Şimdi Ara

'Corsa' Motor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
12.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese selamlar, bayram yoğunluğundan giremedim foruma. herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun. 2 ay önce corsa almıştım hatırlayanlarınız vardır umarım (imzamdaki araç) aldığımdan 1 ay sonradan itibaren sanki diğer dizellere göre motor sesi fazla çıkıyor. özellikle bayram tatili için samsuna giderken ve orada da bunun tekrar farkına vardım. haftasonu servise bi götürüp göstermeyi düşünüyrum. başka dizelerde hatta eski modellerde böyle değil. bir de sanırım turbodan geliyor olsa gerek, özellikle 3-4-5 viteslerde tısss die gaza bastıkça bir ses çıkıyor. ama bu ses daha çık ıslık gibi bir ses. ve rahatsız ediyor beni. bu da yeni başladı.sizde böle bişi varmı ya da neden olabilir acaba.
  • Dizel kullanıcısı arkadaşlar bir yorum yapabilir belki...
  • yakıtı nerden alıyorsunuz?
  • aldığımdan beri 2 aylık sürede hep bp den aldım.aynı yerden ve aynı pompadan hatta...acaba bp değil de shell yada opet ten mi alsam die de düşünmüyor değilim.
  • aynı arac bendede var.. aynı kuşkuyu bende yasadım genelde 2-3 ay sonra bu aracların turboları ıslık calar gıbı bagırmaya baslıyor ..normaldede o ses çıkıyor ama 2-3 aydan sonra ıslık sesı yaklasık yüzde 15-20 artıyo bende de ses artısı oldu.. su an 12000 km de arac bır problem gormedım eger ıcıne sınmesse servıse goster dostum belkı baska bır sey cıkabılır...
  • bence direk shelle geçin. ben de 2 yıl önce yakıtla ilgili sorun yaşıyor sizin ismini zikrettiğiniz yerden alıyordum yakıtı. 2-3 kez şikayetle servise gittikten sonra yakıtı shellden almamı tavsiye ettiler. opetten de bir kaç kez denedim ama opetin menzili kısa kalıyor. shell hatta biraz daha paraya kıyıp gtl alırsanız aracın sesinin ve çekişinin değiştiğini tecrübe edersiniz. tabi hazır garanti varken ve araç bu kadar yeniyken servise uğrayın zamanınız varsa.
  • araçtan genel olarak gayet memnunum ama son zamanlarda bu motor gürültülü çalışmasından ve turbodaki ıslık sesi çok rahatsız ediyor beni..daha eski dizellerde bile motor böyle gürültülü çalışmıyor...önümüzdeki haftasonu işim çıkmazsa götürmeyi planlıyorum..sizin de turbo baya ıslık gibi ötüyor sanırım..bu normal mi acaba bu kadar ötmesi :s
  • Kullandığım ve bindiğim bütün multijet motorlu araçlarda turbo ıslığı ve motor sesi duyuyorum,bence kötü bir durum yok.
    Peugeot'un HDI motorunu kullanan bir araca binin kendi aracınızın değerini anlarsınız arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Kullandığım ve bindiğim bütün multijet motorlu araçlarda turbo ıslığı ve motor sesi duyuyorum,bence kötü bir durum yok.
    Peugeot'un HDI motorunu kullanan bir araca binin kendi aracınızın değerini anlarsınız arkadaşlar

Aynen katılıyorum
  • Corsa "Motor" diye bir başlık varken neden Corsa 1.2 Motor diye bir başlık açılır ki ?
  • Bende 2009 corsa 1.2 essentia 80 hp olanı vardı evimdin yolu rampaliydi ve hiç bir zaman sıkıntı yasamadım bir keresinde çok dik rampada el fireni çekmiştim arkamda Arac çok yakındı çünkü. Ama en önemlisi kontagi iki kere cevirmemistim. Otobanda 140 km ile sarsintisiz Ankara yolculugum olmuştu ama konforu çok iyiydi. Söylemesi ayıp aldığım fiyatada satmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Corsa "Motor" diye bir başlık varken neden Corsa 1.2 Motor diye bir başlık açılır ki ?

