Şimdi Ara

Kış lastikleri için erken mi sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu hafta sonu memleketten ankaraya döneceğim kış lastiklerim de burda olduğu için taktırıp döneyim diyorum ziraa şubat ayının ortasına kadar memlekete dönmeyeceğim.

Kimisi daha erken lastikleri heba etme sıcak havalar diyor.Lastikleri de yanımda götürme gibi bir lüksüm yok sizce ne yapmalıyım bir sorayım dedim

• Şubat ayına kadar dönmeyecekseniz taktırın; her halikarda daha mantıklı olacaktır. Aşırı sıcaklar geçti sayılır, biraz olsun yıpratacaktır ama kasım ayından itibaren yaşayabileceğiniz sorunları göz önüne alırsak, ve kasım ayına da 6 hafta kaldığını düşünürsek, takmanızda bir sakınca yok.
  • Dediğiniz mantıklı tabi bir de dönmeden uludağa geçme planım var tatilde

Biraz yol sesini fazla aldığı ve yakıt tüketimini arttırdığı için geç taktırmayı düşünmüştüm.
  • Kış lastiğindeki standart geceleri hava 10 derece altına düşünce takılır 10 derece üzerine çıkınca sökülür
    Her ilde iklim durumu farklıdır adana mersin erzurum istanbul ankara gibi illerde aynı tarihte sökmek ve takmak mantıksızlıktır
    Bizim türk halkı genelde 1 ekımde takalım 1 nisan sökelim diye bilir ama yanlış bilgi.
    Kışlık lastikler sıcak havalarda kullanılması lastiğin diş derinliğinden bir nebzede olsa erime yapar
    Hangi ilde olduğunuzu yada hangi ile gideceğinizi bilmiyorum ama ben olsam şu anda bu havada takmazdım malum daha kısa kolla geziyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: smurats

Merhaba forumdaşlar...

Bu hafta sonu memleketten ankaraya döneceğim kış lastiklerim de burda olduğu için taktırıp döneyim diyorum ziraa şubat ayının ortasına kadar memlekete dönmeyeceğim.

Kimisi daha erken lastikleri heba etme sıcak havalar diyor.Lastikleri de yanımda götürme gibi bir lüksüm yok sizce ne yapmalıyım bir sorayım dedim

Havalar erzurumda dahi kış lastiklerini takacak soğukluğa düşmedi..7 derece ortalama hava sıcaklığı olduktan sonra takılır kış lastikleri.Silikaları buna göredir zaten...1 ay daha bekleyin ondan sonra bence aceleye gerek yok.

• Vallahi ben şuan da yanıyorum,lastik ne yapsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erken gibi yakit tuketimide artacak, kasim aralik gibi gelip lastiklerinizi taksaniz daha mantikli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    2 kış lastiği yeter mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • erken..Bu derece dünyamızın şaftı kaymadan küresel ısınma çılgınlığına tutulmadan eski zamanlarda ülkemizde ekim ayının ilk haftası takılır nisan aynının ilk haftası çıkarılırdı.Mevsimler dengesiz değildi bu kadar..

Mesela ankarada geçen sene ben aralıkta taktım çünkü hava soğumadı bile ama ocak'la beraber Ankarada son yıllarda görülen en pis kışı geçirdik.

bu senede öyle yapacağım bayramda Trabzonda olacağım.Gitmeden takarım ama ekim ayını biraz geçer yinede keza şuan bile en soğuk olan illerde hava normal daha
  • Tehlikeli olur bu sıcaklarda yumuşak hamur.Yine de sen bilirsin.Arabayı zorlama...
  • Bu arada kar lastiklerinin yakıt tüketimi artırmadığı, hatta azalttığı konusunda elimde bir çalışma var; 5 derece sıcaklıkta yapılmış ölçümlerde özellikle bazı marka kar lastikleri çok daha tasarruflu. Yaz lastikleri ile 8.1-8.3 aralığında olan ortalama tüketim, kar lastikleri ile 7.9-8.1 arasında gerçekleşmiş. Uygun bir vakitte detaylıca çevirip anlatacağım bunu.
  • Bence erken.

• Çoğunluk erken diyor sanırım koltukları falan yatırıp lastikleri yanımda götüreceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Bu arada kar lastiklerinin yakıt tüketimi artırmadığı, hatta azalttığı konusunda elimde bir çalışma var; 5 derece sıcaklıkta yapılmış ölçümlerde özellikle bazı marka kar lastikleri çok daha tasarruflu. Yaz lastikleri ile 8.1-8.3 aralığında olan ortalama tüketim, kar lastikleri ile 7.9-8.1 arasında gerçekleşmiş. Uygun bir vakitte detaylıca çevirip anlatacağım bunu.

Merakla bekliyorum bu incelemenizi. Doğru bildiklerimizin doğru olmadığını öğrenmek her zaman keyif verir bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: smurats

Çoğunluk erken diyor sanırım koltukları falan yatırıp lastikleri yanımda götüreceğim

Mantıklı bir işlem olur
  • aralık ayı uygun olur.
  • Kış lastiğini şimdiden takarsanız yazık eder, erimesine neden olursunuz. Ben bu sene bitsin de atayım hesabı çıkarmadım yazın bile kullandım. 1 seneye yakın sürede kabak hale döndü.
  • Yollar hala sıcak kabak etmeye yıpratmaya gerek yok . Erken.
  • 10 derecenin altına düşsün hele acele etmeyelim
  • adanada gündüz hava 37 derece akşamları 23-24 derece. dğu anadaluda olmadığıız sürece bence aralıktan önce alınmaz amaşu aralar ucuz olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.