Şimdi Ara

'Corsa' Donanım, opsiyon ve aksesuarlar (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.295
Cevap
5
Favori
109.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyiymiş. Bu arada benim de yol bilgisayarını aktive ettikten sonra Serdar abininkini de yanlış hatırlamıyorsam onunki de aynıydı genel ortalamayı 9,1 lt/100km olarak gösterdi
  • Benimki 9,3 gibi birşeydi yanılmıyorsam, bizim Vehbi usta hiç sormadan etmeden çat diye sıfırladı, "dur yapma" demeye fırsat bile olmadı.
    O günden sonraki ortalamam 9,4 civarından şimdi 9,1'lere kadar geriledi.
  • Bu arada, nasıl olacak-olmaz-yapılamaz diyen servis personelinin montaj çalışmaları esnasında ve sistem çalıştıktan sonraki davranış ve tepkilerini merak ettim, gözlemlerini aktarırsan sevinirim
  • Valla Serdar abi önce nasıl olacak nasıl yapacaz uymaz falan filan uymazsa paran boşa gider dediler sipariş verirken. Bende siz getirin olmazsa o zaman konuşuruz dedim. Neyse servis danışmanı arkadaş bugün öğlen aradı senin parçalar geldi diye. Bende işyerinden koştura koştura servisin yolunu tuttum. Neyse Master Tech arkadaşa gösterge paneli değişecek dedik. O da değiştiririz dedi. Daha sonra ben yol bilgisayarlı olanla değiştirilecek deyince o nasıl olacak olmaz falan filan demeye başladı. Eline senin yazdığın bilgileri verdim. Tamam bir deneyelim ama şöyle böyle demeye başladı. Ona da usta sen tak hele falan dedik. Neyse eski gösterge ve silecek kolu değişti. Yenileri takıldı. Programlamaya geçildi. Ondan sonra dediğim gibi sinirli sinirli uğraşıyor falan. En sonunda bitti ve aktif hale geldi. Bana baktı ve eliyle işareti yaptı. O andaki yüz halini anlatamıyorum. Böyle olmayacak bir şeyi becermiş de gururlanır bir hali vardı. Sonra gittim usta o kadar laf ettin oluyor muymuş olmuyor muymuş dedim. Döndü bana abi oluyormuş valla ben olmaz diye düşünüyordum ne söyleyeyim şimdi dedi. Bende güle oynaya yol bilgisayarına kavuşmanın verdiği mutlulukla servisten ayrıldım. İş yerine gelene kadar da kurcalaya kurcalaya bir hal oldum

Hatta en son servisten çıkarken servis danışmanı; abi dur 2 dakika bekle de bende bakayım nasıl oldu falan diye peşimden arabaya kadar geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megathrone -- 24 Şubat 2012; 17:35:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: megathrone
    Sonra gittim usta o kadar laf ettin oluyor muymuş olmuyor muymuş dedim.
    Döndü bana abi oluyormuş valla ben olmaz diye düşünüyordum ne söyleyeyim şimdi dedi.

Programlama/aktivasyon gerektiren elektronik modifiyelerinin ilkinde binbir türlü bahane bulup itiraz ediyorlar. Ama buna rağmen başarılı olunca artık ses çıkartamıyorlar, "bu adam bu işe giriştiyse bir bildiği vardır" diye düşünüp ne dersen kuzu kuzu yapıyorlar
  • Abi hatta servis danışmanı parça numarasını da sen bulup geldin yanlış olur, bir sorun çıkarsa ben karışmam abi dedi siparişi geçerken.
    Unutmadan km'yi de gösterge değişince tekrar girmek gerekiyor galiba. Usta abi km'ye ne yazayım diye sordu. Ben de zaten düşük km daha ne kadar düşürmeyi düşünüyorsun sıfır mı yapalım diye takıldım Orjinali neyse onu yaz dedim.
  • "Sen siparişi geç, gerisine karışma, bizde yanlış olmaz" deseydin

Kilometre ile ilgili muhabbetin çok benzeri bizde de yaşanmıştı
  • Zaten bugünden sonra da sorgulayacağını sanmam verdiğim parça numaralarını
  • Isıtmalı koltuk ve opc line 2 ön tamponu listeme aldım
  • arkadaşlar bir sorum olacak opel corsa enjoy 2012 sahibiyim bildiğiniz gibi bu araçta kol dayama yeri yok almak istiyorum

http://www.hizlial.com/oto-aksesuar/oto-aksesuar-urunleri/armster-opel-corsa-d-06-orjinal-kol-dayama-kolcak-siyah-7105_31.831.8304.0001.htm

şöyle birşey beğendim ama uyumlu değilmi ben takabiliyormuyum takamıyormuyum bilmediğim için karar veremedim. bunlardan taktıran arkadaş varsa yardımcı olabilirse cok sevinirim.
  • şu kol dayama vs ilanlarındaki orijinal takısına hastayım. hangi donanım seviyesinde bu varmış söylesinlerde biz de bilsek!
  • Servisler bunu takıyorlar diye orjinal oluyor heralde.
    Fiyat da fazla 100-120 aralığına bulunabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Servisler bunu takıyorlar diye orjinal oluyor heralde.
    Fiyat da fazla 100-120 aralığına bulunabilir

ben alsam takamammı acaba bir tornavidalik bişey değilmidir açık kalp ameliyatına dönmesin
  • Takması çok kolay vida yerlerini kalemle işaretleyin delikleri açın kolçağı takıp vidalayın..
  • Yazılanları ilgiyle okudum, bende 2. El 2008 corsa cdti otomatik bir araç aldım, makul opsiyonlari yaptırabilirim ama biraz kafam karisti. Tüm olası opsiyonlari,nerde ve ne kadara yaptırdığınız ilk mesajda paylasilsa çok faydalı olur. Ben yol bilgisayarı,cc ve hillholder ile ilgileniyorum..esp biraz zor galiba, yol bilgisayarında da anlık ve ortalama tüketimi merak,ediyorum...
  • Aracınızın yaşından dolayı parça ve işçilikte %20 indiriminiz var. Bunu servistekiler hatırlatmayabilir siz hatırlatın. Yanlış hatırlamıyorsam hill holder için esp gerekiyordu. Hız sabitleyici için sadece sinyal kolu hız sabitleyici olanla değiştirilip tech2 cihazı ile aktive edilecek. 100-120 tl tutması lazım aşağı yukarı. % 20 indirimle beraber tabiki. Yol bilgisayarı için ise gösterge panelinin yol bilgisayarlı olanla değiştirilmesi ve yol bilgisayarını kumanda etmek için silecek kolunun da değişmesi ve programlanması lazım. Ben geçen hafta yaptırdım ve %20 parça ve işçilik indirimiyle yol bilgisayarı bana 800 tl'na geldi.
  • Okuduklarınız arasında ESP'yi sonradan yaptıran kimse yok, ESP'si olanlar fabrikasyon.
    ESP olmadan Hill Holder olmuyor maalesef.
    Yol bilgisayarı ve CC'yi düşünebilirsiniz.

EDIT : megathrone arkadaşımız benden hızlı davranmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 1 Mart 2012; 17:32:10 >
  • CDTI otomatik diyor,onların hepsinde ESP Hillholder paketi yok muydu ?
  • İsterse şasi numarasından bakabiliriz ama aracını tanıyordur herhalde
  • Ben yanlış hatırlıyorumdur muhtemelen Nedense aklımda öyle kalmış
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.