çok el değiştirmemiş olmasıdır.
Özellikle düşük km. tercih sebebiniz olsun.
Bir de 95 Bg. Enjoy-active'ler var 2013 model'lerde.
Bagaj kapağının sağ tarafında CDTI yerine Ecoflex yazısı varsa, 95 beygirlik olanıdır.
Güneş yanığı sebebiyle beyaz renk tercih edebilirsiniz.
2012 de 2004 model Opel Corsa 1.3 CDTI Essentia kullandım.
2013 de sıfır km. Opel Corsa 1.3 cdti 95 HP Enjoy-active Ecoflex almıştım.
2021 de 2005 model Opel Corsa 1.3 CDTI Enjoy aldım. Hala duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazi09 -- 19 Temmuz 2024; 17:23:24 > -
Cosmo en dolusudur -
Bahsettiğiniz yıllar arasındaki(makyajı kasa D diye geçer) donanımları @mazi09 yazmış, en dolusu Enjoy'dur.
En dolusu derken yanlış hatırlamıyorsam çelik jant ve sis farı ve arka hoparlör farkı var. Donanım olarak büyük farklılıklar yok. Eğer 1.4 atmosferik tork konvertörlü tam otomatik olan versiyonunu alacaksanız ince eleyip sık dokumanız lazım. Özellikle yaşından ötürü şanzıman yağ soğutucusu patlaması yaşatıyor ki ciddi maliyete neden oluyor. Şehir içinde 10LT/100km ortalama tüketiminden de haberiniz vardır sanırım.
-
evet yakıt tüketimi çok önemli değil eşim kullanıcak senelik en fazla 2000-3000 km yapar yapmaz diye düşünüyorum zaten lpg'li olucak
1,4 atmosferik oluşu ve tam otomatik şanzıman oluşundan dolayı dikkatimi çekti biraz araştırdım ancak dediğiniz yağ sogutucu arızasını ilk kez duydum
asıl sormak istediğim essentia ve enjoy arasındaki farklar nedir ikinci elde insanlar aracın donanımını bilmeden rasgele işaretliyor gidip essentia olan bir aracı enjoy sanıp almak istemem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 19 Temmuz 2024; 17:4:54 > -
Ben 5 yılın üzerinde corsa D enjoy kullandım. Hatırladığım 2 kronik + 1 dikkat edilmesi gereken nokta var;
- Kapı kilit motorları ya da benzin depo kapağı kilit motorları toz ve pislikten bozuluyor. Depo kapağı neyse de kapı kilit motorunu sökmek ve revizyonu çok zor.
- Kullanıma bağlı değişir fakat dediğim gibi şanzıman yağ soğutucusu kaçakları ya da patlaması direk motor suyuna yağ karıştırıyor ve motor rektefiyesine kadar gidiyor.
- Bu motor tipi inanılmaz yüksek ısıda çalışıyor. Bu yüzden hortumlarını ve contalarını iyi kontrol ettirmek gerekir.
Donanım farkı olarak ise bildiğim kadarıyla Çelik Jant, Sis Farı, Hız sabitleyicisi ve Gövde Rengi Kapı kolu farkı var.
Ama emin olmak için ruhsata bakmak gerekir. Kesin bilgi her zaman orada.
-
teşekkür ederim yaklaşık 500.000 civarına en mantıklı araç corsa gibi geldi ama burada yazılanları görünce gözüm korktu açıkçası
otomatik - hb ve biraz modelli olsun diyince seçenekler çok azalıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 19 Temmuz 2024; 17:44:16 > -
Hocam merhaba.
Emin değilim şayet bu araç tork konvektörlü tam otomatik ise,
Bundan iyisi bu fiyata Şam da Kayısı.
Tork konvektörlü araçlar (en sağlam otomatik vites'dir )
2008 ve sonrası Mercedes C serisinde 5,7 ve 9 G-tronic olarak,
2012 ve üzeri 136 bg. ve üzeri beygirli BMW ZF araçlarda,
bir de 2014 ve üzeri Opel Astra, 308 ve C4 de,
2016 ve üzeri Corsa, 208 ve C3 de Japon Aisin firma üretimi EAT6 ve EAT8 adıyla mevcut.
Benim bildiğim eski araçlar da, Opel de, Hyundai ( Getz gibi )ve yanılmıyorsam Peugeot ile eski ve yeni Chevrolet de var.
Yeni araçlar için verdiğim bilgiler kesin,
Eski araçlar için verdiğim bilgiler, kesin değildir.
Araştırmanız da fayda olacaktır.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazi09 -- 19 Temmuz 2024; 21:34:16 > -
Boşları ile dolusu arasında size vaov dedirtecek bir fark yoktur o yüzden temiz ne gelirse onu alın. En dolusunda bile arka camları manueldir öyle diyim -
quote:
Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakkateşekkür ederim yaklaşık 500.000 civarına en mantıklı araç corsa gibi geldi ama burada yazılanları görünce gözüm korktu açıkçası
otomatik - hb ve biraz modelli olsun diyince seçenekler çok azalıyor
Göz korkutmak için yazmadım.
Günümüzdeki sıfır araçlarda bile kronik problemler çıkabiliyor iken bu model bir araçta da tabi ki yaşından ötürü sorun çıkabilir.
Ben size direk nokta atışı kontrol listesi çıkarttım. Temiz bir araç bulursanız endişeniz olmasın.
-
İ20 tavsiye ederim
-
Teşekkür ederim herkese
i20 bütçe olarak biraz zorluyor gibi düzgün bir i20 bulamadım o fiyatlara ancak 2008-2011 clio3 ler var bu araçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
2008-2009 olanları yarı otomatik(BVR) şanzımanlı 2010 sonrası tam otomatik(BVA) şanzımanlı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X