Şimdi Ara

'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
645
Cevap
3
Favori
64.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dun lastik almak icin Continental bayiletini aradim durdum.En sonunda birtanesi "beyefendi fabrika stoklarindan bakiyorum ama sizin istediginiz ebatta cpc5 bir lere bile turkiyeye giris yapmamis" dedi.Sitede var dedim,dogrudur vardir ama Turkiye ye gelmemis dedi,CpC2 veya CEC5 verelim dedi istemedim.

2013 yaz lastigi testlerinde hep birincilige oynamis Dunlop Sport BlueResponse'a baktim.Ama malesef 2. Sinif ulke oldugumuzdan olsa gerek o da Turkiye ye gelmemis.

En son illallah demisken GoodYear EfficientGrip Performance gozume carpti testlerde.Energy Saverdan bir dilim altta tuketimi.Islak frenleme performans notu A,ve nispeten sessiz bir lastik.Tercihimi bundan yana kullandim

Cuma gunu taktiracagim
    Incelemek isterseniz:
    http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/efficientgrip-performance/index.jsp?from=browse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 27 Mart 2013; 9:51:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Dun lastik almak icin Continental bayiletini aradim durdum.En sonunda birtanesi "beyefendi fabrika stoklarindan bakiyorum ama sizin istediginiz ebatta cpc5 bir lere bile turkiyeye giris yapmamis" dedi.Sitede var dedim,dogrudur vardir ama Turkiye ye gelmemis dedi,CpC2 veya CEC5 verelim dedi istemedim.

2013 yaz lastigi testlerinde hep birincilige oynamis Dunlop Sport BlueResponse'a baktim.Ama malesef 2. Sinif ulke oldugumuzdan olsa gerek o da Turkiye ye gelmemis.

En son illallah demisken GoodYear EfficientGrip Performance gozume carpti testlerde.Energy Saverdan bir dilim altta tuketimi.Islak frenleme performans notu A,ve nispeten sessiz bir lastik.Tercihimi bundan yana kullandim

Cuma gunu taktiracagim
    Incelemek isterseniz:
    http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/passenger/efficientgrip-performance/index.jsp?from=browse

güle güle kullanın jant ölçüleriniz nedir kaça mal oldu?

• en son goodyearı gtcde kullanmıştım. ondan önce aldığımız annemina astrasına takılan kış lastiklerini ise 2 kış sonunda güvenli değil diye rafa kaldırmıştır. umarım teknolojisi gelişmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

istanbul için kışlıkları çıkarma vakti!
     'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik

slm, sizin kullandığınız kışlık lastiklerin ölçüleri kaçtı? bu sene kış lastiksiz geçirdim ama seneye maddi durum düzelince almayı düşünüyorum üzerinde 195-55-16 var jantı değiştirmeden kışlık hangi ebatlar olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FX1

quote:

istanbul için kışlıkları çıkarma vakti!
     'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik

slm, sizin kullandığınız kışlık lastiklerin ölçüleri kaçtı? bu sene kış lastiksiz geçirdim ama seneye maddi durum düzelince almayı düşünüyorum üzerinde 195-55-16 var jantı değiştirmeden kışlık hangi ebatlar olur?

195/55/16 michelin alpin a4 kullanıyorum ben imzamda da yazdığı üzere.
    16 jant varken 16 inç lastik alman lazım. 205/55/16 lar biraz daha ucuz oluyor ancak kış lastiğinde tabanın genişlemesi dezavantajdır. 195 tabandan 205 tabana çıkmak sürüş güvenliği açısından normal şartlarda sıkıntı oluşturmaz. az biraz km saatiniz fazla gösterir

• quote:

Orijinalden alıntı: FX1

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Dun lastik almak icin Continental bayiletini aradim durdum.En sonunda birtanesi "beyefendi fabrika stoklarindan bakiyorum ama sizin istediginiz ebatta cpc5 bir lere bile turkiyeye giris yapmamis" dedi.Sitede var dedim,dogrudur vardir ama Turkiye ye gelmemis dedi,CpC2 veya CEC5 verelim dedi istemedim.

Cuma gunu taktiracagim
    Incelemek isterseniz:

güle güle kullanın jant ölçüleriniz nedir kaça mal oldu?

Tesekkur ederim 185/65r15 lastik olculerim 180 tl fiyat aldim

• teşekkür ederim cevaplarınız için...
  • 185/65 r15 icin lastik havaları kaç psi olmalı sizce
    Depo kapagında yazan ilk deger,tek kişi yuksuz durum için 200kpa ön 180kpa arka seklinde.bu da psi cinsinden 29 ve 26 ya denk geliyor ki,cok dusuk geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 2 Nisan 2013; 18:27:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir lastik değiştirdim,başıma gelmeyen kalmadı resmen...
    Lastiği taktırdığım günün akşamı,farkettim ki lastiği takan çırak bozması sol arka lastiğin bir bijonunu takmayı unutmuş.Bende lastikler yeni diye biraz zorladım,test etiim,allahtan başıma kötü bir olay gelmedi.
    Ertesi sabah 9 da aradım hemen,tabiki doğal olarak kabul etmediler,imkansız dediler,iki kere kontrol ederiz biz vs.birisi çalmıştır onu dediler.Anadolu yakasındaki servisleri aradım tek tek,hiç birinde bijon yok.Bijon kaybolan birşey olmadığı için tabi,siparişler getiriyorlarmış.

