Şimdi Ara

Lastik Önerisi? (Yazlık-Kışlık Ayrı Mı Yoksa 4 Mevsim Mi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
16.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk defa kendi arabam oldu ve malum kış ayı lastik almam gerekiyor. Aracım 2009 model toyota avensis 1.6 comfort. Üzerinde şuan michelin 205-55-R16 lastik var ve geçen yaylaya gittim arka sol lastikte balon oluştu. Komşuya sorduğumda kumho al dedi ve ipli olsun lastik telliler çabuk balon yapıyor dedi. Lastiklerde zaten ömrünü çoktan bitirmiş sertleşmiş dedi.

Hangi marka lastik tavsiye edersiniz?

Yazlık ve kışlık olarak ayrı ayrı 4 lastik mi almalıyım yoksa 4 mevsim lastiklerden alarak hiç lastik değiştirmeden devam mı etmeliyim?

Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim..

Teşekkürler Saygılar.

• Kayseri ve Maraş arası Nokian Weatherproof 4 mevsim kullanıyorum. Kış performansı zaten meşhur fakat ben yazın 40 derece sıcaklıkta merak ediyordum. 2000 km dir kullanıyorum. Çok memnun kaldım yaz performansından. Standart bir kullanıcının işini görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Ankara da ikamet ediyorum.Zaten şehir dışına çok fazla çıkmam. En uzak 150 km yaylaya giderim o kadar. Onun dışında denize vs gidersem de senede 1 kere yaz aylarında nasip olursa giderim.Siz baya yol yapıyorsunuz.Tavsiye ettiğiniz lastiğe bakacağım. Fiyatta biraz önemli tabi :)
  • 40 senedir dört mevsim kullanırım, önceleri goodyear all weather diye geçiyordu, sonraları vector oldu 2-3 diye versiyonları çıktı, şimdi 2 senedir nokian weatherproof kullanıyorum. İstanbulda yaşarım, hafta sonları marmara bölgesinin her yerinde bazen ava bazen de fotograf gezisine çıkarım dere tepe dolaşırım, en kötü kış şartlarında bile yolda zorlanmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Kayseri ve Maraş arası Nokian Weatherproof 4 mevsim kullanıyorum. Kış performansı zaten meşhur fakat ben yazın 40 derece sıcaklıkta merak ediyordum. 2000 km dir kullanıyorum. Çok memnun kaldım yaz performansından. Standart bir kullanıcının işini görür.
    yazın o sıcakta kapadokya yaptım gayet iyi idi, 5bin de bir ön arka değişim yapıyorum...
  • sorunun cevabı basit 4 mevsim yazın biraz kışın biraz iş yapar sıkıntı çıkarmaz ama daha dikkatli sürüş ister buna göre de maliyetleri çok daha uyguna geliyor sökme takma..
    ankarada sürekli şehir içi kullanılıyorsa 4 mevsim yeterli olur.
  • 4 mevsim,

ankara için nokian weatherproof veya goodyear vector 4 season.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    4 mevsim mi Yaz lastiği mi ?
    5 gün önce açıldı
    4 mevsim mi yaz lastiği mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

yazın o sıcakta kapadokya yaptım gayet iyi idi, 5bin de bir ön arka değişim yapıyorum...

Alıntıları Göster
    Çok sık değil mi hocam aralık? Kaç para alıyorlar söküp takmaya?

• Istanbul,akdeniz ve ege bolgesinde yasiyorsaniz hic kis lastigine masraf etmeyiniz.

Bu bolgelerin disinda iseniz,yaz kis olarak kullanmak cok daha mantikli ancak kis lastiginde nonameler cok fazla guvenlik riski yaratiyor.Bunu bilin ona gore secim yapin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Çok sık değil mi hocam aralık? Kaç para alıyorlar söküp takmaya?

Alıntıları Göster
    lastikçi akrabam olur, para vermiyorum neredeyse 40 senedir tüm lastiklerimi ondan alırım
  • Tavsiyelere uygun olarak bir seçim yapacağım teşekkür ederim hepinize. Kış lastiğinde nonameler çok fazla risk oluşturuyor derken hocam o bölümü anlayamadım.
  • M+S ve Kar sembolu olan gercek dort mevsim lastikler;

Michelin Crossclimate

Nokian Weatherproof

Goodyear Vector 4,5,5+

Falken AS200

Sava Adapto HP

Hankook Optimo 4S

Pirelli Cinturato Allseason

Dunlop SP Sport 01 A/S

Uniroyal AllseasonExpert

Vredestien Quatrac Lite

Kumho Solus HA31

Nexen N'Priz 4S

Toyo Vario V2+

Maxxis AP2

BF Goodrich G-grip All Season

• blocktrade B kullanıcısına yanıt
    Yaz lastiklerinde top ile en vasat arasinda misal frenajda kuruda 4m,islakta 10-12m kadar ama kisliklarda bu kuruda 8m islakta ise neredeyse 24-25m ya kadar cikiyor.Direkt kaza.

• quote:

Orijinalden alıntı: blocktrade

Hocam Ankara da ikamet ediyorum.Zaten şehir dışına çok fazla çıkmam. En uzak 150 km yaylaya giderim o kadar. Onun dışında denize vs gidersem de senede 1 kere yaz aylarında nasip olursa giderim.Siz baya yol yapıyorsunuz.Tavsiye ettiğiniz lastiğe bakacağım. Fiyatta biraz önemli tabi :)
    Kırıkkale'de yim. Michelin CrossClimate kullanıyorum, geçen yaz kış lastiği almak zorunda kaldım. Diğer dört mevsimler ne yapar bilmem ama crossclimate ancak deniz kenarı kışı için. Soğuk ve kar buz lastiği değil.

