Şimdi Ara

Corsa F Kullananlar Kulübü (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.240
Cevap
135
Favori
234.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam antalyada kaplama yapan instgramdan takip ettiğim parlatanadam var isterseniz bir görüşün kaliteli duruyor yaptığı iş. Bende aracımı bekliyorum gemi ye binmiş ne zaman gelir tahminiz varmi? Nisanda cok zam gelmez umarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, herkese kazasız belasız sürüşler.

Elegance 2021 cam tavanlı araçtan kullanıyorum. Sol kapı iç aydınlatmasının ampulü patladı nereden bulabilirim. Bir bayiyi aradım elimizde yok dedi.

İkinci bir konu aracım 2 yaşına geliyor. Sizce garanti uzatmalı mıyım. Üretici garantisi devam edicek uzatırsam ama üretici garantisi de neyi ne kadar kapsıyor kararsızım. bir de tüm bakımları serviste yaptırmak lazım. Ona da fiyat aldım fren hidroliği ile beraber 2500 verdiler. Sizde durumlar nedir. Konuyla ilgili yorumu ve bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazabilir mi

• thedoors0735 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler öneriniz için hocam oraya bakıp bir araştıracağım. Bende şöyle olmuştu bayide sıraya yazıldıktan sonra şu anda ellerine gelecek bir araç olduğunu söyediler, gemiye binecek, gümrükten geçecek falan 1 ayı geçer demişlerdi. Aradan 10 gün geçtikten sonra sabah aradılar aracın geldiğini söylediler. Bayide gelecek araçların arasında beklemiyormuş. 1 ay önce gelmesi gereken araçların bile bazıları gelmemişti, sizinkini yükleyip göndermişler dediler. Bugün trafik işlemleriyle geçti. Kısmetse bir kaç gün içinde teslim alırım.

• Merhaba. Bugün 2023 1.2 ultimate eat8 ile aranıza katıldım. İstanbul'dan Ankara'ya aracı getirdim. Araç genel anlamda keyifli ancak Bazi şeyler dikkatimi çekti;

1- Ultimate paket içeriğinde ön park sensörü yazıyor ancak ben aracımı park ederken öndeki araca çok yaklaşmama rağmen herhangi bir sesli ya da görsel uyarı vermedi. Vitesin yanındaki p tuşuna bastım yine olmadı. Bunu aktif etmenin bir yolu var mıdır. Ön tamponda sensör yuvaları var ancak nasıl çalışıyor bilmiyorum.

2-Yine donanım listesinde aktif acil fren sistemi olduğu yazıyor. Otobanda öndeki araca çok yaklaşmama rağmen ani fren yapmadı.

3- Donanım listesinde arka çapraz uyari sistemi var diyor. Bu ne oluyor tam olarak?

4- Son olarak bazı edition paketlerde bile direksiyon ısıtma olduğunu okudum ancak ben ultimate pakette böyle bir donanım göremedim. üst paket olarak bunun olması gerekmez mi?

Şimdiden teşekkür eder, kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• allmylife kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
    1. Vites seçicinin önünde üzerinde P harfi bulunan off yazan bir tuş var. O tuşun ışığı yanıyorsa park sensörleri devre dışıdır demek oluyor. Bir kontrol edin.
    2. Aktif acil frenleme 30 km/s hızın altında ani fren yapar. Sizin aracınızda 30-140 km/s hız aralığında sadece hızı düşürür.
    3. Benim araçta bulunmadığı için bilgi sahibi değilim 😅
    4. Evet benim edition paket Corsa'da direksiyon ısıtma mevcut. Ortadaki tuş. Corsa F Kullananlar Kulübü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• allmylife kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

3 sanırım geri geri park ederken sensör uyarı veriyor. Nereden yaklaştığınızı gösteriyor. Geri gelirken örneğin sağ arka çaprazdan çok yaklaşırsanız hem sensör ötüyor, hem işaretle o bölgeden yaklaştığınızı gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven_stiffler -- 2 Nisan 2023; 2:40:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt
    Direksiyon ısıtmayı soğuk havada kullanıyorum çok iyi oluyor ama direksiyonu bozduğunu okudum bir uerde doğru mu

• N-u-S-r-e-T N kullanıcısına yanıt
    Ben de iyi ki var diyorum ama öyle bir sorundan haberim yok.

• Merhaba arkadaşlar 2 gün önce cuma günü benimde aracım geldi teslim aldım sonunda. Corsa 1.2 elegance at8 100hp cam tavan siyah tavan uzay gri rengi. Çok beğendim aracı. Yalnız bi sorum olacak seramik kaplama ve kaput koruma sizce yaptırmalımıyım? çok kararsız kaldım. İşten anlayan birine sordurduğumda yani bu malzemeleri aksesuarcılara satan adam o hiç bişey yaptırmamamı önerdi seramik kaplamanın boyaya zarar verdiğini kaput koruma yaptırıncada sonradan çıkartıldığında kötü bir renk bıraktığını belirtti. Hiç bişey yaptırmamamı önerdi sizlerden de bu konuda görüş almak isterim.

