Şimdi Ara

'Corsa' Yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.044
Cevap
6
Favori
95.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Sinerfu aracin 75bg mi 90bg mi ? Birde 727 kmde yakit ikaz isigi mi yandi? yoksa yanip sonerken ki deger mi o
  • Herkese merhaba, imzamdaki aracı Ocak ayından beri kullanıyorum.

Sıfır araçla İstanbul'da %70 şehiriçi köprü trafiğinde dur kalk, yol açılınca topuk ilk 3.700km de ortalama 6,2 lt benzin tükettim.
    Sanırım 5000.KM'yi devirdiğimde daha da düşecektir, memnunum sonuçta :)

Corsaların yeni makyajlı motorlarında sadece termostat ile oynayarak çabuk ısınmasını sağlayarak %8-10 arası yakıt tasarrufu gerçekleşmiş, eksantrik mili ile oynayarak da bir o kadar güç ve tork kazanılmış, bu ufak değişiklikleri bizim araçlara da uygulayamazlarmı diye sormadan edemiyor insan?

Özellikle teknik bilgisi ve tanıdığı iyi bir yetkili servis olan arkadaşlar bununla ilgili olumlu bir destek sağlayabilirse sanırım o servis ve hepimiz ihya oluruz :) kazançlar az değil, ben bu değerleri biliyor olsaydım 2 ay daha kesinlikle bekler yeni makyajlı motorla alırdım. Fiyat da hiçbir değişiklik görünmüyor sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf89

@Sinerfu aracin 75bg mi 90bg mi ? Birde 727 kmde yakit ikaz isigi mi yandi? yoksa yanip sonerken ki deger mi o

75BG. Bir kere fulledim, 727km yaptım sonra tekrar fulledim. 40lt aldı. Yani ışık vs henüz yanmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engintu

Corsaların yeni makyajlı motorlarında sadece termostat ile oynayarak çabuk ısınmasını sağlayarak %8-10 arası yakıt tasarrufu gerçekleşmiş, eksantrik mili ile oynayarak da bir o kadar güç ve tork kazanılmış, bu ufak değişiklikleri bizim araçlara da uygulayamazlarmı diye sormadan edemiyor insan?

Özellikle teknik bilgisi ve tanıdığı iyi bir yetkili servis olan arkadaşlar bununla ilgili olumlu bir destek sağlayabilirse sanırım o servis ve hepimiz ihya oluruz :) kazançlar az değil, ben bu değerleri biliyor olsaydım 2 ay daha kesinlikle bekler yeni makyajlı motorla alırdım. Fiyat da hiçbir değişiklik görünmüyor sonuçta.

Eğer bu şekilde bir düzenleme mümkünse bununla ilgili ufak ufak yabancı forumlarda bilgiler çıkmaya başlar diye düşünüyorum. Takipteyim.

• Tekrar merhaba,

Özellikle 1,2 benzinli motorlarda temel olarak motor bloğunda bir değişiklik görünmüyor, eksantrik mili uygulaması benimki gibi garanti kapsamındaki araçlar için yetkili serviste garantiyi bozmayacak şekilde halledilmedikçe zor gibi, ancak termostat değişimi basit ve mümkün görünüyor sonuçta sadece aracın verimli ısınmasını sağlayarak ciddi bir yakıt tasarrufu (%8-10) sağlamayı kim istemez, bu kısım sanırım tüm motor tipleri için önemli bir avantaj, öncelikle bunun üzerinde durmalıyız diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engintu

Tekrar merhaba,

Özellikle 1,2 benzinli motorlarda temel olarak motor bloğunda bir değişiklik görünmüyor, eksantrik mili uygulaması benimki gibi garanti kapsamındaki araçlar için yetkili serviste garantiyi bozmayacak şekilde halledilmedikçe zor gibi, ancak termostat değişimi basit ve mümkün görünüyor sonuçta sadece aracın verimli ısınmasını sağlayarak ciddi bir yakıt tasarrufu (%8-10) sağlamayı kim istemez, bu kısım sanırım tüm motor tipleri için önemli bir avantaj, öncelikle bunun üzerinde durmalıyız diye düşünüyorum.

Tahminin yeni motorlarda baştan ısınma fazla olduğu gibi sonradan da o ısınmaya bir dur diyecek sistem vardır.
    Sonradan bu yapılırsa motor harareti artabilir ve sorunlar çıkabilir.
    Yetkili servislerle konuşmak lazım tabiki.
    Biz şu anda sadece varsayımlar üzerinden konuşuyoruz.