• quote:

Corsa "Motor" diye bir başlık varken neden Corsa 1.2 Motor diye bir başlık açılır ki ?

her şey eğitimle başlar :)

Opel Corsa nın 1.2 motor 85 hp araç kullanıcıları, araçlarının çekişinden memnun mu acaba ?
    Ben performans kaygısı olan biri değilim ama, gazada basınca gitmesini isterim aracın. :)
    Corsa 1.2 motor almayı düşünüyorum. Etrafımda hiç kullanıcı olmadığı için burdan sorma gereği duydum.
    Kayınpeder in 1,2 motor 84 hp paliosu var onu kullanıyorum çok güzel ve seri araç. ufak tefek ama çok hoş.
    Corsa da aynımıdır ? Birde bu corsanın ağırlığı ne kadar acaba ? 1100 kg mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakguner

quote:

her şey eğitimle başlar :)

Opel Corsa nın 1.2 motor 85 hp araç kullanıcıları, araçlarının çekişinden memnun mu acaba ?
    Ben performans kaygısı olan biri değilim ama, gazada basınca gitmesini isterim aracın. :)
    Corsa 1.2 motor almayı düşünüyorum. Etrafımda hiç kullanıcı olmadığı için burdan sorma gereği duydum.
    Kayınpeder in 1,2 motor 84 hp paliosu var onu kullanıyorum çok güzel ve seri araç. ufak tefek ama çok hoş.

1.2/85hp kullanıcısı arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyoruz.

5 kapılı 1.2 motorlu baz model Corsa'nın ağırlığı 1180 kg'dır.
    Donanım seviyesi ve ek opsiyonlara göre artabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakguner

Hocam aracı 1.5 yıldır kullanıyorum.. Gaza bastığım zaman beni koltuğa yapıştırmıyor aracım maalesef
    Ama yinede aracın gidişinden memnunum ve sizinde memnun olacağınızdan eminim.. Palio kullanmış biri olarak
    kıyas yapacak olursam Palio Corsa'ya oranla daha hafiftir [ 150 200 kilo kadar ] Dolayısıyla 1.2 Corsa'dan Palio
    kadar performans alamazsınız

• 1.2 80 hp motorun performansından bahsedeyim:

Performans max. hız olarak bakarsanız eğer:

benim tecrübelerime göre 4. viteste 170-175e kadar çıkıp 5. vitese geçerseniz max 190 km hıza ulaşabilirsiniz. 3-4 kez denedim ve her denememde bu hıza ulaştım. Tabiki araçta yalnızdım yani ağırlık azdı. Bazı arkadaşların dediği gibi bu hızlanma aman aman da zaman almadı. Kimileri 80 de 5e atıp 180e çıkmak istiyor tabi haliyle çok uzun sürüyor sonra da motora söyleniyor. Rüzgarı ve eğimi bulursanız 200ü bile geçer ama bunun da pek önemi yok

150 ye kadar 90ile gitmekle aynı güveni veriyor araç. 165 e kadar hafiften titremeye başlıyor ama şöför dışındakilerin zor hissedeceği seviyede. 165ten sonrasında ise ufak hacimli motorların yüksek hızlarda eksikliği olan titremeler başlıyor. Ama dediğim gibi 150 ye kadar stabilite harika.

Dik yokuşlarda ise açıkçası tek kişiyseniz ve uygun vitesteyseniz sorun yok. Ama 4-5 kişiyseniz hele birde yük varsa oluşan 1.5 tonu sanki sırtınızda taşıyormuşsunuz gibi bir hisse kapılıyorsunuz.

Düz yolda ise tüm beklentilerinizi karşılar. İşin doğrusu hiçbirimiz yarış yapmadığımıza göre 1.2 de olsa çok çok yeterli.

• arkadaşlar benim 2003corsam 1.4 90hp tüpdeyken 170e kadar rahat çıkıyor ama benzinde 160 da tıkanıyor ve sadece bağırmaya başlıyor acaba bunun nedeni nedir benzer sorunla karşılaşan var mı?
  • 1.6 GSI 150 hp'yi fiyat listesinde göremiyorum.Serdar Abi makyajlı kasayla birlikte bu motorun 5 kapılı olarak da piyasaya çıkacağını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.Ama görünüşe bakılırsa 3 kapılısı da ortadan kalkmış
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.