• girice kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun, benimki de aynı paket, siyah renk. Nisan 2. haftası alacağım elime aracı inşallah.

Kaplama konusunda aylardır araştırıyorum. Bildiklerim kadarıyla tavsiyede bulunayım.

Öncelikle seramik kaplama pek te önerilmeyen bir uygulama. Ne kadar ustaya sorduysam seramik yerine kaliteli bir ppf kaplama ve iyi bir işçilik ile uzun ömürlü şekilde aracı daha güzel korumaya alabilirsin dediler.

Bildiğim üzere seramik kaplama sadece kuş pisliği ve kimyasal etkenler için bir koruma sağlarken, ppf kaplama özellikle uzun yollarda taş sekmesi vb. ve hafif sürtmelerde oluşan darbelere bağlı boyadaki deformasyonu da engelleyebiliyor. Boya 150 mikron ise üzerindeki ppf kaplama da 150 mikron olarak koruyucu bir katman oluyor.

Kaliteli bir ppf kaplama ve güzel bir işçilik ile birlikte aracın boyasında herhangi bir olumsuz etkisi olmadığını biliyorum.

Ancak şu andaki kaplama fiyatları başını alıp gittiği için genelde sadece aracın değer kaybı yaşayabileceği yerlerin yaptırılması öneriliyor.

Kaput, ön tampon, arka tampon (isteğe bağlı ön çamurluklar) gibi.

Yaptıran veya konunun uzmanı olan arkadaşlar yazabilirse biz de bilgileniriz.

Atatürk oto sanayide zivent marka kaplama yapan bir usta buldum. İşinde de epey iyiymiş. Kendisi ile görüştüm. Aracı aldığın gibi getir dedi. Pasta cilaya gerek kalmadan kaplamasını yaparız dedi. Aldığım gibi götürmeyi düşünüyorum.

• Bilgilendirme için teşekkürler hocam demekki duyduguğum yanlış değilmiş seramiği önermediğini söyledi bu malzemeleri asıl satan kişi akrabamın tanıdığı. Bnde seramik yaptrmaktan vaz geçiyorum kaput kaplam konusunda sadece biraz kararsız kaldım ama onuda yaptırmayı düşünüyorum umarım sonradan renkte bi atma olmaz. Mersin ilindeyim bildiği tanıdığı iyi bir yer olan varsa öneri alabilirim

• EmQceR kullanıcısına yanıt

Böyle bir şey önermiştim fakat aracı aldıktan 2 ay sonra bu sabah benimde başıma geldi. Dediğim yöntemi yapmaya çalıştım ve olmadı çünkü hiçbir şekilde elektrik gelmiyor multimedya'ya.

Yalnız şöyle bir tespitim oldu, aracın yanına gelip açma tuşuna basınca led farlarda yanmadı daha sonra niye yanmadı ki diyip 2.kez basınca led yanmaya başladı. İçeri geçip kontağı açınca multimedya ekranında gelmediği gördüm.

Sonra aracı stop edip elektrik kesilince açma tuşuna bastım bu sefer led farlarda yandı ve içeri geçip kontağı açınca multimedya ekranı da geldi.

Ben sorunun direkt olarak multimedya ekranında olmadığı düşünüyorum. Tam elektriği alamayınca açılmıyor sonra tüm elektrik gidip tekrar gelince açılıyor. Sanırım ilk elektrik gelip açılmayınca kendini korumaya geçiyor olabilir (tabii bunlar varsayım).

Bu durumu servise anlatsam çok ilgileneceklerini düşünmüyorum. Sizinde başınıza gelmeden önce aracı açtığınızda ledlerin yanıp yapmadığını kontrol edebilirsiniz.

Şimdilik sorunla ilgili gözlemim bu oldu ve aracın yaklaşık 2.ayında gerçekleşti.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmQceR

Böyle bir şey önermiştim fakat aracı aldıktan 2 ay sonra bu sabah benimde başıma geldi. Dediğim yöntemi yapmaya çalıştım ve olmadı çünkü hiçbir şekilde elektrik gelmiyor multimedya'ya.

Yalnız şöyle bir tespitim oldu, aracın yanına gelip açma tuşuna basınca led farlarda yanmadı daha sonra niye yanmadı ki diyip 2.kez basınca led yanmaya başladı. İçeri geçip kontağı açınca multimedya ekranında gelmediği gördüm.

Sonra aracı stop edip elektrik kesilince açma tuşuna bastım bu sefer led farlarda yandı ve içeri geçip kontağı açınca multimedya ekranı da geldi.

Ben sorunun direkt olarak multimedya ekranında olmadığı düşünüyorum. Tam elektriği alamayınca açılmıyor sonra tüm elektrik gidip tekrar gelince açılıyor. Sanırım ilk elektrik gelip açılmayınca kendini korumaya geçiyor olabilir (tabii bunlar varsayım).