• 6.25lt/100km ara sıra gazlayarak:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

6.25lt/100km ara sıra gazlayarak:)

iyi bir rakam fabrika verileri nedir peki ???
  • yarısı uzun yol, yarısı şehiriçi olmak üzere ortalama 4.7 lt/100km. tabiki genelde sakin kullanarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalramco

quote:

6.25lt/100km ara sıra gazlayarak:)

iyi bir rakam fabrika verileri nedir peki ???

teknik tablolar 6.2 litre gösteriyor
  • quote:

teknik tablolar 6.2 litre gösteriyor

Yarım litre fazla yakmışsın.. ara sıra gazlamasan fabrika değerlerinin altına inecekmişsin
  • yarım litre değil 0.05 litre fazla yakmışım.
    eh son 1buçuk aydır işsiz askere gitmeyi bekleyen tatilci bir bünye olduğum için rahatım. trafiksiz saatlerde dışarı çıkmaya çalışıyorum. motor bakımdan yeni çıktı. lastikler de artık lowfriction seviyesinde sayılır michelin energy gibi oldular=)
    birde full şehir içi de olsa trafiksiz saatlerde köprü yoluna girişler falan biraz hile sayılabilir. tabi birkaç kez de sıkışık trafikte kaldığm oldu.
  • quote:

yarım litre değil 0.05 litre fazla yakmışım.
    eh son 1buçuk aydır işsiz askere gitmeyi bekleyen tatilci bir bünye olduğum için rahatım. trafiksiz saatlerde dışarı çıkmaya çalışıyorum. motor bakımdan yeni çıktı. lastikler de artık lowfriction seviyesinde sayılır michelin energy gibi oldular=)
    birde full şehir içi de olsa trafiksiz saatlerde köprü yoluna girişler falan biraz hile sayılabilir. tabi birkaç kez de sıkışık trafikte kaldığm oldu.

iyimiş TiFoSi.. senin aracın uzun yoldaki performansını düşünüyorumda 5 litrenin altına düşersin herhalde
  • valla bir kez geçen yaz istanbul çeşme didim çeşme istanbul rotası çizdim. 2000kmye yakın yol yaptım şaka gibi ama ortalamam 7-8 litre arasıydı hep=) uzun yol yaramıyor kadran 200e doğru yol aldıkça tüketim coşuyor. klimanında etkisi malum. birde aşırı sıcak havalarda motora giren hava çok sıcak olunca verimsiz çalışma derken=)
    ama 4.3 litre ortalama tutturduğum zamanda olmuştu. üstelik 5-6 km kadar da şehir içi yol gidiyordum hergün.
  • quote:

uzun yol yaramıyor kadran 200e doğru yol aldıkça tüketim coşuyor. klimanında etkisi malum

ortalama tüketimin 7-8 litre olması klimadan ziyade 200'ün etkisiyle olmuş gibime geliyor
  • merhaba, bugun arkadasimin 1.6 benzinli fiat stilo suna bindim. Anlik yakit tuketimine bakiyordum yol bilgisayarindan bir sey dikkatimi cekti. Yokus asagi 3. viteste giderken frene bastiginda yakit tuketiminin 0.0 degilde 2.4 lt 2.6 lt gibi degistigini gordum. Baska bi arkadasimin 1.6 benzinli astrasinda daha once bakmistim onda 0.0 lt yaziyordu. Acaba , bizim bildigimiz enjeksiyonlu araclarin vitesteyken benzin yakmama durumu dogru deil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf89
    merhaba, bugun arkadasimin 1.6 benzinli fiat stilo suna bindim. Anlik yakit tuketimine bakiyordum yol bilgisayarindan bir sey dikkatimi cekti. Yokus asagi 3. viteste giderken frene bastiginda yakit tuketiminin 0.0 degilde 2.4 lt 2.6 lt gibi degistigini gordum. Baska bi arkadasimin 1.6 benzinli astrasinda daha once bakmistim onda 0.0 lt yaziyordu. Acaba , bizim bildigimiz enjeksiyonlu araclarin vitesteyken benzin yakmama durumu dogru deil mi?

Araç viteste iken ayağınızı gazdan çektiğinizde "fuel cut-off" moduna geçer, araç kendi momenti ile ilerlemeye devam eder.
    Bu sırada motor hareketini tekerleklerin dönüşünden alır, enjektörler yakıt pompalamadığı için tüketim sıfıra düşer, bu doğrudur.

Stilo'nun yol bilgisayarında görünen rakamlarla ilgili bir yorum yapamayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 21 Mart 2010; 19:30:18 >

• Uzun zamandır 8,5-9 litre civarlarında seyreden yakıt tüketimim son depoda birden 10,5 litreye fırladı.
    Her zamankinden farklı bir agresif kullanımım da olmadı.
    Motor başlığı altında yazmıştım, araç "hava emiş sıcaklığı" ile ilgili olduğunu öğrendiğim bir arıza ışığı yakmıştı.
    Şimdi tüketimdeki artış bununla ilgili olabilir mi acaba diye düşünüyorum.

Bir de bu son depoyu her zaman yakıt aldığım Shell istasyonunda doldururken
    elemanın kalabalıktan kafayı sıyırdığını farkedip üç kez 97 diye uyarmama rağmen depoya 95 tabancasını daldırmış
    farkettiğimde depo 5 litre falan almış durumdaydı, çok sinirlendim, epey bi söylendim, deponun geri kalanına yine 97 doldurttum
    ama gerçektende neredeyse 3 yaşındaki aracın deposuna bugüne kadar 97'den başka bir yakıt girmemişti, bu bir ilk oldu.

