Şimdi Ara

'Corsa' Donanım, opsiyon ve aksesuarlar (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.295
Cevap
5
Favori
109.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynayı ebayden alabilirsin. vectra astra h hep aynı aynayı kullanıyor
  • Teşekkür ederim arkadaşlar,

Parça bakmaya bakıyorum ama buradaki parça numaralarından çok farklı çıkıyor.Misal

http://www.ebay.co.uk/itm/CORSA-D-COMBO-RAIN-SENSOR-LIGHT-SENSOR-AUTO-HEADLIGHTS-WINDSCREEN-WIPERS-/251199193298?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a7ca380d2

Şu ürün adamın yazdıklarına göre olması lazım diyelim ama onun parça kodu 13 ile başayıp devam ediyor,veya aynı şey şu far anahtarı içinde geçerli

http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-CORSA-D-LIGHT-SWITCH-132449403-EH-FOR-FRONT-SPOT-LIGHT-MODELS-/221131873651?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item337c7c9d73

burda sorun nerede?parça kodları ülkeye göre değişiklik mi gösteriyor acaba?Ya da ingilterede Opel değil Vauxhall olmasından dolayı olabilir mi?

• far anahtarı ışıklı olduğu için kodu farklı olabilir net bakmadım.
    yalnız yağmur sensörünü 0 almaya çalış derim. sensör kadar sensöre yapışan silikonunda önemi var
  • Onu sıfır almaya karar verdim,hatta arada korkunç fiyat farkları yok,hepsini Türkiye'den alabilirim,belki yaş inidimiyle birlikte daha makul bi seviyeye gelebilir bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Teşekkür ederim arkadaşlar,

Parça bakmaya bakıyorum ama buradaki parça numaralarından çok farklı çıkıyor.Misal

http://www.ebay.co.uk/itm/CORSA-D-COMBO-RAIN-SENSOR-LIGHT-SENSOR-AUTO-HEADLIGHTS-WINDSCREEN-WIPERS-/251199193298?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a7ca380d2

Şu ürün adamın yazdıklarına göre olması lazım diyelim ama onun parça kodu 13 ile başayıp devam ediyor,veya aynı şey şu far anahtarı içinde geçerli

http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-CORSA-D-LIGHT-SWITCH-132449403-EH-FOR-FRONT-SPOT-LIGHT-MODELS-/221131873651?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item337c7c9d73

burda sorun nerede?parça kodları ülkeye göre değişiklik mi gösteriyor acaba?Ya da ingilterede Opel değil Vauxhall olmasından dolayı olabilir mi?

Opel parçalarının bir katalog numarası var, bir de parça numarası.
    Opel kendi içinde siparişlerde faturalarda vs katalog numarasını kullanır.
    Yukarıda natulus'un verdiği, bizim de zaman zaman farklı parçalar için yazdığımız numaralar katalog numarasıdır.
    Fakat bu numaralara internet üzerindeki kaynaklarda pek rastlayamazsın, daha çok parça numarasını görürsün.
    Dolayısı ile aranan parçanın hem katalog hem de parça numarasını bilip ikisini de ayrı ayrı aramakta fayda var.

Ek bilgi olarak vereyim, eğer parça Bosch üretimi ise bir de onun ayrı bir kodu var, aramalarda o kodu bilmenin de faydası oluyor.

Verdiğin 2.linkte geçen parça kodudur.
    Fakat eleman başlıkta farklı yazmış, sayfa içinde aşağıda farklı.
    Doğru olan aşağıdaki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 19 Aralık 2012; 11:06:44 >

• yağmur,far sensörü,kararan ayna için atladaığım bir parça yok değil mi burada.hepsi bu kadar sanırım.

bir de sizlere zahmet olmazsa GID ekran için çerçeve ne kadar oluyor rica etsem ona da bakabilir misiniz?
  • Bir de şöyle bir parça var :

12 72 429 PAD, FOAM, FOR RAIN SENSOR 42 TL +KDV
  • Teşekkür ederim Abi,

Şimdi sizleri daha iyi anladım,insan güzel bir değişiklik yapınca , önünü alamıyor başka şeylerde yaptırmak istiyor
  • Sen ne diyorsun, ben her gün servisi arayıp yeni siparişler açmamak için kendimi zor tutuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Bir de şöyle bir parça var :

12 72 429 PAD, FOAM, FOR RAIN SENSOR 42 TL +KDV

Serdar hocam büyük ihtimalle bu sensörün üzerine gelen jel dediğim silikon madde. Çünkü başka bir internet sitesinde PMA denen bir sitede, sensörün üzerindeki pad'i güzelce kaldırıp temizlendikten sonra yapıştırılabiliyor hem de parmak izi tutmayan özel bir jel..Ben açıkçası geldiğinde deniyecem ancak küçük bir sıkıntı aracım gerekli pinler var mı yok mu dediğim gibi tamamen ankaraya gittiğimde bakılacak..
  • quote:

yağmur,far sensörü,kararan ayna için atladaığım bir parça yok değil mi burada.hepsi bu kadar sanırım.

bir de sizlere zahmet olmazsa GID ekran için çerçeve ne kadar oluyor rica etsem ona da bakabilir misiniz?

gid ekran için iki parça alman gerekecek
    12 34 049 21,48tl
    12 34 096 21,44tl
    bunlardan biri ekranı tutacak diğeri de o çıkıntıyı gizleyecek. gid ekran çok güzel bir hava katacaktır ancak içinde klima bilgisi vermeden de çok boş duracaktır.
    ayrıca malesef corsada gidin konumlanmasını beğenmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

yağmur,far sensörü,kararan ayna için atladaığım bir parça yok değil mi burada.hepsi bu kadar sanırım.

