Şimdi Ara

Corsa kalorifer peteği sökülecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
9.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    aracım 2004 corsa CDTI
    aracımın camlarında kışın buğulanma oluyor.ben polen filtresinden kaynaklandığını düşünürken ustam bunun kalorifer peteğindeki kaçaktan kaynaklandığını söyledi,ayrıca antifirizde eksilmede varsa ki var peteğin sökülmesi gerektiğini söyledi.
    yalnız bunun için tüm ön göğsün sökülmesi gerekiyormuş,yazın yaptırmamı tavsiye etti kışın sökülürse çıtırtı kalırmış.
    bu iş için ön göğsün sökülmesi şartmı arkadaşlar,daha kolay bi yolu yokmudur peteği değiştirmenin
    sökülürse eskisi gibi olmayacağından korkuyorum.

• 4 senelik arabanın böyle bir sorun cıkarması ilginc

yardimci olabilecek kimse yok sanirim
  • neyseki söktürmeme gerek kalmadı,başka bi yerde eğer petekte kaçak varsa yazında arabanın içinde buğu olacağını ve çok kötü kokacağını söylediler.
    sorun devir daim pompasındaymış.fiyatıda 60 lira.

• evet cok kötü bir kokusu var
    quote:

Orjinalden alıntı: cüneyttan

neyseki söktürmeme gerek kalmadı,başka bi yerde eğer petekte kaçak varsa yazında arabanın içinde buğu olacağını ve çok kötü kokacağını söylediler.
    sorun devir daim pompasındaymış.fiyatıda 60 lira.
  • cüneyttan C kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu arayıp ta internette sağlıklı bilgi bulamayanlar için yazıyorum.

1- Kalorifer peteği değişimi bakımı sıkıntılı bir iştir,
    2- Bu işi kesinlikle kendi araç modelinizin tamirini daha önce yapmış birine yaptırın. (Yani kişi opel corsa 2004 model araç peteği değiştirmişse değiştittirin yoksa yaptırmayın)
    3- Kesinlikle her zaman antifiriz bulunsun arabada
    4- Kesinlikle soğutma peteği patladığında çatladığında tamir sıvısı, tozu vs kullanmayın, onu değişin. Çünkü onun değişimi ısıtıcı peteğin değişiminden 50 kat kolay ve ucuz. Bu tür malzemeler kalorifer peteğini tıkama da hiç vakit kaybetmiyorlar.
    5- Taktıracağınız peteği kesinlikle orjinal taktırın. Sakın çin mallarının yanına bile gitmeyin.
    6- Opel corsa B 2000 model aracın peteği çok ciddi uğraşlar sonunda sökülebiliyor. Bunu da iyi bir elektirikçi anca yapabilir. Kalorifer işleriyle uğraşan birinin yapabileceğini sanmıyorum.
    7- Sökme esnasında kayıplar kaçınılmaz, saklanmış tırnaklar, saklanmış vidalar ve ilginç geçmeler. Lakin ses felan gelmiyor sonrasında çünkü vidalarla şaseye çok iyi sabitleniyor.
    Kolay gelsin ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunsat -- 17 Şubat 2015; 19:44:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi Kollektör borusunda çatlak
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.