Tesadüfen de bu depoda tüketim fırladı, bu olayla da bir bağlantısı olabilir mi acaba diyorum...

Bekapa ile Arkas Çengelköy'e gittiğimizde hediye ettikleri 50 TL'lik Petrolofisi kuponunu daha bugün kullandım,
    depo yine tamamen boşalmıştı, gerisini de cepten ödeyip doldurttum.
    Uzun süreden sonra ilk kez Shell dışında bir yakıt kullanıyorum, hayırlısı...

EDIT : Depo 412 km'de boşaldı. Yarım depo ile 420 km giden metalramco idi galiba, kendisinden bu konuda eğitim rica edeceğim

Bundan önce tüketim hiç bu kadar yüksek çıkmış mı diye baktım,
    Ağustos 2008'de bir depo 400 km'de boşalmış, 10,71 lt ortalama çıkmış.
    Aralık 2007'de 10,10 lt ortalama görmüş. Fakat bunlar hep uzun yolda gazladığım zamanlar.
    True_Sun ile tam gaz İzmir dönüşümüzde bile 9,5'i geçmemiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 21 Mart 2010; 19:47:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

Uzun zamandır 8,5-9 litre civarlarında seyreden yakıt tüketimim son depoda birden 10,5 litreye fırladı.
    Her zamankinden farklı bir agresif kullanımım da olmadı.
    Motor başlığı altında yazmıştım, araç "hava emiş sıcaklığı" ile ilgili olduğunu öğrendiğim bir arıza ışığı yakmıştı.
    Şimdi tüketimdeki artış bununla ilgili olabilir mi acaba diye düşünüyorum.

Bir de bu son depoyu her zaman yakıt aldığım Shell istasyonunda doldururken
    elemanın kalabalıktan kafayı sıyırdığını farkedip üç kez 97 diye uyarmama rağmen depoya 95 tabancasını daldırmış
    farkettiğimde depo 5 litre falan almış durumdaydı, çok sinirlendim, epey bi söylendim, deponun geri kalanına yine 97 doldurttum
    ama gerçektende neredeyse 3 yaşındaki aracın deposuna bugüne kadar 97'den başka bir yakıt girmemişti, bu bir ilk oldu.

Tesadüfen de bu depoda tüketim fırladı, bu olayla da bir bağlantısı olabilir mi acaba diyorum...

Bekapa ile Arkas Çengelköy'e gittiğimizde hediye ettikleri 50 TL'lik Petrolofisi kuponunu daha bugün kullandım,
    depo yine tamamen boşalmıştı, gerisini de cepten ödeyip doldurttum.
    Uzun süreden sonra ilk kez Shell dışında bir yakıt kullanıyorum, hayırlısı...

EDIT : Depo 412 km'de boşaldı. Yarım depo ile 420 km giden metalramco idi galiba, kendisinden bu konuda eğitim rica edeceğim

Bundan önce tüketim hiç bu kadar yüksek çıkmış mı diye baktım,
    Ağustos 2008'de bir depo 400 km'de boşalmış, 10,71 lt ortalama çıkmış.
    Aralık 2007'de 10,10 lt ortalama görmüş. Fakat bunlar hep uzun yolda gazladığım zamanlar.
    True_Sun ile tam gaz İzmir dönüşümüzde bile 9,5'i geçmemiş...

abi neden 97 kullanıyorsun merak ettim aracı alırken servis bana 95 kullanın 97yi tercih etmeyin demişti

95 ve 97 arasındaki fark nedir onu hiç bilmiyorum .. 95 ile 97 kullanımı arasında yakıt tüketimi ne kadar değişir denemek lazım
    fazla bir bilgim yok bu kanu hakkında.. tek bildiğim 97deki kurşun oranının daha fazla olması.. bu da performans açısından
    motora bir avantajdır.. ayrıca bu fazla kurşunun uzun vadede motora zarar vereceğini duymuştum

şöyle bir anektod paylaşayım sizlerle.. aracı ilk aldığımda yıllık iznimi kullanıyordum.. uzun yol hiç yapmadan şehir içinde kullanmıştım
    ve yarım depo ile 250 km yapmıştım.. dur kalk sürekli vites değişimi falan.. ben depo ile 700 km yaparken yaptığım sabah aracı çalıştırmak
    2 dakika beklemek sonra aracı 5leyip hızı 90 100 km arasında sabitlemek , 22 km bu hızda gidip sonra aracı otoparka park etmek
    sonuc bir depo 700 720 km

• quote:

Orijinalden alıntı: metalramco
    abi neden 97 kullanıyorsun merak ettim
    aracı alırken servis bana 95 kullanın 97yi tercih etmeyin demişti

Konu ile ilgili 24 Ağustos 2009 tarihli mesajım :

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=33947604
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.