Edit : Ayrıca kışlıkta deneyimim şudur; ilk yılı için pahalı kış lastiğide ucuz kış lastiğide buzun üstünde aynı etki sadece psikolojik. İkinci senesinde ucuz olan daha sert kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 3 Ekim 2018; 11:2:37 >
  • Yol tutuşunu diğer markalarla kıyaslayacak kadar deneyimli değilim fakat balon yapmama konusunda yeterince güvendiğim dunlop lastik önerebilirim. İki değişim yaptım ve 90000 km kullandım, balon yapmıyor. Kolay kolay patlamıyor da. 2 defa lastikçiye uğradım çivi girdiği için. Hepsi bu. İncelemenizi öneririm.
  • ankarada yaşıyorsanız yazlık ayrı kışlık ayrı kullanmanız faydalı olacaktır. yaz kış sıcaklık farkı fazla çünkü.Genelde +4 derecenin altında kışlık tavsiye ediliyor. ılıman iklimi olan bir şehir olsaydı 4 mevsim olabilirdi belki. 4 mevsim lastikler bana hiç güven vermiyor. +40 derecede de aynı -20 derecede de aynı lastikle gezmek, Dört mevsim boyunca aynı ayakkabıyla gezmek gibi saçma bence.
  • Bu durumda bazı önemli kriterlere dikkat etmeniz gerekmekte;

1) Ankara, Maraş, Kars gibi kış aylarında yoğun kar yağışının olduğu, buzlanmaların sık sık yaşandığı bir ilde mi yaşıyorsunuz, yoksa kışın daha hafif geçtiği bir şehirde mi yaşıyorsunuz?

2) Lastiklerinizden yaz aylarında konfor beklentiniz ne düzeyde?

3) Kış aylarında şehirler arası yolculuğa çıkıyor musunuz?

Bu sorular doğrultusunda bir tercih yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Kış lastiği konusunda önemli olan bulunduğunuz bölgenin iklim koşullarına uygun diş yapısındaki bir ürün tercih edilmesidir.

Dört mevsim lastiği alacak olursanız, yazın ve kışın maksimum verimlilik sağlamak adına, sektörde gerçek dört mevsim lastiği olarak tanımladığımız M+S ibareli lastiklerden kullanmanız gerekmektedir.

Önerilen 4 Mevsim lastik seçeneklerimiz:
    Michelin CrossClimate
    Kleber Quadraxer ve Quadraxer 2
    Nokian Weatherproof

Ürün bulunabilirliği ve fiyat avantajları konusunda şu an Nokian'da oldukça iyi kampanyalarımız mevcuttur. Sitemizden ebatlarınızla arama yaparak tüm seçenekleri görebilirsiniz.

• 1)Ankara da yaşıyorum.

2)Lastikten anlamadığım için bir beklentim yok açıkçası. Konuyu açma sebebimde aslında hangi lastikten nasıl bir beklentim olması gerektiğini öğrenebilmek..

3) Şehirler arası yolculuğa çıkmıyorum fakat Kızılcahamamın köylerinden birine ayda 1-2 gitme durumum var.

4)@cybersonic arkadaşımızın yazdığı iletiden sonra 4 mevsim lastik almaktan vazgeçtim.

5) Yaz için ayrı kış için ayrı beni her türlü üzmeyecek lastik önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler Saygılar
  • blocktrade B kullanıcısına yanıt
    CyberSonic 'in verdiği 4 derece bilgisi ile ilgili şöyle bir teknik karışıklık söz konusudur. O detayı gözden kaçırmayınız.

İlk mesajda ifade ettiğimiz gibi "gerçek dört mevsim lastiği" olarak adlandırılan M+S ve 3PMSF ile işaretlenmiş lastikler olarak size yukarıda belirttiğimiz desenler ve birkaç alternatif daha bulunmaktadır.

Bir lastiğin kışın doğru performansı vermesi için 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, dişlerinin esnekliğini kaybetmemesi gerekir. Bunun da sağlanması için lastik hamuru bileşiği hazırlanırken, yüksek doğal kauçuk oranı kullanımı ve doğru formülün elde edilmiş olması gerekiyor. Bu nedenle hem yazın, hem kışın mağdur olmayacağınız şekilde Michelin CrossClimate, Kleber Quadraxer, Nokian Weatherproof 'u gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Bu yazdığımız lastiklerin yeterli olmayacağı nokta Kars, Ağrı gibi aşırı kar yağışı olan, yüksek ve yokuşlu bölgelerdir. Buzlanmanın da fazla olduğu bu tip bölgelerde kalın ve iri dişleri bulunan, geniş aralıklı sırt desen tasarımına sahip kar lastikleri kullanılmalı ve zincir takılması gerekmektedir. Örneğin Rusya'da çivili kış lastiği kullanımı son derece popülerdir.

Ancak yaz ve kış ayrı değerlendirmek istiyorsanız, sitemizden ebatlarınızla arama yaparak tüm marka v seçenekleri inceleyip, kıyaslama yapabilirsiniz.

• nokian er d4 alma arefesindeyim ankara için gerek var mı sizce? Aracın üzerinde 2 yıldır michelin energysaver var. Teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.