gid ekran için iki parça alman gerekecek
    12 34 049 21,48tl
    12 34 096 21,44tl
    bunlardan biri ekranı tutacak diğeri de o çıkıntıyı gizleyecek. gid ekran çok güzel bir hava katacaktır ancak içinde klima bilgisi vermeden de çok boş duracaktır.
    ayrıca malesef corsada gidin konumlanmasını beğenmiyorum

bilgi için teşekkür ederim

ekran konumu biraz daha aşağıda olsaydı yada çıkıntı oluşturmayacak şekilde olsaydı daha iyi olurdu bencede

• Evtttttt sonunda parçam gelmiş...Bana Ankara yolları gözüktü..umarım sıkıntısız bir işlem olur da sorunsuz kullanırım arkadaşlar şimdi benim tek derdim mikrofon..Sizce ne yapayım ankarada çıkmacı buldum 40 tl'e satıyor üst lambayı sizinkilerdeki gibi..Ancak tavanı kestirmem gerek buna değer mi yoksa nereye koyma mı tavsiye edersiniz ankarada en çok bu sıkıntı olacak..Fikirlerinizi bekliyorum...
  • YA bugün çok güzel haberler alıyorum benim diğer parçalar da Türkiye ye giriş yapmış: hadi bir de gümrükten geç..Hayatta yaptığı en karlı alışveriş olacak..

1. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM) 20/12/2012 14:57:58
  • Arkadaşlar merhaba şu sıralar ilk arabamı almak üzereyim ve ihtimallerim arasında 2007-2008 opel corsalarda bulunuyor ve merak ettiğim birkaç konu var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Alacağım arabada benim öncelikli aradığım özellik güvenli olması, yazın tatile giderken gördüğüm bir kazadan doktor olmama rağmen çok etkilendim. Arkadaşlar donanımlarına baktığımda enjoy corsalarda sürücü yolcu ve yan hava yastığı olduğunu; essentia versiyonlarına baktığımda da sadece sürücü ve yolcu hava yastığı olduğunu gördüm. Enjoy versiyon olanlarında buyan hava yastıkları arka koltuklarda oturanları da korumayı sağlar mı?

Mesajları okurken essentiada abs standart değil diye bişi okuduğumu hatırlıyorum da bu baktığım model yılları arasında enjoy ve essentia da abs var mı?

Ve fazla bir istek olmazsa enjoyu ortalama bir kullanıcı olarak essentiaya üstün kılavak özellikler nelerdir?

**cevaplarınızı dört gözle bekliyorum arkadaşlar çok sağolun :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yan havayastığının arkada oturana hayrı yok maalesef.Yandan çarpmalarda sürücü ve ön yolcuyu korur.
    D kasa yani 2007 sonrası tüm Corsa'larda ABS mevcut.

2007-2008'lerde sis farı-alaşım jant ve yan havayastığı dışında kaydadeğer bir değişiklik yok,standart kullanıcı için ikisi de iş görür.Uzun yol yapıyorsanız Enjoy almanızı tavsiye ederim,150-200 liraya hız sabitleyici takılabiliyor.Essentia'da böyle bir şansınız yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Yan havayastığının arkada oturana hayrı yok maalesef.Yandan çarpmalarda sürücü ve ön yolcuyu korur.

2007-2008'lerde sis farı-alaşım jant ve yan havayastığı dışında kaydadeğer bir değişiklik yok,standart kullanıcı için ikisi de iş görür.Uzun yol yapıyorsanız Enjoy almanızı tavsiye ederim,150-200 liraya hız sabitleyici takılabiliyor.Essentia'da böyle bir şansınız yok.

Cevabınız için çok teşekkürler.

Hımmm yine bi kararsızlığın ortasına düştüm yanı :( ya ben öyle çok uzun yol yapamayacağım tıp fakültesinde asistanım ve evden hastaneye hastaneden eve yapacağım :)

O zaman ben temiz essentiaları da gözden geçireyim.

Yakın zamanda inşAllah sağlık sorunlarınıza da bakan bir corsa ailesi ferdi olurum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: metemym

quote:

Yan havayastığının arkada oturana hayrı yok maalesef.Yandan çarpmalarda sürücü ve ön yolcuyu korur.

Hımmm yine bi kararsızlığın ortasına düştüm yanı :( ya ben öyle çok uzun yol yapamayacağım tıp fakültesinde asistanım ve evden hastaneye hastaneden eve yapacağım :)

Yakın zamanda inşAllah sağlık sorunlarınıza da bakan bir corsa ailesi ferdi olurum :)

Hayirlisi olur ins. Bence almisken enjoy alin butceniz 23000 - 26000 arasi ise 2007 yada 2008 temiz bir dizel alabilirsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnitude35

quote:

Orijinalden alıntı: metemym

quote:

Hayirlisi olur ins. Bence almisken enjoy alin butceniz 23000 - 26000 arasi ise 2007 yada 2008 temiz bir dizel alabilirsiniz..

Şu anda şans eseri daha ucuza bir corsa buldum ve inşAllah büyük kazası yoksa alacağım inşAllah

• http://www.youtube.com/watch?v=vEdRBOyPCLE

Videoda 31. saniyeden itibaren kapak açıldıktan sonra gözüken merivelarda gördüğüm ve hoşuma giden yanılmıyorsam lastik havasını yükseltmek için olan komprosörlü bu sistemi sonradan monte etmek mümkün müdür?resmi aşağıda..
     'Corsa' Donanım, opsiyon ve aksesuarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natulus -- 22 Aralık 2012; 22:57:22 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.