Şimdi Ara

'Corsa' Donanım, opsiyon ve aksesuarlar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.295
Cevap
5
Favori
109.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu egzoz kitine ve OPC-Line iç paketine (direksiyon simidi-vites topuzu-pedal seti) harcayacak para bulabildiğim gün aracın kapılarına OPC-Line logolarını da koyacağım gündür

Geriye bir tek orijinal OPC-Line bodykit kalıyor ki o zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 1 Şubat 2012; 2:38:47 >
  • Koltuk ısıtmayı çalıştıracak yeni şalter ünitemiz muhtemelen bugün stoklara girecek, fakat hava koşulları Arkas'a gitmemi engelleyebilir.
    Çok ironik bir durum, bir soğuk hava donanımını soğuk hava yüzünden taktıramıyoruz

Tabii aslında yola çıkmaktan korkmamızın asıl sebebi kış lastiğimizin olmaması...
  • Bir sorum olacak, haftasonu Arkasa gitmeyi planlıyorum, jant boyama ve kaportada ufak tefek boya işim olacak. Gitmişken egsoz olayına gireyim diyordum ama resmi sitesinde 900 TL gibi bir rakam görünce vazgeçtim. Acaba bu egsozun sadece uç kısmı takılsa olmuyor mu? Ben ses felan istemiyorum sadece görsel olsun istiyorum.

Ayrıca bir sorum daha olacak, pedal setide düşünüyordum servis fiyatı ile opelgm.com arasında biraz fark var. Siteden alıp taktırtsam ne olur servise taktırtsam ne olur? Hiç alışveriş yapan oldumu bu siteden?
  • 900 tl olarak gordugunu muhtemelen remusun corsalar icin sunulan modeli. Sadece uc istiyorsaniz servis yerine sanayideki egzozculari tercih etmeniz gerekecek serviste egzoza tehil o tarz bir mudahale benim tampona surtmesi sonucu yaptii titresimi kesmek icin biraz egzozu salmak gerekiyordu onu bile yapmiyolar. Jantlari serviste boyatmanizi da pek onermem jant boyamak e araba boyamak bambaska teknikler ve donanimlar gerektiren isler.
  • jant boyama yaptiklarini soylemislerdi servis iyi yapmazsa onlari sanayide boyatayim bari. egsoz olayinida bir arkadas hepsiburadadan alip taktirmis hic iyi olmamis pfff
  • serdar abi imzanda bi eksiklik var sanki =)
    edit: dikkatli bakmamışım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiFoSi_BJK -- 3 Şubat 2012; 10:58:34 >
  • Bugun 6 yildir ne kadar cahilce daga ciktigimi anladim. Yolda solladigim yer yer sagindan gectigim arabalar lr discovery 4 jeep compass volvo xc60 ve bir takim daha 4*4 ler. Kar buz hic zorlanmadan palete ihtiyac duymadan zirve yaptik @ kartalkaya:))
  • Harcanan paranin karsiligini gormek insani mutlu ediyor degil mi Emir :)
  • Serdar abi lastikler en az 45 dakika kazandirdi kar buz uzerinde 90 a kadar ciktim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

serdar abi imzanda bi eksiklik var sanki =)
    edit: dikkatli bakmamışım!

Isıtma pedlerinin montaj çalışmalarından birkaç kare...

'Corsa' Donanım, opsiyon ve aksesuarlar

Ve bitmiş hali...

• Kazasız belasız güle güle kullan abi
  • Sağolasın Orkun
  • aracımıza sonradan taktırabiliyormuyuz servislerde
    eğer böle bi durum warsa çok iyi birşey..
    ne kadar mâl oluyor acaba.. konsola düğmeyi servis mi koyuyor durum nasıl gelişiyor acaba.. çünkü normal de koltuk ısıtma düğmesi bulunmamakta
  • Standart 2 düğmeli şalter ünitesi sökülüp yerine fotoğrafta gördüğünüz 6'lı ünite takılıyor.
    Tabii etrafını kaplayan plastik kapak da ona göre değişiyor.
    Şalter ünitesinden far anahtarının altındaki BCM (Gövde Kontrol) ünitesine kablo çekiliyor.
    Arka sigorta panelinde mevcut 15 amperlik sigortalar çıkarılıp 20 amperlik takılıyor.
    Tabii bir de koltuklara ısıtma pedleri takılması işi var.

Toplam maliyet 850 TL civarı.

Fotodaki 6 düğmeli ünite ayrıca ESP off ve DDS reset düğmelerini de içermektedir.
    O sistemlerin montajı ve aktivasyonu ise apayrı bir maceradır.
    Sadece koltuk ısıtma istenirse o düğmelerin boş olduğu şalter ünitesini getirtmek gerekir.
  • DDS reset düğmesi yazmışsın Serdar abi, tam olarak ne işe yarıyor?
    Lastikleri şişirdikten sonra düğmeye bastığında o basınca set edip basınç düşerse mi uyarı veriyor sistem?
  • Evet, çalışma mantığı o şekilde Orkun, ama hava basıncına değil tekerlek devir sayısına bakıyor.

Tüm Corsa'larda donanımdan bağımsız olarak 4 tekerlekte ABS sisteminin devir sayısı sensörleri var ve bunlar sürekli çalışır vaziyette.

DDS reset düğmesine bastığında en son ölçtüğü devir sayılarını saklıyor.
    Sonra da sürekli olarak yaptığı ölçümleri bununla karşılaştırıyor.
    Basınç kaybına uğrayan lastik küçülüyor, küçülünce de diğerlerinden daha fazla dönmeye başlıyor.
    Sistem %30'luk bir fark tespit ettiğinde uyarı ışığını yakıyor.

Lastik havalarında bir değişiklik yaptığında, araçla bir süre yol alıp ondan sonra resetlemek gerekiyor.
    Yola çıkıp lastiği bir süre döndürmeden resetlersen, yeni basıncın vereceği devir sayısını değil, en son okuduğu devir sayısı neyse onu saklayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 5 Şubat 2012; 17:11:42 >

• İyiymiş
  • şu soketi bulsakta bende kavuşsam dds me=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Standart 2 düğmeli şalter ünitesi sökülüp yerine fotoğrafta gördüğünüz 6'lı ünite takılıyor.
    Tabii etrafını kaplayan plastik kapak da ona göre değişiyor.
    Şalter ünitesinden far anahtarının altındaki BCM (Gövde Kontrol) ünitesine kablo çekiliyor.
    Arka sigorta panelinde mevcut 15 amperlik sigortalar çıkarılıp 20 amperlik takılıyor.
    Tabii bir de koltuklara ısıtma pedleri takılması işi var.

Toplam maliyet 850 TL civarı.

Fotodaki 6 düğmeli ünite ayrıca ESP off ve DDS reset düğmelerini de içermektedir.
    O sistemlerin montajı ve aktivasyonu ise apayrı bir maceradır.
    Sadece koltuk ısıtma istenirse o düğmelerin boş olduğu şalter ünitesini getirtmek gerekir.

güzel çalışma hocam.

• Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.