Bu durumu servise anlatsam çok ilgileneceklerini düşünmüyorum. Sizinde başınıza gelmeden önce aracı açtığınızda ledlerin yanıp yapmadığını kontrol edebilirsiniz.

Şimdilik sorunla ilgili gözlemim bu oldu ve aracın yaklaşık 2.ayında gerçekleşti.

Bana direkt "yazılım güncelleyeceğiz düzelecek" dediler. Henüz götüremedim. Ama yazılım güncellemeyle düzelmeyeceğini düşünüyorum. Ben de donanımsal bir şey olduğunu tahmin ediyorum. Bu yüzden söyledikleriniz çok mantıklı.

• steven_stiffler kullanıcısına yanıt

Aslında her şey olabilir :) ben henüz yaşamadım ama şu sağa çekme olayında dolayı şimdi direksiyon kutusuna yazılım güncelleme gelmiş ve çoğu kişi çözüldüğünü yazıyor gruplarda. O sorunda donanım gibi gözükürken yazılımla çözülmüş gibi o yüzden tam olarak sorunu tespit etmek sanırım bu PSA grubunda zor :)

Bundan önceki aracım 2022 Egea Sedan'dı bu tarz elektronik vs sorunlar hiç yaşamadım 1 sene boyunca sanki bunda her an sorun olacakmış gibi hissettirmesi kötü. Tabii bu tarz şeyleri kafaya takmamak daha iyi :)

• Edition aracim ins. Bayramdan sonra gelecek araca yine zam geldi malesef:( arkadaşlar karter koruma sacı ve kaput yalıtım kaplaması alan yaptıran varmi n11 de satılıyor tavsiye edermisiniz

• Kıymetli arkadaşlar, multimedya ekranı ile ilgili bahsettiğiniz konu aracı ilk açışta ekranın opel logosundan sonra direk kararması ise bu bir problem değil. Hatta kasıtlı olarak konulan, Peugeot modellerinde de bulunan bir özellik; enerji tasarruf modu. Zaten açılışta da söylüyor, enerji tasarruf modu etkin diye. Soğuk havalarda, uzun süre kullanılmadığında vb. araç enerji tasarruf moduna geçer. Bunun düzeltilmesini beklemeyin. Bunun bir sorun gibi burada bahsedilmesini doğru bulmuyorum.

Ha bahsettiğiniz konu araç hareket halindeyken ekranın birden kararması ise evet bu bir problemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efyavas -- 3 Nisan 2023; 15:53:43 >
  • efyavas kullanıcısına yanıt

Hayır hocam araç ilk açılışta multimedya ekranına herhangi logo, yazi vb. hiçbir şey gelmiyor. hatta hiç elektrik gelmeyip dokunmatik düğmeleri de göremiyorsunuz.

Sizin dediğiniz durumu tabii ki biliyoruz o zaten direk ekranda Enerji Modu Aktif diye çıkıyor daha sonra aracı çalıştırınca multimedya ekranı geliyor.

Bizim bu durumda araç seyir halindeyken görüntü gelmiyor hatta geri vitese takınca ne kamera görüntüsü ne de park sensör bilgileri geliyor. Sadece sensörün yaklaşma sesleri geliyor.

O yüzden bu durum farklı bir şey. Bu sorun olduğunda öncesinde bir şeyler fark edebilirsek belki çözümü de bulabiliriz düşüncesindeyim.

• Kusura bakmayın hocam dört aydır kullanıyorum böyle bir şeyle karşılaşmayınca sorunu bilmiyorum. Arabaya bindiğimde termometrede -17°C yi de gördüm yine de böyle bir şey yapmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efyavas -- 3 Nisan 2023; 19:39:35 >
  • arkadaşlar bir sorum olacak aracın multimedya ekranının kararması sorunundan bahsedilmiş demin arabaya inmiştim bende çalışırken hiç ekran kararmadı fakat arabayı çalıştırmadan kontak yarım açıkken Multi medya ekranıda açılıyor tabi haliyle telefona bağlanıp müzik calara geçiyor. Sonra bir anda ekran kapandı ama biraz zaman geçtikten sonra. Bende haliyle bendede ekran kararma sorunu varmı diye düşündüm fakat internette biraz araştırınca kontak yarım açıkken araba çalışmıyorken müzik dinlediğimizde araç bir süre sonra tasarruf amaçlı ekranı kapatıyormuş doğrumudur acaba bu yoksa bu bir sorunudur? Ayrıca ekran kapandığında müzik çalarda kapandı yani herhangi bir ses gelmedi. Kontağı tekrar çıkarıp açınca ekran geldi yada aracı çalıştırınca . Sizce sorun yok bu dediğim gibi bireyden olabilirim araç çalışmadığı için ekran kapanmış olabilirmi?

• girice kullanıcısına yanıt

bu olay Enerji Tasarrufu Aktif olduğu için oluyor yani sizde sorun yok. Ekran kararma olayı yukarıdaki mesajda anlattığım gibi oluyor.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.