Servislerden biri,abi sanayide metrik 12 bijon alarak ara bulursun dedi.Ara tara lastikçinin birinden buldum bostancıda.Orjinal değil tabiki ama o olçüde bir bijon.Bizim standart olanlardan biraz daha uzun ama en azından hayati tehlikeyi atlatalım diye takalım dedik.Usta takmaya çalışıyor fakat bijon boşa dönüyordu(diğer bijonlarıda denedi).

Abi afedersin lastikçi bunun "amk" dedi.Yalama olmuş bu yuva...Sonra geniş bir vidayla yeniden vida ağzı açıp taktı takmasına ama hiç sevmediğim uydur kaydır bir iş oldu.İnanılmaz rahatsızım bu konuda.

Diğer olay da lastik havaları ile ilgili!
    Araba çok konforsuz taş gibi olmuştu(65 yanağa rağmen),lastiklerin havalarına bakayım dedim.Sinirden kan beynime sıçradı yine.Ön 39/arka 37 Psi basmış çırak bozuntusu.Kamyon lastiği mi arkadaş bu?Nasıl lastikçide çırak olmuş anlamadımKışlık lastiklerim bile 32 psi idi benim.

Hemen ön 32 arka 30 şeklinde değiştirdim,araba karakter değiştirdi resmen.Meğersem lastikler epey konforluymuş.Sürüşü direksiyon sertliği bile değişti yahu.
    Tekrar depo kapağındaki değerlere göre ince bir ayar lazım olabilir,bugün tekrar bakacağım.

• tam touch and connect son parça derken arabaya takacağım,
    bugün serdar abi sayesinde dds ve hsa konusunda umut ışığı belirdi!
    boschtan konnektör temin edebilirsek çalışmaması için hiç bir engelimiz kalmadı önümüzde
  • Lastik konusuna burdan devam edelim arkadaşlar,
    Güncel..
  • Veysel nasıl,memnun musun lastiklerden ?
  • Gayet memnunum abi,tavsiye ederim yagurdaki performansı gayet iyi,frenleme basarılı.Gurultu seviyesi kışlık lastiklerden sonra yok gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 16 Nisan 2013; 23:12:17 >
  • arkadaşlar 49250 km de olan 5 yasındaki aracımda halen orjinal continantel lastikler duruyor. artık değişim zamanı gelmiş. acaba marka tavsiyeniz varmı.

195/55/16 boyutlu lastikler cok pahalıymış.

acaba izmirde ucuz ve güvenilir lastik için yer varmı bildiğiniz?

lassa-petlas gibi markalar nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35ga9667

arkadaşlar 49250 km de olan 5 yasındaki aracımda halen orjinal continantel lastikler duruyor. artık değişim zamanı gelmiş. acaba marka tavsiyeniz varmı.

195/55/16 boyutlu lastikler cok pahalıymış.

acaba izmirde ucuz ve güvenilir lastik için yer varmı bildiğiniz?

lassa-petlas gibi markalar nasıl?

lassa ve petlas ı bilmiyorum fakat,contipremiumcontact5,goodyear efficent grip performance,michelin energysaver plus,dunlop sport bluresponse(bulmanız zor olabilir) arasından tavsiye yapmanızı öneririm.

4ü de testlerde genelde ilk 4 sırada olan lastikler
  • dün izmir bozyakada VOLKAN lastik var. michilen bayii

oradan michilen energysaver 195-55-16 boyutunda 4 lastik, rot ve balans toplam 1000 tl yaptırdım
  • aslında 2-3 ay daha binecektim fakat salı günü 6 metre mesafeli takip sırasında önümdeki aniden durunca frenledim ama resmen kaydı. farkettimki 5 yıldır 50000 km yol yapan lastiklerim sertleşmiş ve tutunma özelliği kalmamış.
  • Yaz lastiklerime dönüş yapacak vakti bulabildim nihayet.

Bugün bir aksilik olmazsa disk ve balatalar da değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Yaz lastiklerime dönüş yapacak vakti bulabildim nihayet.

Bugün bir aksilik olmazsa disk ve balatalar da değişiyor.

yedin bitirdin abi kışlıkları=)
    şansına havalar mevsim normallerinin altında seyretti pek sıkıntı olmamıştır.
  • quote:

yedin bitirdin abi kışlıkları=)
    şansına havalar mevsim normallerinin altında seyretti pek sıkıntı olmamıştır.

Aynen zaten ben de o yüzden rahat davrandım.
    Mart sonunda güneş yüzünü gösterip aldattı bizi, ama o günden sonra da 10-12 derecenin üstüne çıkmadı doğru dürüst.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.